Remontti alkaa!

|

Mikkelin keskustassa sijaitseva asunto laitetaan uuteen uskoon kirjaimellisesti lattiasta kattoon.

Vuonna 1941 rakennettu kerrostalokaksio saa täysin uuden ilmeen. Asunnosta maalataan seinät ja katto, hiotaan ja lakataan lattia sekä uusitaan kylpyhuone. Myös makuuhuoneen kaapit saavat uudet ovet. Alun perin lattiaa ei ollut tarkoitus uusia. Keittiöstä poistettavan saarekkeen alta paljastui kuitenkin vaaleampi alue, joten hionta ja käsittely ovat suositeltavia.
– Remonttia ja siihen varattavaa budjettia suunniteltaessa on aina otettava huomioon muuttujat. Kannattaa laittaa syrjään vähän ylimääräistä yllätyksien varalle, Värisilmä Mikkelin tunnetilasuunnittelija Ninni Ahokas opastaa.
Suihkutilojen piikkauksen yhteydessä todettiin, että seiniä joudutaan tasoittamaan suunniteltua enemmän. Tämä vaikuttaa niin aikaan kuin rahaan.
Ahokas toteaa aikataulun olevan tärkeässä roolissa, varsinkin kun aiotaan tehdä isompia muutoksia kodin pintoihin.
– Kannattaa tulla hyvissä ajoin suunnittelijan puheille. Silloin asiakkaan kanssa voidaan miettiä värit, pintamateriaalit ja muut remonttiin liittyvät asiat rauhassa. Myös suunnittelijalla menee oma aikansa, jotta tulevaisuuden näkymät saa niin sanotusti paperille.

Kyseisen kaksion omistaja oli varautunut tapaamiseen ennakkoon fiilis-kuvilla, joista suunnittelija saa helposti käsityksen millaisesta vtyylistä asiakas pitää.
– Kannattaa rohkeasti tuoda omia näkemyksiään esille ja kertoa mistä pitää tai vastavuoroisesti, mitä ei missään nimessä halua kotiinsa.
Ahokas on päässyt seuramaan remonttia askel askeleelta ja kertoo sen olleen erittäin mielenkiintoista. Usein suunnittelijat näkevät työnsä vain tietokoneen näytöltä.
– Tällaiset kohteet ovat harvassa. Yksi unelma olisi päästä suunnittelemaan omakotitalo alusta loppuun ja olla mukana rakentamisen alkuvaiheessa, jolloin voi vaikuttaa jossain määrin myös rakenteellisiin asioihin.

Ahokas kertoo olleensa aina innokas sisustaja. Jo lapsena oman huoneen pohjapiirrustuksen värkkääminen oli yksi lempipuuhista.
– Monet kerrat tuli vaihdettua huonekalujen paikkaa, hän naurahtaa.
Ahokas on ollut Värisilmän suunnittelijana tammikuusta lähtien ja kertoo työn suolan olevan erilaiset suunnitteluprojektit. Kahta samanlaista huonetta ei ole.
– Olin aikaisemmin samalla alalla työharjoittelussa ja silloin tiesin, että tämä on sitä mitä haluan tehdä, hän hymyilee.

Kuvat: Mikkelin Värisilmä/Ninni Ahokas

Uudessa keittiössä kodinkoneet sulautuvat keittiöön.
Vanha keittiö päivitetään nykyaikaan.
Suunnitelmassa on huomioitu asiakkaan toiveet ja käytetty trendikkäästi kullankeltaista väriä.
Alkuperäinen kylpyhuone oli hyvin pelkistetty ja päivityksen tarpeessa.

Parvekelasituksen edut ovat myös taloudelliset

|
Lasituksella saadaan selvää säätöä myös energiassa. Parveke- ja terassilasitukset alkoivat lisääntyä 90-luvulla. Silloin niiden hyötyjä perusteltiin lähinnä asumismukavuuden lisääntymisellä, mikä on tutuin parannus tänäkin ...

Valmista tuli!

|
Parasta remontissa oli päästä itse osallistumaan suunnitteluun. Syys- ja lokakuun numeroissa kerroimme Mikkelin keskustassa sijaitsevan kaksion kokonaisvaltaisesta remontista. Valmista on tullut ja onnellinen omistaja ...

Onnistuminen lähtee raaka-aineista

|
Ammattilaisen keittiö on kompakti. Ammattilaisten keittiössä on tärkeää, että asiat ovat loogisessa järjestyksessä sekä käden ulottuvilla. Salin puolelle kiire ei saa näkyä, vaan lautasille ...

Palosuojakoteloiden käyttö on nousussa

|
Kun koronakevät hiljensi kysyntää, Mikkelistä käsin toimivassa Suomen LVI-Kotelo Oy:ssä syvennyttiin kuuntelemaan asiakkaiden toiveita ja kehitettiin uuden sukupolven palosuojakotelo. Suomen LVI-Kotelo Oy on perustettu ...

”Yllätyksiä tulee varmasti vastaan”

|
Konkareiden opissa nuoret saisivat tärkeitä tietoja vanhojen rakennusten korjaamisesta. Yrittäjänä toimiva Jorma Muukkonen viimeistelee keskustassa sijaitsevan kaksion pintoja. Hän kertoo tämän kaltaisten kohteiden olevan ...