Tayga iskee edullisuudellaan kelkkamarkkinoille

|

Moderneja juttuja. JS-Motorsin Jarmo Siira kertoo esimerkiksi Taygan mittariston kestävän vertailua muihin kelkkamerkkeihin.

Venäläinen moottorikelkka ei aiheuta virnuilua, kun Tayga kurvaa pihaan.

Elämme Etelä-Savossa pitkästä aikaa kelkkamiesten talvea, lunta riittää ja meno reiteillä maistuu. Järvien jäällä tilanne on ollut heikompi, mutta moottorikelkka on ollut käytännössä ainoa kulkupeli, millä vesistöjen yli on päässyt kulkemaan.
Kotimaisella päämarkkina-alueella, Pohjois-Suomessa, moottorikelkkojen menekki on takunnut heikon lumitilanteen vuoksi.
– Siinä missä viime vuosina on myyty kaksi kolmesta kelkasta pohjoiseen, on tänä vuonna myyty samalla suhteella eteläisempään Suomeen, Taygaa maahantuovan Masco Oy:n myyntiedustaja Kari Koivisto kertoo.

Uuden moottorikelkan ostamisen on käynyt lumisen talven vuoksi monien mielessä. Tayga iskee tähän saumaan edullisilla hinnoillaan. Ulkoisesti laitteet muistuttavat hyvin pitkälti meille suomalaisille tuttua valtamerkkiä.
Kiinnostus on herännyt ja Taygoja on viety tänä talvena myös Ruotsiin. Venäläismerkki on Suomen markkinoilla nyt toista vuotta.
– Tehdas eli Russian Mechanics on valmistanut moottorikelkkoja 1970-luvun alkupuolelta lähtien. He valmistavat myös mönkijöitä, Koivisto sanoo.

Suomessa myytävistä kelkoista valtaosa on urheilukelkkoja. Tällä osa-alueella ei Koiviston mukaan Tayga ole mukana, vaan mallisto on puhtaasti hyötykelkkapohjainen. Moottoreina on joko 550 cm3 kaksitahtinen tai 800 cm3 nelitahtinen voimanlähde. Taygoista löytyvät myös vaihteet. Kaksi vaihdetta eteen ja yksi taakse mahdollistavat oikean vääntöalueen löytymisen olosuhteessa kuin olosuhteessa.
Koko mallistossa on kahden vuoden takuu. Varaosa- ja huoltopalvelu toimivat jälleenmyyjien kautta. Mikkelissä moottorikelkkojen kanssa ikänsä työskennellyt JS-Motorsin yrittäjä Jarmo Siira ryhtyi Tayga-kauppiaaksi tämän kauden alussa. Siiran mukaan venäläiskelkan viimeistely on asiallisen hyvällä tasolla.
– Tämä on vaihtoehto uudelle tai käytetylle länsikelkalle. Perusasiat on toteutettu hyvin, Siira sanoo.
Myynti olisi Koiviston mukaan voinut sujua tänä talvena valtakunnallisesti paremminkin. Venäläismerkkiä kohtaan osoitettu kiinnostus lupaa kuitenkin tuleville kausille hyvää.

Saunapalot johtuvat yleensä hormista

|
Vapaa-ajan asunnolla käytetty kiinteistötekniikka kannattaa huomioida vakuutuksessa. Sauna ja peseytymistilat kuuluvat yleensä kotivakuutukseen. Mikäli sauna on erillinen rakennus, sille tulee olla oma vakuutuksensa. – ...

Traktorikauppa on murroksessa

|
Maatalouden vuosia jatkunut ahdinko näkyy myös konekaupassa. Yhtäjaksoisesti 18 vuotta New Holland- ja Case IH-kauppana toiminut Etukone jatkaa merkkien huolto- ja varaosamyyntiä kuten tähänkin ...

Kalliomaalausretkille on kysyntää

|
Kallioniemi on tulvillaan elämää. Kallioniemen isäntä istahtaa aamuyhdeksän maissa kuistin sohvalle kahvikuppi kädessään. Aurinko paistaa lämpimästi vanhaan hirsitaloon. Kesä on Kallioniemessä erittäin kiireinen, eikä ...

Griffin Events tuo elämää

|
Järvi-Suomen upeat maisemat tutuksi liikunnan kautta. Griffin Events Finland Oy koostuu seitsemästä mäntyharjulaisesta yrittäjästä, jotka haluavat elävöittää paikkakuntaa. Heille kaikille on yhteistä kiinnostus liikuntaan, ...