Powerless Trio saapuu rytinällä Mikkeliin

|

JP Leppäluoto
JP Leppäluoto

Konsertissa kuullaan tunnettuja rock-klassikkoja ja trion omia suosikkeja.

Helmikuun alun perjantai-illassa on Mikaelissa tarjolla harvinaista herkkua, sillä heavyrockin ykkösnimet Marco Hietala, JP Leppäluoto ja Ari Koivunen saapuvat Savoon. He muodostavat yhdessä kokoonpanon nimeltä Powerless Trio, joka nyt on yhdistänyt metallisen voimansa. Trion kiertue alkaa tammikuussa Raahesta ja päättyy helmikuussa Kuopioon. Matkan varrelle osuvat Suomen isoimmat kaupungit Helsingistä Ouluun ja Tampereelta Mikkeliin.
– Tämä kombo muodostui hieman vahingossa. Meitä kaikkia yhdistää alkoholittomuus. Päädyimme yhteisten illanistujaisten jälkeen musisoimaan niitä näitä, ja toki alkuunpanevana voimana oli se, että olemme jo hyviä ystäviä, kertoo Charonin ja Harmajan riveistä tuttu Leppäluoto.
Kokoonpanosta löytyy runsaasti lauluvoimaa ja livesetti tulee olemaan läpileikkaus kaverusten elämän varrella karttunutta musiikillista historiaa.
– Esitämme sellaisia biisejä, joista pidetään itse ja joita tykätään soittaa, Koivunen kertoo.
– Genreillä ei ole mitään merkitystä biisivalinnoissa, mutta kyllähän se tällaisella porukalla enimmäkseen vanhaan hard rockiin nojautuu, Koivunen toteaa.
Nightwishistä ja Tarotista tunnettu Marco Hietala on viettänyt viime aikoina tiiviisti aikaa yhdessä Koivusen ja Leppäluodon kanssa – biisejä on hiottu konserttikuntoon urakalla.
– Koko trio syntyi viime juhannuksena ja silloin pidimme jo ensimmäiset ”treenit”, vaikkakin silloin oli vielä kyse pääasiassa vain yhdessä jamittelusta. Sen jälkeen ollaan pidetty epäsäännöllisesti treenejä aina kun kaikille aikatauluihin mahtuu, jatkaa Koivunen.

Matkaan lähtee orkesteri, jonka jäsenet ovat tunteneet toisensa toistakymmentä vuotta.
– Lupaamme tehdä kaikista biiseistä itsemme näköisiä ja -kuuloisia, keinoja kaihtamatta ja lauluvoimaa säästelemättä, Hietala toteaa.
– Mutta esitämme myös biisejä, joita ei meiltä välttämättä ole totuttu kuulemaan, jatkaa Leppäluoto.

Estävätkö Mikaelin penkit nousemasta ylös ja rockaamasta? Saako laulaa mukana?
– Tottakai saa laulaa mukana ja ne penkithän ovat pidemmän päälle aika epämukaviakin. Eiköhän biisimateriaali nosta pakarat penkiltä tarvittaessa, Leppäluoto naurahtaa.
– Ja mukana laulaminen on ehdottomasti toivottavaa, säestää Koivunen.

Marco Hietala
Marco Hietala

Mikaeli täyttyköön siis niin heavy- kuin melodisen rockin ystävistä
Millaisin ajatuksin suuntaatte Mikkeliin?
– Kyllä Mikkelissä on aina ollut hauskoja keikkoja, odotan innolla, Koivunen vastailee.
Leppäluoto ja Hietala odottavat myös tulevia keikkoja syvällä hartaudella.
– Mikkeli toimii aina ja mahtava tulla tällä kertaa Powerlessin kanssa täräyttämään pölyt lavan nurkista!

 

Semmarit 20 Sinkkua -kiertue Mikaeliin

Semmarit eli Seminaarinmäen mieslaulajat on Jyväskylässä 1989 perustettu mieskuoro.

Ryhmän musiikki ei ole perinteistä kuorolaulua, vaan  heidät tunnetaan rohkeasti eri musiikkirajoja rikkovana ja oman soundinsa luoneena show-kokoonpanona. Vaikka lähtökohtana on laulumusiikki, ovat yhtyeen ihailijat nähneet lavalla niin pyrotekniikkaa, ilmatäytteisiä jättisikoja kuin myös kelttiläisspektaakkelin kiltteineen.
– Mikkelissä tullaan näkemään ennennäkemätön valo- ja äänishow, lupaa Semmareiden laulaja Hannu Moilanen.
Konsertin aikana voi varautua myös muihin yllätyksiin. Kuoron yhteishengen vuoksi soolokappaleita ei kuitenkaan luultavasti kuulla, mutta sinkkuja on toki keikkapaikoilla tarjolla.
Kuoro on uransa varrella keikkaillut myös Yhdysvalloissa, Kiinassa ja monissa Euroopan maissa.
– Ja kyllä toki, se meidän isoin hittikin kuullaan eli Kaksi Kättä Hississä, lupaa Moilanen.

Semmarit Mikaelissa 31.1.2018 klo 19.

Kati Koo

Valmiina kentälle. Aluepäällikkö Timo Vesangan (oik.) työalueena on koko Etelä-Savo. Toimitusjohtaja Markku Peltoniemen tehtävänä on kaupanteon ohella sparrata Järvi Leasing -suojattejaan eri puolella Suomea.

Digiloikka hyödyttää myös leasingia

|
Leasing oli kova sana takavuosina, kunnes sen suosio hiipui. Nykytekniikan avulla vanha tuttu rahoitusmuoto elää uutta tulemistaan. Suomalaisen leasingtoiminnan grand old man, Markku Peltoniemi, ...

Monipuolisuus pitää kunnossa

|
Kun kipu alkaa, alamme toimia. Varsinaisen sudenkuopan liikkumisessa aiheuttaa liikunnan yksipuolisuus. Tiettyä lajia harrastavien tulisi huomioida harjoituksissaan myös muita osa-alueita. – Esimerkiksi juoksija ei ...

Pahimpaan kannattaa varautua

|
Vakuutuksia otetaan edelleen omaisuudelle, mutta oman henkilöturvan vakuuttaminen on vahvasti lisääntynyt. Itsensä vakuuttaminen henkilöriskien varalle voidaan kokea hankalaksi ja sen läpi käyminen voi tuntua ...
Marko Salmikunnas kertoo Haukartingin käynnistävän karting-kerhon, jossa alle 15-vuotiaat pääsevät ajamaan tiistai-iltaisin pelkällä seuran jäsenmaksulla.

Muhiiko akkutekniikan uusin jippo Hirvensalmella?

|
Keksinnön myötä karting-autojen toimintasäde on lähes kuusi tuntia. Kesällä ovensa avanneen Hirvensalmen Autourheilijoiden sisäkarting-radan sähköautot ovat toimineet yli ennakko-odotusten. Perusteellinen taustatyö on kantamassa isoa ...

Autokaupan uusi aikakausi alkaa

|
Vuosi sitten alkaneen tapahtumaketjun seurauksena vihitään uutta autoliiketilaa käyttöön kahdessa eri osoitteessa. Ensimmäisenä ovensa avaa Autoarina uudessa toimipaikassa peräti seitsemällä merkkiedustuksella. Uuden myyntitilan saavat ...