Ilmastonmuutosrahastus on nykyajan anekauppaa
JiiTeen Kuukautinen

|

Ilmastonmuutoskeskustelu on lyönyt läpi viimeisimmän vuoden aikana oikein kunnolla – kuten Me too -kampanja muutama vuosi sitten. Paitsi kuohunnan synty ja levinneisyys, mainituilla ilmiöillä on muutakin yhteistä: molemmat ovat – kirjaimellisestikin – menneen talven lumia…

Ilmastonmuutosta kukaan valistunut ei kiellä, sen syntyjä syviä toki voidaan pohtia, mutta itse ilmiö on ja etenee. Oleellista tässä keskustelussa on kuitenkin se , miten ihmiset haluavat muuttaa kulutustaan pienentääkseen omaa osuuttaan tuhossa. Tarkastellaanpas hieman…
Lentoliikenne on merkittävä ilmastonmuutosta edistävä tekijä. Haastatteluissa ja muissa kommenteissa ihmiset vannovat vähentävänsä lentämistään. Tässä ihmiset valehtelevat: Finnairin matkustajamäärä kasvoi viime vuonna 10%! Vuoden 2019 aikana vain 3 % maailman väestöstä lensi ja 18 % oli lentänyt edes kerran elämässään! Silti joka hetki taivaalla on yli 10.000 lentokonetta ja niissä 1,2 miljoonaa kaukomatkaajaa! Ja nämä luvut ovat kasvussa. Sielläkin, missä lentomatkustus on kasvanut Suomea maltillisemmin siirtyminen vaikkapa junaliikenteeseen on toteutunut vain lähiliikenteessä – ymmärrettävästi, toki: matkaapa Helsingistä Honkongiin junalla tai Los Angelesiin laivalla – aikataulut paukkuisivat pahasti…
Lentävää kansanosaa enemmän moititaan maanviljelijöitä, maalla asuvia ylipäätään ja autoilijoita. Maatalouden todellisista päästöistä tai mahdollisista muutosta estävistä vaikutuksista on niin monta näkemystä kuin on esittäjiäkin. Edes tutkijat eivät ole löytäneet sitä kuuluisaa yhteistä säveltä. On kuitenkin selvitetty, että edestakainen Phuketin lento synnyttää saman verran päästöjä kuin 10 vuoden autoilu bensa- tai dieselautolla. Se niistä todellisista saastuttajista…
Oman lukunsa tähän soppaan tuo EU:n sallima päästökauppakeinottelu, jossa kuluttajia hämätään ostamaan kulutustaan ”vähentäviä” päästötoimia. Tällaiset yleis-hyvä-korvausjärjestelmät toimivat kuitenkin vain, jos vähennykset ovat oikeasti todennettavissa ja mitattavissa – ja pysyviä. EU edellyttää niiden olevan myös ”aidosti lisäisiä” – eli toimia, joita ei olisi toteutettu ilman kutakin hanketta! A. Vartian ”ilmastosäätiö” – juu, juuri se poliisin tutkinnan alla oleva – lie räikeintä huuhaata tällä saralla…
Oma mielipiteeni on, että päästöjen kompensoimisliiketoiminta on nykyajan anekauppaa, joka ei edistä ilmastomuutoksen torjuntaa, vaan pelkästään toimijoidensa vaurauden kasvua!

Mielonen palasi vanhempiensa viitoittamalle tielle

|
Toimettomuus ei sopinut alaan vihkiytyneelle miehelle.   Hannu Mielonen perusti uuden hautausalan yrityksen Suur-Savon Hautauspalvelu Oy:n, joka avasi ovensa syyskuun loppupuolella tutussa korttelissa, Porrassalmenkadulla. ...

Jyhnäharjulla kisattiin ensimmäinen Enduro Sprint

|
Maailmancupin johdossa oleva Kytönen keskeytti.   Viime lauantaina, Jyhnäharjun moottoriurheiluradalla Hirvensalmella järjestetyssä kansallisessa endurokilpailussa kisattiin kahdeksassa eri luokassa. Osallistujia paikalle saapui lähemmäs 160 ympäri ...

Maskit yleistyvät hitaasti mutta varmasti

|
Ohjeistussotku näkyy tietämyksessä.   Kasvomaskien käyttö on jakanut ihmisten mielipiteitä. Osalle maskien käyttöohjeet ovat olleet juuri niin epäselviä kuin viranomaisten ohjeistuksetkin, mutta pikkuhiljaa maalaisjärki ...

Sorsaa, tai sitten ankkaa

|
Se on alkanut! Sorsastus alkaa joka vuosi 20.08. ja päättyy vuoden loppuun. Sorsastukseen lasketaan osallistuvan reilu kolmannes maamme 300.000 aktiivimetsästäjästä. Suomen Riistakeskuksen mukaan sorsakannat ...

LähiTapiola tekee vastuullisuustyötä

|
Elämänturvayhtiö panostaa paikallisuuteen. LähiTapiola Savo-Karjalan johtavana teemana on vastuullisuus. Alueyhtiö lahjoittaa vuosittain pelastusrenkaita ja defibrillaattoreita toiminta-alueellaan. Tänä vuonna lahjoituksia on tehty esimerkiksi Haukivuorelle, Sulkavalle ...