Kuha on joulumieltä

|

Mika Kuha tonttuilee jo kolmatta joulua vähävaraisten perheiden hyväksi.
Mika Kuha tonttuilee jo kolmatta joulua vähävaraisten perheiden hyväksi.

Ystäväpiiri kokoaa vähävaraisille perheille joulun.

Jouluavustuksia kerätään jo kovaa vauhtia monien eri yhteisöjen ja järjestöjen voimin. Ihan lähiympäristöstäkin voi löytyä vähävaraisia perheitä, jotka sinnittelevät toimeentulonsa kanssa.
Jo kolmatta kertaa Mika Kuhan alulle laittama joulukeräys vie jouluiloa eteläsavolaisille, apua tarvitseville perheille.
– Kaikki lähti siitä, kun silmiini osui nelisen vuotta sitten lista, missä oli lasten joululahjatoiveita. Listalla muun muassa 14-vuotias poika toivoi ehjiä sukkia ja kalsareita ja 14-vuotias tyttö hygieniatuotteita, kertoo Kuha.
– Kulutusjuhlan keskellä oli jäätävää lukea sitä listaa. Se oikeasti satutti ja sai mielen matalaksi. Tuli tarve tehdä asialle jotain.

Kuha valjasti tuttavapiirinsä mukaan hyväntekeväisyystempaukseen, minkä seurauksena jouluiloa vietiin neljään eri perheeseen Etelä-Savossa.
– Laitoin sosiaaliseen mediaan viestiä ja kysyin, lähteekö ketään mukaan. Kaikkiaan kolmisenkymmentä yrittäjää ja yksityishenkilöä osallistui ensimmäisenä vuotena keräykseen ja suurin piirtein sama porukka on ollut mukana viime ja tänäkin vuonna, kertoo Kuha.
– Lahjapussit täyttyvät ruoasta, vaatteista, keittiövälineistä, hygieniatuotteista ja lahjakorteista. Missään tapauksessa raha ei vaihda omistajaa.
Kaikki lahjoittajat ovat mukana pelkästä auttamisen halusta, eivätkä halua millään tavalla pitää meteliä lahjoituksistaan.
– Kyse ei kenenkään kohdalla ole todellakaan oman haarniskan kiillottamisesta, vaan puhtaasti hyväntekeväisyydestä, painottaa Kuha.
– Itse toimin kokoavana voimana ja toimitan ”joulupaketit” aputonttuni kanssa perille ennen joulua.

Toivelistoilla on muun muassa lahjakortteja elokuviin, vaate-, urheilu- ja kirjakauppaan, hygieniatuotteita, alusvaatteita, prinsessajuttuja, leluja, askarteluvälineitä ja satukirja.
Tänäkin vuonna apua viedään lähelle, todellisille tarvitsijoille. Mahdollisille ylijääville lahjoituksillekin löytyy oikeat osoitteet Hope ry:n kautta.

Teemu Karonen ja Jaakko Falck tekivät unelmasta totta ja pistivät pystyyn oman yrityksen.  – Pyöritämme yritystä kahteen mieheen, mikä antaa mahdollisuuden joustoihin työajoissa esimerkiksi kesäaikaan, sanovat miehet.

Uusi katsastusasema avasi

|
Mikkelissä on nyt seitsemän paikkaa missä katsastaa auto. Jaakko Falck ja Teemu Karonen toteuttivat haaveensa ja pistivät pystyyn katsastusalan yrityksen. – Olemme molemmat olleet ...
Johanna Jääskeläinen (edessä) ja Johanna Tarhonen suorittavat osan opinnoistaan yrittäjinä NY Vuosi yrittäjänä –ohjelman kautta.  – Avaamme Esedulle kuukaudeksi kesäkahvilan, kertovat naiset sämpylän pyörittämisen lomassa.

Rakkaudesta leipomiseen

|
Cafe Onni NY palvelee kesäkuun ajan. Kaksi leipuri-kondiittori opiskelijaa, Johanna Jääskeläinen (49v.) ja Johanna Tarhonen (52v.), päättivät järjestää itselleen harjoittelupaikan oman yrityksen muodossa. – ...
Kirsi-Marja Hamosen puutarhasta löytyy taidetta ja käsitöitä. Betonipenkki on omaa tuotantoa, kuten myös verkkofiguurit.

Puutarhallinen taidetta

|
Kukat ja betonityöt sulassa sovussa. Rämälän koulun rehtori Kirsi-Marja Hamonen on puutarhahörhö sanan varsinaisessa merkityksessä. Kuitenkaan puutarha ei ole tavanomainen hyöty- ja kukkakeidas, vaan ...
Laura Tolvanen ryhtyi laihdutusvalmentajaksi omien hyvien kokemusten kautta. – Parasta työssä ovat asiakkaat ja onnistumisen riemu, sanoo Tolvanen

2700 kiloa kolmessa vuodessa

|
Laihduttaminen on verrattain helppoa, mutta painonhallinta onkin toinen juttu. Laura Tolvanen on toiminut Cambridge-valmentajana Mikkelissä nyt kolme vuotta. – Olin itse aikanaan jojo-laihduttaja ja ...
Elina Tullisen perheeseen kuuluu mies ja kaksi lasta. – Koko perhe harrastaa useampana päivänä viikossa, joten arki on melkoista aikatauluttamista, kertoo Tullinen

EM-finaalipaikka jäi pisteen päähän

|
Elina Tullinen löysi oman lajinsa bikini fitnessistä. Mikkeliläiselle Elina Tulliselle urheilu on aina ollut lähellä sydäntä. – Kokeiltua on tullut jos vaikka mitä eri ...