Sirius sai lainaksi huippuosaamista

|

Silja Kallioinen on harrastanut voimistelua reilun vuoden. Hänen tavoitteena on päästä kilpailemaan joskus ”isoihin kisoihin”.
Silja Kallioinen on harrastanut voimistelua reilun vuoden. Hänen tavoitteena on päästä kilpailemaan joskus ”isoihin kisoihin”.

Tavoitteena on nostaa seuran valmennuksen tasoa. Lajin kysyntä yllätti voimisteluseuran väen.

Silja Kallioinen on Voimisteluseura Sirius ry:n kasvatti, jonka tavoitteena on päästä tulevaisuudessa kilpailemaan valtakunnallisiin kisoihin.  Kallioinen ja seuran muut kasvatit saavatkin parhaillaan huippuvalmennusta, sillä yhteistyö venäläisen Lesgaften urheiluyliopiston kanssa toi Mikkeliin kaksi kansainvälistä mestaria.  Viktoriya Pereverzeva ja Marina Misnikova ovat neljännen vuosikurssin valmentajaopiskelijoita, jotka saapuivat kahden viikon mittaiselle työharjoittelujaksolle.

Kaksikko aloitti työskentelyn maanantaina. Vaikka yhteistä kieltä ei lasten kanssa olekaan, niin opetus onnistuu kehonkielellä ja mallintamalla liikkeitä, joita pienet voimistelijat matkivat perässä. Tämän lisäksi valmentajaopiskelijoiden avuksi on laadittu suomenkielinen sanasto.

Koska edessä oli jotain uutta ja erilaista, vaikutti pienillä oppilailla olevan hieman positiivista jännitystä ilmassa.

– Voimistelu on tosi kiva laji. Toivon oppivani paljon uusia juttuja. Opiskelen koulussa venäjää, mutta en ole vielä ehtinyt sanoa heille mitään, totesi Kallioinen ensimmäisen tunnin alussa.

Pereverzeva ja Misnikova ovat mukana seuran arkiharjoittelussa ja viikonloppuleirillä. Harjoittelujakso sisältää myös seuran valmennuksen suunnittelua ja ikäkausitavoitteiden rakentamista yhdessä vastuuvalmentajan kanssa.  Siriuksen rytmisen voimistelun valmentaja Salla Huittinen on koko ajan menossa mukana.

– Seuran toiminta tähtää kilpavoimisteluun. Valmentajien koulutukseen panostetaan ja tarkoituksena on nostaa pitkäjänteisesti valmennusosaamista ylöspäin, toteaa seuran puheenjohtaja Reetta Häkkinen.

 

Pereverzeva ja Marina Misnikova haluavat tutustua suomalaiseen rytmivoimisteluun. Molemmat aloittivat voimistelun pieninä tyttöinä ja nyt parikymppiset naiset ovat jo lopettaneet kilpauransa.

– On suuri kokemus antaa seuralle omaa osaamistaan ja tietotaitoa. Saamme tyttöihin kohta ensimmäisen kosketuksen ja odotamme innolla yhteisiä tunteja, he toteavat iloisesti.

Kansainvälisen yhteistyön varmistaa Etelä-Savon Liikunnan (ESLi) verkostoituminen Pietarin Urheilukomitean suuntaan. ESLi:n aluejohtaja Heino Lipsanen kertoo, että Pietarin Urheilukomitea vastaa koko Suomen kokoisen väestön urheilu- ja liikuntatoiminnasta. Esli ja Urheilukomitea pitävät vuosittain kokouksen, jossa päätetään yhteistoiminnasta. Tähän mennessä tiimityötä on tehty laajasti esimerkiksi jalkapallosta yleisurheiluun ja judosta ammuntaan.

– Nyt yhteistyö laajentui Lasgaften urheiluyliopiston kanssa tehtävään opiskelijavaihtoon. Harjoittelijat ovat huippuammattilaisia. Pitää kiittää, että Sirius lähti kumppaniksi mukaan. Tämä avaa meille maakunnassa isoja mahdollisuuksia laajempaankin yhteistyöhön eri seurojen kanssa, Lipsanen toteaa.

 

Sirius ry on varsin tuore voimisteluseura, sillä se aloitti toimintansa tammikuussa 2016.  Alussa toiminnassa oli mukana 40 voimistelijaa. Tällä hetkellä seurassa harjoittelee 120 lasta ja nuorta rytmisen voimistelun, joukkuevoimistelun ja akrobatiavoimistelun ryhmissä.

– Kaupungissa ei ollut tarjolla ollenkaan rytmistä voimistelua, joten päätimme tuoda lajin Mikkeliin. Kysyntä on yllättänyt meidät täysin, iloitsee Häkkinen.

Hyvät näkymät. 40 asiakaspaikan panoraamakahviosta näkee radan tapahtumat ilman suurempia kurkotteluja. Kari Liimatainen ja Marko Salmikunnas eivät ole juuri ehtineet istuskella, kun hanketta on viety eteenpäin.

Sisäkarting-rata valmistuu pian

|
Hirvensalmen Autourheilijoiden sisäkarting-hanke valmistuu hyvää vauhtia. Sähkökäyttöiset autot on tilattu ja ajamaan pääsee pääsiäiseen mennessä. Sisäkarting-hallissa huhkitaan paikkoja kuntoon talven ensimmäisten paukkupakkasten naristaessa nurkkia. ...

Puunkorjuu pääsee nyt kunnolla vauhtiin

|
Monin paikoin on viime aikoina kärsitty tykkylumesta puiden oksilla. Vaikutukset näkyvät sähkönjakelussa ja puiden katkeamisessa. Helsingin Sanomien (15.1.) mukaan Kainuussa, Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Koillismaalla ...
JP Leppäluoto

Powerless Trio saapuu rytinällä Mikkeliin

|
Konsertissa kuullaan tunnettuja rock-klassikkoja ja trion omia suosikkeja. Helmikuun alun perjantai-illassa on Mikaelissa tarjolla harvinaista herkkua, sillä heavyrockin ykkösnimet Marco Hietala, JP Leppäluoto ja ...