Juhlanäytös valmistuu äitienpäiväksi

|

Vekkuliteatterilaiset harjoittelevat sunnuntaisin tulevia näytöksiä varten. Kuva: Tiina Bolz
Vekkuliteatterilaiset harjoittelevat sunnuntaisin tulevia näytöksiä varten. Kuva: Tiina Bolz

Loppusilausta vaille valmis oleva näytelmä tuo Vekkuliteatteriin uusia tuulia.

Kansalaisopiston yhteydessä toimiva Vekkuliteatteri juhlii tänä vuonna 35-vuotista taivaltaan. Äitienpäivänä ensi-iltansa saava juhlanäytös ”Hukassa on hyvä paikka” ei ole perinteinen lasten näytelmä.
– Luvassa ei ole pupujusseja eikä prinsessoja. Halusimme tehdä jotain erilaista, koska Vekkuliteatteri on esittänyt suurimman osan perinteisistä lasten ja nuorten näytelmistä. Tuntuu erittäin hyvältä tuoda vekkuliteatteriin jotain uutta, ohjaaja Tiina Bolz kertoo.
Näytelmän on kirjoittanut Kari Hotakainen ja musiikista vastaa Iiro Rantala.

Vekkuliteatterissa on tällä hetkellä kolmisenkymmentä lasta ja nuorta valmistamassa näytelmää. Koreografina toimii Minttu Tamski.
– Minttu on tehnyt todella hienoja tansseja ja nuoret ovat omaksuneet ne todella hyvin, Bolz kertoo.
Hän sanoo yllättyneensä Vekkuliteatterin nuorten näyttelijöiden kyvystä oppia uusia asioita ja heittäytyä tunnelmaan.
– Luvassa on laulua, tanssia ja hyvää meininkiä. Näytelmä on eri sarjaa kuin Vekkuliteatterin aikaisemmat, joten se antaa jotain aikuisille ja myös vähän vähemmän aikuisille.

Hukassa on hyvä paikka -näytelmä kertoo Juntti-Mutterista, joka kyllästyy isänsä jatkuvaan vedonlyöntiin ja raviharrastukseen. Hän suuttuu isälleen ja kostona kaataa kioskin, jossa isä yleensä pelaa ja lähtee raahaamaan sitä romuttamolle.
– Näytelmän aikana seurataan kehen Juntti-Mutteri törmää ja millaisten asioiden kanssa he painivat elämässään. Näytelmä on tuotu Helsingistä Mikkeliin ja matkan varrella vilahtelevat tutut asuinalueet Laajalammesta Emolaan, ohjaaja Bolz toteaa.
Ensi-illan lähestyessä näyttelijäkaarti ottaa loppukirin, jotta kaikki palaset saadaan loksahtamaan paikalleen.
– Nyt ollaan jännän äärellä, mutta sitähän teatteri on, jo 14-vuotiaana näyttelemisen aloittanut Bolz naurahtaa.

 

Vekkuliteatteria jo 35 vuotta

  •  Vekkuliteatteri ry on perustettu 1984 ja se on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut lastenteatteri. Ryhmän on perustanut näyttelijä-ohjaaja Tarja Pyhähuhta.
  •  Vekkuliteatteri on painottunut musikaalien tekemiseen. Ryhmä koostuu 10-17 vuotiaista nuorista ja lapsista, jotka valmistavat esityksen samanikäiselle kohdeyleisölle.
  •  Vekkuliteatterissa on mahdollista suorittaa neljässä vuodessa Kansalaisopiston taiteen perustutkinto. Opetuksen tavoitteena on kehittää oppilaiden näyttämöllisen ja taiteellisen ajattelemisen taitoja, sekä luovuutta elämän eri alueilla.
  •  Nuorien tavoitteena on oppia iloitsemaan omasta ja muiden työskentelystä sekä esityksistä, niin että ryhmässä toimiminen ja kokemuksen kautta oppiminen korostuvat.
– Värit ovat tänä vuonna suuressa suosiossa. Varmaan talven jäljiltä halutaan väriloistoa, Outi Karppinen Hankkija Mikkelistä vinkkaa.

Ympäristön huomioiminen on avainasemassa

|
Pölyttäjiä halutaan auttaa ja ottaa sadevesi talteen. Viime vuoden helteinen kesä sai kotipuutarhurit heräämään kasvien veden tarpeeseen. Tänä vuonna valmistautuminen on aloitettu hankkimalla muun ...
Virpi Pasonen harrastaa kierrätystä ja tuunausta intohimoisesti. – Pikku tuunauksella tästä roskalava-ryhmästä löytyneestä nojatuolista tuli kuin uusi, iloitsee Virpi Pasonen.

Roskalavalta koti uusiksi

|
Virpi Pasonen on myös ahkera tuunaaja. Virpi Pasonen on ahkera kierrättäjä ja kirpputoreilla kävijä. Hän on myös mukana useissa sosiaalisen median kirpputoriryhmissä. – Roskalava ...

Purkuosien kierrätys tehostuu

|
Kierrättäminen on ollut kaikkien huulilla jo vuosien ajan. Paaliksi puristettava auto palvelee osiensa ansiosta vielä elinkaaren jälkeenkin. Rekisteristä poistettu auto on nosturilla, käynnissä on ...
– Vapaa-ajan asumisen merkitys Etelä-Savossa esimerkiksi elinvoiman, työllisyyden ja maaseudun elävöittämisen näkökulmasta on merkittävä, sanoo Ilkka Juva.

”Nuoret vaativat mökkiseudulta enemmän”

|
Pilottikokeilu osoitti paikallisten palveluiden ja mökkiläisten kohtaanto-ongelmat. Mikkelin seudun vapaa-ajanasukasvaltuuskunta on toiminut seudulla jo vuodesta 2006 lähtien. Tarkoituksena on kehittää vapaa-ajan asumista. Perinteinen kesälomamökkeily ...