Mökit kuntoon Mikkelissä

|

– Vapaa-ajan asuminen on matkailua ajatellen Etelä-Savolle tärkeää. Siksi haluamme parantaa palvelujen saatavuutta mökkiläisille, sanoo projektipäällikkö Tuula Pihkala.
– Vapaa-ajan asuminen on matkailua ajatellen Etelä-Savolle tärkeää. Siksi haluamme parantaa palvelujen saatavuutta mökkiläisille, sanoo projektipäällikkö Tuula Pihkala.

Kysyntä ja tarjonta kohtaavat Laiturilla.

Kaksivuotinen maakunnallinen vapaa-ajan kehityshanke alkoi viime syksynä. Mukana ovat Mikkelin seutu ja Savonlinna. Vapaa-ajan asuminen on Etelä-Savolle matkailua ajatellen todella tärkeä. Mökkien määrässä Etelä-Savo on Suomen toiseksi suurin maakunta Varsinais–Suomen jälkeen yli 49 000 vapaa-ajan asunnolla. Hanke on koonnut yhteen eri palveluntarjoajia Mikkelin seudulta ja Savonlinnasta.
– Se lähikauppa kyllä löytyy helposti ja rautakauppakin, mutta jos tarvitaan vaikka sähkömiestä tai laiturin korjaajaa tai pihapuun kaatajaa, se voikin jo olla hankalampaa erityisesti ulkopaikkakuntalaisille.
– Puskaradio toki toimii, mutta jos ei ole kontakteja, eivät palvelutkaan löydy helposti, sanoo projektipäällikkö Tuula Pihkala Miksei Mikkeli Oy:stä.
– Mukana on tällä hetkellä 56 yritystä koko maakunnasta. Meillä ja palveluntarjoajilla on kiinnostus saada kysyntä ja tarjonta kohtaamaan.
Hankkeen viestinnällä tehdään palveluja näkyväksi vapaa-ajan asukkaille.
– Juuri viime viikolla ilmestyi Laiturilla –lehti, jonka välissä on palveluliite tällä hetkellä mukana olevista kumppaniyrityksistämme. Myös nettisivuiltamme löytyy tietoja kumppaniyrityksistä.

Mikkelin seudun mökinomistajilla on nyt mahdollisuus saada neuvontapalvelua mökkien käytettävyyden ja viihtyisyyden lisäämiseen uuden seudullisen Mökit kuntoon -pilotin avulla. Lisäksi pilotti tekee näkyväksi vapaa-ajan asumiseen liittyvien palvelujen tarjontaa seudulla, luoden alan yrityksille tilaisuuksia toimintansa kehittämiseen.
– Mökit kuntoon – pilottihankkeessa on mukana lähes 50 yrityskumppania Mikkelin seudulta. Pilottihanke on osa Etelä-Savo kestävän vapaa-ajan asumisen ykkösalueeksi -hanketta, ja se on suunnattu sekä mökkien omistajille että vapaa-ajan asumiseen liittyviä palveluita tarjoaville yrityksille, kertoo Pihkala.
Hankkeen koordinaattorina, ”mökkipoliisina” ja neuvojana toimii Anne Innanen.

Tarpeen vaatiessa ”mökkipoliisi” lähtee käymään mökillä tai tarjoaa neuvontapalvelua puhelimitse. Ja jos palveluntuottajat tarvitsevat apua esimerkiksi tarjousten laskemisessa, hän on käytettävissä.
– Neuvontapalvelu on maksutonta. Anne auttaa löytämään ratkaisun ongelmaan, oli mökillä mikä tahansa kohentamisen, kunnostamisen tai lisäpalvelun tarve. Ja jos ei meidän hankeyrityksistämme löydy ratkaisua, Anne etsii sen jostain muualta. Tärkeintä on, että saamme kysynnän ja tarjonnan kohtaamaan.
Etelä-Savo kestävän vapaa-ajan asumisen ykkösalueeksi 2017–2019 -hankkeen tärkein tavoite on tukea maakunnan kehittymistä esimerkilliseksi vapaa-ajan asumisen alueeksi. Hankkeen päätoteuttaja on Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy ja osatoteuttajia ovat Savonlinnan Hankekehitys Oy sekä Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti. Hanketta rahoittavat Euroopan unionin aluekehitysrahasto, Mikkelin seutuvaliokunta, Savonlinnan kaupunki ja Helsingin yliopisto. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliito.

Lisätietoja: laiturilla.fi

Kuminasta tarkoittaa käytännössä renkaaseen integroitua, tien muotoon mukautuvaa nastatekniikkaa.

Kuminastasta seuraava hitti?

|
Fiksu oivallus parantaa renkaan pito-ominaisuuksia ja alentaa melutasoa. Kuminasta tarkoittaa nastan ympärillä perinteisesti olevan alumiinirungon korvaamista renkaan kumilla. Keksinnön avulla vältetään nastarungon iskeytyminen tiehen ...
AsPoLan yrittäjä Vuokko Korhonen jää eläkkeelle ja Taina Hihnala astuu puikkoihin. – Pari matkaa on jo varattu varmuuden vuoksi, ettei mieli enää muutu, nauraa Korhonen.

AsPoLasta tulee Iloinen lanka

|
Yrittäjä vaihtuu mutta palvelu ja tuotteet pysyvät priimana. Seitsemän vuotta AsPoLaa pyörittänyt Vuokko Korhonen sanoo väistyvänsä työelämästä erittäin hyvillä mielin, sillä hän sai enemmän ...
– Kevät ja kesä näyttivät potentiaalinsa. Nyt odotetaan, mitä syksy tuo tullessaan. Positiivisella mielin kuitenkin ollaan, sanoo Saimaa Stadiumin toimitusjohtaja Timo Welsby.

Saimaa Stadiumi haluaa vastata kysyntään

|
Mikkelissä on tarve sisäliikuntatiloille, mutta niistä ei haluttaisi maksaa. Syksyn tullen aletaan pikkuhiljaa siirtyä ulkoliikunnasta sisäliikuntaan. Mikkelissä on jo kauan taisteltu enemmän ja vähemmän ...
Vuosi sitten Otteella laajennettiin kuntosalia.
– Jatkuva kehittyminen niin työnantajana kuin asiakaspalvelijana on kaiken a ja o, sanoo Kuntokeskus Otteen toimitusjohtaja Petra Lampinen.

Varmalla otteella hyvinvoinnin puolesta

|
Tärkeintä on asiakkaan hyvinvointi. Kuntokeskus OTE täyttää pian neljä vuotta. – Hyvin on mennyt. Siitä mistä lähdettiin, on pystytty kasvamaan koko ajan, kertoo toimitusjohtaja ...
Kulttuurin monitoiminainen, näyttelijä Pauliina Hukkanen ryhtyy ravintoloitsijaksi. Yhteistyökumppaneina toimivat muiden muassa Eepin Grillin Esa-Matti ”Eeppi” Pietilä ja Asemaravintola Vaihan yrittäjä Teemu Kaijanen.

Mikkeli saa oman teatteriravintolan

|
Ravintola- ja teatteritarjonta rikastuu. Pauliina Hukkanen avaa lokakuussa Teatteriravintola ILOn entisen Pannukakkutalon tiloihin kauppakeskus Akseliin. Ravintola tulee toimimaan show & dinner -periaatteella. – Lokakuusta ...