Syksy tuo tummempia sävyjä hiustrendeihin

|

Kesän jälkeen hiukset kaipaavat tehohoitoa.

Kesällä on paljon juhlia ja tapahtumia, jolloin hiuksia äsitellään itse ahkerasti. Myös aurinko kuivattaa hiusta.
– Kesän ja aurinko kuivattavat hiusta, minkä jälkeen hiukset kaipaavat tehohoitoja. Syksyn tullen ammattilaispuolella tehdään syvähoitoja ja myös kotona käytetään tehokkaampia hiustenhoitoaineita, kertoo kampaamoyrittäjä Kaisa Pullinen.
– Hiuksia käsitellään nykyään muutenkin paljon; föönataan, suoristetaan, kiharretaan, puhumattakaan hiustuotteista, joita monet käyttävät päivittäin. Kaikki käsittely rasittaa hiusta ja hiuspohjaa. Onkin hyvä hemmotella hiuksia ja pitää joskus välipäiviä hiustenlaitossa.

Hiustrendit muuttuvat vuodenaikojen mukana.
– Kun mennään kohti talvea, päätään nostavat syksyn värit kuten kupari ja punaisen eri sävyt. Mutta edelleen ”huurteiset” värit kuten ruusukulta ja metallihohto pitävät pintansa, kertoo Pullinen.
– Pitkiin hiuksiin raidoitustekniikka on edelleen suosittua, väreinä suositaan muun muassa vaaleaa, violettia, pinkkiä ja turkoosia huurreväreinä sekä metallihohtovärejä.

Uutuutena tuloaan tekevät poispestävät värit.
– Väri suihkutetaan hiuksiin ja se lähtee shampoopesulla. Poispestävät värit ovat valmistajien mukaan tahraamattomia ja helppokäyttöisiä, kertoo Pullinen.
Kampauksissa niskanuttura on siirtymässä korkeammalle ja kiharat tekevät jälleen tuloaan.
– Tällä hetkellä esimerkiksi permanentti olisi kova sana sekä miehillä että naisilla, Pullinen vinkkaa.
– Merkkejä kirkkaampiin hiusväreihin siirtymisestä on myös ilmassa.

Sampan Vintillä tanssitaan ja näytellään

|
Navetan vintti sai vesivessat. Hirvensalmen Lahnaniemellä sijaitsevalla Sampan tilalla on järjestetty tansseja jo parin vuoden ajan. Kaikki lähti tilan isännän, Pasi Outisen 50-vuotisjuhlista vuonna ...

Uusi katsastusasema avasi

|
Mikkelissä on nyt seitsemän paikkaa missä katsastaa auto. Jaakko Falck ja Teemu Karonen toteuttivat haaveensa ja pistivät pystyyn katsastusalan yrityksen. – Olemme molemmat olleet ...

Rakkaudesta leipomiseen

|
Cafe Onni NY palvelee kesäkuun ajan. Kaksi leipuri-kondiittori opiskelijaa, Johanna Jääskeläinen (49v.) ja Johanna Tarhonen (52v.), päättivät järjestää itselleen harjoittelupaikan oman yrityksen muodossa. – ...