Mökit kuntoon Mikkelissä

|

– Vapaa-ajan asuminen on matkailua ajatellen Etelä-Savolle tärkeää. Siksi haluamme parantaa palvelujen saatavuutta mökkiläisille, sanoo projektipäällikkö Tuula Pihkala.
– Vapaa-ajan asuminen on matkailua ajatellen Etelä-Savolle tärkeää. Siksi haluamme parantaa palvelujen saatavuutta mökkiläisille, sanoo projektipäällikkö Tuula Pihkala.

Kysyntä ja tarjonta kohtaavat Laiturilla.

Kaksivuotinen maakunnallinen vapaa-ajan kehityshanke alkoi viime syksynä. Mukana ovat Mikkelin seutu ja Savonlinna. Vapaa-ajan asuminen on Etelä-Savolle matkailua ajatellen todella tärkeä. Mökkien määrässä Etelä-Savo on Suomen toiseksi suurin maakunta Varsinais–Suomen jälkeen yli 49 000 vapaa-ajan asunnolla. Hanke on koonnut yhteen eri palveluntarjoajia Mikkelin seudulta ja Savonlinnasta.
– Se lähikauppa kyllä löytyy helposti ja rautakauppakin, mutta jos tarvitaan vaikka sähkömiestä tai laiturin korjaajaa tai pihapuun kaatajaa, se voikin jo olla hankalampaa erityisesti ulkopaikkakuntalaisille.
– Puskaradio toki toimii, mutta jos ei ole kontakteja, eivät palvelutkaan löydy helposti, sanoo projektipäällikkö Tuula Pihkala Miksei Mikkeli Oy:stä.
– Mukana on tällä hetkellä 56 yritystä koko maakunnasta. Meillä ja palveluntarjoajilla on kiinnostus saada kysyntä ja tarjonta kohtaamaan.
Hankkeen viestinnällä tehdään palveluja näkyväksi vapaa-ajan asukkaille.
– Juuri viime viikolla ilmestyi Laiturilla –lehti, jonka välissä on palveluliite tällä hetkellä mukana olevista kumppaniyrityksistämme. Myös nettisivuiltamme löytyy tietoja kumppaniyrityksistä.

Mikkelin seudun mökinomistajilla on nyt mahdollisuus saada neuvontapalvelua mökkien käytettävyyden ja viihtyisyyden lisäämiseen uuden seudullisen Mökit kuntoon -pilotin avulla. Lisäksi pilotti tekee näkyväksi vapaa-ajan asumiseen liittyvien palvelujen tarjontaa seudulla, luoden alan yrityksille tilaisuuksia toimintansa kehittämiseen.
– Mökit kuntoon – pilottihankkeessa on mukana lähes 50 yrityskumppania Mikkelin seudulta. Pilottihanke on osa Etelä-Savo kestävän vapaa-ajan asumisen ykkösalueeksi -hanketta, ja se on suunnattu sekä mökkien omistajille että vapaa-ajan asumiseen liittyviä palveluita tarjoaville yrityksille, kertoo Pihkala.
Hankkeen koordinaattorina, ”mökkipoliisina” ja neuvojana toimii Anne Innanen.

Tarpeen vaatiessa ”mökkipoliisi” lähtee käymään mökillä tai tarjoaa neuvontapalvelua puhelimitse. Ja jos palveluntuottajat tarvitsevat apua esimerkiksi tarjousten laskemisessa, hän on käytettävissä.
– Neuvontapalvelu on maksutonta. Anne auttaa löytämään ratkaisun ongelmaan, oli mökillä mikä tahansa kohentamisen, kunnostamisen tai lisäpalvelun tarve. Ja jos ei meidän hankeyrityksistämme löydy ratkaisua, Anne etsii sen jostain muualta. Tärkeintä on, että saamme kysynnän ja tarjonnan kohtaamaan.
Etelä-Savo kestävän vapaa-ajan asumisen ykkösalueeksi 2017–2019 -hankkeen tärkein tavoite on tukea maakunnan kehittymistä esimerkilliseksi vapaa-ajan asumisen alueeksi. Hankkeen päätoteuttaja on Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy ja osatoteuttajia ovat Savonlinnan Hankekehitys Oy sekä Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti. Hanketta rahoittavat Euroopan unionin aluekehitysrahasto, Mikkelin seutuvaliokunta, Savonlinnan kaupunki ja Helsingin yliopisto. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliito.

Lisätietoja: laiturilla.fi

LähiTapiola Savo-Karjalan lahjoituksen luovutti toimitusjohtaja Asko Lammela. Lahjoitusta vastaanottamassa Xamkin hallituksen puheenjohtaja, kouluneuvos Jyrki Koivikko (keskellä) ja koulutusjohtaja Marja-Liisa Kakkonen. Kuva: Xamk

Koulutukseen rahaa elinkeinoelämältä

|
Lahjoituksella halutaan varmistaa koulutuksen ja osaamisen säilyminen Etelä-Savossa. Ammattikorkeakoulut kautta maan saivat vuonna 2017 luvan kerätä varoja rahankeräyksillä. Saatuja varoja voidaan käyttää ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen, ...
Raimo ja Päivi Heinäsen Kalaherkusta joulupöytään lähtee kalaa eri muodoissa.

Perinteet näkyvät joulupöydässä

|
Joulupöytään halutaan lähiruokaa. Lähiruoka on vakiinnuttanut asemansa, eikä vähiten joulupöydässä. Mikkelin Kauppahallissa valmistaudutaan jouluun. Heinäsen Kalaherkku tarjoilee joulupöytään vain parasta eli tuoretta lähikalaa. – ...
Mika Kuha tonttuilee jo kolmatta joulua vähävaraisten perheiden hyväksi.

Kuha on joulumieltä

|
Ystäväpiiri kokoaa vähävaraisille perheille joulun. Jouluavustuksia kerätään jo kovaa vauhtia monien eri yhteisöjen ja järjestöjen voimin. Ihan lähiympäristöstäkin voi löytyä vähävaraisia perheitä, jotka sinnittelevät ...
Korppu-nukke seuraa vierestä, kun tarpeistonvalmistaja Mari Heinonen ja puvuston esimies Tarja Kopperi ottavat leikkimielisesti miekoin mittaa toisistaan Mikkelin Teatterin puvustossa.

Näytelmä on paljon muutakin kuin näyttelijäsuoritukset

|
Teatterissa aherretaan jo kuukausia ennen kuin näytelmä saadaan ensi-iltaan. Helmikuun puolivälissä Mikkelin Teatterissa saa ensi-iltansa Astrid Lindgrenin rakastettu klassikkotarina Veljeni Leijonamieli. Teatterin tekninen henkilökunta, ...