Voi hyvin oikeankokoisissa liiveissä

|

– Hyvä nyrkkisääntö oikean rinnanympäryksen valintaan on se, että selän ja rintaliivin väliin täytyy mahtua tulitikkuaski pitkittäissuunnassa. Silloin liivien venymä on oikeanlainen. Kuppikokoa valitessa tärkeää on, että kuppi tukee rintaa ja rinta ei tursuile ulos kupista, Johanna Marttinen ohjeistaa.
– Hyvä nyrkkisääntö oikean rinnanympäryksen valintaan on se, että selän ja rintaliivin väliin täytyy mahtua tulitikkuaski pitkittäissuunnassa. Silloin liivien venymä on oikeanlainen. Kuppikokoa valitessa tärkeää on, että kuppi tukee rintaa ja rinta ei tursuile ulos kupista, Johanna Marttinen ohjeistaa.

Liiviostoksilla kannattaa kysyä asiantuntijan neuvoa.

Asiointi alusvaatteita myyvässä erikoisliikkeessä saattaa olla jymy-yllätys. Monesti käy nimittäin niin, että kuppikokoa valitessa aakkosissa mennäänkin huomattavasti pidemmälle kuin itse osaisi kuvitellakaan.
– Usein kun asiakas tulee ensimmäistä kertaa erikoisliikkeeseen ostamaan liivejä, joko rinnanympärysmitta tai kuppikoko on enemmän tai vähemmän pielessä. Joskus molemmat, kertoo yrittäjä Johanna Marttinen Sirun Liivisopista.
– Kaikessa yksinkertaisuudessaan liivien pitää istua hyvin, olla oikeankokoiset, oikean malliset ja niiden pitää kantaa rinnan paino. Sen lisäksi olisi tietenkin kiva, että liivit miellyttävät silmää. Vääränkokoiset, huonosti istuvat liivit edesauttavat yläselkä- ja niskavaivoja sekä ryhtiongelmia

Väärä ajatusmalli on ”kun oon aina käyttänyt tätä kokoa”.
– Kroppa muuttuu iän myötä ja myös kollageenituotanto vähenee jolloin iho ja kudokset löystyvät. Myös painonvaihtelu muuttaa rintojen kokoa ja ympärysmittaa, kertoo Marttinen.
– Jos sinulla on ollut B 80 liivi ja painoa on tullut vaikka kolme kiloa lisää, se ei välttämättä vaikuta vielä rinnanympärysmittaan, mutta kuppikoko kasvaakin jo C-kuppiin.
– Toiset tykkää napakasta ja toiset taas, että selkäpuoli olisi siloinen ja auvoisa. Mutta mitä isommat rinnat, sitä painavammat ne on ja sitä parempi tuki tarvitaan.

Gabbasova

Olohuone Galleria Haukivuorella jatkaa

|
Galleristi yllättyi suosiosta. Tarja Forsblom avasi toukokuun lopulla Olohuone Galleria nimeä kantavan kotigallerian ja kahvilan Haukivuorella Pitkäahonmutkassa sijaitsevaan entiseen koulurakennukseen. Näyttelytiloina toimivat toinen olohuone ...
Toimintakeskuksella ja Uutta elämää -myymälässä valmistaudutaan kuumeisesti joulun tuloon. – Parhaillaan on meneillään neuvottelut pop up -joulumyymälästä keskustaan, kertovat Emmi Tuhkanen ja Heikki Siitonen ratsujensa selästä.

Uutta elämää -myymälä valmistautuu joulusesonkiin

|
Kierrätysmateriaalit saavat toimintakeskuksen pajalla uuden elämän. Yrittäjänkadulla sijaitsevassa Uutta elämää myymälässä on myynnissä Toimintakeskuksen pajatuotteita, joita valmistetaan kierrätysmateriaaleista. – Uutta elämää -myymälä ei ota ...
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sisäilmaan ja ilmanvaihtoon liittyy monia harhaluuloja

|
Ilman rakennevuodot sekoitetaan painovoimaiseen ilmanvaihtoon. Monet suomalaiset uskovat yhä, että kodin ilma vaihtuu luonnollisesti ikkunanpielistä ja lattianraoista. Ilman rakennevuotoja luullaan virheellisesti painovoimaiseksi ilmanvaihdoksi. Todellisuudessa ...
3.KUVA Hair Game Pullinen, Mansikka

Syksy tuo tummempia sävyjä hiustrendeihin

|
Kesän jälkeen hiukset kaipaavat tehohoitoa. Kesällä on paljon juhlia ja tapahtumia, jolloin hiuksia äsitellään itse ahkerasti. Myös aurinko kuivattaa hiusta. – Kesän ja aurinko ...
– Vartalon kuivaharjaus on helppo tehdä kotona esimerkiksi kuorintahansikkailla. Siihen tarkoitukseen sopivat myös perunanpesukäsineet. Vie kuorinta-aineet ja välineet suihkuun tai saunaan. Sieltä ne on helposti saatavilla, vinkkaa SKY kosmetologi Kirsi Ritosalo.

Nyt on aika antaa kyytiä kesäiholle

|
Ihonhoidossa puhdistus on tärkeintä. Mennyt kesä on saanut ihmiset hikoilemaan ihohuokoset täyteen ja pyyhkimään hikeä. – Nyt on juuri se hetki, jolloin kannattaa hien ...