Naisvuorelle tulee 506 ikkunaa

|

Marko Nurmi (vas.) ja Aarni Kivinen näyttelevät veljeksiä Tarmoa ja Anselmia tänä kesänä Naisvuorella Heikki Salon näytelmässä 506 ikkunaa. Mukana myös Risto Kopperi, Riittä Havukainen, Tuuli Anikari, Vintte Viitanen ja Katriina Honkanen. Kuva: Mikkelin Teatteri
Marko Nurmi (vas.) ja Aarni Kivinen näyttelevät veljeksiä Tarmoa ja Anselmia tänä kesänä Naisvuorella Heikki Salon näytelmässä 506 ikkunaa. Mukana myös Risto Kopperi, Riittä Havukainen, Tuuli Anikari, Vintte Viitanen ja Katriina Honkanen. Kuva: Mikkelin Teatteri

Perinteistä peräkkäin juoksentelua sarkahousuissa ei tänä kesänä Naisvuorella nähdä.

Tänä kesänä Mikkelin yllä raikaa Miljoonasateen musiikki.
– Naisvuorella nähdään tänä kesänä Heikki Salon kirjoittama 506 ikkunaa näytelmän kantaesitys, mikä juoksee iloisesti Miljoonasateen musiikin myötä, luonnehtii ohjaaja Pekka Laasonen.
– Esitys tulee sisältämään myös sellaisia elementtejä, ettei niitä varmasti ole nähty Suomessa kesäteatterissa, koskaan.
Kyseessä on Laasosen mukaan visuaalisia elementtejä, jota eivät ole ihan sitä perinteistä kesäteatterikuvastoa.
– Pyrimme yllättämään katsojamme ja samalla toivotaan, että se yllätys olisi positiivinen.

Tyylilajiltaan näytelmä on komediaa, jossa mukana on vahva rakkauden teema.
– Ja loistavaa Miljoonasateen musiikkia, yksitoista laulua sekä upeita tansseja, Laasonen lupaa.
Livebändiä esityksessä ei ole, vaan Miljoonasade on valamistanut esitystä varten taustanauhan.

Näytelmän keskushenkilöinä ovat veljekset, joilla on yhteinen isä, mutta eri äidit.
– Lähtötilanne on se, että vanhempi veli Anselmi saapuu vuosien jälkeen kotipaikkakunnalleen isänsä hautajaisiin. Siitä lähtee purkautumaan värikäs tapahtumien vyyhti, Laasonen kertoo.
– Tarina sijoittuu kerrostaloyhteisöön. Luvassa on haasteita ihmissuhteissa, ryppyjä rakkaudessa ja myös jännityselementtejä.

Aarni Kivinen ja Marko Nurmi näyttelevät veljeksiä Anselmia ja Tarmoa.
– Valmistuin tänä keväänä Teatterikorkeakoulusta ja kuluneen kevään työskentelin vierailijan pestillä Lahden kaupunginteatterissa. Syksyllä aloitan siellä kiinnityksellä, kertoo Nurmi, jonka laulajan lahjoja muu työryhmä ylistää.
Aarni Kivinen puolestaan kertoo Mikkelin olevan pohjoisin kaupunki, missä hän on näytellyt.
– Aikaisemmin olen työskennellyt muun muassa Ryhmäteatterissa, Kansallisteatterissa, Helsingin kaupunginteatterissa, ja tulevana syksynä vierailen Turun kaupunginteatterissa, kertoo puolestaan Aarni Kivinen.
Miehen meriitteihin kuuluu myös rooleja eri tv-sarjoissa, kuten Roba, Ugrilampaat, Tahdon asia ja Salatut elämät. Sen lisäksi hän on musisoinut neljä vuotta Lapinlahden lintujen riveissä.

Riitta Havukainen ei omien sanojensa mukaan ole Mikkelissä ollenkaan. Siis ekaa kertaa.
– Aikanaan olin Mikkelissä Paukkulan Nuoriso-opistolla kesäkursseilla ohjaajana, Havukainen kertoo.
– Vedin tanssia ja kaikenlaista muuta yleissivistävää opiskelijoille. Sen lisäksi ollaan Eija Vilppaan kanssa keikkailtu täällä useinkin Pirrenä ja Hansuna, mutta Mikkelin Teatterissa olen nyt ensimmäistä kertaa työtehtävissä.

