Tayga iskee edullisuudellaan kelkkamarkkinoille

|

Moderneja juttuja. JS-Motorsin Jarmo Siira kertoo esimerkiksi Taygan mittariston kestävän vertailua muihin kelkkamerkkeihin.
Moderneja juttuja. JS-Motorsin Jarmo Siira kertoo esimerkiksi Taygan mittariston kestävän vertailua muihin kelkkamerkkeihin.

Venäläinen moottorikelkka ei aiheuta virnuilua, kun Tayga kurvaa pihaan.

Elämme Etelä-Savossa pitkästä aikaa kelkkamiesten talvea, lunta riittää ja meno reiteillä maistuu. Järvien jäällä tilanne on ollut heikompi, mutta moottorikelkka on ollut käytännössä ainoa kulkupeli, millä vesistöjen yli on päässyt kulkemaan.
Kotimaisella päämarkkina-alueella, Pohjois-Suomessa, moottorikelkkojen menekki on takunnut heikon lumitilanteen vuoksi.
– Siinä missä viime vuosina on myyty kaksi kolmesta kelkasta pohjoiseen, on tänä vuonna myyty samalla suhteella eteläisempään Suomeen, Taygaa maahantuovan Masco Oy:n myyntiedustaja Kari Koivisto kertoo.

Uuden moottorikelkan ostamisen on käynyt lumisen talven vuoksi monien mielessä. Tayga iskee tähän saumaan edullisilla hinnoillaan. Ulkoisesti laitteet muistuttavat hyvin pitkälti meille suomalaisille tuttua valtamerkkiä.
Kiinnostus on herännyt ja Taygoja on viety tänä talvena myös Ruotsiin. Venäläismerkki on Suomen markkinoilla nyt toista vuotta.
– Tehdas eli Russian Mechanics on valmistanut moottorikelkkoja 1970-luvun alkupuolelta lähtien. He valmistavat myös mönkijöitä, Koivisto sanoo.

Suomessa myytävistä kelkoista valtaosa on urheilukelkkoja. Tällä osa-alueella ei Koiviston mukaan Tayga ole mukana, vaan mallisto on puhtaasti hyötykelkkapohjainen. Moottoreina on joko 550 cm3 kaksitahtinen tai 800 cm3 nelitahtinen voimanlähde. Taygoista löytyvät myös vaihteet. Kaksi vaihdetta eteen ja yksi taakse mahdollistavat oikean vääntöalueen löytymisen olosuhteessa kuin olosuhteessa.
Koko mallistossa on kahden vuoden takuu. Varaosa- ja huoltopalvelu toimivat jälleenmyyjien kautta. Mikkelissä moottorikelkkojen kanssa ikänsä työskennellyt JS-Motorsin yrittäjä Jarmo Siira ryhtyi Tayga-kauppiaaksi tämän kauden alussa. Siiran mukaan venäläiskelkan viimeistely on asiallisen hyvällä tasolla.
– Tämä on vaihtoehto uudelle tai käytetylle länsikelkalle. Perusasiat on toteutettu hyvin, Siira sanoo.
Myynti olisi Koiviston mukaan voinut sujua tänä talvena valtakunnallisesti paremminkin. Venäläismerkkiä kohtaan osoitettu kiinnostus lupaa kuitenkin tuleville kausille hyvää.

Ajan kuluksi. Kyösti Matiskainen kehitti aurinkopaneelien puhdistusvälineen, kun sopivaa tuotetta ei löytynyt mistään.

Tarve synnytti keksinnön

|
Korkea sähkönsiirtohinta ajoi Kyösti Matiskaisen aurinkopaneelihankintaan ja paneelien puhdistustarve erikoistyövälineen kehittämiseen. Juvalainen monitoimimies Kyösti Matiskainen on aina rakentanut jotain. Kirvesmiehenä ja kalustevalmistajana aikoinaan vaikuttanut ...
Asiakasvastaava Milla Vesalainen auttaa tarvittaessa digitaalisen tilauskioskin käytössä. – Tämä oli kyllä todella kätevää, annostaan valitsemassa ollut pariskunta totesi onnistuneen tilauksen jälkeen.

Tilauskioskit työllistävät enemmän

|
McDonald’siin saatiin kolme uutta nimitystä. Mikkelin McDonald’sissa otettiin käyttöön marraskuussa digitaaliset tilaus­kioskit, joista asiakas saa itse tilattua ruoka-annoksensa. Isoilla kosketusnäytöillä on kuvat kaikista tuotteista. ...