Kuminastasta seuraava hitti?

|

Kuminasta tarkoittaa käytännössä renkaaseen integroitua, tien muotoon mukautuvaa nastatekniikkaa.
Kuminasta tarkoittaa käytännössä renkaaseen integroitua, tien muotoon mukautuvaa nastatekniikkaa.

Fiksu oivallus parantaa renkaan pito-ominaisuuksia ja alentaa melutasoa.

Kuminasta tarkoittaa nastan ympärillä perinteisesti olevan alumiinirungon korvaamista renkaan kumilla. Keksinnön avulla vältetään nastarungon iskeytyminen tiehen varsinkin nastan kuluessa matalammaksi.
Valmistajan mukaan nasta on patentoidun tekniikan vuoksi neljä kertaa kovemmin kiinni renkaan rungossa kuin perinteinen nasta. Nastat paistetaan valmistusvaiheessa renkaaseen kiinni kemiallisen reaktion avulla. Nasta on siten kiinteä osa rengasta ja se elää vain renkaan runkoon nähden. Kovametallinastat valmistetaan Suomessa Tikka Spikes Oy:n toimesta.

Kuminastarengas mukautuu tienpintaan kuluttamatta sitä, kun alumiinista valmistettu jäykkä nastarunko ottaa turhaa kontaktia tiehen silloin, kun sitä ei tarvita. Näin myös melutaso on huomattavasti alhaisempi. Lisäksi tietä kuluttava vaikutus on jopa viidenneksen pienempi.
Jääpito on Continentalin omien mittausten mukaan 7 prosenttia parempi kuin perinteisellä nastarenkaalla. Tämä johtuu joustavasta kuminastarungosta, joka ansiosta nasta pureutuu ajoalustaan huomattavasti suuremmalla voimalla.
Virallisesti uutuusrengas lanseerataan ensi helmikuussa. Tällä hetkellä uutuusnastalla varustettu rengas on saatavilla vain koossa 235/45-18. Ensi syksynä markkinoille odotetaan uutuusnastarenkaita kattavasti eri vannekokoihin.

Jätteiden villilänsi — JiiTeen Kuukautinen

|
Monet yritykset ja kaupunkilaiset ihmettelevät mikkeliläistä elinkeinopolitiikkaa: kaupunki lapioi rahaa omille yhtiöilleen, jotta nämä voisivat kilpailla avoimen yrityssektorin kanssa. Viimeisimpänä esimerkkinä tästä kaupungin junailemat ...
LähiTapiola Savo-Karjalan lahjoituksen luovutti toimitusjohtaja Asko Lammela. Lahjoitusta vastaanottamassa Xamkin hallituksen puheenjohtaja, kouluneuvos Jyrki Koivikko (keskellä) ja koulutusjohtaja Marja-Liisa Kakkonen. Kuva: Xamk

Koulutukseen rahaa elinkeinoelämältä

|
Lahjoituksella halutaan varmistaa koulutuksen ja osaamisen säilyminen Etelä-Savossa. Ammattikorkeakoulut kautta maan saivat vuonna 2017 luvan kerätä varoja rahankeräyksillä. Saatuja varoja voidaan käyttää ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen, ...
Raimo ja Päivi Heinäsen Kalaherkusta joulupöytään lähtee kalaa eri muodoissa.

Perinteet näkyvät joulupöydässä

|
Joulupöytään halutaan lähiruokaa. Lähiruoka on vakiinnuttanut asemansa, eikä vähiten joulupöydässä. Mikkelin Kauppahallissa valmistaudutaan jouluun. Heinäsen Kalaherkku tarjoilee joulupöytään vain parasta eli tuoretta lähikalaa. – ...
Mika Kuha tonttuilee jo kolmatta joulua vähävaraisten perheiden hyväksi.

Kuha on joulumieltä

|
Ystäväpiiri kokoaa vähävaraisille perheille joulun. Jouluavustuksia kerätään jo kovaa vauhtia monien eri yhteisöjen ja järjestöjen voimin. Ihan lähiympäristöstäkin voi löytyä vähävaraisia perheitä, jotka sinnittelevät ...