Naisvuorelle tulee 506 ikkunaa

|

Marko Nurmi (vas.) ja Aarni Kivinen näyttelevät veljeksiä Tarmoa ja Anselmia tänä kesänä Naisvuorella Heikki Salon näytelmässä 506 ikkunaa. Mukana myös Risto Kopperi, Riittä Havukainen, Tuuli Anikari, Vintte Viitanen ja Katriina Honkanen. Kuva: Mikkelin Teatteri
Marko Nurmi (vas.) ja Aarni Kivinen näyttelevät veljeksiä Tarmoa ja Anselmia tänä kesänä Naisvuorella Heikki Salon näytelmässä 506 ikkunaa. Mukana myös Risto Kopperi, Riittä Havukainen, Tuuli Anikari, Vintte Viitanen ja Katriina Honkanen. Kuva: Mikkelin Teatteri

Perinteistä peräkkäin juoksentelua sarkahousuissa ei tänä kesänä Naisvuorella nähdä.

Tänä kesänä Mikkelin yllä raikaa Miljoonasateen musiikki.
– Naisvuorella nähdään tänä kesänä Heikki Salon kirjoittama 506 ikkunaa näytelmän kantaesitys, mikä juoksee iloisesti Miljoonasateen musiikin myötä, luonnehtii ohjaaja Pekka Laasonen.
– Esitys tulee sisältämään myös sellaisia elementtejä, ettei niitä varmasti ole nähty Suomessa kesäteatterissa, koskaan.
Kyseessä on Laasosen mukaan visuaalisia elementtejä, jota eivät ole ihan sitä perinteistä kesäteatterikuvastoa.
– Pyrimme yllättämään katsojamme ja samalla toivotaan, että se yllätys olisi positiivinen.

Tyylilajiltaan näytelmä on komediaa, jossa mukana on vahva rakkauden teema.
– Ja loistavaa Miljoonasateen musiikkia, yksitoista laulua sekä upeita tansseja, Laasonen lupaa.
Livebändiä esityksessä ei ole, vaan Miljoonasade on valamistanut esitystä varten taustanauhan.

Näytelmän keskushenkilöinä ovat veljekset, joilla on yhteinen isä, mutta eri äidit.
– Lähtötilanne on se, että vanhempi veli Anselmi saapuu vuosien jälkeen kotipaikkakunnalleen isänsä hautajaisiin. Siitä lähtee purkautumaan värikäs tapahtumien vyyhti, Laasonen kertoo.
– Tarina sijoittuu kerrostaloyhteisöön. Luvassa on haasteita ihmissuhteissa, ryppyjä rakkaudessa ja myös jännityselementtejä.

Aarni Kivinen ja Marko Nurmi näyttelevät veljeksiä Anselmia ja Tarmoa.
– Valmistuin tänä keväänä Teatterikorkeakoulusta ja kuluneen kevään työskentelin vierailijan pestillä Lahden kaupunginteatterissa. Syksyllä aloitan siellä kiinnityksellä, kertoo Nurmi, jonka laulajan lahjoja muu työryhmä ylistää.
Aarni Kivinen puolestaan kertoo Mikkelin olevan pohjoisin kaupunki, missä hän on näytellyt.
– Aikaisemmin olen työskennellyt muun muassa Ryhmäteatterissa, Kansallisteatterissa, Helsingin kaupunginteatterissa, ja tulevana syksynä vierailen Turun kaupunginteatterissa, kertoo puolestaan Aarni Kivinen.
Miehen meriitteihin kuuluu myös rooleja eri tv-sarjoissa, kuten Roba, Ugrilampaat, Tahdon asia ja Salatut elämät. Sen lisäksi hän on musisoinut neljä vuotta Lapinlahden lintujen riveissä.

