Anne halusi aitiopaikalle

|

Tiimityötä. Automyyjä Anne Behm, myyntisihteeri Kirsi Sammatti ja automyyjä Jonatan Hämäläinen tekevät yhdessä töitä asiakkaiden parhaaksi.
Tiimityötä. Automyyjä Anne Behm, myyntisihteeri Kirsi Sammatti ja automyyjä Jonatan Hämäläinen tekevät yhdessä töitä asiakkaiden parhaaksi.

Kun tilaisuus automyyjäksi avautui, ei asiakaspalvelu- ja myyntialalla kannuksensa hankkinut nainen epäröinyt.

Heinolasta päivittäin Mikkeliin matkaava Anne Behm on nyt omien sanojensa mukaan unelmatehtävässä aloitettuaan BMW-myyjänä.
– Autot ja autokauppa ovat kiinnostaneet aina. Nyt saan yhdistää aiemmin hankittua osaamista minulle uuteen asiaan, Behm hehkuu.
Monipuolisen työuransa aikana Behm on oppinut huolehtimaan asiakkaiden kokonaistyytyväisyydestä. Viimeisimmän, vuosien huonekalualan pestin myötä tutuksi tulivat myös yritysasiakkaat.
– Aiemmin huolehdin asiakkaiden nukkumisesta, nyt mahdollisimman miellyttävästä autolla ajamisen tunteesta.

Suoraan premium-merkin myyjäksi astellut nainen ei näe roolissaan isoa uhkakuvaa.
– BMW on hieno tuote ja sen hankkimista aikovat ovat laatutietoisia. Tämä on enemmän kuin auton ostamista, siinä on tunnetta ja elämäntyyliä mukana.
Savolaiset, tarkemmin ottaen juvalaiset, sukujuuret omaava Behm pitää autolla ajamisesta. Ympäri Suomen työn puolesta ajanut nainen viihtyy myös vapaa-ajallaan ratin takana.
– Miehen kanssa tulee käytyä tanssilavoilla pitkienkin matkojen päässä.

Lähiajan tavoite on selvillä. Mallistotankkauksen ohella tarkoitus on tehdä kauppaa yhdessä tiimin kanssa. Behm pitääkin koko myyntijoukkueen toimivuutta tärkeänä asiana.
Naisena olemisesta miehisellä autoalalla Behm ei ota paineita, vaan pikemminkin päinvastoin. Naisautomyyjiä ei tällä hetkellä ole muita koko Mikkelissä sen paremmin kuin Rinta-Joupin autoliikkeen ketjussakaan.
– Naiset eivät ehkä vain uskalla hakeutua automyyjiksi. Uskoisin tälle olevan jopa tilausta, Behm uskoo.

Ajan kuluksi. Kyösti Matiskainen kehitti aurinkopaneelien puhdistusvälineen, kun sopivaa tuotetta ei löytynyt mistään.

Tarve synnytti keksinnön

|
Korkea sähkönsiirtohinta ajoi Kyösti Matiskaisen aurinkopaneelihankintaan ja paneelien puhdistustarve erikoistyövälineen kehittämiseen. Juvalainen monitoimimies Kyösti Matiskainen on aina rakentanut jotain. Kirvesmiehenä ja kalustevalmistajana aikoinaan vaikuttanut ...
Kaupat tehty. S-Drive sisältää mobiilisovelluksen, joka auttaa taloudellisempaan ajotapaan. Myyty -lappua kiinnitti Savon Autokeskuksen automyyjä Esko Hyvärinen.

Auton omistamisajattelu on murroksessa

|
Suomalaiselle auton omistaminen on ollut perinteisesti ylpeyden aihe, mutta maailma on muuttumassa tässäkin asiassa. Yrityspuolella auton omistaminen ei ole välttämättä viisain ratkaisu. Leasing-sopimuksen avulla ...
Erikoista. B-sarjalaisen saa halutessaan muodikkaalla mattavärillä.

”Hey, I´m Mercedes B”

|
Uusi B-sarjalainen pysyy visusti tila-autojen tiellä, entistä sirompana sekä tilavampana. Eräänlaiseksi A-sarjan Mercedeksen jatkeeksi aikoinaan luotu B-sarjalainen on kasvanut jo kolmanteen mallisukupolveen. Perusajatus on ...
Ahnas ilme. Tarraco erottuu lähisukulaisistaan lähinnä pystyn keulan ansiosta.

Varmalla otteella isoon luokkaan

|
Uusi iso Seat Tarraco tarjoaa kelpo ominaisuuksia maltilliseen hintaan. Espanjalaismerkin katumaasturimallisto on kasvanut lyhyessä ajassa jo kolmen auton kokoiseksi. Aronan ja Atecan seuraksi luotu ...

Autokaupan vuosi on ollut kaksijakoinen

|
Alkupuoli vuodesta mentiin myötätuulessa, loppuvuotta häiritsi hätiköiden muutettu autovero, kunnes tilanne jälleen normalisoitui. Kysyimme vuoden kääntyessä loppua kohden mikkeliläisiltä autoalan valmistajilta autokaupan kuluneesta vuodesta ...