Kolme vuodenaikaa

|

Mikkeliläinen Leena Maaranen teki jo toisen runokirjan.
– Materiaalia syntyy kaiken aikaa, mutta en ainakaan tällä hetkellä ole suunnittelemassa uutta kirjaa.
Mikkeliläinen Leena Maaranen teki jo toisen runokirjan. – Materiaalia syntyy kaiken aikaa, mutta en ainakaan tällä hetkellä ole suunnittelemassa uutta kirjaa.

Runot kumpusivat surutyöstä.

Mikkeliläisen Leena Maarasen toinen runokirja Kolme vuodenaikaa ilmestyi huhtikuun lopulla omakustanteena. Maaranen on harrastanut lausuntaa aivan nuoresta tytöstä lähtien, mistä myös juontaa innostus omien runojen kirjoittamiseen.
– Lausuntaharrastuksen aloitin jo kansakoulussa. Äitini ja enoni ovat myös harrastaneet lausuntaa, ja sillä varmasti on osasyynsä omalle innostukselleni, kertoo Maaranen.
– Jossain vaiheessa aloin kirjoittaa omia tekstejä, ja se jatkuu edelleen.

Ensimmäinen runokirja, Juuri kun haluaisit tietää, ilmestyi 2014.
– Aina olen kirjoittanut ja materiaalia syntyy koko ajan, mutta ensimmäisen runokirjani koostin uusista, varta vasten kirjaan tehdyistä runoista, kertoo Maaranen.
Kolme vuodenaikaa puolestaan syntyi eräänlaisena surutyönä, kun Maarasen puoliso menehtyi noin seitsemän vuotta sitten.
– Kirjoitin ajatukseni tapahtuneesta runoina, mutta en vielä tuolloin ajatellut kokoavani niistä runokirjaa. Runot olivat minulle eräänlainen tapa purkaa mieltäni, kohdata suru, kertoo Maaranen.
– Vasta nyt, kun on kulunut useampi vuosi, olen tarkastellut tekstejä ja totesin, että runot eivät ole pelkästään minun surutyötäni, vaan ne varmasti antavat myös paljon muille. Niin päätin koota ne kirjaksi.

Maarasen runokirja sisältää nelisen kymmentä runoa.
– Nimi, Kolme vuodenaikaa, tuli siitä, että emme saaneet sitä yhteistä vanhuutta, eli neljäs yhteinen ”vuodenaika” jäi uupumaan, kertoo Maaranen.
Kirjoja Leena Maaranen myy kädestä käteen.
– Otin alkuun 50 kappaleen painoksen, mutta kysyntää alkoi olla sen verran paljon, että otin toisen mokoman. Olen ollut parissa myyjäisissä mukana, mutta pääosin kirjat ovat myyneet itse itsensä, kädestä käteen, kertoo Maaranen.

Elämäntyönsä Leena Maaranen on tehnyt kaupan alalla.
– Ammatti löytyi avioliiton myötä. Mieheni ja hänen veljensä pitivät Veljekset Maarasen sekatavarakauppaa tai valintamyymälää Ristiinan suunnalla, ja oli vain luontevaa, että työskentelin myymälässä, kertoo Maaranen.
– Mikkelissä olen nyt asunut jo hyvän aikaa ja eläkepäiviäni vietän lausumalla sekä runoilemalla.
Maaranen osallistui huhtikuun lopulla Mikkelissä pidettyihin Lavaruno SM-karsintoihin ja tuli lopulta koko SM-kisojen kolmanneksi.

Gabbasova

Olohuone Galleria Haukivuorella jatkaa

|
Galleristi yllättyi suosiosta. Tarja Forsblom avasi toukokuun lopulla Olohuone Galleria nimeä kantavan kotigallerian ja kahvilan Haukivuorella Pitkäahonmutkassa sijaitsevaan entiseen koulurakennukseen. Näyttelytiloina toimivat toinen olohuone ...
Toimintakeskuksella ja Uutta elämää -myymälässä valmistaudutaan kuumeisesti joulun tuloon. – Parhaillaan on meneillään neuvottelut pop up -joulumyymälästä keskustaan, kertovat Emmi Tuhkanen ja Heikki Siitonen ratsujensa selästä.

Uutta elämää -myymälä valmistautuu joulusesonkiin

|
Kierrätysmateriaalit saavat toimintakeskuksen pajalla uuden elämän. Yrittäjänkadulla sijaitsevassa Uutta elämää myymälässä on myynnissä Toimintakeskuksen pajatuotteita, joita valmistetaan kierrätysmateriaaleista. – Uutta elämää -myymälä ei ota ...
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sisäilmaan ja ilmanvaihtoon liittyy monia harhaluuloja

|
Ilman rakennevuodot sekoitetaan painovoimaiseen ilmanvaihtoon. Monet suomalaiset uskovat yhä, että kodin ilma vaihtuu luonnollisesti ikkunanpielistä ja lattianraoista. Ilman rakennevuotoja luullaan virheellisesti painovoimaiseksi ilmanvaihdoksi. Todellisuudessa ...
– Hyvä nyrkkisääntö oikean rinnanympäryksen valintaan on se, että selän ja rintaliivin väliin täytyy mahtua tulitikkuaski pitkittäissuunnassa. Silloin liivien venymä on oikeanlainen. Kuppikokoa valitessa tärkeää on, että kuppi tukee rintaa ja rinta ei tursuile ulos kupista, Johanna Marttinen ohjeistaa.

Voi hyvin oikeankokoisissa liiveissä

|
Liiviostoksilla kannattaa kysyä asiantuntijan neuvoa. Asiointi alusvaatteita myyvässä erikoisliikkeessä saattaa olla jymy-yllätys. Monesti käy nimittäin niin, että kuppikokoa valitessa aakkosissa mennäänkin huomattavasti pidemmälle kuin ...
3.KUVA Hair Game Pullinen, Mansikka

Syksy tuo tummempia sävyjä hiustrendeihin

|
Kesän jälkeen hiukset kaipaavat tehohoitoa. Kesällä on paljon juhlia ja tapahtumia, jolloin hiuksia äsitellään itse ahkerasti. Myös aurinko kuivattaa hiusta. – Kesän ja aurinko ...