Kuha on joulumieltä

|

Mika Kuha tonttuilee jo kolmatta joulua vähävaraisten perheiden hyväksi.
Mika Kuha tonttuilee jo kolmatta joulua vähävaraisten perheiden hyväksi.

Ystäväpiiri kokoaa vähävaraisille perheille joulun.

Jouluavustuksia kerätään jo kovaa vauhtia monien eri yhteisöjen ja järjestöjen voimin. Ihan lähiympäristöstäkin voi löytyä vähävaraisia perheitä, jotka sinnittelevät toimeentulonsa kanssa.
Jo kolmatta kertaa Mika Kuhan alulle laittama joulukeräys vie jouluiloa eteläsavolaisille, apua tarvitseville perheille.
– Kaikki lähti siitä, kun silmiini osui nelisen vuotta sitten lista, missä oli lasten joululahjatoiveita. Listalla muun muassa 14-vuotias poika toivoi ehjiä sukkia ja kalsareita ja 14-vuotias tyttö hygieniatuotteita, kertoo Kuha.
– Kulutusjuhlan keskellä oli jäätävää lukea sitä listaa. Se oikeasti satutti ja sai mielen matalaksi. Tuli tarve tehdä asialle jotain.

Kuha valjasti tuttavapiirinsä mukaan hyväntekeväisyystempaukseen, minkä seurauksena jouluiloa vietiin neljään eri perheeseen Etelä-Savossa.
– Laitoin sosiaaliseen mediaan viestiä ja kysyin, lähteekö ketään mukaan. Kaikkiaan kolmisenkymmentä yrittäjää ja yksityishenkilöä osallistui ensimmäisenä vuotena keräykseen ja suurin piirtein sama porukka on ollut mukana viime ja tänäkin vuonna, kertoo Kuha.
– Lahjapussit täyttyvät ruoasta, vaatteista, keittiövälineistä, hygieniatuotteista ja lahjakorteista. Missään tapauksessa raha ei vaihda omistajaa.
Kaikki lahjoittajat ovat mukana pelkästä auttamisen halusta, eivätkä halua millään tavalla pitää meteliä lahjoituksistaan.
– Kyse ei kenenkään kohdalla ole todellakaan oman haarniskan kiillottamisesta, vaan puhtaasti hyväntekeväisyydestä, painottaa Kuha.
– Itse toimin kokoavana voimana ja toimitan ”joulupaketit” aputonttuni kanssa perille ennen joulua.

Toivelistoilla on muun muassa lahjakortteja elokuviin, vaate-, urheilu- ja kirjakauppaan, hygieniatuotteita, alusvaatteita, prinsessajuttuja, leluja, askarteluvälineitä ja satukirja.
Tänäkin vuonna apua viedään lähelle, todellisille tarvitsijoille. Mahdollisille ylijääville lahjoituksillekin löytyy oikeat osoitteet Hope ry:n kautta.

Jätteiden villilänsi — JiiTeen Kuukautinen

|
Monet yritykset ja kaupunkilaiset ihmettelevät mikkeliläistä elinkeinopolitiikkaa: kaupunki lapioi rahaa omille yhtiöilleen, jotta nämä voisivat kilpailla avoimen yrityssektorin kanssa. Viimeisimpänä esimerkkinä tästä kaupungin junailemat ...
LähiTapiola Savo-Karjalan lahjoituksen luovutti toimitusjohtaja Asko Lammela. Lahjoitusta vastaanottamassa Xamkin hallituksen puheenjohtaja, kouluneuvos Jyrki Koivikko (keskellä) ja koulutusjohtaja Marja-Liisa Kakkonen. Kuva: Xamk

Koulutukseen rahaa elinkeinoelämältä

|
Lahjoituksella halutaan varmistaa koulutuksen ja osaamisen säilyminen Etelä-Savossa. Ammattikorkeakoulut kautta maan saivat vuonna 2017 luvan kerätä varoja rahankeräyksillä. Saatuja varoja voidaan käyttää ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen, ...
Raimo ja Päivi Heinäsen Kalaherkusta joulupöytään lähtee kalaa eri muodoissa.

Perinteet näkyvät joulupöydässä

|
Joulupöytään halutaan lähiruokaa. Lähiruoka on vakiinnuttanut asemansa, eikä vähiten joulupöydässä. Mikkelin Kauppahallissa valmistaudutaan jouluun. Heinäsen Kalaherkku tarjoilee joulupöytään vain parasta eli tuoretta lähikalaa. – ...
Korppu-nukke seuraa vierestä, kun tarpeistonvalmistaja Mari Heinonen ja puvuston esimies Tarja Kopperi ottavat leikkimielisesti miekoin mittaa toisistaan Mikkelin Teatterin puvustossa.

Näytelmä on paljon muutakin kuin näyttelijäsuoritukset

|
Teatterissa aherretaan jo kuukausia ennen kuin näytelmä saadaan ensi-iltaan. Helmikuun puolivälissä Mikkelin Teatterissa saa ensi-iltansa Astrid Lindgrenin rakastettu klassikkotarina Veljeni Leijonamieli. Teatterin tekninen henkilökunta, ...