Folksam avasi toimipisteen

|

Folksam avasi ovensa Porrassalmenkadulle. Sohvalla franchising-yrittäjät Tomi Syrjäläinen ja Jan-Mika Korhonen. Takana vasemmalta oikealle vakuutusasiamiehet Kaj Pentikäinen sekä Tuomas Damski.
Folksam avasi ovensa Porrassalmenkadulle. Sohvalla franchising-yrittäjät Tomi Syrjäläinen ja Jan-Mika Korhonen. Takana vasemmalta oikealle vakuutusasiamiehet Kaj Pentikäinen sekä Tuomas Damski.

Mikkelissä kesäkuussa toimintansa aloittanut Folksam on yksi Ruotsin suurimmista vakuuttajista.

Suomessa aikaisemmin etelä- ja länsirannikolla toiminut yritys on rantautunyt myös Sisä-Suomeen. Mikkelin Folksam toimii franchising-periaatteella. Mikkelin yrittäjillä Tomi Syrjäläisellä ja Jan-Mika Korhosella molemmilla on jo yli kymmenen vuoden kokemus alalta.
– Folksamilta tarjottiin meille mahdollisuutta ryhtyä yrittäjiksi ja aika oli niin sanotusti kypsä, joten päätimme lähteä mukaan, Syrjäläinen kertoo.
Yrittäjillä on alaisinaan kolme työntekijää ja tämän lisäksi Savonlinnassa toimii niin ikään franchising-yrittäjänä Sami Pietikäinen.
– Tavoitteena on lisätä työvahvuutta yhdellä palveluneuvojalla, jotta voimme pitää toimistoamme auki virka-aikaan, Syrjäläinen vinkkaa.
Savonlinnassa ei tällä hetkellä ole kiinteää toimipistettä, mutta ajatuksissa on avata toimisto myös sinne. Syrjäläinen ja Korhonen kertova toimialueen olevan Etelä-Savo, mutta toimivat tarpeen tullen koko maassa.

Folksam tarjoaa vakuutuksia yksityisille henkilöille, yrityksille sekä maatiloille. Heidän yhteistyökumppaneitaan ovat Henkivakuutusyhtiö Aktia, Työeläkeyhtiö Veritas ja seinän takana oleva Handelsbanken. Yrittäjät kertovat, että asiakkaiden on myös mahdollista sopia tapaaminen virka-ajan ulkopuolelle. Monien lapsiperheiden tai yrittäjien voi olla vaikea sovittaa tapaaminen päiväsaikaan.
Vakuuttamisen suunta on alan konkareiden mukaan kääntynyt henkilövakuuttamisen puolelle. Aikaisemmin tärkeää oli omaisuuden suojaaminen, mutta nyt aletaan ymmärtää ihmisen tärkeys.
– Esimerkiksi yrittäjät yleensä huolehtivat työntekijöistään ja omaisuudestaan, mutta siinä rytäkässä unohtavat itsensä. Olisi erittäin tärkeää muistaa, miten kaikki pyörii, jos yrittäjälle sattuu jotain, Korhonen muistuttaa.
Folksamilla yrittäjien kanssa käydään läpi kokonaisvaltaisesti sosiaaliturva, jota tarkastellaan nimenomaan yrittäjän näkökulmasta.
– Ei ole olemassa yhtä oikeaa mallia tai tapaa tehdä vakuutusta. Räätälöimme jokaiselle oikeanlaisen turvan, Syrjäläinen muistuttaa.

Identiteettivarkaus on ollut Suomessa melko tuntematon rikos, mutta on nyt yleistymässä. Rikoksia tapahtuu myös yli rajojen esimerkiksi internetin kautta. Folksamilla on tällä hetkellä ainoana Suomessa vakuutus korvaamaan henkilöllisyysvarkauden aiheuttamia kuluja.
– Varsinkin loma-aikaan on hyvä pitää lompakot ja puhelimet hyvin tallessa. Aina tietysti varovaisuuskaan ei auta, Korhonen pohtii.
Vakuutus korvaa identiteettivarkaudesta aiheutuneita kuluja, mutta ei luonnollisesti estä itse varkautta.

