Jousiammunnasta innostuneita riittää Mikkelissä

|

Kiinnostuneita jousiammuntaan tutustujia riitti viime tiistaina Urheilutalolla.
Kiinnostuneita jousiammuntaan tutustujia riitti viime tiistaina Urheilutalolla.

Kiehtova laji kehittää ainakin kärsivällisyyttä.

Mikkelin jousiampujat ry:n ampumaradoilla kuhisee väkeä alakoululaisesta senioreihin, ja nuolet poksahtelevat tauluun tasaiseen tahtiin.
– Tärkeintä ei ole osua keskelle, vaan saada kaikki nuolet yhteen rykelmään. Sitten aletaan pikkuhiljaa siirtämään koko rykelmää kohti keskustaa, opastaa Mikkelin Jousiampujien Tuomo Laakso.
Mikkelin Jousiampujat ry on tämän kevään aikana järjestäneet avoimia ammuntoja Mikkelin Urheilutalolla. Joka toinen tiistai kuka tahansa voi ennakkoon ilmoittautumalla ja pientä maksua vastaan käydä etsimässä sisäistä Robin Hoodiaan tai Wilhelm Telliään kiehtovan lajin parissa.
– Tarkoituksena on järjestää matalan kynnyksen tutustumisia lajiin ja saada sitä kautta mahdollisia uusia harrastajia mukaan, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Heikki Tiihonen.
– Ensimmäisellä kerralla täällä oli niin paljon väkeä, yli 60 henkilöä, että aika, jouset ja tilat loppuivat kesken. Siksi toivomme ennakkoilmoittautumisia.

Mikkelin Jousiampujat ry on toiminut vuodesta 1956, ja on siten yksi Suomen vanhimmista jousiammuntayhdistyksistä. Yhdistys perustettiin alun perin varsijousiammuntaan, joka sittemmin on jäänyt harrastajien keskuudessa vähemmälle. Tällä hetkellä seuraan kuuluu metsästäjiä, kilpa-ampujia, aloittelijoita sekä tulevia kilpailijoita. Seura tukee jousiammuntaan innostuneita kanssaharrastajia myös seuran ulkopuolelta.
– Parhaimmillaan tai pahimmillaan yhdistyksellä oli vain yksi jäsen, mutta hän piti lippua korkealla, eikä antanut periksi, kertoo lajia itse aktiivisesti harrastava Tuomo Laakso.
– Nyt yhdistys kasvaa tasaiseen tahtiin. Tällä hetkellä jäsenistössä on noin kolmekymmentä aktiivia. Jos ja kun saamme paremmat tilat ja jäsenmäärä kasvaa entisestään, järjestämme jatkossa näitä tutustumis-ammutuksia joka viikko.

Harrastuksen voi aloittaa ilman sen suurempia kustannuksia.
– Liittymismaksu ja jäsenmaksu ovat jäävät alle satasen. Yhdistys lainaa alkuun kaikki tarvikkeet, joten ainakaan sen takia ei tarvitse miettiä lähteäkö vai ei, vinkkaa Laakso.
– Omasta puolestani täytyy sanoa, että laji on melkoisen koukuttava. Itselleni jousiammunta on muodostunut elämäntavaksi. Vaimoni voisi varmasti kertoa tästä aiheesta paljon lisää, Laakso nauraa.

Tom ja Titta Haikarainen ovat ensimmäistä kertaa radalla.
– Molempia on jousiammunta kiinnostanut jo pidemmän aikaa ja nyt tultiin, kun tilaisuus tarjoutui, he kertovat.
– En mitenkään ole sieltä kärsivällisimmästä päästä, mutta ehkä tämä laji kehittää sitä. Hyvin voisin kuvitella saavani tästä uuden harrastuksen, Titta Haikarainen tuumii.
– Minä taas olen viisikymppisenä aloittanut insinööriopinnot, joten kärsivällisyyttä on omasta takaa, nauraa Tom Haikarainen.
– Uskomattoman hieno laji. Tästä voisi tulla vaikka yhteinen harrastus, tuumivat äiti ja poika, Maria Kuisma ja Akseli Mutkala.
Jousiammunan saloihin pääsee siis tutustumaan joka toinen viikko tiistaisin Mikkelin Urheilutalolla.

Kiinnostuneet voivat kysellä lisätietoja osoitteesta mikkelinjousiampujat8@gmail.com tai numerosta 050 360 9761.

Valmiina kentälle. Aluepäällikkö Timo Vesangan (oik.) työalueena on koko Etelä-Savo. Toimitusjohtaja Markku Peltoniemen tehtävänä on kaupanteon ohella sparrata Järvi Leasing -suojattejaan eri puolella Suomea.

Digiloikka hyödyttää myös leasingia

|
Leasing oli kova sana takavuosina, kunnes sen suosio hiipui. Nykytekniikan avulla vanha tuttu rahoitusmuoto elää uutta tulemistaan. Suomalaisen leasingtoiminnan grand old man, Markku Peltoniemi, ...

Monipuolisuus pitää kunnossa

|
Kun kipu alkaa, alamme toimia. Varsinaisen sudenkuopan liikkumisessa aiheuttaa liikunnan yksipuolisuus. Tiettyä lajia harrastavien tulisi huomioida harjoituksissaan myös muita osa-alueita. – Esimerkiksi juoksija ei ...

Pahimpaan kannattaa varautua

|
Vakuutuksia otetaan edelleen omaisuudelle, mutta oman henkilöturvan vakuuttaminen on vahvasti lisääntynyt. Itsensä vakuuttaminen henkilöriskien varalle voidaan kokea hankalaksi ja sen läpi käyminen voi tuntua ...
Marko Salmikunnas kertoo Haukartingin käynnistävän karting-kerhon, jossa alle 15-vuotiaat pääsevät ajamaan tiistai-iltaisin pelkällä seuran jäsenmaksulla.

Muhiiko akkutekniikan uusin jippo Hirvensalmella?

|
Keksinnön myötä karting-autojen toimintasäde on lähes kuusi tuntia. Kesällä ovensa avanneen Hirvensalmen Autourheilijoiden sisäkarting-radan sähköautot ovat toimineet yli ennakko-odotusten. Perusteellinen taustatyö on kantamassa isoa ...

Autokaupan uusi aikakausi alkaa

|
Vuosi sitten alkaneen tapahtumaketjun seurauksena vihitään uutta autoliiketilaa käyttöön kahdessa eri osoitteessa. Ensimmäisenä ovensa avaa Autoarina uudessa toimipaikassa peräti seitsemällä merkkiedustuksella. Uuden myyntitilan saavat ...