Etukone jatkaa Fiatin myyntiä

|

Eniten myyty. – Tonniluokan pakettiauto on yhä suosituin, vaikka saatavilla on erikokoisia pakettiautoja laidasta laitaan, kertoo Etukoneen Fiat-myyjä Jarmo Liukkonen.
Eniten myyty. – Tonniluokan pakettiauto on yhä suosituin, vaikka saatavilla on erikokoisia pakettiautoja laidasta laitaan, kertoo Etukoneen Fiat-myyjä Jarmo Liukkonen.

Etukoneen, Autoarinan ja Ajanvaunun merkkiedustukset on nyt jaettu.

Viime kuun vaihteessa Juvantien varteen avatun Autoarinan edustukseen kaavailtu Fiat siirtyi Arinakadulla sijaitsevan Etukoneen hartioille. Fyysisesti merkin esittelyautot eivät siirtyneet mihinkään, sillä italialaismerkki oli aiemmin juuri Etukoneen tiloissa aiemmin sijainneen Autoarinan suojissa.
Etukoneen yhteydessä Fiat tavoittaa sekä henkilö- että tavara-autoasiakkaita. Fiat-myynnistä vastaavan Jarmo Liukkosen mukaan perinteisen merkin jääminen konekaupasta ja IKH-myymälästä tuttuun pihapiiriin oli pitkän harkinnan tulos.
Suurin osa Etukoneen asiakkaista omaa y-tunnuksen, joten varsinkin hyötyajoneuvopuolella on saatavissa tiettyjä synergiaetuja.
– Panostamme henkilöautoihin ja yksityisasiakkaisiin vähintään yhtä voimakkaasti. Meillä on oma vaihtoautovarasto, mutta voimme tarjota jokaisen pisteemme autoja myös täältä, Liukkonen valaisee. Arinakadulta puolentoista vuoden ajan kaupatun Fiatin syömähammas on ollut kaikille pakettiautoilijoille tuttu Ducato.
Palvelukirjo on laaja, sillä traktori- ja työkonemyynnin ja huollon sekä varaosatoimintojen lisäksi IKH-myymälän tarjonta antaa vastauksen moneen tarpeeseen.
– Se tarkoittaa sitä, että asiakkailla on mahdollisuus hoitaa yhdellä ovenavauksella monta eri asiaa. Tähän koitamme vastata hyvällä palvelulla parhaamme mukaan.
Mikkelissä Fiatin merkkihuollon hoitaa Ajanvaunu Oy Kinnarinkadulla.

 

Pakettiautot pakettiautoina

Isot pakettiautot ovat menneet viime vuosina kaupaksi pakettiautoina. Takavuosien suosikki, kevyeksi kuorma-autoksi rekisteröity pakettiauto, ei juurikaan kelpaa enää ostavalle yleisölle. Liukkosen mukaan alennetun autoveron ansiosta veron osuus on niin pieni, ettei kuorma-autoksi rekisteröinnille ole oikein sijaa.
– Pakettiautolla ajamiseen riittää B-kortti ja niihin ei tarvitse asentaa nopeudenrajoitinta tai ajopiirturia.
Varusteiltaan pakettiautot ovat ottaneet isoa loikkaa kohti henkilöautoja mukavuusominaisuuksiltaan. Perusvarusteet, kuten vakionopeussäädin, tavaratilan vanerointi ja vetokoukku, ovat pitäneet pintansa halki vuosien. Peruutuskamerasta on muodostunut myös varma vakiojäsen pakettiauton varustelistalle, mäkiavustimesta ja ilmastoinnista puhumattakaan.

Kiireinen mies. Myyntijohtaja Teemu Pulliaisen työpiste löytyy vuorotellen neljästä eri autotalosta Saimaan ympäriltä.

Pulliainen luotsaa koko Auto-Killan myyntiä

|
Neljällä paikkakunnalla operoiva yritys päivittää kiinteistöjään järki edellä. Viime vuoden loppupuolella Auto-Killan henkilö- ja pakettiautopuolen myyntijohtajaksi nimitetyn Teemu Pulliaisen auton mittariin kertyy 1500 kilometriä ...
Ei vaikuta arkeen. Päästönormin muutos aiheuttaa vipinää lähinnä autokaupan toimijoille ja ohjaa kuluttajia entistä tehokkaammin vähäpäästöisten autojen pariin.

Uusi päästönormi ei muuta todellisia päästöjä

|
Siirtymä päästö­normista toiseen näkyy automerkkien mallitarjonnan muutoksissa ja hintalapuissa. Uuden WLTP (Worldwide harmonized light vehicles test procedure) päästönormin kiirehtimistä edesauttoi muutaman vuoden takainen päästöskandaali. ...
Nopeaa reagointia tarvitaan. Ilkka Häkkänen uskoo autokaupan muuttuvan tulevaisuudessa entistä kiihkeämmällä tahdilla.

Maakunnan autokaupan ohjastaja vaihtui

|
Hyvät eväät alalle omaava Ilkka Häkkänen omaa aidosti maanläheisen ajattelutavan. Toukokuun alusta tehtävässään aloittanut Häkkänen siirtyi maakunnallisen osuuskaupan palvelukseen Rinta-Joupin autoliikkeeltä. Vuodesta 2001 autokaupan ...
Hymy on jo herkässä. Talven mittaan tehdyn remontin myötä entisestä tehdassalista on sukeutunut valoisa automyyntitila.

Autoarinan H-hetki lähestyy

|
Vanha Olavi Räsänen Oy:n punatiilinen tehdaskiinteistö avaa ovensa autokauppana keskikesällä. Pitkä tehdassali hohtaa uutuuttaan, vaikka seinillä on jo pitkä historia. Pelkällä pintaremontilla ei ole ...