Voi hyvin oikeankokoisissa liiveissä

|

– Hyvä nyrkkisääntö oikean rinnanympäryksen valintaan on se, että selän ja rintaliivin väliin täytyy mahtua tulitikkuaski pitkittäissuunnassa. Silloin liivien venymä on oikeanlainen. Kuppikokoa valitessa tärkeää on, että kuppi tukee rintaa ja rinta ei tursuile ulos kupista, Johanna Marttinen ohjeistaa.
– Hyvä nyrkkisääntö oikean rinnanympäryksen valintaan on se, että selän ja rintaliivin väliin täytyy mahtua tulitikkuaski pitkittäissuunnassa. Silloin liivien venymä on oikeanlainen. Kuppikokoa valitessa tärkeää on, että kuppi tukee rintaa ja rinta ei tursuile ulos kupista, Johanna Marttinen ohjeistaa.

Liiviostoksilla kannattaa kysyä asiantuntijan neuvoa.

Asiointi alusvaatteita myyvässä erikoisliikkeessä saattaa olla jymy-yllätys. Monesti käy nimittäin niin, että kuppikokoa valitessa aakkosissa mennäänkin huomattavasti pidemmälle kuin itse osaisi kuvitellakaan.
– Usein kun asiakas tulee ensimmäistä kertaa erikoisliikkeeseen ostamaan liivejä, joko rinnanympärysmitta tai kuppikoko on enemmän tai vähemmän pielessä. Joskus molemmat, kertoo yrittäjä Johanna Marttinen Sirun Liivisopista.
– Kaikessa yksinkertaisuudessaan liivien pitää istua hyvin, olla oikeankokoiset, oikean malliset ja niiden pitää kantaa rinnan paino. Sen lisäksi olisi tietenkin kiva, että liivit miellyttävät silmää. Vääränkokoiset, huonosti istuvat liivit edesauttavat yläselkä- ja niskavaivoja sekä ryhtiongelmia

Väärä ajatusmalli on ”kun oon aina käyttänyt tätä kokoa”.
– Kroppa muuttuu iän myötä ja myös kollageenituotanto vähenee jolloin iho ja kudokset löystyvät. Myös painonvaihtelu muuttaa rintojen kokoa ja ympärysmittaa, kertoo Marttinen.
– Jos sinulla on ollut B 80 liivi ja painoa on tullut vaikka kolme kiloa lisää, se ei välttämättä vaikuta vielä rinnanympärysmittaan, mutta kuppikoko kasvaakin jo C-kuppiin.
– Toiset tykkää napakasta ja toiset taas, että selkäpuoli olisi siloinen ja auvoisa. Mutta mitä isommat rinnat, sitä painavammat ne on ja sitä parempi tuki tarvitaan.

Jätteiden villilänsi — JiiTeen Kuukautinen

|
Monet yritykset ja kaupunkilaiset ihmettelevät mikkeliläistä elinkeinopolitiikkaa: kaupunki lapioi rahaa omille yhtiöilleen, jotta nämä voisivat kilpailla avoimen yrityssektorin kanssa. Viimeisimpänä esimerkkinä tästä kaupungin junailemat ...
LähiTapiola Savo-Karjalan lahjoituksen luovutti toimitusjohtaja Asko Lammela. Lahjoitusta vastaanottamassa Xamkin hallituksen puheenjohtaja, kouluneuvos Jyrki Koivikko (keskellä) ja koulutusjohtaja Marja-Liisa Kakkonen. Kuva: Xamk

Koulutukseen rahaa elinkeinoelämältä

|
Lahjoituksella halutaan varmistaa koulutuksen ja osaamisen säilyminen Etelä-Savossa. Ammattikorkeakoulut kautta maan saivat vuonna 2017 luvan kerätä varoja rahankeräyksillä. Saatuja varoja voidaan käyttää ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen, ...
Raimo ja Päivi Heinäsen Kalaherkusta joulupöytään lähtee kalaa eri muodoissa.

Perinteet näkyvät joulupöydässä

|
Joulupöytään halutaan lähiruokaa. Lähiruoka on vakiinnuttanut asemansa, eikä vähiten joulupöydässä. Mikkelin Kauppahallissa valmistaudutaan jouluun. Heinäsen Kalaherkku tarjoilee joulupöytään vain parasta eli tuoretta lähikalaa. – ...
Mika Kuha tonttuilee jo kolmatta joulua vähävaraisten perheiden hyväksi.

Kuha on joulumieltä

|
Ystäväpiiri kokoaa vähävaraisille perheille joulun. Jouluavustuksia kerätään jo kovaa vauhtia monien eri yhteisöjen ja järjestöjen voimin. Ihan lähiympäristöstäkin voi löytyä vähävaraisia perheitä, jotka sinnittelevät ...