Liukkosen ja Suhosen seuraava tähtäin on elokuussa Lahdessa

|

Kartturi Vesa Suhonen (vas.) on ollut Tuomo Liukkosen aisaparina neljä vuotta. Kuva Liukkonen/Motorsport
Kartturi Vesa Suhonen (vas.) on ollut Tuomo Liukkosen aisaparina neljä vuotta. Kuva Liukkonen/Motorsport

MHJ Racing-teamin jäsenet toivoivat pääsyä kymmenen parhaan joukkoon, mutta joutuivat kuitenkin keskeyttämään.

Hirvensalmelainen rallikuski Tuomo Liukkonen osallistui huhtikuun lopussa kartturi Vesa Suhosen kanssa Hictoric Vltava Rallyyn Tsekissä. Ajo ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan.
– Eipä sieltä ole paljon kerrottavaa. Autoon tuli moottorivika ja jouduimme keskeyttämään, Liukkonen tokaisee.

Tuomo on aloittanut kartturina vuonna 2005, jolloin hän oli lukemassa nuotteja Markku Liukkosen kyydissä. Tuomo Liukkosen ensimmäinen ralli ratin takana oli vuonna 2007 järjestetty Kiuruvesiralli. Siellä kartturina toimi Marko Kiiliäinen. Vesa Suhosen kanssa yhteistyö alkoi vuonna 2014. Ensimmäinen yhteinen kisa ajettiin sinä vuonna samaisessa Vltava Rallyssa.
Suurimmaksi saavutukseksi hän mainitsee vuoden 2011 EM-pronssin Historic Rally EM-sarjassa. EM-kaudella karttureina toimivat Jani Hokkanen ja Petteri Soini ja viimeisessä Costa Bravan kisassa virolainen Andre Vare.

Autona parivaljakolla on allaan Mercedes-Benz 190E 2.3 16V Cosworthin tekniikalla.
– Nyt autoon tulee isot korjaukset, koska moottori petti kisassa. Suomen sarjoja ajellessa auto on pelittänyt hyvin, paitsi yhdessä kisassa jouduttiin keskeyttämään, Liukkonen kertoo.
Tavoitteetkin menivät moottorivian myötä uusiksi. Seuraavaksi tähtäin on Lahden EM-sarjan kilpailussa elokuussa.
– Auton koneeseen on vaikea löytää osia, ja niitä joudutaan hetki odottamaan.Toivottavasti löydetään osat Euroopasta, Liukkonen pohtii.

 

Maaria Nykänen

Monenlaisia. Esimerkiksi turvasaappaita on tarjolla eri painoluokissa – ja hintaluokissa. Satu Virtanen mainitsee kypärän silmäsuojan kera olevan eniten myyty turvatuote JS-Motorsilla.

Kunnon varusteet hankkivat hintansa

|
Kesäaikaan puuhaa riittää varsinkin omakotitalo- ja mökkitontilla, metsäpalstoista puhumattakaan. Kun puuhastelut ovat satunnaisia ja niitä tehdään vuositasolla melko vähän, on ensimmäinen vaaranpaikka jo selviö. ...
Folksam avasi ovensa Porrassalmenkadulle. Sohvalla franchising-yrittäjät Tomi Syrjäläinen ja Jan-Mika Korhonen. Takana vasemmalta oikealle vakuutusasiamiehet Kaj Pentikäinen sekä Tuomas Damski.

Folksam avasi toimipisteen

|
Mikkelissä kesäkuussa toimintansa aloittanut Folksam on yksi Ruotsin suurimmista vakuuttajista. Suomessa aikaisemmin etelä- ja länsirannikolla toiminut yritys on rantautunyt myös Sisä-Suomeen. Mikkelin Folksam toimii ...
Ensimmäinen Suomessa. Jyri Patja (takana) ja Heikki Hyttinen tarkastelevat viittä vaille valmista kahden perämoottorin asennusta. Kuvassa näkyvän moottorimallin kohdalla kysymys oli ensimmäisestä synkronoinnista Suomessa.

10 vuotta on opettanut paljon

|
Monipuolinen palvelutarjonta pitää korjaamon leivän syrjässä kiinni. Etupäässä autojen ja pienkoneiden huoltoja sekä korjauksia tekevä Johtokadun Auto on 10 vuoden taipaleensa aikana suuntautunut yhä ...
Nissan palkitsi Juvalta lähtöisin olevan Mika Venäläisen.

Venäläinen yllätettiin täysin

|
Pohjoismaiden sekä Baltian maiden Nissan myyjät kokoontuivat Ruotsiin. Etelä-Savon Auto Oy:n huoltoneuvoja Mika Venäläinen sai hiljattain tunnustuksen ”Vuoden Nissan huoltoneuvoja Suomessa”. Palkinto luovutettiin toukokuun ...
Esa-laitureita on esillä ja ihmisten vapaassa käytössä, omalla vastuulla Mikkelipuiston vieressä. Aurinkoisilla keleillä paikka on erittäin suosittu. – Kaupungille pieni vinkki, että tännehän voisi tuoda jonkun penkin ja roskikset, niin paikka pysyy viihtyisänä, Esa Vahvaselkä kertoo terveisiä.

Laituri on kesällä lisähuone

|
Laitureita asennetaan pääasiassa mökkiläisille. Kesän ensimmäiset helteet tuovat ranta-asukkaille ja mökkiläisille mieleen laiturin tarpeellisuuden. Helteillä laiturista saa helposti lisää oleskelutilaa. Suurimmille laitureille voi sijoittaa ...