Metsäalan toiveesta koulutusta puutavaran autokuljetukseen

10.11.2017 Koti
Nosturin käyttöä ja puutavaran kuormausta harjoitellaan ensin simulaattorilla.

Mikkelissä Salosaaressa alkaa uusi metsäalan koulutus, puutavaran autokuljetus. Metsäala tarvitsee kipeästi uusia osaajia, jotta puutavara saadaan metsästä loppukäyttökohteisiin.

Etelä-Savo on Suomen metsäisin maakunta. Metsä tarjoaa töitä useille alan ammattilaisille, joita ei joka oksalla kasva. Etelä-Savon ammattiopisto Esedu kouluttaa metsäkoneenkuljettajia, jotka voivat nyt erikoistua myös puutavaran autokuljetukseen. Kyseessä on metsäalan perustutkinnon uusi osaamisala.
Opinnoissa käydään läpi puutavaran kuormaukseen, kuljetukseen ja varastointiin liittyviä asioita. Olennainen osa opintoja on myös alan tietojärjestelmiin perehtyminen.
– Kaikki tarvittava tieto varastoista löytyy tänä päivänä alan sähköisistä tietojärjestelmistä, joita puutavara-auton kuljettajan on osattava käyttää, kertoo projektipäällikkö Mikko Pulkkinen Esedusta.
– Opinnot sopivat hyvin kaikille, joita kiinnostaa työ metsän ja kuljetusten parissa. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan oma henkilökohtainen opintosuunnitelma, jossa määritellään mm. mitä osaamista hankitaan ja miten, kertoo Pulkkinen.

Esedulla on varauduttu hyvin uuteen koulutukseen. Metsiin-hankkeen rahoituksella taloon on hankittu puutavara-autosimulaattori, jolla voi harjoitella puutavara-auton nosturin käyttöä sekä puutavaran kuormaamista. Myös Salosaaren ajoharjoittelukenttä on kunnostettu.
Opinnot kestävät puolesta vuodesta pariin vuoteen.
– Kestoon vaikuttaa opiskelijan aikaisempi osaaminen. Jos opiskelijalla on jo rekkakortti sekä ammattipätevyyskortti, nopeutuvat opinnot huomattavasti, kertoo Pulkkinen.

Haku koulutukseen päättyy 19.11.2017. Opinnot alkavat Salosaaressa ennen joulua. Opiskelija voi halutessaan suorittaa vain osaamisalaan liittyvät opinnot tai koko metsäalan perustutkinnon.

Laura Salonen

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0