Suur-Saimaan Ympäriajoon ennätysmäärä autokuntia

|

Menneisyys ja nykyisyys kohtasivat kaksipäiväisessä tapahtumassa.

Eri aikakaudet esittäytyivät Suur-Saimaan Ympäriajossa, joka starttasi Mikkelistä kesäkuun viimeisenä viikonloppuna. Jo 27. kerran järjestetty tapahtuma keräsi yli 400 ilmoittautunutta, joista mukaan valikoitui 290 autokuntaa. Vanhin tapahtumaan osallistunut auto oli vm. 1923 T-Ford Pickup ja nuorimmat 1980-luvulta. Henkilöistä tapahtuman vanhin osallistuja oli 89-vuotias Aulis Ripatti ja nuorin 15-vuotias Juuso Kosonen.

Startti tapahtui lauantaina klo 8.50 Mikkelin Auto-Killan pihasta. Kaupunginjohtaja Timo Halonen heilautti ruutulippua lähtömerkiksi rennolla ranteella.
– Tämä on mahtava vuosittainen katselmus joka kokoaa yhteen autoharrastajia ympäri maan. Olen kolmatta kertaa lähettäjänä tapahtumassa ja joka kerta tämä on yhtä mieluisa tehtävä, kertoi Halonen.

Paavo Rämö Imatralta osallistui tapahtumaan 12:tta kertaa. Mukana olivat puoliso Riitta Paavola, sekä helsinkiläinen ystäväpariskunta Rauno ja Raija Tuononen.
– Harrastus ja auto ovat periytyneet isältäni, joka ehti osallistua tapahtumaan kuusi kertaa, kertoo Rämö.
– Isän kuoleman jälkeen jatkoin harrastusta hänen kavereidensa kanssa, mutta se alkoi olla ukkoporukalla ”hieman raskasta”. Sitten kun oma rakas löytyi, löytyi myös uusi matkakumppani.
Rämön mukaan harrastuksen parasta antia ovat juuri tapahtumat, joissa voi tavata muita saman henkisiä rennon iloisissa tunnelmissa. Rämön autokunta tuli yleiskilpailussa sijalle 220.

Startin jälkeen autot siirtyivät Mikkelin torille ensimmäiselle tehtävärastille. Kaksipäiväinen Suur-Saimaan Ympäriajo eteni tehtävärastien kautta Imatralle, jossa vietettiin iltajuhlaa ja sunnuntaina palattiin maaliin Mikkelin torille. Yleiskilpailun voitti tänä vuonna tamperelainen Jukka Viro vuoden 1964 Volvo PV544:llään.

Entistä maukkaammaksi leivottu

|
Uusi CLA työntää tähtimerkin imagoa yhä nuorekkaampaan suuntaan. Ei tarvitse mennä kovinkaan pitkälle ajassa taaksepäin, kun Mercedes-Benz miellettiin varttuneempien herrasmiesten kulkupeliksi. Kansanautona eli taksina ...

Massey-Fergusonin jälkimarkkinointi- toiminnot Etukoneelle

|
Traktoreiden ja maansiirtokoneiden huolto- ja varaosatoiminnat keskittyvät Mikkelissä entisestään. Arinakadulla sijaitsevan Etukoneen huoltotarjonta täydentyy viidennellä merkillä, kun Massey-Ferguson liittyy New Hollandin, Case IH:n, Zetorin ...

Vihreä valhe — JiiTeen Kuukautinen

|
Otsikko ei ole omaa keksintöäni. Otsikko on Mikko Paunion menestyskirjan ”Vihreä valhe” kopio. Paunio paljasti Vihreän ajatusmallin sudenkuopat jo vuosikymmeniä sitten. Minä jatkan mielelläni ...

Ekologisuus edellä

|
Kesäaikaan aurinko lämmittää Airolan perheen käyttöveden kokonaan. Kun hirvensalmelainen Pekka Airola 2000-luvun alkupuolella muutti nykyiseen kotiinsa, talossa oli öljylämmitys. – Tarkoituksena on ollut siirtyä ...

Mustangit valtaavat Mikkelin

|
Suomen suurin yhteen automalliin keskittynyt kerho, Ford Mustang Owners’ Club of Finland ry (FMOC), järjestää Mustang-autonäyttelyn heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Mikkelin satamassa. Vuosittain eri paikkakunnilla ...