Mobil Express löysi kodin AS-Huollosta

8.12.2017 Koti
Uusi palvelu. ExxonMobil Finlandin aluepäällikkö Jari Reponen ja Jarno Muttilainen As-Huollosta sopivat uuden pikaöljynvaihtopisteen avaamisesta.

Öljynvaihto on muuttunut vuosien varrella monimutkaisemmiksi.

Helmikuun alusta yrittäjäksi ryhtyneen Jarmo Muttilaisen komennossa toimiva AS-Huolto avasi hiljattain öljynvaihdon pikahuoltopisteen. Viiden hallin puolella työskentelevän ammattilaisen osalta se tietää sitä, että yksi mies on koko ajan valmiudessa öljynvaihtotyöhön. Palvelu toimii ilman ajanvarausta, non-stop -periaatteella.
– Öljynvaihto vie autosta riippuen vartista aina tuntiin. Vanhempien autojen kohdalla päästään yleensä vähemmällä työllä, Muttilainen kertoo.
Uudemmista autoista voidaan yrittäjän mukaan joutua purkamaan paljon erilaisia suojapaneeleita ennen kuin varsinaiseen vaihtotyöhön päästään käsiksi. Joidenkin autojen kohdalla öljynvaihto onnistuu imuvaihtajalla ilman purkamista, joidenkin kohdalla ei.
– Se on merkki- ja mallikohtainen juttu, mies täsmentää.
Vaatimukset ovat muuttuneet myös öljylaatujen kohdalla. Siinä missä ennen pärjättiin muutamilla öljylaaduilla, on niitä nyt oltava vähintään 15.
– Vaatimustaso kasvaa koko ajan. Kysymyksessä ovat hyvin tarkat merkkikohtaiset vaatimukset ja niitä varten kehitetyt erikoisöljyt.

AS-Huollon peliliikkeen myötä Mikkelissä on nyt pitkästä aikaa öljyhuollon pikavaihtopiste. Ilman ajanvarausta toimivaan palveluun voi toki myös varata ajan. Sitä varten yritys palvelee Muttilaisen mukaan eri ajanvarauskanavia käyttäen.
Yrittäjä aikoo pitää silmänsä ja korvansa auki myös jatkossa. Muutosten on kuitenkin oltava nykypalvelutarjonnan eli yleishuoltokorjaamon, rengasmyynnin, vauriokorjaamon ja uuden pikaöljynvaihdon kannalta sopivia.
– Kaiken pitää olla myös liiketaloudellisesti järkevää, Muttilainen muistuttaa.
Lopuksi on pakko kysyä kysymys, joka saattaa käydä monen muunkin mielessä. Mobilista kyseen ollen, onko takavuosien suosikkiöljy Mobil Rally Formulaa enää olemassakaan?
– Ei sitä enää ole, mutta eipä ole juuri niitä autojakaan mihin se kävisi. Tilalle on tullut paljon paremmin käyttöön soveltuvia tuotteita, joten tämän asian osalta ei ainakaan tarvitse olla huolissaan, Muttilainen opastaa lopuksi.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0