Mestarit muutti Tuskuun

|

Myyntivastaava Marko Taipalinen ja yrittäjä Heikki Tiihonen kertovat, että uusiin tiloihin saadaan aikaisempaa laajempi myymäläpuoli. – Oman varaston ansiota saamme laajennettua tuotevarastoamme. Mukaan tulee muun muassa peltikaton huolto-, hoito-, ja turvatuotteita, Tiihonen täsmentää.
Myyntivastaava Marko Taipalinen ja yrittäjä Heikki Tiihonen kertovat, että uusiin tiloihin saadaan aikaisempaa laajempi myymäläpuoli. – Oman varaston ansiota saamme laajennettua tuotevarastoamme. Mukaan tulee muun muassa peltikaton huolto-, hoito-, ja turvatuotteita, Tiihonen täsmentää.

Kattoremonttia suunnittelevan kannattaa lähteä viimeistään nyt liikkeelle.

Savon Rakennus- ja peltimestarit muutti maaliskuun alussa Tuskuun Vuolingonkadulle. Yritys palveli aikaisemmin keskustan tuntumassa. Yksi päällimmäisistä ajatuksista oli saada aikaisempaa toimivammat tilat niin logistisesti kuin esteettisesti. Kaupat kiinteistöstä syntyivät tammikuun lopulla.
– Etsin tiloja noin kolme vuotta. Yrityksen tilanne on hyvä, koska nyt on tehty kaikki suuremmat investoinnit ja saatu mieleiset tilat, yrittäjä Heikki Tiihonen kertoo.

Yritys tarjoaa pelti- ja kattopalveluita Mikkelissä sekä lähiseudulla. Jos mielessä on kattoremontti, nyt on oikea aika ottaa yhteyttä alan asiantuntijoihin.
– Jos tekijä on hyvä ja asiakkaita riittää, tässä vaiheessa kesäkuukaudet alkavat olla täynnä. Toki kattoremontin voi tehdä myös talvella, mutta maalis-marraskuu on ihanteellisin aika, Tiihonen muistuttaa.
Jos katto tarvitsee akuuttia korjausta, pieniä korjauksia on mahdollista tehdä ennen varsinaista urakkaa.
– Jos katto vuotaa, kyllä me käymme sen korjaamassa, jotta vältytään lisävahingoilta, Tiihonen toteaa.
Yleensä kiinteistön omistajan hätä nousee esiin, kun vettä alkaa tulla sisälle tai talon rakenteet kärsivät. Vuosittaisella hoidolla ja oikeanlaisella asennuksella katto kestää vuosia.
– Vanhemmista katoista saattaa irrota muovipinnoite. Se on merkki siitä, että pellit on aika vaihtaa uuteen.

Uudet tilat sijaitsevat aivan Vuolingonkadun laidassa Jyväskyläntien tuntumassa.
Uudet tilat sijaitsevat aivan Vuolingonkadun laidassa Jyväskyläntien tuntumassa.

Talvisin monen mieltä painaa talojen päällä olevat lumikerrokset. Jäätä ei kuitenkaan kannata lähteä hakkaamaan vpois.
– On näitäkin tapauksia ollut, että kattoon on tullut reikä, kun jäätä on yritetty poistaa, Tiihonen kertoo.
Hänen mukaansa kannattaa harkita onko lunta tarpeellista poistaa ollenkaan. Nykyvaatimukset täyttävien rakenteiden tulisi kestää 200–250 kiloa per neliömetri. Vaikka lumi tiivistyy kevät auringon porottaessa, sen massa ei kuitenkaan kasva. Jos kevään lämpimiin keleihin lisätään vesisade, niin silloin lumen massa kasvaa.
– Kerrostalojen ja jalkakäytävien varrella olevat katot on tärkeää puhdistaa, ettei tapaturmia pääse sattumaan.

Yrityksellä starttaa keväällä kuudes vuosi ja mestari itse toteaa asioiden rullaavan mukavasti.
– Pikku hiljaa on päässyt nauttimaan siitä yrittäjän vapaudesta. Kotona kun on pienet lapset, niin heidän kanssaan mahdolliset lomat tai vapaapäivät sujuvat vauhdikkaasti, Tiihonen naurahtaa.
Mies pohtii kuluneen vuoden alkaneen hieman aikaisempia vauhdikkaammin.
– Uskoisin, että taantuma alkaa pikkuhiljaa taittumaan. Paikallisuus on nykyään myös sellainen asia, jota halutaan tukea ja arvostetaan. Meillä myös yritys on paikallinen, Tiihonen vinkkaa.

Kaija Ahosen tuntevat kaikki paikallisista asukkaista kesävieraisiin.

Torikauppa on murroksessa

|
Mitä tulevaisuus tuo ja tekee torille, on arvoitus. – Kun tulin tänään torille, löin oikein itseäni rintaan, että täällähän on paljon kauppiaita vuodenaikaan nähden, ...
Gardeniassa yllätyttiin hyönteishotellien suosiosta. – Niitä kysytään jatkuvasti, kertoo Tore Pedersen.

Gardenia avasi ovensa

|
Pitkän uran kaupan alalla tehnyt Tore Pedersen avasi pari kuukautta sitten ystävänsä Riku Toijosen kanssa uuden puutarhamyymälän, Gardenian Rantakylään. – Monta vuotta puhuttiin, että ...
Klaus Kerttula

Slice ry leireilee kesän

|
2016 perustettu Slice ry järjestää mailapelitunteja Sport Forumilla ja ulkokentillä. Kaikki tapahtuu liikunta edellä ja etenkin lapset ovat etusijalla. – Porukkaa on parissa vuodessa ...
Nyt hymyilyttää, totesivat Matti Perälä, Jani Heikkinen ja Jussi Sinkko viime tiistaina, kun saunalautta oli saatu vesille.
– Vielä on pikkupuuhastelua tehtävänä, mutta haaveissa on saada lautta liikenteeseen viikoa ennen kesäkuun alkua, sanovat miehet.

Urho-saunalautta alkaa seilata Saimaalla

|
Yhteistyökumppaneilta ruokaa ja juomaa. Yrittäjät Jussi Sinkko ja Matti Perälä toteuttivat liikeidean, jota Mikkelissä ei vielä ole ollut. – Olimme melko tarkalleen vuosi sitten ...
Juha ja Pirjo Pekonen sekä Ria-Liisa Jokinen ovat innoissaan Sport Forumilla puhaltavista uusista tuulista.

Sport Forum uudistaa ilmettä ja tarjontaa

|
– Jo 24 vuotta ollaan oltu yrittäjiä, mutta nyt omana tarjontana meillä on alkaneet myös ryhmäliikuntatunnit, kertoo toimitusjohtaja Juha Pekonen. – Kaikki lähti siitä, ...