Ville-Veikko aloitti autoalalla

|

Myyntiala vei. – Myyntityö on täyttä työtä siinä missä mikä muukin tahansa ammatti, Ville-Veikko Pöyry tietää.
Myyntiala vei. – Myyntityö on täyttä työtä siinä missä mikä muukin tahansa ammatti, Ville-Veikko Pöyry tietää.

Kaikenlaisia töitä ja hurttia huumoria. Tästä kaikesta koostuu Savon Autokeskuksen uusi Nissan-myyjä.

Sattuman kautta myyntialalle kuusi vuotta sitten ajautunut Ville-Veikko Pöyry tarjoaa teekupin Savon Autokeskuksen Nissan-osastolla ja juttutuokio voi alkaa. Iloisen tuntuinen mies kertoo tehneensä elämän aikana vaikka mitä.
– Olin vesilaitoksen palveluksessa ja maanrakennuspuolella pitkään. Tein siis ihan oikeita töitä, ennen kuin jäin hetkeksi aikaa toimettomaksi, mies vakuuttelee leikkisästi.
Ystävän vinkki puhelinoperaattorin kivijalkakaupan myyjän pestistä alkoi kiinnostamaan. Sosiaalinen ja helposti ihmisten kanssa toimeen tuleva Ville-Veikko ajatteli että miksipä ei.

– Tykkään olla ihmisten kanssa tekemisissä ja myyntialalla saa olla sekä olkapäänä että sylkykuppina, mies naurahtaa ja siemaisee hörpyn kahvistaan.

Alkujaan automaalarin perustutkinnon suorittanut Ville-Veikko ei ole tehnyt koulutusta vastaavaa työtä päivääkään. Kiinnostus autoja kohtaan on silti ollut aina olemassa, ihan pikkupojasta lähtien. Tuoreen pestin myötä opiskeltavaa riittää, sillä uutta asiaa riittää paljon.
– Itseopiskelulla on suuri merkitys joka alalla. Nykyään tekniikka muuttuu alati.
– Entisessä työssäni uutta puhelinmallia tuli myyntiin tiheällä tahdilla. Autojen kohdalla sykli on rauhallisempi, mutta tilanteita riittää varmasti.
Osuuskauppa Suur-Savo on tuttu työnantaja Pöyryille perhetasolla. Vaimo ehti olla seitsemän vuotta töissä Sokoksella, kunnes lähti muihin tehtäviin.
– Meillä on ollut tapana pitää osuuskauppatasapaino hallussa, Ville-Veikko velmuilee.

Innokkaaksi kalastajaksi tunnustautuva mies tykkää olla vapaa-ajalla luonnon helmassa. Frisbeegolfia jo vuosikausia harrastaneen miehen unelma-auto kuulostaa puolestaan arkiselta: käytännöllinen, tilava ja käyttövoimana sähkö.
– Uskon sähköautojen olevan tulevaisuudessa pääasiallinen suuntaus, mitä autojen voimanlähteisiin tulee.
– Ne ovat mukavia ja vaivattomia ajaa. Lisäksi tehoreservi on laaja ja melua syntyy vähän.
Koulutusputkessa olevan tuoreen automyyjän asettuminen Nissan-tuotevastaavaksi on ollut toistaiseksi helppoa työyhteisön osalta.
– Helppohan tähän on ollut tulla, kun on niin hyvä porukka ympärillä, Ville-Veikko kehaisee uusia työkavereitaan ja vastaa samalla puhelimeen.
Asiakaspuhelu vie miehen heti töihin, kun toimittaja on vasta astelemassa kohti ulko-ovea.

Virpi Pasonen harrastaa kierrätystä ja tuunausta intohimoisesti. – Pikku tuunauksella tästä roskalava-ryhmästä löytyneestä nojatuolista tuli kuin uusi, iloitsee Virpi Pasonen.

Roskalavalta koti uusiksi

|
Virpi Pasonen on myös ahkera tuunaaja. Virpi Pasonen on ahkera kierrättäjä ja kirpputoreilla kävijä. Hän on myös mukana useissa sosiaalisen median kirpputoriryhmissä. – Roskalava ...
Vekkuliteatterilaiset harjoittelevat sunnuntaisin tulevia näytöksiä varten. Kuva: Tiina Bolz

Juhlanäytös valmistuu äitienpäiväksi

|
Loppusilausta vaille valmis oleva näytelmä tuo Vekkuliteatteriin uusia tuulia. Kansalaisopiston yhteydessä toimiva Vekkuliteatteri juhlii tänä vuonna 35-vuotista taivaltaan. Äitienpäivänä ensi-iltansa saava juhlanäytös ”Hukassa on ...

Purkuosien kierrätys tehostuu

|
Kierrättäminen on ollut kaikkien huulilla jo vuosien ajan. Paaliksi puristettava auto palvelee osiensa ansiosta vielä elinkaaren jälkeenkin. Rekisteristä poistettu auto on nosturilla, käynnissä on ...
– Vapaa-ajan asumisen merkitys Etelä-Savossa esimerkiksi elinvoiman, työllisyyden ja maaseudun elävöittämisen näkökulmasta on merkittävä, sanoo Ilkka Juva.

”Nuoret vaativat mökkiseudulta enemmän”

|
Pilottikokeilu osoitti paikallisten palveluiden ja mökkiläisten kohtaanto-ongelmat. Mikkelin seudun vapaa-ajanasukasvaltuuskunta on toiminut seudulla jo vuodesta 2006 lähtien. Tarkoituksena on kehittää vapaa-ajan asumista. Perinteinen kesälomamökkeily ...
Gigaexpossa järjestettiin päivän päätteeksi peliturnaus, jonka osallistujamäärä täyttyi jo heti aamusta.
Kuva: Jimi Roos

E-urheilu on nousussa Mikkelin seudulla

|
Paikallinen e-urheilua tunnetuksi tekevä yhdistys Mikkeli eSport ry on erittäin tyytyväinen kuluneeseen vuoteen. Mikkeli eSports ry järjesti maaliskuun viimeisenä viikonloppuna Gigaexpon Mikkelin Gigantissa yhdessä ...