Visulahdessa hifisteltiin

|

Teppo Näyhä rakentaa työkseen saunoja. Puusepäntaitojaan hän on käyttänyt myös autonsa rakentamisessa. Afrikkalaisesta sapelimahongista on syntynyt esimerkiksi sikarihomidori, jossa kuubalaiset kääryleet säilyvät juuri oikeanlaisissa kosteusolosuhteissa.
Teppo Näyhä rakentaa työkseen saunoja. Puusepäntaitojaan hän on käyttänyt myös autonsa rakentamisessa. Afrikkalaisesta sapelimahongista on syntynyt esimerkiksi sikarihomidori, jossa kuubalaiset kääryleet säilyvät juuri oikeanlaisissa kosteusolosuhteissa.

Mikkeliläisen autokerho Extreme Customin järjestämä EC Car Show keräsi Visulahteen pitkälti yli sata erilaista rakennettua autoa.

Tuning-, custom- ja styling-autoille sekä muille rakennetuille autoille tarkoitettu kokoontuminen järjestettiin jo seitsemännen kerran, joten tapahtumaa voidaan jo pitää perinteenä Mikkelin kesässä.

 

Kajaanilainen Teppo Näyhä saapui Visulahteen allaan valkoinen Lexus GS 300 Mahogany, jonka sisusta ja pienet yksityiskohdat on tehty afrikkalaisesta sapelimahongista.  Esimerkkeinä mainittakoon lattiamatot, viskilasitelineet ja sikarihomidori sekä öljytankin korkki ja tavaratilan kannen kaasujouset.

– Idea sai alkunsa puusepän työkaluista. Tämä on tehty sillä ajatuksella, että se voisi olla puusepän työauto, jossa pröystäillään viskilaseilla ja sikareilla, Näyhä kertoo esitellessään tavaratilaan aseteltua työkaluarsenaalia, jonka löytää tavallisemmin puuverstaasta.

Näyhän näyttelykäytössä oleva auto on uniikki maailmassa. Miehellä on mennyt aikaa sen rakentamiseen 1,5 vuotta.

– Tein pelkkää keulaa kolme kuukautta. Jo kymmenen ihmistä on tarjoutunut ostamaan puskurin, hän kertoo.

Sapelimahongilla höystetty harvinaisuus on palkittu monesti. Näyhällä oli vuorossaan jo 12. näyttely, joista kotiin viemisiksi on lähtenyt jo 13 palkintoa. Tälläkin kertaa ökykaara keräsi ansaittua huomiota, mutta yleisöäänestyksen tulos oli armottoman tiukka. Lexus jäi vain kahden pisteen päähän palkinnosta, jonka nappasi Harri Saaren laittama Dodge Challenger.

Yleisön suosikkiautoksi nousi punainen Harri Saaren Dodge Challenger.
Yleisön suosikkiautoksi nousi punainen Harri Saaren Dodge Challenger.

 

Kisassa annettiin myös tuomariääniä. Kolmen parhaan joukkoon nousivat sininen Toyota Starlet, punahileinen Opel Vectra ja tummanpunainen Volkswagen Golf R.

Tapahtuman ohessa järjestettiin Emma Finland autohifiosakilpailu, jossa saavutettiin osanottajaennätys. Audiolaitteiden parhaimmuudesta kilpaili bassojen säestämänä lähes 40 tykittäjää useissa eri sarjoissa.

Tapahtuman yhtenä puuhamiehenä toiminut Ari Kylliäinen arvioi, että autokuntien mukana Visulahden matkailukeskukseen rantautui noin 1500 autoharrastajaa. Kun kelikin suosi auringonpaisteella, niin yleisöä oli paikan päällä varsin kiitettävästi.

Raid 4 Artic Ducksin 31 autokuntaa kokoontuivat ensimmäisen kerran Mikkelin Citixillä ja Kärkimerkeillä.

Arktiset ankat saavuttivat päämäärän

|
Rättäreiden letka kiinnitti huomiota kulkiessaan halki Suomen. Suomen 2CV-Kilta ry järjesti vannoutuneille rättisitikka eli Citroën 2CV harrastajille mahdollisuuden yhteiselle matkalla läpi Suomen ja yli ...
Valmiina palvelukseen. Arki on jo täydessä vauhdissa uudessa Auto-Killan Ford-myymälässä, varsinaiset avajaisjuhlalisuudet ovat vuorossa tammikuun puolella.

Fordit pääsivät katon alle

|
Muutostyöt alkoivat myös piha-alueella. Saksalaismerkin edellyttämät myyntitilat ovat sisäänkäyntiä ja viimeistelyä vaille valmiit. Huiske on alkanut myös Auto-Killan Mikkelin liikkeen pihamaan takaosassa. Työn alla ...
Autoilijan keidas kasvaa. Osuuskauppa Suur-Savon autoilijoille suunnatut palvelut paranevat entisestään laajennushankkeiden valmistuttua. Piha-alue kasvaa lähes Hietakatuun kiinni.

Savon Autokeskuksen laajennustyöt alkoivat

|
Yli kaksinkertaistuvan myymälätilan lisäksi piha-alue kasvaa rajoittuen jatkossa Hietakatuun. Marraskuun lopulla alkaneen laajennustyön on määrä olla valmis ensi kesänä. Nykyinen 750 neliömetrin kokoinen liiketila ...
Kartturi Petteri Soini, kuljettaja Juha Paavilainen sekä MHJ Racing Teamin päämiehet Tom Tähtinen ja Jukka Kakriainen juhlivat pikkujoulujen merkeissä.

Ralliväki kokoontui Mikkeliin

|
Paras kuljettaja löytyi Lappeenrannasta ja kartturi Mikkelistä. MHJ Racing Team vietti pikkujouluja Mikkelissä kuun vaihteessa. Yhdistyksessä on tällä hetkellä noin 50 jäsentä, joista kilpailevia ...

Fordien uusi koti on pian valmis

|
Muutostöiden jälkeen Auto-Killasta löytyy valmistajan suunnitelmien mukainen ilme. Arki on alkanut Auto-Killassa uuden merkin suhteen. Fordin, Dacian, Renaultin ja Volvon kanssa riittää tekemistä, varsinkin ...