AsPoLasta tulee Iloinen lanka

|

AsPoLan yrittäjä Vuokko Korhonen jää eläkkeelle ja Taina Hihnala astuu puikkoihin. – Pari matkaa on jo varattu varmuuden vuoksi, ettei mieli enää muutu, nauraa Korhonen.
AsPoLan yrittäjä Vuokko Korhonen jää eläkkeelle ja Taina Hihnala astuu puikkoihin. – Pari matkaa on jo varattu varmuuden vuoksi, ettei mieli enää muutu, nauraa Korhonen.

Yrittäjä vaihtuu mutta palvelu ja tuotteet pysyvät priimana.

Seitsemän vuotta AsPoLaa pyörittänyt Vuokko Korhonen sanoo väistyvänsä työelämästä erittäin hyvillä mielin, sillä hän sai enemmän kuin mieluisan jatkajan yritykselleen.
– Tunnemme Vuokon kanssa toisemme ainakin 10 vuoden ajalta. Kun opiskelin aikuisopintoja tekstiiliartesaaniksi, Vuokko oli arvioimassa näyttöjäni ja olin myös työssäoppimisjaksolla hänen alaisuudessaan, kertoo Taina Hihnala.
Hihnala työskenteli vielä elokuussa kenkäkaupassa, mutta viime kesänä ajatukset alkoivat pyöriä alan vaihdossa.
– Aloitin sisustajan ammattitutkintoon tähtäävät opinnot, mutta pian huomasin, ettei se ole minun juttuni, Hihnala kertoo.
– Olen suoraan sanoen enemmän ”remonttireiska” kuin sisustaja. Niinpä vaihdoin sisustusopinnot yrittäjän ammattitutkintoon.
Haaveena oli jo pidemmän aikaa ollut kädentaidon alaan liittyvä oma yritys.

Samaan aikaan Korhonen seurasi ystäviensä eläköitymistä ja ajatteli, että ei itse kyllä missään vaiheessa voisi luopua yrityksestään, lempilapsestaan.
– Yrittäjyys on kuitenkin kokopäivähommaa ja vihdoin tuli se päivä kun tajusin, ettei kannata hautaan asti uurastaa, kertoo Korhonen.
– Eräänä päivänä sanoin Tainalle, että sinä. Sinä ryhdyt jatkajaksi tähän yritykseen.
Vuoden verran asiaa kypsyteltiin ja lokakuun alusta uusi yrittäjä aloittaa työt virallisesti.
– Tein yrittäjäopintojeni näytönkin AsPoLaa ajatellen otsikolla ”Liiketoimintasuunnitelman analysointi ja kehittäminen”, kertoo Hihnala.
Hihnalalta puuttuu opinnoistaan vielä pari näyttöä, mutta valta vaihtuu lokakuun alusta.
– Yrityksen nimi vaihtuu ja AsPoLasta tulee Iloinen Lanka, kertoo Hihnala.
AsPoLassa on aina ollut muun muassa monipuolinen lanka-ja askartelutarvikevalikoima, mitkä tulevat säilymään.
– Jotain uuttakin tulee, kuten kankaita. Pyrin saamaan kotimaisilta toimittajilta pieniä eriä trikoo- ja puuvillakankaita tänne myyntiin pop up -ajatuksella.
Eli mitään suuria kangasvarastoja Iloiseen lankaan ei ole tulossa, vaan kankaan toimittajat vaihtuvat tietyin väliajoin.
– Iloinen lanka alkaa tarjota myös käsityökursseja, joista ensimmäinen on jo avajaisviikon lauantaina, kertoo Hihnala.
Yrittäjänvaihdosta ja Iloisen langan avajaisia juhlitaan lokakuun alussa.

Teemu Karonen ja Jaakko Falck tekivät unelmasta totta ja pistivät pystyyn oman yrityksen.  – Pyöritämme yritystä kahteen mieheen, mikä antaa mahdollisuuden joustoihin työajoissa esimerkiksi kesäaikaan, sanovat miehet.

Uusi katsastusasema avasi

|
Mikkelissä on nyt seitsemän paikkaa missä katsastaa auto. Jaakko Falck ja Teemu Karonen toteuttivat haaveensa ja pistivät pystyyn katsastusalan yrityksen. – Olemme molemmat olleet ...
Johanna Jääskeläinen (edessä) ja Johanna Tarhonen suorittavat osan opinnoistaan yrittäjinä NY Vuosi yrittäjänä –ohjelman kautta.  – Avaamme Esedulle kuukaudeksi kesäkahvilan, kertovat naiset sämpylän pyörittämisen lomassa.

Rakkaudesta leipomiseen

|
Cafe Onni NY palvelee kesäkuun ajan. Kaksi leipuri-kondiittori opiskelijaa, Johanna Jääskeläinen (49v.) ja Johanna Tarhonen (52v.), päättivät järjestää itselleen harjoittelupaikan oman yrityksen muodossa. – ...
Kirsi-Marja Hamosen puutarhasta löytyy taidetta ja käsitöitä. Betonipenkki on omaa tuotantoa, kuten myös verkkofiguurit.

Puutarhallinen taidetta

|
Kukat ja betonityöt sulassa sovussa. Rämälän koulun rehtori Kirsi-Marja Hamonen on puutarhahörhö sanan varsinaisessa merkityksessä. Kuitenkaan puutarha ei ole tavanomainen hyöty- ja kukkakeidas, vaan ...
Laura Tolvanen ryhtyi laihdutusvalmentajaksi omien hyvien kokemusten kautta. – Parasta työssä ovat asiakkaat ja onnistumisen riemu, sanoo Tolvanen

2700 kiloa kolmessa vuodessa

|
Laihduttaminen on verrattain helppoa, mutta painonhallinta onkin toinen juttu. Laura Tolvanen on toiminut Cambridge-valmentajana Mikkelissä nyt kolme vuotta. – Olin itse aikanaan jojo-laihduttaja ja ...
Elina Tullisen perheeseen kuuluu mies ja kaksi lasta. – Koko perhe harrastaa useampana päivänä viikossa, joten arki on melkoista aikatauluttamista, kertoo Tullinen

EM-finaalipaikka jäi pisteen päähän

|
Elina Tullinen löysi oman lajinsa bikini fitnessistä. Mikkeliläiselle Elina Tulliselle urheilu on aina ollut lähellä sydäntä. – Kokeiltua on tullut jos vaikka mitä eri ...