Suomi on pian taas kiinni
JiiTeen Kuukautinen

|

”Mökillekös meette…?”, ”mulla lomat heinäkuussa, sataa tietysti taas koko ajan…!”, ”saas nähä, maksaako firma kerrankin lomarahat oikein ja ajoissa” ja vaikkapa: ”mä en kyllä tänä kesänä aio stressata lomasta!”. Tuttuja juttuja työpaikkojen kaffepöydissä näin kesän aluksi – vajoammehan taas kerran Loma-Suomeen.
Kesäntulon huomaa myös median aihevalinnoista: neuvotaan, mistä löytää edullisimmat vuokramökit; miten puutarhasta kitketään pelottavat vieraslajit ja listitään tappajaetanat (Espanjansiruetana, Arion vulgaris); miten järjestetään kesäjuhlien tarjoilut; miten vältetään tietyöt lomamatkalla. Näitä ohjeita ja neuvoja on alettu suoltaa välittömästi sen jälkeen, kun pääsiäisnoitien kepposet saatiin raportoiduiksi. Tämäkin kirjoitus on muuten samaa kesäsälää: joka suvi on muistutettava, että kesällä Suomi on kiinni!
Kulunut kevät oli kuitenkin hieman erilainen: kesähehkutusta ja lomahypetystä ei päästy aloittamaan ennen kuin kahdet vaalit, yksi jääkiekkokulta ja Rinteen hallitus – se Sipilä-kakkonen – saatiin käsitellyiksi.

Vaikka mieleni tekisin kääntää tämä juttu nyt politiikkaan tai jääkiekkoon, en käännä. En edes veikkaa, kumpi on vahvemmilla EKP:n johtoon, Liikanen vai Rehn, vaan jatkan Kesä-Suomi -aiheesta…

Kesän hyvät puolet ovat ilmeisiä: mitä pahaa voisikaan olla suvisäässä, työnantajan maksamissa kuukauden vapaissa, festarien pyörteissä tai – mummolan saunan suloisissa löylyissä! Näin lataamme akkuja, jotta kestämme pian koittavan Suomen synkän ja surkean talven. Siinä olkoot plussat!
Kaikki tiedämme, että kesällä kukaan ei ole tavoitettavissa, eikä mikään auki! Lukemattomia ovat ne – usein lukemattomat sähköpostit – joissa todetaan, että palatkaamme asiaan syksyllä, kun nämä lomatkin painavat päälle. Terveydenhuolto antaa aikoja yhä pidemmälle syksyyn ja tietysti kaikenlainen virkamies- ja politiikkatoiminta halvaantuu epämääräiseksi ajaksi.
Eikä kauaa ole siitäkään, kun rakennuksilla lomat vietettiin heinäkuussa. Eli silloin, kun Suomessa on paras aika rakentaa – tammi-helmikuussa kyllä rakennettiin! Olisiko tässä muuten syy hometaloihin?

Mutta älkäämme valittako tästä vuotuisesta lomahömpästä, vaan nauttikaamme suvesta täysin palkein! Ja kun jahtaat puutarhassasi niitä Tappajaetanoita, älä vahingossakaan sotke niitä Ukkoetanaan…

Entistä maukkaammaksi leivottu

|
Uusi CLA työntää tähtimerkin imagoa yhä nuorekkaampaan suuntaan. Ei tarvitse mennä kovinkaan pitkälle ajassa taaksepäin, kun Mercedes-Benz miellettiin varttuneempien herrasmiesten kulkupeliksi. Kansanautona eli taksina ...

Massey-Fergusonin jälkimarkkinointi- toiminnot Etukoneelle

|
Traktoreiden ja maansiirtokoneiden huolto- ja varaosatoiminnat keskittyvät Mikkelissä entisestään. Arinakadulla sijaitsevan Etukoneen huoltotarjonta täydentyy viidennellä merkillä, kun Massey-Ferguson liittyy New Hollandin, Case IH:n, Zetorin ...

Vihreä valhe — JiiTeen Kuukautinen

|
Otsikko ei ole omaa keksintöäni. Otsikko on Mikko Paunion menestyskirjan ”Vihreä valhe” kopio. Paunio paljasti Vihreän ajatusmallin sudenkuopat jo vuosikymmeniä sitten. Minä jatkan mielelläni ...

Ekologisuus edellä

|
Kesäaikaan aurinko lämmittää Airolan perheen käyttöveden kokonaan. Kun hirvensalmelainen Pekka Airola 2000-luvun alkupuolella muutti nykyiseen kotiinsa, talossa oli öljylämmitys. – Tarkoituksena on ollut siirtyä ...

Mustangit valtaavat Mikkelin

|
Suomen suurin yhteen automalliin keskittynyt kerho, Ford Mustang Owners’ Club of Finland ry (FMOC), järjestää Mustang-autonäyttelyn heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Mikkelin satamassa. Vuosittain eri paikkakunnilla ...