Hanskapäivät järjestään toista kertaa

|

Mikkelin Romumetallin Hannu Vesanka, Jere Hytönen ja Mikael Pitkänen haluavat avata yrityksen toimintaa.
Mikkelin Romumetallin Hannu Vesanka, Jere Hytönen ja Mikael Pitkänen haluavat avata yrityksen toimintaa.

Hanskoja ei lyödä tiskiin vaan ne laitetaan jakoon.

Mikkelin Romumetalli järjestää yhdessä Kuusakoski Oy:n kanssa kaikille avoimet Hanskapäivät lauantaina 26. päivä. Tapahtuma järjestetään Mikkelin Romumetallin pihalla. Tarkoituksena on avata metallinkierrätysyrityksen toimintaa suuremmalle yleisölle.
– Olemme poikkeuksellisesti avoinna lauantaina ja tapahtumaan ovat tervetulleita ihan kaikki. Tarjolla on myös makkaraa, mehua ja pullaa, kierrätysliiketoiminnan vastaava Mikael Pitkänen vinkkaa.
Hanskapäivien nimi tulee tapahtumassa ilmaiseksi jaettavista hanskoista, joita kuulemma riittää kaikille kävijöille. Tempaus järjestettiin ensimmäisen kerran romuttamolla viime vuonna.

Päivän aikana Mikkelin Romumetallille voi tuoda kierrätykseen kotitalouksien vanhat romut teollisuuden raaka-aineiksi.
– Laitamme omaa kalustoa näytille ja paikalla kerrotaan maksuttomasta SEIFFI-keräyksestä. SEIFFI:in voi tuoda kännyköitä, tietokoneita ja muita datalaitteita, Pitkänen kertoo.
SEIFFI huolehtii, että laitteiden sisältämä data on tuhottu ja asiakkaalle toimitetaan tuhoamistodistus, kun toiminta on suoritettu.

Romuttamoon meno voi olla kynnyskysymys. Mikkelin Romumetalli haluaa avata ovensa myös niille, jotka eivät ole ennen käyneet paikan päällä.
– Tänne on helpompi tulla, kun kaikki koneet eivät ole käynnissä. Vastaamme kysymyksiin ja halumme näyttää, että ihan tavallisia hymyileviä ihmisiä täällä on töissä, mies naurahtaa.
Mies itse on aina ollut työnsä puolesta enemmän tai vähemmän kierrätyksen parissa. Perheen 6- ja 4- vuotiaat lapset ovat myös oppineet kierrättämään nuoresta iästä huolimatta.
– Tapahtuma on hyvä tapa lisätä tietoisuutta. Viime vuonna kävijöitä oli oin 300, joten kiinnostusta löytyy, Pitkänen kertoo.
Mikkelin Romumetalli sijaitsee Oravinmäellä. Pitkänen toteaa sijainnin olevan hyvä, koska 5-tieltä on helppo poiketa paikalle. Myös matka Mikkelin keskustaan on lyhyt.

Monenlaisia. Esimerkiksi turvasaappaita on tarjolla eri painoluokissa – ja hintaluokissa. Satu Virtanen mainitsee kypärän silmäsuojan kera olevan eniten myyty turvatuote JS-Motorsilla.

Kunnon varusteet hankkivat hintansa

|
Kesäaikaan puuhaa riittää varsinkin omakotitalo- ja mökkitontilla, metsäpalstoista puhumattakaan. Kun puuhastelut ovat satunnaisia ja niitä tehdään vuositasolla melko vähän, on ensimmäinen vaaranpaikka jo selviö. ...
Folksam avasi ovensa Porrassalmenkadulle. Sohvalla franchising-yrittäjät Tomi Syrjäläinen ja Jan-Mika Korhonen. Takana vasemmalta oikealle vakuutusasiamiehet Kaj Pentikäinen sekä Tuomas Damski.

Folksam avasi toimipisteen

|
Mikkelissä kesäkuussa toimintansa aloittanut Folksam on yksi Ruotsin suurimmista vakuuttajista. Suomessa aikaisemmin etelä- ja länsirannikolla toiminut yritys on rantautunyt myös Sisä-Suomeen. Mikkelin Folksam toimii ...
Ensimmäinen Suomessa. Jyri Patja (takana) ja Heikki Hyttinen tarkastelevat viittä vaille valmista kahden perämoottorin asennusta. Kuvassa näkyvän moottorimallin kohdalla kysymys oli ensimmäisestä synkronoinnista Suomessa.

10 vuotta on opettanut paljon

|
Monipuolinen palvelutarjonta pitää korjaamon leivän syrjässä kiinni. Etupäässä autojen ja pienkoneiden huoltoja sekä korjauksia tekevä Johtokadun Auto on 10 vuoden taipaleensa aikana suuntautunut yhä ...
Nissan palkitsi Juvalta lähtöisin olevan Mika Venäläisen.

Venäläinen yllätettiin täysin

|
Pohjoismaiden sekä Baltian maiden Nissan myyjät kokoontuivat Ruotsiin. Etelä-Savon Auto Oy:n huoltoneuvoja Mika Venäläinen sai hiljattain tunnustuksen ”Vuoden Nissan huoltoneuvoja Suomessa”. Palkinto luovutettiin toukokuun ...
Esa-laitureita on esillä ja ihmisten vapaassa käytössä, omalla vastuulla Mikkelipuiston vieressä. Aurinkoisilla keleillä paikka on erittäin suosittu. – Kaupungille pieni vinkki, että tännehän voisi tuoda jonkun penkin ja roskikset, niin paikka pysyy viihtyisänä, Esa Vahvaselkä kertoo terveisiä.

Laituri on kesällä lisähuone

|
Laitureita asennetaan pääasiassa mökkiläisille. Kesän ensimmäiset helteet tuovat ranta-asukkaille ja mökkiläisille mieleen laiturin tarpeellisuuden. Helteillä laiturista saa helposti lisää oleskelutilaa. Suurimmille laitureille voi sijoittaa ...