Mökit kuntoon Mikkelissä

|

– Vapaa-ajan asuminen on matkailua ajatellen Etelä-Savolle tärkeää. Siksi haluamme parantaa palvelujen saatavuutta mökkiläisille, sanoo projektipäällikkö Tuula Pihkala.
– Vapaa-ajan asuminen on matkailua ajatellen Etelä-Savolle tärkeää. Siksi haluamme parantaa palvelujen saatavuutta mökkiläisille, sanoo projektipäällikkö Tuula Pihkala.

Kysyntä ja tarjonta kohtaavat Laiturilla.

Kaksivuotinen maakunnallinen vapaa-ajan kehityshanke alkoi viime syksynä. Mukana ovat Mikkelin seutu ja Savonlinna. Vapaa-ajan asuminen on Etelä-Savolle matkailua ajatellen todella tärkeä. Mökkien määrässä Etelä-Savo on Suomen toiseksi suurin maakunta Varsinais–Suomen jälkeen yli 49 000 vapaa-ajan asunnolla. Hanke on koonnut yhteen eri palveluntarjoajia Mikkelin seudulta ja Savonlinnasta.
– Se lähikauppa kyllä löytyy helposti ja rautakauppakin, mutta jos tarvitaan vaikka sähkömiestä tai laiturin korjaajaa tai pihapuun kaatajaa, se voikin jo olla hankalampaa erityisesti ulkopaikkakuntalaisille.
– Puskaradio toki toimii, mutta jos ei ole kontakteja, eivät palvelutkaan löydy helposti, sanoo projektipäällikkö Tuula Pihkala Miksei Mikkeli Oy:stä.
– Mukana on tällä hetkellä 56 yritystä koko maakunnasta. Meillä ja palveluntarjoajilla on kiinnostus saada kysyntä ja tarjonta kohtaamaan.
Hankkeen viestinnällä tehdään palveluja näkyväksi vapaa-ajan asukkaille.
– Juuri viime viikolla ilmestyi Laiturilla –lehti, jonka välissä on palveluliite tällä hetkellä mukana olevista kumppaniyrityksistämme. Myös nettisivuiltamme löytyy tietoja kumppaniyrityksistä.

Mikkelin seudun mökinomistajilla on nyt mahdollisuus saada neuvontapalvelua mökkien käytettävyyden ja viihtyisyyden lisäämiseen uuden seudullisen Mökit kuntoon -pilotin avulla. Lisäksi pilotti tekee näkyväksi vapaa-ajan asumiseen liittyvien palvelujen tarjontaa seudulla, luoden alan yrityksille tilaisuuksia toimintansa kehittämiseen.
– Mökit kuntoon – pilottihankkeessa on mukana lähes 50 yrityskumppania Mikkelin seudulta. Pilottihanke on osa Etelä-Savo kestävän vapaa-ajan asumisen ykkösalueeksi -hanketta, ja se on suunnattu sekä mökkien omistajille että vapaa-ajan asumiseen liittyviä palveluita tarjoaville yrityksille, kertoo Pihkala.
Hankkeen koordinaattorina, ”mökkipoliisina” ja neuvojana toimii Anne Innanen.

Tarpeen vaatiessa ”mökkipoliisi” lähtee käymään mökillä tai tarjoaa neuvontapalvelua puhelimitse. Ja jos palveluntuottajat tarvitsevat apua esimerkiksi tarjousten laskemisessa, hän on käytettävissä.
– Neuvontapalvelu on maksutonta. Anne auttaa löytämään ratkaisun ongelmaan, oli mökillä mikä tahansa kohentamisen, kunnostamisen tai lisäpalvelun tarve. Ja jos ei meidän hankeyrityksistämme löydy ratkaisua, Anne etsii sen jostain muualta. Tärkeintä on, että saamme kysynnän ja tarjonnan kohtaamaan.
Etelä-Savo kestävän vapaa-ajan asumisen ykkösalueeksi 2017–2019 -hankkeen tärkein tavoite on tukea maakunnan kehittymistä esimerkilliseksi vapaa-ajan asumisen alueeksi. Hankkeen päätoteuttaja on Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy ja osatoteuttajia ovat Savonlinnan Hankekehitys Oy sekä Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti. Hanketta rahoittavat Euroopan unionin aluekehitysrahasto, Mikkelin seutuvaliokunta, Savonlinnan kaupunki ja Helsingin yliopisto. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliito.

Lisätietoja: laiturilla.fi

Kaija Ahosen tuntevat kaikki paikallisista asukkaista kesävieraisiin.

Torikauppa on murroksessa

|
Mitä tulevaisuus tuo ja tekee torille, on arvoitus. – Kun tulin tänään torille, löin oikein itseäni rintaan, että täällähän on paljon kauppiaita vuodenaikaan nähden, ...
Gardeniassa yllätyttiin hyönteishotellien suosiosta. – Niitä kysytään jatkuvasti, kertoo Tore Pedersen.

Gardenia avasi ovensa

|
Pitkän uran kaupan alalla tehnyt Tore Pedersen avasi pari kuukautta sitten ystävänsä Riku Toijosen kanssa uuden puutarhamyymälän, Gardenian Rantakylään. – Monta vuotta puhuttiin, että ...
Klaus Kerttula

Slice ry leireilee kesän

|
2016 perustettu Slice ry järjestää mailapelitunteja Sport Forumilla ja ulkokentillä. Kaikki tapahtuu liikunta edellä ja etenkin lapset ovat etusijalla. – Porukkaa on parissa vuodessa ...
Nyt hymyilyttää, totesivat Matti Perälä, Jani Heikkinen ja Jussi Sinkko viime tiistaina, kun saunalautta oli saatu vesille.
– Vielä on pikkupuuhastelua tehtävänä, mutta haaveissa on saada lautta liikenteeseen viikoa ennen kesäkuun alkua, sanovat miehet.

Urho-saunalautta alkaa seilata Saimaalla

|
Yhteistyökumppaneilta ruokaa ja juomaa. Yrittäjät Jussi Sinkko ja Matti Perälä toteuttivat liikeidean, jota Mikkelissä ei vielä ole ollut. – Olimme melko tarkalleen vuosi sitten ...
Juha ja Pirjo Pekonen sekä Ria-Liisa Jokinen ovat innoissaan Sport Forumilla puhaltavista uusista tuulista.

Sport Forum uudistaa ilmettä ja tarjontaa

|
– Jo 24 vuotta ollaan oltu yrittäjiä, mutta nyt omana tarjontana meillä on alkaneet myös ryhmäliikuntatunnit, kertoo toimitusjohtaja Juha Pekonen. – Kaikki lähti siitä, ...