Riitta Havukainen ei omien sanojensa mukaan ole Mikkelissä ollenkaan. Siis ekaa kertaa.
– Aikanaan olin Mikkelissä Paukkulan Nuoriso-opistolla kesäkursseilla ohjaajana, Havukainen kertoo.
– Vedin tanssia ja kaikenlaista muuta yleissivistävää opiskelijoille. Sen lisäksi ollaan Eija Vilppaan kanssa keikkailtu täällä useinkin Pirrenä ja Hansuna, mutta Mikkelin Teatterissa olen nyt ensimmäistä kertaa työtehtävissä.

Katriina Honkanen jättää kesäteatteriroolinsa kautta jäähyväiset johtajakaudelleen Mikkelissä.
– Aivan mahtavaa on ollut tehdä tässä porukassa töitä. Erityisen mukavaa on ollut se, että kaikki ovat saaneet tuoda ajatuksiaan ja ideoitaan mukaan harjoitusprosessin aikana, sanoo Honkanen.
– Musan suhteen on myös tehty eräänlainen ”luomusynnytys”, mikä ei ole ollut ollenkaan kivuliasta. Kaikki työryhmän jäsenet ovat sen verran kovatasoisia musiikin taitajia.

Heikki Salon 506 ikkunaa näytelmän kantaesitys Naisvuoren kesäteatterissa 4.7.2018

Gabbasova

Olohuone Galleria Haukivuorella jatkaa

|
Galleristi yllättyi suosiosta. Tarja Forsblom avasi toukokuun lopulla Olohuone Galleria nimeä kantavan kotigallerian ja kahvilan Haukivuorella Pitkäahonmutkassa sijaitsevaan entiseen koulurakennukseen. Näyttelytiloina toimivat toinen olohuone ...
Toimintakeskuksella ja Uutta elämää -myymälässä valmistaudutaan kuumeisesti joulun tuloon. – Parhaillaan on meneillään neuvottelut pop up -joulumyymälästä keskustaan, kertovat Emmi Tuhkanen ja Heikki Siitonen ratsujensa selästä.

Uutta elämää -myymälä valmistautuu joulusesonkiin

|
Kierrätysmateriaalit saavat toimintakeskuksen pajalla uuden elämän. Yrittäjänkadulla sijaitsevassa Uutta elämää myymälässä on myynnissä Toimintakeskuksen pajatuotteita, joita valmistetaan kierrätysmateriaaleista. – Uutta elämää -myymälä ei ota ...
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sisäilmaan ja ilmanvaihtoon liittyy monia harhaluuloja

|
Ilman rakennevuodot sekoitetaan painovoimaiseen ilmanvaihtoon. Monet suomalaiset uskovat yhä, että kodin ilma vaihtuu luonnollisesti ikkunanpielistä ja lattianraoista. Ilman rakennevuotoja luullaan virheellisesti painovoimaiseksi ilmanvaihdoksi. Todellisuudessa ...
– Hyvä nyrkkisääntö oikean rinnanympäryksen valintaan on se, että selän ja rintaliivin väliin täytyy mahtua tulitikkuaski pitkittäissuunnassa. Silloin liivien venymä on oikeanlainen. Kuppikokoa valitessa tärkeää on, että kuppi tukee rintaa ja rinta ei tursuile ulos kupista, Johanna Marttinen ohjeistaa.

Voi hyvin oikeankokoisissa liiveissä

|
Liiviostoksilla kannattaa kysyä asiantuntijan neuvoa. Asiointi alusvaatteita myyvässä erikoisliikkeessä saattaa olla jymy-yllätys. Monesti käy nimittäin niin, että kuppikokoa valitessa aakkosissa mennäänkin huomattavasti pidemmälle kuin ...
3.KUVA Hair Game Pullinen, Mansikka

Syksy tuo tummempia sävyjä hiustrendeihin

|
Kesän jälkeen hiukset kaipaavat tehohoitoa. Kesällä on paljon juhlia ja tapahtumia, jolloin hiuksia äsitellään itse ahkerasti. Myös aurinko kuivattaa hiusta. – Kesän ja aurinko ...