Korhosen ja Syrjäläisen tavoitteena on tuoda Folksam tutuksi Etelä-Savossa. Vasta-avatulla vakuutustoimijalla on miesten mukaan ollut erittäin positiivinen vastaanotto.
– Olemme koko porukka iloisia ja haluamme, että asiakas tuntee itsensä tervetulleeksi, Syrjäläinen hymyilee.
Palveluiden siirtyessä yhä kasvavassa määrin sähköiseksi Syrjäläinen kertoo, että he ottavat vahinkoasiat vastaan myös Porrassalmenkadun toimistollaan.

 

Folksam

• Perustettu 1925, jolloin nimenä oli Ömsesidiga Försäkringsföreningen Svensk-Finland.
• Useamman vaiheen kautta yhtiö vaihtoi nimensä vuonna 2013 ja on nyt Folksam Vahinkovakuutus Oy
• Yritys vakuuttaa Ruotsissa joka toisen ruotsalaisen
• Omistajarakenne: Folksam 75 % , Aktia Pankki Oyj 10 % ja Veritas Eläkevakuutus 15 %.
• Työllistää Suomessa noin 200 työntekijää 10 paikkakunnalla
• Suomessa yrityksellä on noin 100 000 yksityis- ja yritysasiakasta

Monenlaisia. Esimerkiksi turvasaappaita on tarjolla eri painoluokissa – ja hintaluokissa. Satu Virtanen mainitsee kypärän silmäsuojan kera olevan eniten myyty turvatuote JS-Motorsilla.

Kunnon varusteet hankkivat hintansa

|
Kesäaikaan puuhaa riittää varsinkin omakotitalo- ja mökkitontilla, metsäpalstoista puhumattakaan. Kun puuhastelut ovat satunnaisia ja niitä tehdään vuositasolla melko vähän, on ensimmäinen vaaranpaikka jo selviö. ...
Ensimmäinen Suomessa. Jyri Patja (takana) ja Heikki Hyttinen tarkastelevat viittä vaille valmista kahden perämoottorin asennusta. Kuvassa näkyvän moottorimallin kohdalla kysymys oli ensimmäisestä synkronoinnista Suomessa.

10 vuotta on opettanut paljon

|
Monipuolinen palvelutarjonta pitää korjaamon leivän syrjässä kiinni. Etupäässä autojen ja pienkoneiden huoltoja sekä korjauksia tekevä Johtokadun Auto on 10 vuoden taipaleensa aikana suuntautunut yhä ...
Nissan palkitsi Juvalta lähtöisin olevan Mika Venäläisen.

Venäläinen yllätettiin täysin

|
Pohjoismaiden sekä Baltian maiden Nissan myyjät kokoontuivat Ruotsiin. Etelä-Savon Auto Oy:n huoltoneuvoja Mika Venäläinen sai hiljattain tunnustuksen ”Vuoden Nissan huoltoneuvoja Suomessa”. Palkinto luovutettiin toukokuun ...
Esa-laitureita on esillä ja ihmisten vapaassa käytössä, omalla vastuulla Mikkelipuiston vieressä. Aurinkoisilla keleillä paikka on erittäin suosittu. – Kaupungille pieni vinkki, että tännehän voisi tuoda jonkun penkin ja roskikset, niin paikka pysyy viihtyisänä, Esa Vahvaselkä kertoo terveisiä.

Laituri on kesällä lisähuone

|
Laitureita asennetaan pääasiassa mökkiläisille. Kesän ensimmäiset helteet tuovat ranta-asukkaille ja mökkiläisille mieleen laiturin tarpeellisuuden. Helteillä laiturista saa helposti lisää oleskelutilaa. Suurimmille laitureille voi sijoittaa ...
Mikkelin Romumetallin Hannu Vesanka, Jere Hytönen ja Mikael Pitkänen haluavat avata yrityksen toimintaa.

Hanskapäivät järjestään toista kertaa

|
Hanskoja ei lyödä tiskiin vaan ne laitetaan jakoon. Mikkelin Romumetalli järjestää yhdessä Kuusakoski Oy:n kanssa kaikille avoimet Hanskapäivät lauantaina 26. päivä. Tapahtuma järjestetään Mikkelin ...