Häkkäys toi ideoita

|

Anni Virsunen Visit Savonlinnasta ja Johanna Taylor Kahvila-Ravintola & Hotelli Saimasta haastoivat ”häkkäyksessä” opiskelijat keksimään kehitysideoita.
Anni Virsunen Visit Savonlinnasta ja Johanna Taylor Kahvila-Ravintola & Hotelli Saimasta haastoivat ”häkkäyksessä” opiskelijat keksimään kehitysideoita.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoululla Xamkilla järjestettiin viikko sitten Hackathon-tapahtuma.

Ensimmäistä kertaa järjestetyssä tapahtumassa etsittiin digitaalisia ratkaisuja matkailu- ja ravitsemisalan yrityksille opiskelijoiden ja yritysten yhteistyön kautta. Etelä-Savosta mukana oli kuusi toimeksiantajaa.
– Yritykset ovat antaneet opiskelijoille digitaalisia haasteita. Tehtävien tarkoituksena on ratkaista tai kehittää yrityksen toimintaa digitaalisessa ympäristössä, kuten esimerkiksi palveluiden markkinoinnissa tai elämyksellisyyden kehittämisessä, tapahtuman projektipäällikkö Marjut Kasper Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoululta kertoo.

Savonlinnalainen Kahvila-Ravintola & Hotelli Saima oli mukana haastamassa opiskelijoita. Yrityksen tavoitteena on lisätä tunnettavuutta ja helpottaa Saiman löytämistä asiakkaiden kannalta.
– Pitkä talvi on meille haastava. Kesällä oopperajuhlat tuovat majoittujia kaupunkiin, Yrittäjä Johanna Taylor toteaa.
Taylorin ajatuksena oli saada tapahtumasta konkreettisia ideoita yrityksen markkinointiin ja tunnettavuuteen. Tavoite toteutui ja kotiin viemisinä oli pitkä liuta ideoita sekä myös mainosvideo, joka voidaan ottaa käyttöön pienillä viilauksilla.
– Toivoisin, että joku opiskelija kiinnostuisi jatkamaan projektin kehitystä harjoittelun tai opinnäytetyön merkeissä.
Kaiken kaikkiaan Taylorin mukaan opiskelijoiden kanssa oli mukava toimia yhteistyössä ja hän odottaa innoissaan digimarkkinoinnin suunnitelmalle jatkoa.

Mukana Hackhathon-tapahtumassa oli opiskelijoita eri paikkakunnilta. Heidän esityksenä näytettiin suorana videolähetyksenä Mikkelissä, jonka jälkeen Mikkelin opiskelijat esittivät ideansa paikalla olleille yrityksille. Etelä-Savosta mukana olivat Saimaan saaristo- ja veneilypalvelut, Kulttuurikeskus Tempo, Visit savonlinna, Metsämuseo Lusto sekä Kahvila & hotelli Saima.

 

Mikä ihmeen Hackathon?

Hackathon määritellään tapahtumaksi missä joukko ihmisiä kokoontuu ennalta määrätyksi ajaksi työstämään ratkaisuja annettuihin haasteisiin. Yhdistävää näille tapahtumille on osaaottavien asenne, kyky hypätä uusiin asioihin ja halu päästä tekemään jotain uutta sekä mielenkiintoista.
Hackathon toimii myös yleisenä työskentelytapana varsin hyvin, mutta ei voi olla jatkuva työskentelymalli. Tapahtuma toimii loistavasti esimerkiksi kerran kolmen kuukauden välein järjestettynä, yhden päivän pituisena istuntona. Hackathonin henkeen ei kuitenkaan kuulu työlistan parissa puurtaminen vaan uusille ratkaisuille ja kokeiluille on annettava tilaa.
Lähde: www.cybercom.fi

LähiTapiola Savo-Karjalan lahjoituksen luovutti toimitusjohtaja Asko Lammela. Lahjoitusta vastaanottamassa Xamkin hallituksen puheenjohtaja, kouluneuvos Jyrki Koivikko (keskellä) ja koulutusjohtaja Marja-Liisa Kakkonen. Kuva: Xamk

Koulutukseen rahaa elinkeinoelämältä

|
Lahjoituksella halutaan varmistaa koulutuksen ja osaamisen säilyminen Etelä-Savossa. Ammattikorkeakoulut kautta maan saivat vuonna 2017 luvan kerätä varoja rahankeräyksillä. Saatuja varoja voidaan käyttää ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen, ...
Raimo ja Päivi Heinäsen Kalaherkusta joulupöytään lähtee kalaa eri muodoissa.

Perinteet näkyvät joulupöydässä

|
Joulupöytään halutaan lähiruokaa. Lähiruoka on vakiinnuttanut asemansa, eikä vähiten joulupöydässä. Mikkelin Kauppahallissa valmistaudutaan jouluun. Heinäsen Kalaherkku tarjoilee joulupöytään vain parasta eli tuoretta lähikalaa. – ...
Mika Kuha tonttuilee jo kolmatta joulua vähävaraisten perheiden hyväksi.

Kuha on joulumieltä

|
Ystäväpiiri kokoaa vähävaraisille perheille joulun. Jouluavustuksia kerätään jo kovaa vauhtia monien eri yhteisöjen ja järjestöjen voimin. Ihan lähiympäristöstäkin voi löytyä vähävaraisia perheitä, jotka sinnittelevät ...
Korppu-nukke seuraa vierestä, kun tarpeistonvalmistaja Mari Heinonen ja puvuston esimies Tarja Kopperi ottavat leikkimielisesti miekoin mittaa toisistaan Mikkelin Teatterin puvustossa.

Näytelmä on paljon muutakin kuin näyttelijäsuoritukset

|
Teatterissa aherretaan jo kuukausia ennen kuin näytelmä saadaan ensi-iltaan. Helmikuun puolivälissä Mikkelin Teatterissa saa ensi-iltansa Astrid Lindgrenin rakastettu klassikkotarina Veljeni Leijonamieli. Teatterin tekninen henkilökunta, ...