Syksy tuo tummempia sävyjä hiustrendeihin

|

3.KUVA Hair Game Pullinen, Mansikka

Kesän jälkeen hiukset kaipaavat tehohoitoa.

Kesällä on paljon juhlia ja tapahtumia, jolloin hiuksia äsitellään itse ahkerasti. Myös aurinko kuivattaa hiusta.
– Kesän ja aurinko kuivattavat hiusta, minkä jälkeen hiukset kaipaavat tehohoitoja. Syksyn tullen ammattilaispuolella tehdään syvähoitoja ja myös kotona käytetään tehokkaampia hiustenhoitoaineita, kertoo kampaamoyrittäjä Kaisa Pullinen.
– Hiuksia käsitellään nykyään muutenkin paljon; föönataan, suoristetaan, kiharretaan, puhumattakaan hiustuotteista, joita monet käyttävät päivittäin. Kaikki käsittely rasittaa hiusta ja hiuspohjaa. Onkin hyvä hemmotella hiuksia ja pitää joskus välipäiviä hiustenlaitossa.

Hiustrendit muuttuvat vuodenaikojen mukana.
– Kun mennään kohti talvea, päätään nostavat syksyn värit kuten kupari ja punaisen eri sävyt. Mutta edelleen ”huurteiset” värit kuten ruusukulta ja metallihohto pitävät pintansa, kertoo Pullinen.
– Pitkiin hiuksiin raidoitustekniikka on edelleen suosittua, väreinä suositaan muun muassa vaaleaa, violettia, pinkkiä ja turkoosia huurreväreinä sekä metallihohtovärejä.

Uutuutena tuloaan tekevät poispestävät värit.
– Väri suihkutetaan hiuksiin ja se lähtee shampoopesulla. Poispestävät värit ovat valmistajien mukaan tahraamattomia ja helppokäyttöisiä, kertoo Pullinen.
Kampauksissa niskanuttura on siirtymässä korkeammalle ja kiharat tekevät jälleen tuloaan.
– Tällä hetkellä esimerkiksi permanentti olisi kova sana sekä miehillä että naisilla, Pullinen vinkkaa.
– Merkkejä kirkkaampiin hiusväreihin siirtymisestä on myös ilmassa.

Jätteiden villilänsi — JiiTeen Kuukautinen

|
Monet yritykset ja kaupunkilaiset ihmettelevät mikkeliläistä elinkeinopolitiikkaa: kaupunki lapioi rahaa omille yhtiöilleen, jotta nämä voisivat kilpailla avoimen yrityssektorin kanssa. Viimeisimpänä esimerkkinä tästä kaupungin junailemat ...
LähiTapiola Savo-Karjalan lahjoituksen luovutti toimitusjohtaja Asko Lammela. Lahjoitusta vastaanottamassa Xamkin hallituksen puheenjohtaja, kouluneuvos Jyrki Koivikko (keskellä) ja koulutusjohtaja Marja-Liisa Kakkonen. Kuva: Xamk

Koulutukseen rahaa elinkeinoelämältä

|
Lahjoituksella halutaan varmistaa koulutuksen ja osaamisen säilyminen Etelä-Savossa. Ammattikorkeakoulut kautta maan saivat vuonna 2017 luvan kerätä varoja rahankeräyksillä. Saatuja varoja voidaan käyttää ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen, ...
Raimo ja Päivi Heinäsen Kalaherkusta joulupöytään lähtee kalaa eri muodoissa.

Perinteet näkyvät joulupöydässä

|
Joulupöytään halutaan lähiruokaa. Lähiruoka on vakiinnuttanut asemansa, eikä vähiten joulupöydässä. Mikkelin Kauppahallissa valmistaudutaan jouluun. Heinäsen Kalaherkku tarjoilee joulupöytään vain parasta eli tuoretta lähikalaa. – ...
Mika Kuha tonttuilee jo kolmatta joulua vähävaraisten perheiden hyväksi.

Kuha on joulumieltä

|
Ystäväpiiri kokoaa vähävaraisille perheille joulun. Jouluavustuksia kerätään jo kovaa vauhtia monien eri yhteisöjen ja järjestöjen voimin. Ihan lähiympäristöstäkin voi löytyä vähävaraisia perheitä, jotka sinnittelevät ...