Syksy tuo tummempia sävyjä hiustrendeihin

|

3.KUVA Hair Game Pullinen, Mansikka

Kesän jälkeen hiukset kaipaavat tehohoitoa.

Kesällä on paljon juhlia ja tapahtumia, jolloin hiuksia äsitellään itse ahkerasti. Myös aurinko kuivattaa hiusta.
– Kesän ja aurinko kuivattavat hiusta, minkä jälkeen hiukset kaipaavat tehohoitoja. Syksyn tullen ammattilaispuolella tehdään syvähoitoja ja myös kotona käytetään tehokkaampia hiustenhoitoaineita, kertoo kampaamoyrittäjä Kaisa Pullinen.
– Hiuksia käsitellään nykyään muutenkin paljon; föönataan, suoristetaan, kiharretaan, puhumattakaan hiustuotteista, joita monet käyttävät päivittäin. Kaikki käsittely rasittaa hiusta ja hiuspohjaa. Onkin hyvä hemmotella hiuksia ja pitää joskus välipäiviä hiustenlaitossa.

Hiustrendit muuttuvat vuodenaikojen mukana.
– Kun mennään kohti talvea, päätään nostavat syksyn värit kuten kupari ja punaisen eri sävyt. Mutta edelleen ”huurteiset” värit kuten ruusukulta ja metallihohto pitävät pintansa, kertoo Pullinen.
– Pitkiin hiuksiin raidoitustekniikka on edelleen suosittua, väreinä suositaan muun muassa vaaleaa, violettia, pinkkiä ja turkoosia huurreväreinä sekä metallihohtovärejä.

Uutuutena tuloaan tekevät poispestävät värit.
– Väri suihkutetaan hiuksiin ja se lähtee shampoopesulla. Poispestävät värit ovat valmistajien mukaan tahraamattomia ja helppokäyttöisiä, kertoo Pullinen.
Kampauksissa niskanuttura on siirtymässä korkeammalle ja kiharat tekevät jälleen tuloaan.
– Tällä hetkellä esimerkiksi permanentti olisi kova sana sekä miehillä että naisilla, Pullinen vinkkaa.
– Merkkejä kirkkaampiin hiusväreihin siirtymisestä on myös ilmassa.

Gabbasova

Olohuone Galleria Haukivuorella jatkaa

|
Galleristi yllättyi suosiosta. Tarja Forsblom avasi toukokuun lopulla Olohuone Galleria nimeä kantavan kotigallerian ja kahvilan Haukivuorella Pitkäahonmutkassa sijaitsevaan entiseen koulurakennukseen. Näyttelytiloina toimivat toinen olohuone ...
Toimintakeskuksella ja Uutta elämää -myymälässä valmistaudutaan kuumeisesti joulun tuloon. – Parhaillaan on meneillään neuvottelut pop up -joulumyymälästä keskustaan, kertovat Emmi Tuhkanen ja Heikki Siitonen ratsujensa selästä.

Uutta elämää -myymälä valmistautuu joulusesonkiin

|
Kierrätysmateriaalit saavat toimintakeskuksen pajalla uuden elämän. Yrittäjänkadulla sijaitsevassa Uutta elämää myymälässä on myynnissä Toimintakeskuksen pajatuotteita, joita valmistetaan kierrätysmateriaaleista. – Uutta elämää -myymälä ei ota ...
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sisäilmaan ja ilmanvaihtoon liittyy monia harhaluuloja

|
Ilman rakennevuodot sekoitetaan painovoimaiseen ilmanvaihtoon. Monet suomalaiset uskovat yhä, että kodin ilma vaihtuu luonnollisesti ikkunanpielistä ja lattianraoista. Ilman rakennevuotoja luullaan virheellisesti painovoimaiseksi ilmanvaihdoksi. Todellisuudessa ...
– Hyvä nyrkkisääntö oikean rinnanympäryksen valintaan on se, että selän ja rintaliivin väliin täytyy mahtua tulitikkuaski pitkittäissuunnassa. Silloin liivien venymä on oikeanlainen. Kuppikokoa valitessa tärkeää on, että kuppi tukee rintaa ja rinta ei tursuile ulos kupista, Johanna Marttinen ohjeistaa.

Voi hyvin oikeankokoisissa liiveissä

|
Liiviostoksilla kannattaa kysyä asiantuntijan neuvoa. Asiointi alusvaatteita myyvässä erikoisliikkeessä saattaa olla jymy-yllätys. Monesti käy nimittäin niin, että kuppikokoa valitessa aakkosissa mennäänkin huomattavasti pidemmälle kuin ...
– Vartalon kuivaharjaus on helppo tehdä kotona esimerkiksi kuorintahansikkailla. Siihen tarkoitukseen sopivat myös perunanpesukäsineet. Vie kuorinta-aineet ja välineet suihkuun tai saunaan. Sieltä ne on helposti saatavilla, vinkkaa SKY kosmetologi Kirsi Ritosalo.

Nyt on aika antaa kyytiä kesäiholle

|
Ihonhoidossa puhdistus on tärkeintä. Mennyt kesä on saanut ihmiset hikoilemaan ihohuokoset täyteen ja pyyhkimään hikeä. – Nyt on juuri se hetki, jolloin kannattaa hien ...