Monipuolisuus pitää kunnossa

|

Kun kipu alkaa, alamme toimia.

Varsinaisen sudenkuopan liikkumisessa aiheuttaa liikunnan yksipuolisuus. Tiettyä lajia harrastavien tulisi huomioida harjoituksissaan myös muita osa-alueita.
– Esimerkiksi juoksija ei välttämättä muista huolehtia kehonhuollosta ja lihaskunnosta riittävästi, Mikkelin fysioterapia Oy:n fysioterapeutti ja hieroja Anniina Eronen toteaa.
Asia on huomattu jo lapsilla. Yhteen lajiin keskittymisellä on hyvät puolensa, mutta keholle se ei ole välttämättä paras asia.

Kehoa kuormittaa eniten toistuvat pitkäjaksoiset liikkeet, kuten työelämässä. Asia ei ole yhden ammattikunnan ongelma, vaan toistuu joka puolella.
– Tyypillisiä ongelmia ovat selkä-niska-hartia -alueen kivut ja jumit. Ihmiset muistavat huoltaa autoja, lapsia ja taloja, mutta sitten kun itselle pitäisi suoda huoltoa, asia usein jää, Eronen pohtii.
Hänen mukaansa moni vaiva voitaisiin hoitaa ennaltaehkäisevästi. Esimerkiksi käynti fysioterapeutilla tai hierojalla kerran kuukaudessa auttaa pitämään oireita kurissa.
– Kipu on se joka muistuttaa meitä huoltamaan itseämme. Pitäisi muistaa ylläpitää hyvää olotilaa silloin kun mihinkään ei koske.

– Värit ovat tänä vuonna suuressa suosiossa. Varmaan talven jäljiltä halutaan väriloistoa, Outi Karppinen Hankkija Mikkelistä vinkkaa.

Ympäristön huomioiminen on avainasemassa

|
Pölyttäjiä halutaan auttaa ja ottaa sadevesi talteen. Viime vuoden helteinen kesä sai kotipuutarhurit heräämään kasvien veden tarpeeseen. Tänä vuonna valmistautuminen on aloitettu hankkimalla muun ...
Virpi Pasonen harrastaa kierrätystä ja tuunausta intohimoisesti. – Pikku tuunauksella tästä roskalava-ryhmästä löytyneestä nojatuolista tuli kuin uusi, iloitsee Virpi Pasonen.

Roskalavalta koti uusiksi

|
Virpi Pasonen on myös ahkera tuunaaja. Virpi Pasonen on ahkera kierrättäjä ja kirpputoreilla kävijä. Hän on myös mukana useissa sosiaalisen median kirpputoriryhmissä. – Roskalava ...
Vekkuliteatterilaiset harjoittelevat sunnuntaisin tulevia näytöksiä varten. Kuva: Tiina Bolz

Juhlanäytös valmistuu äitienpäiväksi

|
Loppusilausta vaille valmis oleva näytelmä tuo Vekkuliteatteriin uusia tuulia. Kansalaisopiston yhteydessä toimiva Vekkuliteatteri juhlii tänä vuonna 35-vuotista taivaltaan. Äitienpäivänä ensi-iltansa saava juhlanäytös ”Hukassa on ...

Purkuosien kierrätys tehostuu

|
Kierrättäminen on ollut kaikkien huulilla jo vuosien ajan. Paaliksi puristettava auto palvelee osiensa ansiosta vielä elinkaaren jälkeenkin. Rekisteristä poistettu auto on nosturilla, käynnissä on ...