Etukone jatkaa Fiatin myyntiä

|

Eniten myyty. – Tonniluokan pakettiauto on yhä suosituin, vaikka saatavilla on erikokoisia pakettiautoja laidasta laitaan, kertoo Etukoneen Fiat-myyjä Jarmo Liukkonen.
Eniten myyty. – Tonniluokan pakettiauto on yhä suosituin, vaikka saatavilla on erikokoisia pakettiautoja laidasta laitaan, kertoo Etukoneen Fiat-myyjä Jarmo Liukkonen.

Etukoneen, Autoarinan ja Ajanvaunun merkkiedustukset on nyt jaettu.

Viime kuun vaihteessa Juvantien varteen avatun Autoarinan edustukseen kaavailtu Fiat siirtyi Arinakadulla sijaitsevan Etukoneen hartioille. Fyysisesti merkin esittelyautot eivät siirtyneet mihinkään, sillä italialaismerkki oli aiemmin juuri Etukoneen tiloissa aiemmin sijainneen Autoarinan suojissa.
Etukoneen yhteydessä Fiat tavoittaa sekä henkilö- että tavara-autoasiakkaita. Fiat-myynnistä vastaavan Jarmo Liukkosen mukaan perinteisen merkin jääminen konekaupasta ja IKH-myymälästä tuttuun pihapiiriin oli pitkän harkinnan tulos.
Suurin osa Etukoneen asiakkaista omaa y-tunnuksen, joten varsinkin hyötyajoneuvopuolella on saatavissa tiettyjä synergiaetuja.
– Panostamme henkilöautoihin ja yksityisasiakkaisiin vähintään yhtä voimakkaasti. Meillä on oma vaihtoautovarasto, mutta voimme tarjota jokaisen pisteemme autoja myös täältä, Liukkonen valaisee. Arinakadulta puolentoista vuoden ajan kaupatun Fiatin syömähammas on ollut kaikille pakettiautoilijoille tuttu Ducato.
Palvelukirjo on laaja, sillä traktori- ja työkonemyynnin ja huollon sekä varaosatoimintojen lisäksi IKH-myymälän tarjonta antaa vastauksen moneen tarpeeseen.
– Se tarkoittaa sitä, että asiakkailla on mahdollisuus hoitaa yhdellä ovenavauksella monta eri asiaa. Tähän koitamme vastata hyvällä palvelulla parhaamme mukaan.
Mikkelissä Fiatin merkkihuollon hoitaa Ajanvaunu Oy Kinnarinkadulla.

 

Pakettiautot pakettiautoina

Isot pakettiautot ovat menneet viime vuosina kaupaksi pakettiautoina. Takavuosien suosikki, kevyeksi kuorma-autoksi rekisteröity pakettiauto, ei juurikaan kelpaa enää ostavalle yleisölle. Liukkosen mukaan alennetun autoveron ansiosta veron osuus on niin pieni, ettei kuorma-autoksi rekisteröinnille ole oikein sijaa.
– Pakettiautolla ajamiseen riittää B-kortti ja niihin ei tarvitse asentaa nopeudenrajoitinta tai ajopiirturia.
Varusteiltaan pakettiautot ovat ottaneet isoa loikkaa kohti henkilöautoja mukavuusominaisuuksiltaan. Perusvarusteet, kuten vakionopeussäädin, tavaratilan vanerointi ja vetokoukku, ovat pitäneet pintansa halki vuosien. Peruutuskamerasta on muodostunut myös varma vakiojäsen pakettiauton varustelistalle, mäkiavustimesta ja ilmastoinnista puhumattakaan.

Purkuosien kierrätys tehostuu

|
Kierrättäminen on ollut kaikkien huulilla jo vuosien ajan. Paaliksi puristettava auto palvelee osiensa ansiosta vielä elinkaaren jälkeenkin. Rekisteristä poistettu auto on nosturilla, käynnissä on ...
Hallin suosituin. Savilahden Auto Oy:n vaihtoautopäällikkö Harri Parkkisen mukaan Golf on käytettynäkin erittäin haluttu.

Kuusivuotias kuntopriimus kelpaa useimmille

|
Nappivaihdokkisarjan avausauto on vuoden 2013 mallia oleva Volkswagen Golf. Tämä Otavan tienoilla palvellut yksilö on ikäisekseen vähän ajettu, helppokäyttöisellä DSG-vaihteistolla varustettu 1,2 TSI. Auto ...
Tiina Pesoselle takakontin tilavuudessa on tärkeämpää lattiatilavuus kuin korkeus. Pesosen koirat ovat tottuneet matkustamiseen ja ne nukkuvat suurimman osan ajasta ollessaan autossa.

Koirien matkustusmukavuus painaa auton valinnassa

|
Takakonttiin sijoitettu veräjä antaa tilaa ja turvallisuutta. Autovalinnassa jokaisella meistä painavat vaakakupissa erilaiset asiat. Lapsiperheellä on erilaiset vaatimukset autolle kuin yksin matkustavalla henkilöllä. Myös ...