Häkkäys toi ideoita

|

Anni Virsunen Visit Savonlinnasta ja Johanna Taylor Kahvila-Ravintola & Hotelli Saimasta haastoivat ”häkkäyksessä” opiskelijat keksimään kehitysideoita.
Anni Virsunen Visit Savonlinnasta ja Johanna Taylor Kahvila-Ravintola & Hotelli Saimasta haastoivat ”häkkäyksessä” opiskelijat keksimään kehitysideoita.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoululla Xamkilla järjestettiin viikko sitten Hackathon-tapahtuma.

Ensimmäistä kertaa järjestetyssä tapahtumassa etsittiin digitaalisia ratkaisuja matkailu- ja ravitsemisalan yrityksille opiskelijoiden ja yritysten yhteistyön kautta. Etelä-Savosta mukana oli kuusi toimeksiantajaa.
– Yritykset ovat antaneet opiskelijoille digitaalisia haasteita. Tehtävien tarkoituksena on ratkaista tai kehittää yrityksen toimintaa digitaalisessa ympäristössä, kuten esimerkiksi palveluiden markkinoinnissa tai elämyksellisyyden kehittämisessä, tapahtuman projektipäällikkö Marjut Kasper Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoululta kertoo.

Savonlinnalainen Kahvila-Ravintola & Hotelli Saima oli mukana haastamassa opiskelijoita. Yrityksen tavoitteena on lisätä tunnettavuutta ja helpottaa Saiman löytämistä asiakkaiden kannalta.
– Pitkä talvi on meille haastava. Kesällä oopperajuhlat tuovat majoittujia kaupunkiin, Yrittäjä Johanna Taylor toteaa.
Taylorin ajatuksena oli saada tapahtumasta konkreettisia ideoita yrityksen markkinointiin ja tunnettavuuteen. Tavoite toteutui ja kotiin viemisinä oli pitkä liuta ideoita sekä myös mainosvideo, joka voidaan ottaa käyttöön pienillä viilauksilla.
– Toivoisin, että joku opiskelija kiinnostuisi jatkamaan projektin kehitystä harjoittelun tai opinnäytetyön merkeissä.
Kaiken kaikkiaan Taylorin mukaan opiskelijoiden kanssa oli mukava toimia yhteistyössä ja hän odottaa innoissaan digimarkkinoinnin suunnitelmalle jatkoa.

Mukana Hackhathon-tapahtumassa oli opiskelijoita eri paikkakunnilta. Heidän esityksenä näytettiin suorana videolähetyksenä Mikkelissä, jonka jälkeen Mikkelin opiskelijat esittivät ideansa paikalla olleille yrityksille. Etelä-Savosta mukana olivat Saimaan saaristo- ja veneilypalvelut, Kulttuurikeskus Tempo, Visit savonlinna, Metsämuseo Lusto sekä Kahvila & hotelli Saima.

 

Mikä ihmeen Hackathon?

Hackathon määritellään tapahtumaksi missä joukko ihmisiä kokoontuu ennalta määrätyksi ajaksi työstämään ratkaisuja annettuihin haasteisiin. Yhdistävää näille tapahtumille on osaaottavien asenne, kyky hypätä uusiin asioihin ja halu päästä tekemään jotain uutta sekä mielenkiintoista.
Hackathon toimii myös yleisenä työskentelytapana varsin hyvin, mutta ei voi olla jatkuva työskentelymalli. Tapahtuma toimii loistavasti esimerkiksi kerran kolmen kuukauden välein järjestettynä, yhden päivän pituisena istuntona. Hackathonin henkeen ei kuitenkaan kuulu työlistan parissa puurtaminen vaan uusille ratkaisuille ja kokeiluille on annettava tilaa.
Lähde: www.cybercom.fi

Mikkeliläinen Leena Maaranen teki jo toisen runokirjan.
– Materiaalia syntyy kaiken aikaa, mutta en ainakaan tällä hetkellä ole suunnittelemassa uutta kirjaa.

Kolme vuodenaikaa

|
Runot kumpusivat surutyöstä. Mikkeliläisen Leena Maarasen toinen runokirja Kolme vuodenaikaa ilmestyi huhtikuun lopulla omakustanteena. Maaranen on harrastanut lausuntaa aivan nuoresta tytöstä lähtien, mistä myös ...
Olavi Räsänen konsernissa työskentelee vakituisesti viisi Räsästä. Atte Räsänen toimii Parla Floorin vientipäällikkönä ja tehtaanmyymälän osastopäällikkönä. Hänen veljensä Akseli Räsänen on myymälässä kesätöissä.

Kaikki alkoi suksista

|
OR Groupissa työskentelee Räsäsiä jo kolmannessa polvessa. Olavi Räsänen Oy:llä on pitkät perinteet. Teollisuusneuvos Olavi Räsänen valmisti ensimmäisenä suksia vuonna 1946 perustamassaan pienessä puusepänliikkeessä. ...
Testiajoja tehdään nyt urakalla. Atso Jauhiainen (12 v.) Laukaasta on toiminut junioriautojen testaajana.

Haukarting avaa pian ovensa suurelle yleisölle

|
Testiajot menossa, heinäkuussa avataan. – Heinäkuun alussa avataan. Vielä odottelemme akkuja loppuihin autoihin, mutta juhannuksen jälkeen niidenkin pitäisi olla täällä, kertoo Marko Salmikunnas Hirvensalmen ...
Marko Nurmi (vas.) ja Aarni Kivinen näyttelevät veljeksiä Tarmoa ja Anselmia tänä kesänä Naisvuorella Heikki Salon näytelmässä 506 ikkunaa. Mukana myös Risto Kopperi, Riittä Havukainen, Tuuli Anikari, Vintte Viitanen ja Katriina Honkanen. Kuva: Mikkelin Teatteri

Naisvuorelle tulee 506 ikkunaa

|
Perinteistä peräkkäin juoksentelua sarkahousuissa ei tänä kesänä Naisvuorella nähdä. Tänä kesänä Mikkelin yllä raikaa Miljoonasateen musiikki. – Naisvuorella nähdään tänä kesänä Heikki Salon kirjoittama ...
– Yksi Mikkelin parhaita puolia on se, että vaikka minulla on julkinen rooli, mikkeliläinen tulee juttusille. Se on aika miellyttävä tapa olla osa yhteisöä, sanoo kaupunginjohtaja Timo Halonen.

Halonen viihtyy Mikkelissä

|
Kuuden saunan mies uskoo omatoimisuuteen ja yhteistyökykyyn. Timo Haloselle tulee syksyllä täyteen kolme vuotta hyvinkin työntäyteistä aikaa kaupunginjohtajana. – Koen että Mikkelin asiat alkavat ...