Kuminastasta seuraava hitti?

|

Kuminasta tarkoittaa käytännössä renkaaseen integroitua, tien muotoon mukautuvaa nastatekniikkaa.
Kuminasta tarkoittaa käytännössä renkaaseen integroitua, tien muotoon mukautuvaa nastatekniikkaa.

Fiksu oivallus parantaa renkaan pito-ominaisuuksia ja alentaa melutasoa.

Kuminasta tarkoittaa nastan ympärillä perinteisesti olevan alumiinirungon korvaamista renkaan kumilla. Keksinnön avulla vältetään nastarungon iskeytyminen tiehen varsinkin nastan kuluessa matalammaksi.
Valmistajan mukaan nasta on patentoidun tekniikan vuoksi neljä kertaa kovemmin kiinni renkaan rungossa kuin perinteinen nasta. Nastat paistetaan valmistusvaiheessa renkaaseen kiinni kemiallisen reaktion avulla. Nasta on siten kiinteä osa rengasta ja se elää vain renkaan runkoon nähden. Kovametallinastat valmistetaan Suomessa Tikka Spikes Oy:n toimesta.

Kuminastarengas mukautuu tienpintaan kuluttamatta sitä, kun alumiinista valmistettu jäykkä nastarunko ottaa turhaa kontaktia tiehen silloin, kun sitä ei tarvita. Näin myös melutaso on huomattavasti alhaisempi. Lisäksi tietä kuluttava vaikutus on jopa viidenneksen pienempi.
Jääpito on Continentalin omien mittausten mukaan 7 prosenttia parempi kuin perinteisellä nastarenkaalla. Tämä johtuu joustavasta kuminastarungosta, joka ansiosta nasta pureutuu ajoalustaan huomattavasti suuremmalla voimalla.
Virallisesti uutuusrengas lanseerataan ensi helmikuussa. Tällä hetkellä uutuusnastalla varustettu rengas on saatavilla vain koossa 235/45-18. Ensi syksynä markkinoille odotetaan uutuusnastarenkaita kattavasti eri vannekokoihin.

Gabbasova

Olohuone Galleria Haukivuorella jatkaa

|
Galleristi yllättyi suosiosta. Tarja Forsblom avasi toukokuun lopulla Olohuone Galleria nimeä kantavan kotigallerian ja kahvilan Haukivuorella Pitkäahonmutkassa sijaitsevaan entiseen koulurakennukseen. Näyttelytiloina toimivat toinen olohuone ...
Toimintakeskuksella ja Uutta elämää -myymälässä valmistaudutaan kuumeisesti joulun tuloon. – Parhaillaan on meneillään neuvottelut pop up -joulumyymälästä keskustaan, kertovat Emmi Tuhkanen ja Heikki Siitonen ratsujensa selästä.

Uutta elämää -myymälä valmistautuu joulusesonkiin

|
Kierrätysmateriaalit saavat toimintakeskuksen pajalla uuden elämän. Yrittäjänkadulla sijaitsevassa Uutta elämää myymälässä on myynnissä Toimintakeskuksen pajatuotteita, joita valmistetaan kierrätysmateriaaleista. – Uutta elämää -myymälä ei ota ...
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sisäilmaan ja ilmanvaihtoon liittyy monia harhaluuloja

|
Ilman rakennevuodot sekoitetaan painovoimaiseen ilmanvaihtoon. Monet suomalaiset uskovat yhä, että kodin ilma vaihtuu luonnollisesti ikkunanpielistä ja lattianraoista. Ilman rakennevuotoja luullaan virheellisesti painovoimaiseksi ilmanvaihdoksi. Todellisuudessa ...
– Hyvä nyrkkisääntö oikean rinnanympäryksen valintaan on se, että selän ja rintaliivin väliin täytyy mahtua tulitikkuaski pitkittäissuunnassa. Silloin liivien venymä on oikeanlainen. Kuppikokoa valitessa tärkeää on, että kuppi tukee rintaa ja rinta ei tursuile ulos kupista, Johanna Marttinen ohjeistaa.

Voi hyvin oikeankokoisissa liiveissä

|
Liiviostoksilla kannattaa kysyä asiantuntijan neuvoa. Asiointi alusvaatteita myyvässä erikoisliikkeessä saattaa olla jymy-yllätys. Monesti käy nimittäin niin, että kuppikokoa valitessa aakkosissa mennäänkin huomattavasti pidemmälle kuin ...
3.KUVA Hair Game Pullinen, Mansikka

Syksy tuo tummempia sävyjä hiustrendeihin

|
Kesän jälkeen hiukset kaipaavat tehohoitoa. Kesällä on paljon juhlia ja tapahtumia, jolloin hiuksia äsitellään itse ahkerasti. Myös aurinko kuivattaa hiusta. – Kesän ja aurinko ...