Nyt on aika antaa kyytiä kesäiholle

|

– Vartalon kuivaharjaus on helppo tehdä kotona esimerkiksi kuorintahansikkailla. Siihen tarkoitukseen sopivat myös perunanpesukäsineet. Vie kuorinta-aineet ja välineet suihkuun tai saunaan. Sieltä ne on helposti saatavilla, vinkkaa SKY kosmetologi Kirsi Ritosalo.
– Vartalon kuivaharjaus on helppo tehdä kotona esimerkiksi kuorintahansikkailla. Siihen tarkoitukseen sopivat myös perunanpesukäsineet. Vie kuorinta-aineet ja välineet suihkuun tai saunaan. Sieltä ne on helposti saatavilla, vinkkaa SKY kosmetologi Kirsi Ritosalo.

Ihonhoidossa puhdistus on tärkeintä.

Mennyt kesä on saanut ihmiset hikoilemaan ihohuokoset täyteen ja pyyhkimään hikeä.
– Nyt on juuri se hetki, jolloin kannattaa hien ja aurinkosuojavoiteiden jäämät puhdistaa kunnollisella ihonpuhdistuksella ja kasvohoidolla. Sitten ollaan valmiina talven pakkasiin, sanoo SKY kosmetologi Kirsi Ritosalo.
– Hoitavat ja ihoa kosteuttavat voiteet myös imeytyvät paremmin kunnolla puhdistettuun ihoon.
Kasvojen ihon puhdistus myös kotona on tärkeää.
– Kuitenkaan ei pidä käyttää liian voimakkaita tuotteita, eikä herkkää, ohutta ihoa saa myöskään kuoria liian usein. Tuotteen on hyvä olla mieto ja lempeä. Myös kasvoveden käyttö on hyvä opetella, sillä se viimeistelee puhdistuksen ja nostaa ihon pH:n oikealle tasolle kasvovoiteita varten.
Sama mikä pätee kasvoihin, pätee myös muihin ihon osa-alueisiin. Vartalon iho kannattaa kuivaharjata ja kuoria kerran kuussa vaikkapa saunareissun yhteydessä. Kosteutta iho vaatii päivittäin

Syksy on hyvää aikaa ajatellen sarja- ja syvähoitoja.
– Moni syvähoito joka tehdään sarjahoitona kuten mikroneulaus, joka aktivoi kollageenisäikeitä parantaen ihon kimmoisuutta, vaatii auringonpaahteelta suojautumista. Siksi syksy on hyvää aikaa niiden toteuttamiseen, kertoo Ritosalo.
– Mikroneulauksella hoidetaan myös courperosaa, aknea ja arpia.
Ritosalo haluaa muistuttaa myös veden juonnin tärkeydestä.
– Vesi kosteuttaa koko kehoa sisältä ja saa kuona-aineet liikkeelle.

Jätteiden villilänsi — JiiTeen Kuukautinen

|
Monet yritykset ja kaupunkilaiset ihmettelevät mikkeliläistä elinkeinopolitiikkaa: kaupunki lapioi rahaa omille yhtiöilleen, jotta nämä voisivat kilpailla avoimen yrityssektorin kanssa. Viimeisimpänä esimerkkinä tästä kaupungin junailemat ...
LähiTapiola Savo-Karjalan lahjoituksen luovutti toimitusjohtaja Asko Lammela. Lahjoitusta vastaanottamassa Xamkin hallituksen puheenjohtaja, kouluneuvos Jyrki Koivikko (keskellä) ja koulutusjohtaja Marja-Liisa Kakkonen. Kuva: Xamk

Koulutukseen rahaa elinkeinoelämältä

|
Lahjoituksella halutaan varmistaa koulutuksen ja osaamisen säilyminen Etelä-Savossa. Ammattikorkeakoulut kautta maan saivat vuonna 2017 luvan kerätä varoja rahankeräyksillä. Saatuja varoja voidaan käyttää ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen, ...
Raimo ja Päivi Heinäsen Kalaherkusta joulupöytään lähtee kalaa eri muodoissa.

Perinteet näkyvät joulupöydässä

|
Joulupöytään halutaan lähiruokaa. Lähiruoka on vakiinnuttanut asemansa, eikä vähiten joulupöydässä. Mikkelin Kauppahallissa valmistaudutaan jouluun. Heinäsen Kalaherkku tarjoilee joulupöytään vain parasta eli tuoretta lähikalaa. – ...
Mika Kuha tonttuilee jo kolmatta joulua vähävaraisten perheiden hyväksi.

Kuha on joulumieltä

|
Ystäväpiiri kokoaa vähävaraisille perheille joulun. Jouluavustuksia kerätään jo kovaa vauhtia monien eri yhteisöjen ja järjestöjen voimin. Ihan lähiympäristöstäkin voi löytyä vähävaraisia perheitä, jotka sinnittelevät ...