Kolme vuodenaikaa

|

Mikkeliläinen Leena Maaranen teki jo toisen runokirjan.
– Materiaalia syntyy kaiken aikaa, mutta en ainakaan tällä hetkellä ole suunnittelemassa uutta kirjaa.
Mikkeliläinen Leena Maaranen teki jo toisen runokirjan. – Materiaalia syntyy kaiken aikaa, mutta en ainakaan tällä hetkellä ole suunnittelemassa uutta kirjaa.

Runot kumpusivat surutyöstä.

Mikkeliläisen Leena Maarasen toinen runokirja Kolme vuodenaikaa ilmestyi huhtikuun lopulla omakustanteena. Maaranen on harrastanut lausuntaa aivan nuoresta tytöstä lähtien, mistä myös juontaa innostus omien runojen kirjoittamiseen.
– Lausuntaharrastuksen aloitin jo kansakoulussa. Äitini ja enoni ovat myös harrastaneet lausuntaa, ja sillä varmasti on osasyynsä omalle innostukselleni, kertoo Maaranen.
– Jossain vaiheessa aloin kirjoittaa omia tekstejä, ja se jatkuu edelleen.

Ensimmäinen runokirja, Juuri kun haluaisit tietää, ilmestyi 2014.
– Aina olen kirjoittanut ja materiaalia syntyy koko ajan, mutta ensimmäisen runokirjani koostin uusista, varta vasten kirjaan tehdyistä runoista, kertoo Maaranen.
Kolme vuodenaikaa puolestaan syntyi eräänlaisena surutyönä, kun Maarasen puoliso menehtyi noin seitsemän vuotta sitten.
– Kirjoitin ajatukseni tapahtuneesta runoina, mutta en vielä tuolloin ajatellut kokoavani niistä runokirjaa. Runot olivat minulle eräänlainen tapa purkaa mieltäni, kohdata suru, kertoo Maaranen.
– Vasta nyt, kun on kulunut useampi vuosi, olen tarkastellut tekstejä ja totesin, että runot eivät ole pelkästään minun surutyötäni, vaan ne varmasti antavat myös paljon muille. Niin päätin koota ne kirjaksi.

Maarasen runokirja sisältää nelisen kymmentä runoa.
– Nimi, Kolme vuodenaikaa, tuli siitä, että emme saaneet sitä yhteistä vanhuutta, eli neljäs yhteinen ”vuodenaika” jäi uupumaan, kertoo Maaranen.
Kirjoja Leena Maaranen myy kädestä käteen.
– Otin alkuun 50 kappaleen painoksen, mutta kysyntää alkoi olla sen verran paljon, että otin toisen mokoman. Olen ollut parissa myyjäisissä mukana, mutta pääosin kirjat ovat myyneet itse itsensä, kädestä käteen, kertoo Maaranen.

Elämäntyönsä Leena Maaranen on tehnyt kaupan alalla.
– Ammatti löytyi avioliiton myötä. Mieheni ja hänen veljensä pitivät Veljekset Maarasen sekatavarakauppaa tai valintamyymälää Ristiinan suunnalla, ja oli vain luontevaa, että työskentelin myymälässä, kertoo Maaranen.
– Mikkelissä olen nyt asunut jo hyvän aikaa ja eläkepäiviäni vietän lausumalla sekä runoilemalla.
Maaranen osallistui huhtikuun lopulla Mikkelissä pidettyihin Lavaruno SM-karsintoihin ja tuli lopulta koko SM-kisojen kolmanneksi.

AsPoLan yrittäjä Vuokko Korhonen jää eläkkeelle ja Taina Hihnala astuu puikkoihin. – Pari matkaa on jo varattu varmuuden vuoksi, ettei mieli enää muutu, nauraa Korhonen.

AsPoLasta tulee Iloinen lanka

|
Yrittäjä vaihtuu mutta palvelu ja tuotteet pysyvät priimana. Seitsemän vuotta AsPoLaa pyörittänyt Vuokko Korhonen sanoo väistyvänsä työelämästä erittäin hyvillä mielin, sillä hän sai enemmän ...
– Kevät ja kesä näyttivät potentiaalinsa. Nyt odotetaan, mitä syksy tuo tullessaan. Positiivisella mielin kuitenkin ollaan, sanoo Saimaa Stadiumin toimitusjohtaja Timo Welsby.

Saimaa Stadiumi haluaa vastata kysyntään

|
Mikkelissä on tarve sisäliikuntatiloille, mutta niistä ei haluttaisi maksaa. Syksyn tullen aletaan pikkuhiljaa siirtyä ulkoliikunnasta sisäliikuntaan. Mikkelissä on jo kauan taisteltu enemmän ja vähemmän ...
Vuosi sitten Otteella laajennettiin kuntosalia.
– Jatkuva kehittyminen niin työnantajana kuin asiakaspalvelijana on kaiken a ja o, sanoo Kuntokeskus Otteen toimitusjohtaja Petra Lampinen.

Varmalla otteella hyvinvoinnin puolesta

|
Tärkeintä on asiakkaan hyvinvointi. Kuntokeskus OTE täyttää pian neljä vuotta. – Hyvin on mennyt. Siitä mistä lähdettiin, on pystytty kasvamaan koko ajan, kertoo toimitusjohtaja ...
Kulttuurin monitoiminainen, näyttelijä Pauliina Hukkanen ryhtyy ravintoloitsijaksi. Yhteistyökumppaneina toimivat muiden muassa Eepin Grillin Esa-Matti ”Eeppi” Pietilä ja Asemaravintola Vaihan yrittäjä Teemu Kaijanen.

Mikkeli saa oman teatteriravintolan

|
Ravintola- ja teatteritarjonta rikastuu. Pauliina Hukkanen avaa lokakuussa Teatteriravintola ILOn entisen Pannukakkutalon tiloihin kauppakeskus Akseliin. Ravintola tulee toimimaan show & dinner -periaatteella. – Lokakuusta ...
– Vaikka mieleinen kurssi olisi täynnä, kannattaa ilmoittautua varasijalle. Kursseille voi hakea kesken kaudenkin, sanoo rehtori Matti Laitsaari.

Kansalaisopisto aloittaa toimintansa syyskuussa

|
Kursseille on vielä tilaa. Maanantai-iltapäivänä Mikkelin kansalaisopistoon ilmoittautumisia oli tullut jo kolmisen tuhatta. Viime vuonna Mikkelin kansalaisopistossa oli noin 5500 opiskelijaa ja kurssi-ilmoittautumisia lähes ...