Mestarit muutti Tuskuun

|

Myyntivastaava Marko Taipalinen ja yrittäjä Heikki Tiihonen kertovat, että uusiin tiloihin saadaan aikaisempaa laajempi myymäläpuoli. – Oman varaston ansiota saamme laajennettua tuotevarastoamme. Mukaan tulee muun muassa peltikaton huolto-, hoito-, ja turvatuotteita, Tiihonen täsmentää.
Myyntivastaava Marko Taipalinen ja yrittäjä Heikki Tiihonen kertovat, että uusiin tiloihin saadaan aikaisempaa laajempi myymäläpuoli. – Oman varaston ansiota saamme laajennettua tuotevarastoamme. Mukaan tulee muun muassa peltikaton huolto-, hoito-, ja turvatuotteita, Tiihonen täsmentää.

Kattoremonttia suunnittelevan kannattaa lähteä viimeistään nyt liikkeelle.

Savon Rakennus- ja peltimestarit muutti maaliskuun alussa Tuskuun Vuolingonkadulle. Yritys palveli aikaisemmin keskustan tuntumassa. Yksi päällimmäisistä ajatuksista oli saada aikaisempaa toimivammat tilat niin logistisesti kuin esteettisesti. Kaupat kiinteistöstä syntyivät tammikuun lopulla.
– Etsin tiloja noin kolme vuotta. Yrityksen tilanne on hyvä, koska nyt on tehty kaikki suuremmat investoinnit ja saatu mieleiset tilat, yrittäjä Heikki Tiihonen kertoo.

Yritys tarjoaa pelti- ja kattopalveluita Mikkelissä sekä lähiseudulla. Jos mielessä on kattoremontti, nyt on oikea aika ottaa yhteyttä alan asiantuntijoihin.
– Jos tekijä on hyvä ja asiakkaita riittää, tässä vaiheessa kesäkuukaudet alkavat olla täynnä. Toki kattoremontin voi tehdä myös talvella, mutta maalis-marraskuu on ihanteellisin aika, Tiihonen muistuttaa.
Jos katto tarvitsee akuuttia korjausta, pieniä korjauksia on mahdollista tehdä ennen varsinaista urakkaa.
– Jos katto vuotaa, kyllä me käymme sen korjaamassa, jotta vältytään lisävahingoilta, Tiihonen toteaa.
Yleensä kiinteistön omistajan hätä nousee esiin, kun vettä alkaa tulla sisälle tai talon rakenteet kärsivät. Vuosittaisella hoidolla ja oikeanlaisella asennuksella katto kestää vuosia.
– Vanhemmista katoista saattaa irrota muovipinnoite. Se on merkki siitä, että pellit on aika vaihtaa uuteen.

Uudet tilat sijaitsevat aivan Vuolingonkadun laidassa Jyväskyläntien tuntumassa.
Uudet tilat sijaitsevat aivan Vuolingonkadun laidassa Jyväskyläntien tuntumassa.

Talvisin monen mieltä painaa talojen päällä olevat lumikerrokset. Jäätä ei kuitenkaan kannata lähteä hakkaamaan vpois.
– On näitäkin tapauksia ollut, että kattoon on tullut reikä, kun jäätä on yritetty poistaa, Tiihonen kertoo.
Hänen mukaansa kannattaa harkita onko lunta tarpeellista poistaa ollenkaan. Nykyvaatimukset täyttävien rakenteiden tulisi kestää 200–250 kiloa per neliömetri. Vaikka lumi tiivistyy kevät auringon porottaessa, sen massa ei kuitenkaan kasva. Jos kevään lämpimiin keleihin lisätään vesisade, niin silloin lumen massa kasvaa.
– Kerrostalojen ja jalkakäytävien varrella olevat katot on tärkeää puhdistaa, ettei tapaturmia pääse sattumaan.

Yrityksellä starttaa keväällä kuudes vuosi ja mestari itse toteaa asioiden rullaavan mukavasti.
– Pikku hiljaa on päässyt nauttimaan siitä yrittäjän vapaudesta. Kotona kun on pienet lapset, niin heidän kanssaan mahdolliset lomat tai vapaapäivät sujuvat vauhdikkaasti, Tiihonen naurahtaa.
Mies pohtii kuluneen vuoden alkaneen hieman aikaisempia vauhdikkaammin.
– Uskoisin, että taantuma alkaa pikkuhiljaa taittumaan. Paikallisuus on nykyään myös sellainen asia, jota halutaan tukea ja arvostetaan. Meillä myös yritys on paikallinen, Tiihonen vinkkaa.

Mikkeliläinen Leena Maaranen teki jo toisen runokirjan.
– Materiaalia syntyy kaiken aikaa, mutta en ainakaan tällä hetkellä ole suunnittelemassa uutta kirjaa.

Kolme vuodenaikaa

|
Runot kumpusivat surutyöstä. Mikkeliläisen Leena Maarasen toinen runokirja Kolme vuodenaikaa ilmestyi huhtikuun lopulla omakustanteena. Maaranen on harrastanut lausuntaa aivan nuoresta tytöstä lähtien, mistä myös ...
Olavi Räsänen konsernissa työskentelee vakituisesti viisi Räsästä. Atte Räsänen toimii Parla Floorin vientipäällikkönä ja tehtaanmyymälän osastopäällikkönä. Hänen veljensä Akseli Räsänen on myymälässä kesätöissä.

Kaikki alkoi suksista

|
OR Groupissa työskentelee Räsäsiä jo kolmannessa polvessa. Olavi Räsänen Oy:llä on pitkät perinteet. Teollisuusneuvos Olavi Räsänen valmisti ensimmäisenä suksia vuonna 1946 perustamassaan pienessä puusepänliikkeessä. ...
Testiajoja tehdään nyt urakalla. Atso Jauhiainen (12 v.) Laukaasta on toiminut junioriautojen testaajana.

Haukarting avaa pian ovensa suurelle yleisölle

|
Testiajot menossa, heinäkuussa avataan. – Heinäkuun alussa avataan. Vielä odottelemme akkuja loppuihin autoihin, mutta juhannuksen jälkeen niidenkin pitäisi olla täällä, kertoo Marko Salmikunnas Hirvensalmen ...
Marko Nurmi (vas.) ja Aarni Kivinen näyttelevät veljeksiä Tarmoa ja Anselmia tänä kesänä Naisvuorella Heikki Salon näytelmässä 506 ikkunaa. Mukana myös Risto Kopperi, Riittä Havukainen, Tuuli Anikari, Vintte Viitanen ja Katriina Honkanen. Kuva: Mikkelin Teatteri

Naisvuorelle tulee 506 ikkunaa

|
Perinteistä peräkkäin juoksentelua sarkahousuissa ei tänä kesänä Naisvuorella nähdä. Tänä kesänä Mikkelin yllä raikaa Miljoonasateen musiikki. – Naisvuorella nähdään tänä kesänä Heikki Salon kirjoittama ...
– Yksi Mikkelin parhaita puolia on se, että vaikka minulla on julkinen rooli, mikkeliläinen tulee juttusille. Se on aika miellyttävä tapa olla osa yhteisöä, sanoo kaupunginjohtaja Timo Halonen.

Halonen viihtyy Mikkelissä

|
Kuuden saunan mies uskoo omatoimisuuteen ja yhteistyökykyyn. Timo Haloselle tulee syksyllä täyteen kolme vuotta hyvinkin työntäyteistä aikaa kaupunginjohtajana. – Koen että Mikkelin asiat alkavat ...