Kuminastasta seuraava hitti?

|

Kuminasta tarkoittaa käytännössä renkaaseen integroitua, tien muotoon mukautuvaa nastatekniikkaa.

Fiksu oivallus parantaa renkaan pito-ominaisuuksia ja alentaa melutasoa.

Kuminasta tarkoittaa nastan ympärillä perinteisesti olevan alumiinirungon korvaamista renkaan kumilla. Keksinnön avulla vältetään nastarungon iskeytyminen tiehen varsinkin nastan kuluessa matalammaksi.
Valmistajan mukaan nasta on patentoidun tekniikan vuoksi neljä kertaa kovemmin kiinni renkaan rungossa kuin perinteinen nasta. Nastat paistetaan valmistusvaiheessa renkaaseen kiinni kemiallisen reaktion avulla. Nasta on siten kiinteä osa rengasta ja se elää vain renkaan runkoon nähden. Kovametallinastat valmistetaan Suomessa Tikka Spikes Oy:n toimesta.

Kuminastarengas mukautuu tienpintaan kuluttamatta sitä, kun alumiinista valmistettu jäykkä nastarunko ottaa turhaa kontaktia tiehen silloin, kun sitä ei tarvita. Näin myös melutaso on huomattavasti alhaisempi. Lisäksi tietä kuluttava vaikutus on jopa viidenneksen pienempi.
Jääpito on Continentalin omien mittausten mukaan 7 prosenttia parempi kuin perinteisellä nastarenkaalla. Tämä johtuu joustavasta kuminastarungosta, joka ansiosta nasta pureutuu ajoalustaan huomattavasti suuremmalla voimalla.
Virallisesti uutuusrengas lanseerataan ensi helmikuussa. Tällä hetkellä uutuusnastalla varustettu rengas on saatavilla vain koossa 235/45-18. Ensi syksynä markkinoille odotetaan uutuusnastarenkaita kattavasti eri vannekokoihin.

Entistä maukkaammaksi leivottu

|
Uusi CLA työntää tähtimerkin imagoa yhä nuorekkaampaan suuntaan. Ei tarvitse mennä kovinkaan pitkälle ajassa taaksepäin, kun Mercedes-Benz miellettiin varttuneempien herrasmiesten kulkupeliksi. Kansanautona eli taksina ...

Massey-Fergusonin jälkimarkkinointi- toiminnot Etukoneelle

|
Traktoreiden ja maansiirtokoneiden huolto- ja varaosatoiminnat keskittyvät Mikkelissä entisestään. Arinakadulla sijaitsevan Etukoneen huoltotarjonta täydentyy viidennellä merkillä, kun Massey-Ferguson liittyy New Hollandin, Case IH:n, Zetorin ...

Vihreä valhe — JiiTeen Kuukautinen

|
Otsikko ei ole omaa keksintöäni. Otsikko on Mikko Paunion menestyskirjan ”Vihreä valhe” kopio. Paunio paljasti Vihreän ajatusmallin sudenkuopat jo vuosikymmeniä sitten. Minä jatkan mielelläni ...

Ekologisuus edellä

|
Kesäaikaan aurinko lämmittää Airolan perheen käyttöveden kokonaan. Kun hirvensalmelainen Pekka Airola 2000-luvun alkupuolella muutti nykyiseen kotiinsa, talossa oli öljylämmitys. – Tarkoituksena on ollut siirtyä ...

Mustangit valtaavat Mikkelin

|
Suomen suurin yhteen automalliin keskittynyt kerho, Ford Mustang Owners’ Club of Finland ry (FMOC), järjestää Mustang-autonäyttelyn heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Mikkelin satamassa. Vuosittain eri paikkakunnilla ...