Savon Autokeskuksen laajennustyöt alkoivat

8.12.2017 Auto & Kone
Autoilijan keidas kasvaa. Osuuskauppa Suur-Savon autoilijoille suunnatut palvelut paranevat entisestään laajennushankkeiden valmistuttua. Piha-alue kasvaa lähes Hietakatuun kiinni.

Yli kaksinkertaistuvan myymälätilan lisäksi piha-alue kasvaa rajoittuen jatkossa Hietakatuun.

Marraskuun lopulla alkaneen laajennustyön on määrä olla valmis ensi kesänä. Nykyinen 750 neliömetrin kokoinen liiketila saa pohjoispäätyyn uuden 1 100 m2:n kokoisen laajennuksen. Nissanille muutama vuosi sitten remontoidut tilat jäävät ennalleen. Uuteen osaan sijoittuvat näillä näkymin sekä Mercedes-Benzin että Opelin edustukset. Välimaastoon jää tilaa vaihtoautoille.
Osuuskauppa Suur-Savon autokaupan johtaja Mikko Räisäsen mukaan tontille rakennetaan myös kaksi rengashotellitornia lisää. Kysyntä renkaiden kausisäilytyspalvelulle on vilkastunut vuosi vuodelta. Uusien tornien myötä se tarkoittaa yhteensä kahdeksaa varastotornia. Kokonaissäilytyskapasiteetti on siten useita satoja rengassarjoja.
Uusien rakennusten myötä piha-alue kutistuisi entisestään, mutta tähän löytyi ratkaisu yhdessä Mikkelin kaupungin kanssa: Hietakadun ja asvalttipihan välinen viheralue kaventuu ja uutta käyttöpihaa saadaan lisää. Räisäsen mukaan kysymyksessä ei ole mikään pikkuasia, sillä Opel-edustuksen myötä vaihtoautovarasto on noin 200 auton kokoinen.
Kaiken keskiössä ovat kuitenkin asiakkaat.
– Lisääntyvä asiakasliikenne tarkoittaa myös lisäparkkitilan tarvetta. Ne me haluamme tuoda parhaille paikoille, Räisänen näkee.
Muutostöiden kokonaiskustannusarvio on noin 1,5 milj. euroa. Rakenne- ja maanrakennustyöt toteutetaan paikallisin voimin.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0