Monipuolisuus pitää kunnossa

|

Kun kipu alkaa, alamme toimia.

Varsinaisen sudenkuopan liikkumisessa aiheuttaa liikunnan yksipuolisuus. Tiettyä lajia harrastavien tulisi huomioida harjoituksissaan myös muita osa-alueita.
– Esimerkiksi juoksija ei välttämättä muista huolehtia kehonhuollosta ja lihaskunnosta riittävästi, Mikkelin fysioterapia Oy:n fysioterapeutti ja hieroja Anniina Eronen toteaa.
Asia on huomattu jo lapsilla. Yhteen lajiin keskittymisellä on hyvät puolensa, mutta keholle se ei ole välttämättä paras asia.

Kehoa kuormittaa eniten toistuvat pitkäjaksoiset liikkeet, kuten työelämässä. Asia ei ole yhden ammattikunnan ongelma, vaan toistuu joka puolella.
– Tyypillisiä ongelmia ovat selkä-niska-hartia -alueen kivut ja jumit. Ihmiset muistavat huoltaa autoja, lapsia ja taloja, mutta sitten kun itselle pitäisi suoda huoltoa, asia usein jää, Eronen pohtii.
Hänen mukaansa moni vaiva voitaisiin hoitaa ennaltaehkäisevästi. Esimerkiksi käynti fysioterapeutilla tai hierojalla kerran kuukaudessa auttaa pitämään oireita kurissa.
– Kipu on se joka muistuttaa meitä huoltamaan itseämme. Pitäisi muistaa ylläpitää hyvää olotilaa silloin kun mihinkään ei koske.

Valmiina kentälle. Aluepäällikkö Timo Vesangan (oik.) työalueena on koko Etelä-Savo. Toimitusjohtaja Markku Peltoniemen tehtävänä on kaupanteon ohella sparrata Järvi Leasing -suojattejaan eri puolella Suomea.

Digiloikka hyödyttää myös leasingia

|
Leasing oli kova sana takavuosina, kunnes sen suosio hiipui. Nykytekniikan avulla vanha tuttu rahoitusmuoto elää uutta tulemistaan. Suomalaisen leasingtoiminnan grand old man, Markku Peltoniemi, ...

Pahimpaan kannattaa varautua

|
Vakuutuksia otetaan edelleen omaisuudelle, mutta oman henkilöturvan vakuuttaminen on vahvasti lisääntynyt. Itsensä vakuuttaminen henkilöriskien varalle voidaan kokea hankalaksi ja sen läpi käyminen voi tuntua ...
Marko Salmikunnas kertoo Haukartingin käynnistävän karting-kerhon, jossa alle 15-vuotiaat pääsevät ajamaan tiistai-iltaisin pelkällä seuran jäsenmaksulla.

Muhiiko akkutekniikan uusin jippo Hirvensalmella?

|
Keksinnön myötä karting-autojen toimintasäde on lähes kuusi tuntia. Kesällä ovensa avanneen Hirvensalmen Autourheilijoiden sisäkarting-radan sähköautot ovat toimineet yli ennakko-odotusten. Perusteellinen taustatyö on kantamassa isoa ...

Autokaupan uusi aikakausi alkaa

|
Vuosi sitten alkaneen tapahtumaketjun seurauksena vihitään uutta autoliiketilaa käyttöön kahdessa eri osoitteessa. Ensimmäisenä ovensa avaa Autoarina uudessa toimipaikassa peräti seitsemällä merkkiedustuksella. Uuden myyntitilan saavat ...

Mallistot laajemmin esille

|
Savon Autokeskus saa laajennusosaan Opelin ja Mercedes-Benzin mallistot kattavasti esille. Vanhalla puolella jatkaa Nissan. Huolto- ja varaosapalvelut toimivat kuten tähänkin saakka Etelä-Savon kautta samasta ...