Hanskapäivät järjestään toista kertaa

|

Mikkelin Romumetallin Hannu Vesanka, Jere Hytönen ja Mikael Pitkänen haluavat avata yrityksen toimintaa.
Mikkelin Romumetallin Hannu Vesanka, Jere Hytönen ja Mikael Pitkänen haluavat avata yrityksen toimintaa.

Hanskoja ei lyödä tiskiin vaan ne laitetaan jakoon.

Mikkelin Romumetalli järjestää yhdessä Kuusakoski Oy:n kanssa kaikille avoimet Hanskapäivät lauantaina 26. päivä. Tapahtuma järjestetään Mikkelin Romumetallin pihalla. Tarkoituksena on avata metallinkierrätysyrityksen toimintaa suuremmalle yleisölle.
– Olemme poikkeuksellisesti avoinna lauantaina ja tapahtumaan ovat tervetulleita ihan kaikki. Tarjolla on myös makkaraa, mehua ja pullaa, kierrätysliiketoiminnan vastaava Mikael Pitkänen vinkkaa.
Hanskapäivien nimi tulee tapahtumassa ilmaiseksi jaettavista hanskoista, joita kuulemma riittää kaikille kävijöille. Tempaus järjestettiin ensimmäisen kerran romuttamolla viime vuonna.

Päivän aikana Mikkelin Romumetallille voi tuoda kierrätykseen kotitalouksien vanhat romut teollisuuden raaka-aineiksi.
– Laitamme omaa kalustoa näytille ja paikalla kerrotaan maksuttomasta SEIFFI-keräyksestä. SEIFFI:in voi tuoda kännyköitä, tietokoneita ja muita datalaitteita, Pitkänen kertoo.
SEIFFI huolehtii, että laitteiden sisältämä data on tuhottu ja asiakkaalle toimitetaan tuhoamistodistus, kun toiminta on suoritettu.

Romuttamoon meno voi olla kynnyskysymys. Mikkelin Romumetalli haluaa avata ovensa myös niille, jotka eivät ole ennen käyneet paikan päällä.
– Tänne on helpompi tulla, kun kaikki koneet eivät ole käynnissä. Vastaamme kysymyksiin ja halumme näyttää, että ihan tavallisia hymyileviä ihmisiä täällä on töissä, mies naurahtaa.
Mies itse on aina ollut työnsä puolesta enemmän tai vähemmän kierrätyksen parissa. Perheen 6- ja 4- vuotiaat lapset ovat myös oppineet kierrättämään nuoresta iästä huolimatta.
– Tapahtuma on hyvä tapa lisätä tietoisuutta. Viime vuonna kävijöitä oli oin 300, joten kiinnostusta löytyy, Pitkänen kertoo.
Mikkelin Romumetalli sijaitsee Oravinmäellä. Pitkänen toteaa sijainnin olevan hyvä, koska 5-tieltä on helppo poiketa paikalle. Myös matka Mikkelin keskustaan on lyhyt.

Valmiina kentälle. Aluepäällikkö Timo Vesangan (oik.) työalueena on koko Etelä-Savo. Toimitusjohtaja Markku Peltoniemen tehtävänä on kaupanteon ohella sparrata Järvi Leasing -suojattejaan eri puolella Suomea.

Digiloikka hyödyttää myös leasingia

|
Leasing oli kova sana takavuosina, kunnes sen suosio hiipui. Nykytekniikan avulla vanha tuttu rahoitusmuoto elää uutta tulemistaan. Suomalaisen leasingtoiminnan grand old man, Markku Peltoniemi, ...

Monipuolisuus pitää kunnossa

|
Kun kipu alkaa, alamme toimia. Varsinaisen sudenkuopan liikkumisessa aiheuttaa liikunnan yksipuolisuus. Tiettyä lajia harrastavien tulisi huomioida harjoituksissaan myös muita osa-alueita. – Esimerkiksi juoksija ei ...

Pahimpaan kannattaa varautua

|
Vakuutuksia otetaan edelleen omaisuudelle, mutta oman henkilöturvan vakuuttaminen on vahvasti lisääntynyt. Itsensä vakuuttaminen henkilöriskien varalle voidaan kokea hankalaksi ja sen läpi käyminen voi tuntua ...
Marko Salmikunnas kertoo Haukartingin käynnistävän karting-kerhon, jossa alle 15-vuotiaat pääsevät ajamaan tiistai-iltaisin pelkällä seuran jäsenmaksulla.

Muhiiko akkutekniikan uusin jippo Hirvensalmella?

|
Keksinnön myötä karting-autojen toimintasäde on lähes kuusi tuntia. Kesällä ovensa avanneen Hirvensalmen Autourheilijoiden sisäkarting-radan sähköautot ovat toimineet yli ennakko-odotusten. Perusteellinen taustatyö on kantamassa isoa ...

Autokaupan uusi aikakausi alkaa

|
Vuosi sitten alkaneen tapahtumaketjun seurauksena vihitään uutta autoliiketilaa käyttöön kahdessa eri osoitteessa. Ensimmäisenä ovensa avaa Autoarina uudessa toimipaikassa peräti seitsemällä merkkiedustuksella. Uuden myyntitilan saavat ...