Jousiammunnasta innostuneita riittää Mikkelissä

|

Kiinnostuneita jousiammuntaan tutustujia riitti viime tiistaina Urheilutalolla.
Kiinnostuneita jousiammuntaan tutustujia riitti viime tiistaina Urheilutalolla.

Kiehtova laji kehittää ainakin kärsivällisyyttä.

Mikkelin jousiampujat ry:n ampumaradoilla kuhisee väkeä alakoululaisesta senioreihin, ja nuolet poksahtelevat tauluun tasaiseen tahtiin.
– Tärkeintä ei ole osua keskelle, vaan saada kaikki nuolet yhteen rykelmään. Sitten aletaan pikkuhiljaa siirtämään koko rykelmää kohti keskustaa, opastaa Mikkelin Jousiampujien Tuomo Laakso.
Mikkelin Jousiampujat ry on tämän kevään aikana järjestäneet avoimia ammuntoja Mikkelin Urheilutalolla. Joka toinen tiistai kuka tahansa voi ennakkoon ilmoittautumalla ja pientä maksua vastaan käydä etsimässä sisäistä Robin Hoodiaan tai Wilhelm Telliään kiehtovan lajin parissa.
– Tarkoituksena on järjestää matalan kynnyksen tutustumisia lajiin ja saada sitä kautta mahdollisia uusia harrastajia mukaan, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Heikki Tiihonen.
– Ensimmäisellä kerralla täällä oli niin paljon väkeä, yli 60 henkilöä, että aika, jouset ja tilat loppuivat kesken. Siksi toivomme ennakkoilmoittautumisia.

Mikkelin Jousiampujat ry on toiminut vuodesta 1956, ja on siten yksi Suomen vanhimmista jousiammuntayhdistyksistä. Yhdistys perustettiin alun perin varsijousiammuntaan, joka sittemmin on jäänyt harrastajien keskuudessa vähemmälle. Tällä hetkellä seuraan kuuluu metsästäjiä, kilpa-ampujia, aloittelijoita sekä tulevia kilpailijoita. Seura tukee jousiammuntaan innostuneita kanssaharrastajia myös seuran ulkopuolelta.
– Parhaimmillaan tai pahimmillaan yhdistyksellä oli vain yksi jäsen, mutta hän piti lippua korkealla, eikä antanut periksi, kertoo lajia itse aktiivisesti harrastava Tuomo Laakso.
– Nyt yhdistys kasvaa tasaiseen tahtiin. Tällä hetkellä jäsenistössä on noin kolmekymmentä aktiivia. Jos ja kun saamme paremmat tilat ja jäsenmäärä kasvaa entisestään, järjestämme jatkossa näitä tutustumis-ammutuksia joka viikko.

Harrastuksen voi aloittaa ilman sen suurempia kustannuksia.
– Liittymismaksu ja jäsenmaksu ovat jäävät alle satasen. Yhdistys lainaa alkuun kaikki tarvikkeet, joten ainakaan sen takia ei tarvitse miettiä lähteäkö vai ei, vinkkaa Laakso.
– Omasta puolestani täytyy sanoa, että laji on melkoisen koukuttava. Itselleni jousiammunta on muodostunut elämäntavaksi. Vaimoni voisi varmasti kertoa tästä aiheesta paljon lisää, Laakso nauraa.

Tom ja Titta Haikarainen ovat ensimmäistä kertaa radalla.
– Molempia on jousiammunta kiinnostanut jo pidemmän aikaa ja nyt tultiin, kun tilaisuus tarjoutui, he kertovat.
– En mitenkään ole sieltä kärsivällisimmästä päästä, mutta ehkä tämä laji kehittää sitä. Hyvin voisin kuvitella saavani tästä uuden harrastuksen, Titta Haikarainen tuumii.
– Minä taas olen viisikymppisenä aloittanut insinööriopinnot, joten kärsivällisyyttä on omasta takaa, nauraa Tom Haikarainen.
– Uskomattoman hieno laji. Tästä voisi tulla vaikka yhteinen harrastus, tuumivat äiti ja poika, Maria Kuisma ja Akseli Mutkala.
Jousiammunan saloihin pääsee siis tutustumaan joka toinen viikko tiistaisin Mikkelin Urheilutalolla.

Kiinnostuneet voivat kysellä lisätietoja osoitteesta mikkelinjousiampujat8@gmail.com tai numerosta 050 360 9761.

Kaihulta kajahtaa — JiiTeen Kuukautinen

|
Mikkelissä on noussut keskustelu Kaihun alueen rakentamisesta – on vaadittu pidättäytymistä rakentamisesta kaupunkia halkovan harjun ja sen viereisen lammen alueella. Muutama käsite. Kaihunharju on ...
Autoharrastukseen hurahtaneella hieroja Jari Veteläisellä on vastaanotot Otavassa ja Haukivuorella. Marraskuun puolivälistä avautui Ristimäenkadulla Mikkelin toimipiste.

Autoala vaihtui lihashuoltoon

|
Uusi hieroja Mikkeliin. Hieroja Jari Veteläinen avaa marraskuun puolivälissä vastaanoton Ristimäenkadulle. – Olen viisikymppinen kaveri, Oulusta kotoisin ja ehtinyt tehdä kaikenlaista matkan varrella, kertoo ...
Antti ja Matti Saranki pyörittivät yritystä yhdessä noin 18 vuotta. Nyt isä Matti on jäänyt eläkkeelle.

”Lasi on aina lasia”

|
Lasialan ammattilaiset juhlivat 20-vuotista taivaltaan. Yrittäjänkadulla sijaitseva Lasitusliike Lasi-Saranki Oy täytti syyskuussa 20 vuotta. Alun perin yrityksen laittoivat pystyyn isä Matti ja poika Antti ...
Tärkeää tietoa. Tiedon siirtäminen korjaustyön aikana vie ajoneuvokohtaisen tietokannan seuraavalle tasolle. Jarno Ruuskaselle tabletin käyttäminen on maistunut.

Mekaanikot siirtyivät mobiiliaikaan

|
Autokorjaamon prosessit suoristuvat nykyaikaisten laitteiden ja sovellusten myötävaikutuksella. Automekaanikko mobiililaite kädessä auton vieressä, siis työajalla somessa? Ei vaan raportoimassa korjattavan auton tilanteesta reaaliajassa korjaamon ...