Autoala vaihtui lihashuoltoon

|

Autoharrastukseen hurahtaneella hieroja Jari Veteläisellä on vastaanotot Otavassa ja Haukivuorella. Marraskuun puolivälistä avautui Ristimäenkadulla Mikkelin toimipiste.
Autoharrastukseen hurahtaneella hieroja Jari Veteläisellä on vastaanotot Otavassa ja Haukivuorella. Marraskuun puolivälistä avautui Ristimäenkadulla Mikkelin toimipiste.

Uusi hieroja Mikkeliin.

Hieroja Jari Veteläinen avaa marraskuun puolivälissä vastaanoton Ristimäenkadulle.
– Olen viisikymppinen kaveri, Oulusta kotoisin ja ehtinyt tehdä kaikenlaista matkan varrella, kertoo Veteläinen.
– Autoalalla olen työskennellyt lähes koko työurani, vuodesta 1989 eli ehdin olla sillä alalla 29 vuotta.
Veteläinen opiskeli Oulun kauppaoppilaitoksessa laskentapuolen merkonomiksi ja rahoitti opintonsa työskentelemällä kaikki lomat ja vapaa-ajat autoalalla.
– Kävin sillä puolella läpi kaikki portaat tiskimyyjästä korjaamopäälliköksi työskennellen myös varaosavalmistajalla ja maahantuoja Toyotalla.
Oulusta Veteläinen siirtyi Järvenpäähän ja sieltä Mikkeliin.

Mikkeliin Veteläisen ja hänen puolisonsa toi Haukivuori.
– Hommasimme mökin Haukivuorelta viitisen vuotta sitten, kertoo Veteläinen.
– Mökistä tuli meille niin älyttömän tärkeä paikka, että ruvettiin jo vuosia sitten puhumaan Haukivuorelle muutosta, kunhan elämäntilanne antaa myöten.
Pariskunta alkoi kuitenkin miettiä, olisiko sittenkin parempi asua lähempänä kaupunkia.
– Mikkelistä ei olisi niin älyttömän pitkä matka mökille. Ei ainakaan niin pitkä kuin Järvenpäästä, Veteläinen naurahtaa.
– Katseltiin taloja ja päädyttiin Otavaan kesäkuussa 2017.

Muuttaessaan pois pääkaupunkiseudulta, aviopari teki Veteläisen mukaan eräänlaisen oman elämänsä benjihypyn.
– Oli jotenkin helppo luopua hyvistä työpaikoista ja muutenkin elämän menosta pääkaupunki seudulla ja suunnata elämää lähemmäs Haukivuorta, kertoo Veteläinen.
– Olen aina ollut jonkintasoinen himourheilija. Vuodesta 1977 olen pelannut jääkiekkoa, kaukalopalloa SM-tasolla, harrastanut MM. pitkän matkan pyöräilyä. Viimeisin pyöräkisa kuntoilumielessä oli Vätternin ympäriajo, mikä matkana on noin 300 km. Maratonejakin on takana kolme, kertoo Veteläinen.
– Lievästi extremen rajoilla harrastettu liikunta on myös aiheuttanut sen, että kroppa on välillä huutanut vastaan ja sitä kautta olen itse hakeutunut hierojalle sekä lihashuoltoon.

Nyttemmin Veteläinen harrastaa lähinnä kuntourheilua. Ja omien sanojensa mukaan hän saa työn puolesta jo sen verran hyötyliikuntaa, ettei tarvitse erikseen kauheasti käsipainoilla treenata. Omat lukuisat hyvät kokemukset saivat miehen innostumaan hierojan ammatista.

