Tilespoint luottaa omaan konseptiin

|

Annika Hytönen on Tilespointin Mikkelin kauppias toisessa polvessa.
Annika Hytönen on Tilespointin Mikkelin kauppias toisessa polvessa.

Erityisesti laatoistaan tunnettu perheyritys on toiminut Mikkelissä jo vuodesta 1991.

Mikkelin Teollisuuskadulla sijaitseva Tilespoint on palvellut asiakkaita jo vuodesta 1991. Isä Kalevi Jukarainen perusti yrityksen nimellä Mikkelin kaakeli ja kaluste ja pyöritti toimintaa aina vuosiin 2012–2014 saakka, jolloin tehtiin sukupolvenvaihdosta. Tuolloin yritys siirtyi lasten, Annika Hytösen ja Kari Jukaraisen käsiin. Nykyiset liiketilat otettiin käyttöön 90-luvun lopulla.

Tilespointilla on koko Suomen kattava jälleenmyyntiverkosto, mutta varsinaisia omia myymälöitä löytyy vain yksi ja se on Mikkelissä.
– Myymälämme valikoimista löytyy laattojen lisäksi maalit, tapetteja, laminaattia, listoja, laatoituslistoja, kiinnitysaineet, työkalut, kylpyhuoneen kalusteet, wc-pöntöt ja hanat, listaa Hytönen.
– Kotinikkarin työkalujen lisäksi myymälästä löytyy myös järeämpiä työkaluja ammattilaisten käyttöön. Eli oikeastaan kaikkea talon sisäpuolelle, kertoo Hytönen.

Myymälän laajasta valikoimasta huolimatta pääpaino on laatoissa.
– Maahantuomme itse suoraan Italiasta, joka on kaakelinvalmistuksen edelläkävijä. Laatoistamme noin 90 % tulee sieltä. Loput tuomme Espanjasta ja Saksasta, kertoo Hytönen.
– Tietääkseni olemme ainoa suoraa maahantuontia harjoittava liike tällä seudulla. Sukupolvenvaihdoksen myötä maahantuontia ruvettiin tekemään vähän laajemmin. Veljeni Kari keskittyy siihen ja minä vastaan Mikkelin myymälästä, kertoo Hytönen.
– Maahantuonti ei myöskään tarkoita sitä, että olisimme jokin tukkuliike, joka palvelee vain jälleenmyyjiä tai tiliasiakkaita, vaan todellakin myymme liikkeestä tuotteita suoraan kuluttajalle.

Tilespointista löytyy myös suunnittelupalvelu.
– Palvelemme asiakkaita kaikissa pintamateriaali- ja tilaratkaisuissa oli kyseessä sitten remontti tai kokonaan uusi koti, kertoo Hytönen.
– Autamme myös värien valinnassa ja meiltä saa myös 3D-kuvat valmiista tilasta.

Myymälästä löytyy oheistuotteita niin kotinikkarille kuin ammattilaisillekin.
Myymälästä löytyy oheistuotteita niin kotinikkarille kuin ammattilaisillekin.

Monipuolisen laatta ja kaakelivalikoiman lisäksi tarjolla on muun muassa italialaista erikoistapettia.
– Maahantuomme italialaista Inciostro Bianco tehtaan tapettia, jonka voi laittaa vaikka lattiaan, kertoo Hytönen.
– Tapetti on lasikuitumaista ja sen voi valita joko valmiilla, muunneltavissa olevalla kuvioinnilla tai siihen voi painattaa jonkin oman valokuvan. Tapetti modifioidaan tehtaalla aina kohteen seinän koon mukaan. Vuodat myös numeroidaan asentamisen helpottamiseksi ja mukana tulee kiinnitysaineet.

Kysyttäessä, mitä Tilespointista ei saa, Hytönen joutuu hetken miettimään.
– Meillä ei ole saunan kiukaita, eikä kostean tilan valaisimia. Saunapaneelia tai lattialankkuakaan ei valikoimissa oikein ole, mutta vaihtoehtoja niille löytyy kyllä. Saunanlauteita sitä vastoin meiltä kyllä saa.
Tilespointilla Mikkelissä työskentelee Hytösen ja Jukaraisen lisäksi kaksi henkilöä ja kentällä neljä edustajaa.
Jos Tilespointin myymälä ei ole ennestään tuttu, tänne voi tulla tutustumaan tarjontaan, tai vaikka vaan kahvi- tai kaakaokupposelle.

Ajan kuluksi. Kyösti Matiskainen kehitti aurinkopaneelien puhdistusvälineen, kun sopivaa tuotetta ei löytynyt mistään.

Tarve synnytti keksinnön

|
Korkea sähkönsiirtohinta ajoi Kyösti Matiskaisen aurinkopaneelihankintaan ja paneelien puhdistustarve erikoistyövälineen kehittämiseen. Juvalainen monitoimimies Kyösti Matiskainen on aina rakentanut jotain. Kirvesmiehenä ja kalustevalmistajana aikoinaan vaikuttanut ...

Haukartingilta Ferrarille

|
Tie Maranellon korskuvan orin palvelukseen oli monien sattumien summa. Hirvensalmella sijaitsevalla sisäkarting-hallilla vaikuttanut Marko Salmikunnas nähdään pian alkavalla Formula 1 -kaudella Ferrarin F1-tallin palveluksessa. ...
Töissä. Työmatkoilla on hyvä laittaa dokumentit kuntoon heti, kertoo Kari Jukarainen.

Työkoti on nyt pyörien päällä

|
Tuhannet hotelliyöt kypsyttivät erilaisen ratkaisun todeksi. Kun kakkoskotina ovat käytännössä hotellit, on se liikaa. Erilaiset majoitusliikkeet tulivat tutuiksi yrittäjä Kari Jukaraiselle, sillä laatoitusalan maahantuontiliikkeen ...