Mikkeli saa oman teatteriravintolan

|

Kulttuurin monitoiminainen, näyttelijä Pauliina Hukkanen ryhtyy ravintoloitsijaksi. Yhteistyökumppaneina toimivat muiden muassa Eepin Grillin Esa-Matti ”Eeppi” Pietilä ja Asemaravintola Vaihan yrittäjä Teemu Kaijanen.
Kulttuurin monitoiminainen, näyttelijä Pauliina Hukkanen ryhtyy ravintoloitsijaksi. Yhteistyökumppaneina toimivat muiden muassa Eepin Grillin Esa-Matti ”Eeppi” Pietilä ja Asemaravintola Vaihan yrittäjä Teemu Kaijanen.

Ravintola- ja teatteritarjonta rikastuu.

Pauliina Hukkanen avaa lokakuussa Teatteriravintola ILOn entisen Pannukakkutalon tiloihin kauppakeskus Akseliin. Ravintola tulee toimimaan show & dinner -periaatteella.
– Lokakuusta lähtien Teatteriravintola ILO on auki torstaista lauantaihin aina vuoden loppuun, kertoo Hukkanen.
– Joka ilta on tarjolla esityksiä aina stand upista bändeihin ja teatteriesityksiin. Ja joka ilta keittiössä häärää eri kokki.
Sen lisäksi luvassa on koulutustilaisuuksia ja ravintolan tiloissa on myös mahdollista järjestää yksityistilaisuuksia.
Yhteistyökumppaneiksi ovat tähän mennessä lähteneet ainakin Eepin Grillin Esa-Matti Pietilä, Asemaravintola Vaihan Teemu Kaijanen sekä Vilee ravintoloitsijana tutuksi tullut Ilkka Arvola.

Jukka Toivakka toivottaa lämpimästi tervetulleeksi uuden vuokralaisen.
– Teatteriravintola on konseptina uusi täällä ja se sopii mainiosti kauppakeskuksen alati muuttuvaan tarjontaan monipuolistaen sitä ja samalla koko Mikkelin tarjontaa, sanoo Toivakka.
Remontti ravintolatiloissa alkaa syyskuussa.
– Sormeni syyhyävät päästä sisustamaan tätä tilaa, Hukkanen kertoo innosta kihisten.
– Mukana sisustuksen suunnittelussa on myös paikallisia taiteilijoita, mutta heidän töitään ei tule perinteisesti seinille, vaan kyse on ihan jostain muusta.
Syksyn aikana Teatteriravintola ILOssa vierailevat muiden muassa Miia Nuutila, Antti Paavilainen, Sari Havas, Pertti Koivula, Helena Pöllänen ja tietenkin lavalla nähdään myös itse ravintoloitsija Pauliina Hukkanen.
Asiakaspaikkoja ravintolaan tulee 120.

Jätteiden villilänsi — JiiTeen Kuukautinen

|
Monet yritykset ja kaupunkilaiset ihmettelevät mikkeliläistä elinkeinopolitiikkaa: kaupunki lapioi rahaa omille yhtiöilleen, jotta nämä voisivat kilpailla avoimen yrityssektorin kanssa. Viimeisimpänä esimerkkinä tästä kaupungin junailemat ...
LähiTapiola Savo-Karjalan lahjoituksen luovutti toimitusjohtaja Asko Lammela. Lahjoitusta vastaanottamassa Xamkin hallituksen puheenjohtaja, kouluneuvos Jyrki Koivikko (keskellä) ja koulutusjohtaja Marja-Liisa Kakkonen. Kuva: Xamk

Koulutukseen rahaa elinkeinoelämältä

|
Lahjoituksella halutaan varmistaa koulutuksen ja osaamisen säilyminen Etelä-Savossa. Ammattikorkeakoulut kautta maan saivat vuonna 2017 luvan kerätä varoja rahankeräyksillä. Saatuja varoja voidaan käyttää ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen, ...
Raimo ja Päivi Heinäsen Kalaherkusta joulupöytään lähtee kalaa eri muodoissa.

Perinteet näkyvät joulupöydässä

|
Joulupöytään halutaan lähiruokaa. Lähiruoka on vakiinnuttanut asemansa, eikä vähiten joulupöydässä. Mikkelin Kauppahallissa valmistaudutaan jouluun. Heinäsen Kalaherkku tarjoilee joulupöytään vain parasta eli tuoretta lähikalaa. – ...
Mika Kuha tonttuilee jo kolmatta joulua vähävaraisten perheiden hyväksi.

Kuha on joulumieltä

|
Ystäväpiiri kokoaa vähävaraisille perheille joulun. Jouluavustuksia kerätään jo kovaa vauhtia monien eri yhteisöjen ja järjestöjen voimin. Ihan lähiympäristöstäkin voi löytyä vähävaraisia perheitä, jotka sinnittelevät ...