Jousiammunnasta innostuneita riittää Mikkelissä

|

Kiinnostuneita jousiammuntaan tutustujia riitti viime tiistaina Urheilutalolla.
Kiinnostuneita jousiammuntaan tutustujia riitti viime tiistaina Urheilutalolla.

Kiehtova laji kehittää ainakin kärsivällisyyttä.

Mikkelin jousiampujat ry:n ampumaradoilla kuhisee väkeä alakoululaisesta senioreihin, ja nuolet poksahtelevat tauluun tasaiseen tahtiin.
– Tärkeintä ei ole osua keskelle, vaan saada kaikki nuolet yhteen rykelmään. Sitten aletaan pikkuhiljaa siirtämään koko rykelmää kohti keskustaa, opastaa Mikkelin Jousiampujien Tuomo Laakso.
Mikkelin Jousiampujat ry on tämän kevään aikana järjestäneet avoimia ammuntoja Mikkelin Urheilutalolla. Joka toinen tiistai kuka tahansa voi ennakkoon ilmoittautumalla ja pientä maksua vastaan käydä etsimässä sisäistä Robin Hoodiaan tai Wilhelm Telliään kiehtovan lajin parissa.
– Tarkoituksena on järjestää matalan kynnyksen tutustumisia lajiin ja saada sitä kautta mahdollisia uusia harrastajia mukaan, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Heikki Tiihonen.
– Ensimmäisellä kerralla täällä oli niin paljon väkeä, yli 60 henkilöä, että aika, jouset ja tilat loppuivat kesken. Siksi toivomme ennakkoilmoittautumisia.

Mikkelin Jousiampujat ry on toiminut vuodesta 1956, ja on siten yksi Suomen vanhimmista jousiammuntayhdistyksistä. Yhdistys perustettiin alun perin varsijousiammuntaan, joka sittemmin on jäänyt harrastajien keskuudessa vähemmälle. Tällä hetkellä seuraan kuuluu metsästäjiä, kilpa-ampujia, aloittelijoita sekä tulevia kilpailijoita. Seura tukee jousiammuntaan innostuneita kanssaharrastajia myös seuran ulkopuolelta.
– Parhaimmillaan tai pahimmillaan yhdistyksellä oli vain yksi jäsen, mutta hän piti lippua korkealla, eikä antanut periksi, kertoo lajia itse aktiivisesti harrastava Tuomo Laakso.
– Nyt yhdistys kasvaa tasaiseen tahtiin. Tällä hetkellä jäsenistössä on noin kolmekymmentä aktiivia. Jos ja kun saamme paremmat tilat ja jäsenmäärä kasvaa entisestään, järjestämme jatkossa näitä tutustumis-ammutuksia joka viikko.

Harrastuksen voi aloittaa ilman sen suurempia kustannuksia.
– Liittymismaksu ja jäsenmaksu ovat jäävät alle satasen. Yhdistys lainaa alkuun kaikki tarvikkeet, joten ainakaan sen takia ei tarvitse miettiä lähteäkö vai ei, vinkkaa Laakso.
– Omasta puolestani täytyy sanoa, että laji on melkoisen koukuttava. Itselleni jousiammunta on muodostunut elämäntavaksi. Vaimoni voisi varmasti kertoa tästä aiheesta paljon lisää, Laakso nauraa.

Tom ja Titta Haikarainen ovat ensimmäistä kertaa radalla.
– Molempia on jousiammunta kiinnostanut jo pidemmän aikaa ja nyt tultiin, kun tilaisuus tarjoutui, he kertovat.
– En mitenkään ole sieltä kärsivällisimmästä päästä, mutta ehkä tämä laji kehittää sitä. Hyvin voisin kuvitella saavani tästä uuden harrastuksen, Titta Haikarainen tuumii.
– Minä taas olen viisikymppisenä aloittanut insinööriopinnot, joten kärsivällisyyttä on omasta takaa, nauraa Tom Haikarainen.
– Uskomattoman hieno laji. Tästä voisi tulla vaikka yhteinen harrastus, tuumivat äiti ja poika, Maria Kuisma ja Akseli Mutkala.
Jousiammunan saloihin pääsee siis tutustumaan joka toinen viikko tiistaisin Mikkelin Urheilutalolla.

Kiinnostuneet voivat kysellä lisätietoja osoitteesta mikkelinjousiampujat8@gmail.com tai numerosta 050 360 9761.

Ensimmäinen Suomessa. Jyri Patja (takana) ja Heikki Hyttinen tarkastelevat viittä vaille valmista kahden perämoottorin asennusta. Kuvassa näkyvän moottorimallin kohdalla kysymys oli ensimmäisestä synkronoinnista Suomessa.

10 vuotta on opettanut paljon

|
Monipuolinen palvelutarjonta pitää korjaamon leivän syrjässä kiinni. Etupäässä autojen ja pienkoneiden huoltoja sekä korjauksia tekevä Johtokadun Auto on 10 vuoden taipaleensa aikana suuntautunut yhä ...
Nissan palkitsi Juvalta lähtöisin olevan Mika Venäläisen.

Venäläinen yllätettiin täysin

|
Pohjoismaiden sekä Baltian maiden Nissan myyjät kokoontuivat Ruotsiin. Etelä-Savon Auto Oy:n huoltoneuvoja Mika Venäläinen sai hiljattain tunnustuksen ”Vuoden Nissan huoltoneuvoja Suomessa”. Palkinto luovutettiin toukokuun ...
Esa-laitureita on esillä ja ihmisten vapaassa käytössä, omalla vastuulla Mikkelipuiston vieressä. Aurinkoisilla keleillä paikka on erittäin suosittu. – Kaupungille pieni vinkki, että tännehän voisi tuoda jonkun penkin ja roskikset, niin paikka pysyy viihtyisänä, Esa Vahvaselkä kertoo terveisiä.

Laituri on kesällä lisähuone

|
Laitureita asennetaan pääasiassa mökkiläisille. Kesän ensimmäiset helteet tuovat ranta-asukkaille ja mökkiläisille mieleen laiturin tarpeellisuuden. Helteillä laiturista saa helposti lisää oleskelutilaa. Suurimmille laitureille voi sijoittaa ...
Mikkelin Romumetallin Hannu Vesanka, Jere Hytönen ja Mikael Pitkänen haluavat avata yrityksen toimintaa.

Hanskapäivät järjestään toista kertaa

|
Hanskoja ei lyödä tiskiin vaan ne laitetaan jakoon. Mikkelin Romumetalli järjestää yhdessä Kuusakoski Oy:n kanssa kaikille avoimet Hanskapäivät lauantaina 26. päivä. Tapahtuma järjestetään Mikkelin ...