Opelien myynti alkoi Pitkäjärvellä

13.10.2017 Auto & Kone
Kolmen merkin mies. Opelin mukana tuli myös merkin hyvin tunteva myyntipäällikkö Aleksi Musakka.

Savon Autokeskuksesta myydään jatkossa kolmea automerkkiä.

Osuuskauppa Suur-Savon autokaupan tontilla Mikkelin Hietakadun varrella rakennetaan pian uutta. Uudet Opelit löytyvät ensi kesään saakka nykyisistä myyntitiloista, kunnes pohjoispäätyyn sijoittuva 1 100 neliömetrin kokoinen uusi liiketila on valmis. Huolto- ja varaosatoiminnot palvelevat Etelä-Savon Auton puolella, jossa sijaitsevat kaikkien osuuskaupan edustamien automerkkien jälkimarkkinointitoiminnot.
Muutos on iso Savon Autokeskuksen osalta, tuumii autokaupan johtaja Mikko Räisänen.
– Tilat tuplaantuvat, jonka ansiosta saamme uusien Opelien lisäksi myös paljon vaihtoautoja sisätiloihin.
Laajennuksen jälkeen osuuskaupan autoliikekiinteistöjen, Etelä-Savon Auton ja Savon Autokeskuksen, yhteenlaskettu pinta-ala on jo ½ hehtaaria.

Opelin myynti- ja huoltoedustuksen siirto tapahtui Hietakadulle nopeasti. Päätös merkin suhteen oli jo valmiina, sillä Osuuskauppa Suur-Savo neuvotteli Vauhti-Vaunun autokauppaliiketoiminnan hankkimisesta elokuun alkupuolelta lähtien. Näin ei kuitenkaan moninaisten vaiheiden jälkeen käynyt, mutta Opel löysi tiensä osuuskaupan siipien suojiin. Samalla myös ympyrä sulkeutui, sillä perinteinen saksalaismerkki kuului Suur-Savon automyynnin valikoimiin jo vuosikymmeniä sitten.
Räisänen on nykyiseen tilanteeseen tyytyväinen. Peräti kolmanneksen markkinaosuus Mikkelin seudun uusien autojen kaupasta tekee osuuskaupasta selvän markkinajohtajan autokaupan sektorilla.
– Voimme tarjota hyvän palvelun lisäksi merkkihuolloista ja varaosista nyt bonusta myös Opel-autoilijoille, Räisänen muistuttaa.
Uuden merkin myötä tapahtui myös henkilöstömuutoksia. Savon Autokeskuksen myyntipäällikkönä aloitti hiljattain Vauhti-Vaunun automyynnin johdossa ennen vaikuttanut Aleksi Musakka. Musakan paikalla aiemmin vaikuttanut Jarkko Parkkinen vastaa jatkossa konsernin Savonlinnan automyynnistä.

 

”Hyvä paketti”

Autokaupan muutosten myötä Savon Autokeskuksen myyntipäällikkönä aloitti Aleksi Musakka. Aikaisemmin Vauhti-Vaunun autokaupan johtajana toimineen miehen vastuulla on Savon Autokeskuksen merkit eli Mercedes-Benz, Nissan ja Opel sekä merkkeihin liittyvä vaihtoautokauppa. Jo 17 vuotta alalla olleena Musakka uskoo uuden pestin olevan erittäin mielenkiintoinen.
Erityisen innoissaan tuore myyntipäällikkö on merkkien erilaisista tuotekattauksista, kuten energiavaihtoehdoista. Esimerkiksi paikallisella tasolla kaasuautot ovat lyömässä läpi, kun Graanista saa tankattua biokaasua. Tähän huutoon vastaukset Opelin puolesta ovat Astran ja Zafiran kaasuversiot.
Opelista Musakalle ehti kertyä 2,5 vuoden kokemus.
– Muiden merkkien kohdalla tässä on menossa tiedon tankkaus, mutta samoja juttuja näissä on eri vivahtein, mies tuumii uusista tuttavuuksista.
Tittelin muuttuminen johtajasta myyntipäälliköksi ei Musakkaa harmita, vaan pikemminkin päinvastoin.
– Nyt tässä pääsee keskittymään ydinasioihin, ja omasta tekemisestä tulee tehokkaampaa.
Musakka pyrkii tuomaan omaa positiivista ajattelua uuteen työympäristöön. Työyhteisöstä se ei jääne ainakaan kiinni.
– Myyntiporukka on hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta, joka tarjoaa varmasti paljon kaikille asiakkaille, mies lopettaa.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0