Monipuolisuus pitää kunnossa

|

Kun kipu alkaa, alamme toimia.

Varsinaisen sudenkuopan liikkumisessa aiheuttaa liikunnan yksipuolisuus. Tiettyä lajia harrastavien tulisi huomioida harjoituksissaan myös muita osa-alueita.
– Esimerkiksi juoksija ei välttämättä muista huolehtia kehonhuollosta ja lihaskunnosta riittävästi, Mikkelin fysioterapia Oy:n fysioterapeutti ja hieroja Anniina Eronen toteaa.
Asia on huomattu jo lapsilla. Yhteen lajiin keskittymisellä on hyvät puolensa, mutta keholle se ei ole välttämättä paras asia.

Kehoa kuormittaa eniten toistuvat pitkäjaksoiset liikkeet, kuten työelämässä. Asia ei ole yhden ammattikunnan ongelma, vaan toistuu joka puolella.
– Tyypillisiä ongelmia ovat selkä-niska-hartia -alueen kivut ja jumit. Ihmiset muistavat huoltaa autoja, lapsia ja taloja, mutta sitten kun itselle pitäisi suoda huoltoa, asia usein jää, Eronen pohtii.
Hänen mukaansa moni vaiva voitaisiin hoitaa ennaltaehkäisevästi. Esimerkiksi käynti fysioterapeutilla tai hierojalla kerran kuukaudessa auttaa pitämään oireita kurissa.
– Kipu on se joka muistuttaa meitä huoltamaan itseämme. Pitäisi muistaa ylläpitää hyvää olotilaa silloin kun mihinkään ei koske.

Asiakasvastaava Milla Vesalainen auttaa tarvittaessa digitaalisen tilauskioskin käytössä. – Tämä oli kyllä todella kätevää, annostaan valitsemassa ollut pariskunta totesi onnistuneen tilauksen jälkeen.

Tilauskioskit työllistävät enemmän

|
McDonald’siin saatiin kolme uutta nimitystä. Mikkelin McDonald’sissa otettiin käyttöön marraskuussa digitaaliset tilaus­kioskit, joista asiakas saa itse tilattua ruoka-annoksensa. Isoilla kosketusnäytöillä on kuvat kaikista tuotteista. ...

Kaihulta kajahtaa — JiiTeen Kuukautinen

|
Mikkelissä on noussut keskustelu Kaihun alueen rakentamisesta – on vaadittu pidättäytymistä rakentamisesta kaupunkia halkovan harjun ja sen viereisen lammen alueella. Muutama käsite. Kaihunharju on ...
Autoharrastukseen hurahtaneella hieroja Jari Veteläisellä on vastaanotot Otavassa ja Haukivuorella. Marraskuun puolivälistä avautui Ristimäenkadulla Mikkelin toimipiste.

Autoala vaihtui lihashuoltoon

|
Uusi hieroja Mikkeliin. Hieroja Jari Veteläinen avaa marraskuun puolivälissä vastaanoton Ristimäenkadulle. – Olen viisikymppinen kaveri, Oulusta kotoisin ja ehtinyt tehdä kaikenlaista matkan varrella, kertoo ...