Katriina Honkanen jättää kesäteatteriroolinsa kautta jäähyväiset johtajakaudelleen Mikkelissä.
– Aivan mahtavaa on ollut tehdä tässä porukassa töitä. Erityisen mukavaa on ollut se, että kaikki ovat saaneet tuoda ajatuksiaan ja ideoitaan mukaan harjoitusprosessin aikana, sanoo Honkanen.
– Musan suhteen on myös tehty eräänlainen ”luomusynnytys”, mikä ei ole ollut ollenkaan kivuliasta. Kaikki työryhmän jäsenet ovat sen verran kovatasoisia musiikin taitajia.

Heikki Salon 506 ikkunaa näytelmän kantaesitys Naisvuoren kesäteatterissa 4.7.2018

AsPoLan yrittäjä Vuokko Korhonen jää eläkkeelle ja Taina Hihnala astuu puikkoihin. – Pari matkaa on jo varattu varmuuden vuoksi, ettei mieli enää muutu, nauraa Korhonen.

AsPoLasta tulee Iloinen lanka

|
Yrittäjä vaihtuu mutta palvelu ja tuotteet pysyvät priimana. Seitsemän vuotta AsPoLaa pyörittänyt Vuokko Korhonen sanoo väistyvänsä työelämästä erittäin hyvillä mielin, sillä hän sai enemmän ...
– Kevät ja kesä näyttivät potentiaalinsa. Nyt odotetaan, mitä syksy tuo tullessaan. Positiivisella mielin kuitenkin ollaan, sanoo Saimaa Stadiumin toimitusjohtaja Timo Welsby.

Saimaa Stadiumi haluaa vastata kysyntään

|
Mikkelissä on tarve sisäliikuntatiloille, mutta niistä ei haluttaisi maksaa. Syksyn tullen aletaan pikkuhiljaa siirtyä ulkoliikunnasta sisäliikuntaan. Mikkelissä on jo kauan taisteltu enemmän ja vähemmän ...
Vuosi sitten Otteella laajennettiin kuntosalia.
– Jatkuva kehittyminen niin työnantajana kuin asiakaspalvelijana on kaiken a ja o, sanoo Kuntokeskus Otteen toimitusjohtaja Petra Lampinen.

Varmalla otteella hyvinvoinnin puolesta

|
Tärkeintä on asiakkaan hyvinvointi. Kuntokeskus OTE täyttää pian neljä vuotta. – Hyvin on mennyt. Siitä mistä lähdettiin, on pystytty kasvamaan koko ajan, kertoo toimitusjohtaja ...
Kulttuurin monitoiminainen, näyttelijä Pauliina Hukkanen ryhtyy ravintoloitsijaksi. Yhteistyökumppaneina toimivat muiden muassa Eepin Grillin Esa-Matti ”Eeppi” Pietilä ja Asemaravintola Vaihan yrittäjä Teemu Kaijanen.

Mikkeli saa oman teatteriravintolan

|
Ravintola- ja teatteritarjonta rikastuu. Pauliina Hukkanen avaa lokakuussa Teatteriravintola ILOn entisen Pannukakkutalon tiloihin kauppakeskus Akseliin. Ravintola tulee toimimaan show & dinner -periaatteella. – Lokakuusta ...
– Vaikka mieleinen kurssi olisi täynnä, kannattaa ilmoittautua varasijalle. Kursseille voi hakea kesken kaudenkin, sanoo rehtori Matti Laitsaari.

Kansalaisopisto aloittaa toimintansa syyskuussa

|
Kursseille on vielä tilaa. Maanantai-iltapäivänä Mikkelin kansalaisopistoon ilmoittautumisia oli tullut jo kolmisen tuhatta. Viime vuonna Mikkelin kansalaisopistossa oli noin 5500 opiskelijaa ja kurssi-ilmoittautumisia lähes ...