Powerless Trio saapuu rytinällä Mikkeliin

|

JP Leppäluoto
JP Leppäluoto

Konsertissa kuullaan tunnettuja rock-klassikkoja ja trion omia suosikkeja.

Helmikuun alun perjantai-illassa on Mikaelissa tarjolla harvinaista herkkua, sillä heavyrockin ykkösnimet Marco Hietala, JP Leppäluoto ja Ari Koivunen saapuvat Savoon. He muodostavat yhdessä kokoonpanon nimeltä Powerless Trio, joka nyt on yhdistänyt metallisen voimansa. Trion kiertue alkaa tammikuussa Raahesta ja päättyy helmikuussa Kuopioon. Matkan varrelle osuvat Suomen isoimmat kaupungit Helsingistä Ouluun ja Tampereelta Mikkeliin.
– Tämä kombo muodostui hieman vahingossa. Meitä kaikkia yhdistää alkoholittomuus. Päädyimme yhteisten illanistujaisten jälkeen musisoimaan niitä näitä, ja toki alkuunpanevana voimana oli se, että olemme jo hyviä ystäviä, kertoo Charonin ja Harmajan riveistä tuttu Leppäluoto.
Kokoonpanosta löytyy runsaasti lauluvoimaa ja livesetti tulee olemaan läpileikkaus kaverusten elämän varrella karttunutta musiikillista historiaa.
– Esitämme sellaisia biisejä, joista pidetään itse ja joita tykätään soittaa, Koivunen kertoo.
– Genreillä ei ole mitään merkitystä biisivalinnoissa, mutta kyllähän se tällaisella porukalla enimmäkseen vanhaan hard rockiin nojautuu, Koivunen toteaa.
Nightwishistä ja Tarotista tunnettu Marco Hietala on viettänyt viime aikoina tiiviisti aikaa yhdessä Koivusen ja Leppäluodon kanssa – biisejä on hiottu konserttikuntoon urakalla.
– Koko trio syntyi viime juhannuksena ja silloin pidimme jo ensimmäiset ”treenit”, vaikkakin silloin oli vielä kyse pääasiassa vain yhdessä jamittelusta. Sen jälkeen ollaan pidetty epäsäännöllisesti treenejä aina kun kaikille aikatauluihin mahtuu, jatkaa Koivunen.

Matkaan lähtee orkesteri, jonka jäsenet ovat tunteneet toisensa toistakymmentä vuotta.
– Lupaamme tehdä kaikista biiseistä itsemme näköisiä ja -kuuloisia, keinoja kaihtamatta ja lauluvoimaa säästelemättä, Hietala toteaa.
– Mutta esitämme myös biisejä, joita ei meiltä välttämättä ole totuttu kuulemaan, jatkaa Leppäluoto.

Estävätkö Mikaelin penkit nousemasta ylös ja rockaamasta? Saako laulaa mukana?
– Tottakai saa laulaa mukana ja ne penkithän ovat pidemmän päälle aika epämukaviakin. Eiköhän biisimateriaali nosta pakarat penkiltä tarvittaessa, Leppäluoto naurahtaa.
– Ja mukana laulaminen on ehdottomasti toivottavaa, säestää Koivunen.

Marco Hietala
Marco Hietala

Mikaeli täyttyköön siis niin heavy- kuin melodisen rockin ystävistä
Millaisin ajatuksin suuntaatte Mikkeliin?
– Kyllä Mikkelissä on aina ollut hauskoja keikkoja, odotan innolla, Koivunen vastailee.
Leppäluoto ja Hietala odottavat myös tulevia keikkoja syvällä hartaudella.
– Mikkeli toimii aina ja mahtava tulla tällä kertaa Powerlessin kanssa täräyttämään pölyt lavan nurkista!

 

Semmarit 20 Sinkkua -kiertue Mikaeliin

Semmarit eli Seminaarinmäen mieslaulajat on Jyväskylässä 1989 perustettu mieskuoro.

Ryhmän musiikki ei ole perinteistä kuorolaulua, vaan  heidät tunnetaan rohkeasti eri musiikkirajoja rikkovana ja oman soundinsa luoneena show-kokoonpanona. Vaikka lähtökohtana on laulumusiikki, ovat yhtyeen ihailijat nähneet lavalla niin pyrotekniikkaa, ilmatäytteisiä jättisikoja kuin myös kelttiläisspektaakkelin kiltteineen.
– Mikkelissä tullaan näkemään ennennäkemätön valo- ja äänishow, lupaa Semmareiden laulaja Hannu Moilanen.
Konsertin aikana voi varautua myös muihin yllätyksiin. Kuoron yhteishengen vuoksi soolokappaleita ei kuitenkaan luultavasti kuulla, mutta sinkkuja on toki keikkapaikoilla tarjolla.
Kuoro on uransa varrella keikkaillut myös Yhdysvalloissa, Kiinassa ja monissa Euroopan maissa.
– Ja kyllä toki, se meidän isoin hittikin kuullaan eli Kaksi Kättä Hississä, lupaa Moilanen.

Semmarit Mikaelissa 31.1.2018 klo 19.

Kati Koo

Turha roina on siivoajan painajainen

|
Jokainen siivoaa tavallaan ja niin monta kertaa viikossa kuin itselle sopii. Siivoajatyyppejä on monenlaisia laiskoista siivousfriikkeihin. Palvelupäällikkö Ester Suve-Nykänen Mikkeli Siivotaan Oy:stä sanoo, että ...
Krookukset ovat kevään ensimmäisiä kasveja.

Kevään tulo on nurkan takana

|
Suomessa kevätkuukausia ovat maalis-, huhti- ja toukokuu. Mutta mikä on terminen kevät? Ilmatieteenlaitoksen mukaan termiset vuodenajat määritellään vuorokauden keskilämpötilojen perusteella. Termisen kevään aikana vuorokauden ...
Hyvät näkymät. 40 asiakaspaikan panoraamakahviosta näkee radan tapahtumat ilman suurempia kurkotteluja. Kari Liimatainen ja Marko Salmikunnas eivät ole juuri ehtineet istuskella, kun hanketta on viety eteenpäin.

Sisäkarting-rata valmistuu pian

|
Hirvensalmen Autourheilijoiden sisäkarting-hanke valmistuu hyvää vauhtia. Sähkökäyttöiset autot on tilattu ja ajamaan pääsee pääsiäiseen mennessä. Sisäkarting-hallissa huhkitaan paikkoja kuntoon talven ensimmäisten paukkupakkasten naristaessa nurkkia. ...