Mestarit muutti Tuskuun

|

Myyntivastaava Marko Taipalinen ja yrittäjä Heikki Tiihonen kertovat, että uusiin tiloihin saadaan aikaisempaa laajempi myymäläpuoli. – Oman varaston ansiota saamme laajennettua tuotevarastoamme. Mukaan tulee muun muassa peltikaton huolto-, hoito-, ja turvatuotteita, Tiihonen täsmentää.
Myyntivastaava Marko Taipalinen ja yrittäjä Heikki Tiihonen kertovat, että uusiin tiloihin saadaan aikaisempaa laajempi myymäläpuoli. – Oman varaston ansiota saamme laajennettua tuotevarastoamme. Mukaan tulee muun muassa peltikaton huolto-, hoito-, ja turvatuotteita, Tiihonen täsmentää.

Kattoremonttia suunnittelevan kannattaa lähteä viimeistään nyt liikkeelle.

Savon Rakennus- ja peltimestarit muutti maaliskuun alussa Tuskuun Vuolingonkadulle. Yritys palveli aikaisemmin keskustan tuntumassa. Yksi päällimmäisistä ajatuksista oli saada aikaisempaa toimivammat tilat niin logistisesti kuin esteettisesti. Kaupat kiinteistöstä syntyivät tammikuun lopulla.
– Etsin tiloja noin kolme vuotta. Yrityksen tilanne on hyvä, koska nyt on tehty kaikki suuremmat investoinnit ja saatu mieleiset tilat, yrittäjä Heikki Tiihonen kertoo.

Yritys tarjoaa pelti- ja kattopalveluita Mikkelissä sekä lähiseudulla. Jos mielessä on kattoremontti, nyt on oikea aika ottaa yhteyttä alan asiantuntijoihin.
– Jos tekijä on hyvä ja asiakkaita riittää, tässä vaiheessa kesäkuukaudet alkavat olla täynnä. Toki kattoremontin voi tehdä myös talvella, mutta maalis-marraskuu on ihanteellisin aika, Tiihonen muistuttaa.
Jos katto tarvitsee akuuttia korjausta, pieniä korjauksia on mahdollista tehdä ennen varsinaista urakkaa.
– Jos katto vuotaa, kyllä me käymme sen korjaamassa, jotta vältytään lisävahingoilta, Tiihonen toteaa.
Yleensä kiinteistön omistajan hätä nousee esiin, kun vettä alkaa tulla sisälle tai talon rakenteet kärsivät. Vuosittaisella hoidolla ja oikeanlaisella asennuksella katto kestää vuosia.
– Vanhemmista katoista saattaa irrota muovipinnoite. Se on merkki siitä, että pellit on aika vaihtaa uuteen.

Uudet tilat sijaitsevat aivan Vuolingonkadun laidassa Jyväskyläntien tuntumassa.
Uudet tilat sijaitsevat aivan Vuolingonkadun laidassa Jyväskyläntien tuntumassa.

Talvisin monen mieltä painaa talojen päällä olevat lumikerrokset. Jäätä ei kuitenkaan kannata lähteä hakkaamaan vpois.
– On näitäkin tapauksia ollut, että kattoon on tullut reikä, kun jäätä on yritetty poistaa, Tiihonen kertoo.
Hänen mukaansa kannattaa harkita onko lunta tarpeellista poistaa ollenkaan. Nykyvaatimukset täyttävien rakenteiden tulisi kestää 200–250 kiloa per neliömetri. Vaikka lumi tiivistyy kevät auringon porottaessa, sen massa ei kuitenkaan kasva. Jos kevään lämpimiin keleihin lisätään vesisade, niin silloin lumen massa kasvaa.
– Kerrostalojen ja jalkakäytävien varrella olevat katot on tärkeää puhdistaa, ettei tapaturmia pääse sattumaan.

Yrityksellä starttaa keväällä kuudes vuosi ja mestari itse toteaa asioiden rullaavan mukavasti.
– Pikku hiljaa on päässyt nauttimaan siitä yrittäjän vapaudesta. Kotona kun on pienet lapset, niin heidän kanssaan mahdolliset lomat tai vapaapäivät sujuvat vauhdikkaasti, Tiihonen naurahtaa.
Mies pohtii kuluneen vuoden alkaneen hieman aikaisempia vauhdikkaammin.
– Uskoisin, että taantuma alkaa pikkuhiljaa taittumaan. Paikallisuus on nykyään myös sellainen asia, jota halutaan tukea ja arvostetaan. Meillä myös yritys on paikallinen, Tiihonen vinkkaa.

LähiTapiola Savo-Karjalan lahjoituksen luovutti toimitusjohtaja Asko Lammela. Lahjoitusta vastaanottamassa Xamkin hallituksen puheenjohtaja, kouluneuvos Jyrki Koivikko (keskellä) ja koulutusjohtaja Marja-Liisa Kakkonen. Kuva: Xamk

Koulutukseen rahaa elinkeinoelämältä

|
Lahjoituksella halutaan varmistaa koulutuksen ja osaamisen säilyminen Etelä-Savossa. Ammattikorkeakoulut kautta maan saivat vuonna 2017 luvan kerätä varoja rahankeräyksillä. Saatuja varoja voidaan käyttää ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen, ...
Raimo ja Päivi Heinäsen Kalaherkusta joulupöytään lähtee kalaa eri muodoissa.

Perinteet näkyvät joulupöydässä

|
Joulupöytään halutaan lähiruokaa. Lähiruoka on vakiinnuttanut asemansa, eikä vähiten joulupöydässä. Mikkelin Kauppahallissa valmistaudutaan jouluun. Heinäsen Kalaherkku tarjoilee joulupöytään vain parasta eli tuoretta lähikalaa. – ...
Mika Kuha tonttuilee jo kolmatta joulua vähävaraisten perheiden hyväksi.

Kuha on joulumieltä

|
Ystäväpiiri kokoaa vähävaraisille perheille joulun. Jouluavustuksia kerätään jo kovaa vauhtia monien eri yhteisöjen ja järjestöjen voimin. Ihan lähiympäristöstäkin voi löytyä vähävaraisia perheitä, jotka sinnittelevät ...
Korppu-nukke seuraa vierestä, kun tarpeistonvalmistaja Mari Heinonen ja puvuston esimies Tarja Kopperi ottavat leikkimielisesti miekoin mittaa toisistaan Mikkelin Teatterin puvustossa.

Näytelmä on paljon muutakin kuin näyttelijäsuoritukset

|
Teatterissa aherretaan jo kuukausia ennen kuin näytelmä saadaan ensi-iltaan. Helmikuun puolivälissä Mikkelin Teatterissa saa ensi-iltansa Astrid Lindgrenin rakastettu klassikkotarina Veljeni Leijonamieli. Teatterin tekninen henkilökunta, ...