Kuha on joulumieltä

|

Mika Kuha tonttuilee jo kolmatta joulua vähävaraisten perheiden hyväksi.

Ystäväpiiri kokoaa vähävaraisille perheille joulun.

Jouluavustuksia kerätään jo kovaa vauhtia monien eri yhteisöjen ja järjestöjen voimin. Ihan lähiympäristöstäkin voi löytyä vähävaraisia perheitä, jotka sinnittelevät toimeentulonsa kanssa.
Jo kolmatta kertaa Mika Kuhan alulle laittama joulukeräys vie jouluiloa eteläsavolaisille, apua tarvitseville perheille.
– Kaikki lähti siitä, kun silmiini osui nelisen vuotta sitten lista, missä oli lasten joululahjatoiveita. Listalla muun muassa 14-vuotias poika toivoi ehjiä sukkia ja kalsareita ja 14-vuotias tyttö hygieniatuotteita, kertoo Kuha.
– Kulutusjuhlan keskellä oli jäätävää lukea sitä listaa. Se oikeasti satutti ja sai mielen matalaksi. Tuli tarve tehdä asialle jotain.

Kuha valjasti tuttavapiirinsä mukaan hyväntekeväisyystempaukseen, minkä seurauksena jouluiloa vietiin neljään eri perheeseen Etelä-Savossa.
– Laitoin sosiaaliseen mediaan viestiä ja kysyin, lähteekö ketään mukaan. Kaikkiaan kolmisenkymmentä yrittäjää ja yksityishenkilöä osallistui ensimmäisenä vuotena keräykseen ja suurin piirtein sama porukka on ollut mukana viime ja tänäkin vuonna, kertoo Kuha.
– Lahjapussit täyttyvät ruoasta, vaatteista, keittiövälineistä, hygieniatuotteista ja lahjakorteista. Missään tapauksessa raha ei vaihda omistajaa.
Kaikki lahjoittajat ovat mukana pelkästä auttamisen halusta, eivätkä halua millään tavalla pitää meteliä lahjoituksistaan.
– Kyse ei kenenkään kohdalla ole todellakaan oman haarniskan kiillottamisesta, vaan puhtaasti hyväntekeväisyydestä, painottaa Kuha.
– Itse toimin kokoavana voimana ja toimitan ”joulupaketit” aputonttuni kanssa perille ennen joulua.

Toivelistoilla on muun muassa lahjakortteja elokuviin, vaate-, urheilu- ja kirjakauppaan, hygieniatuotteita, alusvaatteita, prinsessajuttuja, leluja, askarteluvälineitä ja satukirja.
Tänäkin vuonna apua viedään lähelle, todellisille tarvitsijoille. Mahdollisille ylijääville lahjoituksillekin löytyy oikeat osoitteet Hope ry:n kautta.

Pikkujoulupöydässä — Nyt keittää

|
Pikkujoulupöydässä Ladyt • Keksejä • Karjalanpiirakoita, kevytlevite • Kasvis”juusto” • Rentukkakeitto, pakaste • Soija”pihvit” • Paahdetut naurislohkot • Kaura”maito” Kattaukseen appelsiinin lohkoilla kausikukkaterttuja, itse ...

Arjen luksus on sallittua

|
Maailmalla valkoinen alkaa väistyä antaen tilaa ruosteen eri sävyille. Italian Bolognassa järjestetään vuosittain yhdet Euroopan suurimmat Cersaie -laattamessut. Esillä on perinteisiä laattoja, marmoria, kalusteita, ...

Uusi juhlapalvelu aloittaa Mikkelin seudulla

|
Alkuun somisteiden ja astioiden vuokrausta sekä suunnittelupalvelu. Anne Häkkinen perusti JuhlAnne-yrityksen, joka vuokraa somisteita ja astioita erilaisiin juhliin. Pääpaino toistaiseksi on hääjuhlissa. – Kävin ...

Eristeet olisi tarkastettava säännöllisesti

|
Rakennusten huolellinen lämmön­eristäminen näkyy lompakossa ja on myös ympäristöteko. Kotitalouksien lämmöneristys on noussut tapetille sekä energiahintojen nousun että ilmastonmuutoksen myötä. Tilastokeskuksen mukaan kaikesta Suomessa ...