Suur-Saimaan Ympäriajoon ennätysmäärä autokuntia

|

Menneisyys ja nykyisyys kohtasivat kaksipäiväisessä tapahtumassa.

Eri aikakaudet esittäytyivät Suur-Saimaan Ympäriajossa, joka starttasi Mikkelistä kesäkuun viimeisenä viikonloppuna. Jo 27. kerran järjestetty tapahtuma keräsi yli 400 ilmoittautunutta, joista mukaan valikoitui 290 autokuntaa. Vanhin tapahtumaan osallistunut auto oli vm. 1923 T-Ford Pickup ja nuorimmat 1980-luvulta. Henkilöistä tapahtuman vanhin osallistuja oli 89-vuotias Aulis Ripatti ja nuorin 15-vuotias Juuso Kosonen.

Startti tapahtui lauantaina klo 8.50 Mikkelin Auto-Killan pihasta. Kaupunginjohtaja Timo Halonen heilautti ruutulippua lähtömerkiksi rennolla ranteella.
– Tämä on mahtava vuosittainen katselmus joka kokoaa yhteen autoharrastajia ympäri maan. Olen kolmatta kertaa lähettäjänä tapahtumassa ja joka kerta tämä on yhtä mieluisa tehtävä, kertoi Halonen.

Paavo Rämö Imatralta osallistui tapahtumaan 12:tta kertaa. Mukana olivat puoliso Riitta Paavola, sekä helsinkiläinen ystäväpariskunta Rauno ja Raija Tuononen.
– Harrastus ja auto ovat periytyneet isältäni, joka ehti osallistua tapahtumaan kuusi kertaa, kertoo Rämö.
– Isän kuoleman jälkeen jatkoin harrastusta hänen kavereidensa kanssa, mutta se alkoi olla ukkoporukalla ”hieman raskasta”. Sitten kun oma rakas löytyi, löytyi myös uusi matkakumppani.
Rämön mukaan harrastuksen parasta antia ovat juuri tapahtumat, joissa voi tavata muita saman henkisiä rennon iloisissa tunnelmissa. Rämön autokunta tuli yleiskilpailussa sijalle 220.

Startin jälkeen autot siirtyivät Mikkelin torille ensimmäiselle tehtävärastille. Kaksipäiväinen Suur-Saimaan Ympäriajo eteni tehtävärastien kautta Imatralle, jossa vietettiin iltajuhlaa ja sunnuntaina palattiin maaliin Mikkelin torille. Yleiskilpailun voitti tänä vuonna tamperelainen Jukka Viro vuoden 1964 Volvo PV544:llään.

Pikkujoulupöydässä — Nyt keittää

|
Pikkujoulupöydässä Ladyt • Keksejä • Karjalanpiirakoita, kevytlevite • Kasvis”juusto” • Rentukkakeitto, pakaste • Soija”pihvit” • Paahdetut naurislohkot • Kaura”maito” Kattaukseen appelsiinin lohkoilla kausikukkaterttuja, itse ...

Arjen luksus on sallittua

|
Maailmalla valkoinen alkaa väistyä antaen tilaa ruosteen eri sävyille. Italian Bolognassa järjestetään vuosittain yhdet Euroopan suurimmat Cersaie -laattamessut. Esillä on perinteisiä laattoja, marmoria, kalusteita, ...

Uusi juhlapalvelu aloittaa Mikkelin seudulla

|
Alkuun somisteiden ja astioiden vuokrausta sekä suunnittelupalvelu. Anne Häkkinen perusti JuhlAnne-yrityksen, joka vuokraa somisteita ja astioita erilaisiin juhliin. Pääpaino toistaiseksi on hääjuhlissa. – Kävin ...

Eristeet olisi tarkastettava säännöllisesti

|
Rakennusten huolellinen lämmön­eristäminen näkyy lompakossa ja on myös ympäristöteko. Kotitalouksien lämmöneristys on noussut tapetille sekä energiahintojen nousun että ilmastonmuutoksen myötä. Tilastokeskuksen mukaan kaikesta Suomessa ...