Ennen muuttoa Jari Veteläinen selvitti etukäteen, onko Mikkelissä hierojankoulutusta.
– Olen aina ajatellut, että hierojat ovat siistejä tyyppejä joilta saa avun vaivaan kuin vaivaan. Ajattelin, että kun tänne tullaan, haen hierojakoulutukseen.
Esedulta löytyi hierojan ammattitutkintoon valmistava koulutus ja lisänä siihen tuli vielä urheilijan lihashuollon erikoisammattitutkinto, johon on kuulunut keväästä asti muun muassa viikoittainen Jukurien liiga-pelaajien lihashuollosta huolehtiminen.

Veteläinen on pyörittänyt jo hyvän aikaa vastaanottoa Otavassa. Marraskuun alussa hän avasi vastaanoton myös Haukivuorelle ja ensi viikolla vuorossa on Mikkeli.
– Valmistun ihan näillä näppäimillä ja marraskuun puolivälissä aloitan yrittäjänä. Yrityksen nimi on Hierontavarikko, kertoo Veteläinen.
Otavassa ja Mikkelissä Veteläinen pyörittää vastaanottoja pääpainotteisesti arkipäivisin.
– Haukivuorella työskentelen ”mökkihöperyydestä” johtuen viikonloppupainotteisesti, sopimuksen mukaan, kertoo Veteläinen.
– Palveluista löytyy niin perinteinen klassinen hieronta kuin urheiluhierontakin. Sen lisäksi teen myös tuki- ja kinesioteippauksia. Koti- ja yrityskäynnit ovat myös mahdollisia.

Virpi Pasonen harrastaa kierrätystä ja tuunausta intohimoisesti. – Pikku tuunauksella tästä roskalava-ryhmästä löytyneestä nojatuolista tuli kuin uusi, iloitsee Virpi Pasonen.

Roskalavalta koti uusiksi

|
Virpi Pasonen on myös ahkera tuunaaja. Virpi Pasonen on ahkera kierrättäjä ja kirpputoreilla kävijä. Hän on myös mukana useissa sosiaalisen median kirpputoriryhmissä. – Roskalava ...
Vekkuliteatterilaiset harjoittelevat sunnuntaisin tulevia näytöksiä varten. Kuva: Tiina Bolz

Juhlanäytös valmistuu äitienpäiväksi

|
Loppusilausta vaille valmis oleva näytelmä tuo Vekkuliteatteriin uusia tuulia. Kansalaisopiston yhteydessä toimiva Vekkuliteatteri juhlii tänä vuonna 35-vuotista taivaltaan. Äitienpäivänä ensi-iltansa saava juhlanäytös ”Hukassa on ...

Purkuosien kierrätys tehostuu

|
Kierrättäminen on ollut kaikkien huulilla jo vuosien ajan. Paaliksi puristettava auto palvelee osiensa ansiosta vielä elinkaaren jälkeenkin. Rekisteristä poistettu auto on nosturilla, käynnissä on ...
– Vapaa-ajan asumisen merkitys Etelä-Savossa esimerkiksi elinvoiman, työllisyyden ja maaseudun elävöittämisen näkökulmasta on merkittävä, sanoo Ilkka Juva.

”Nuoret vaativat mökkiseudulta enemmän”

|
Pilottikokeilu osoitti paikallisten palveluiden ja mökkiläisten kohtaanto-ongelmat. Mikkelin seudun vapaa-ajanasukasvaltuuskunta on toiminut seudulla jo vuodesta 2006 lähtien. Tarkoituksena on kehittää vapaa-ajan asumista. Perinteinen kesälomamökkeily ...
Gigaexpossa järjestettiin päivän päätteeksi peliturnaus, jonka osallistujamäärä täyttyi jo heti aamusta.
Kuva: Jimi Roos

E-urheilu on nousussa Mikkelin seudulla

|
Paikallinen e-urheilua tunnetuksi tekevä yhdistys Mikkeli eSport ry on erittäin tyytyväinen kuluneeseen vuoteen. Mikkeli eSports ry järjesti maaliskuun viimeisenä viikonloppuna Gigaexpon Mikkelin Gigantissa yhdessä ...