Visulahdessa hifisteltiin

|

Teppo Näyhä rakentaa työkseen saunoja. Puusepäntaitojaan hän on käyttänyt myös autonsa rakentamisessa. Afrikkalaisesta sapelimahongista on syntynyt esimerkiksi sikarihomidori, jossa kuubalaiset kääryleet säilyvät juuri oikeanlaisissa kosteusolosuhteissa.
Teppo Näyhä rakentaa työkseen saunoja. Puusepäntaitojaan hän on käyttänyt myös autonsa rakentamisessa. Afrikkalaisesta sapelimahongista on syntynyt esimerkiksi sikarihomidori, jossa kuubalaiset kääryleet säilyvät juuri oikeanlaisissa kosteusolosuhteissa.

Mikkeliläisen autokerho Extreme Customin järjestämä EC Car Show keräsi Visulahteen pitkälti yli sata erilaista rakennettua autoa.

Tuning-, custom- ja styling-autoille sekä muille rakennetuille autoille tarkoitettu kokoontuminen järjestettiin jo seitsemännen kerran, joten tapahtumaa voidaan jo pitää perinteenä Mikkelin kesässä.

 

Kajaanilainen Teppo Näyhä saapui Visulahteen allaan valkoinen Lexus GS 300 Mahogany, jonka sisusta ja pienet yksityiskohdat on tehty afrikkalaisesta sapelimahongista.  Esimerkkeinä mainittakoon lattiamatot, viskilasitelineet ja sikarihomidori sekä öljytankin korkki ja tavaratilan kannen kaasujouset.

– Idea sai alkunsa puusepän työkaluista. Tämä on tehty sillä ajatuksella, että se voisi olla puusepän työauto, jossa pröystäillään viskilaseilla ja sikareilla, Näyhä kertoo esitellessään tavaratilaan aseteltua työkaluarsenaalia, jonka löytää tavallisemmin puuverstaasta.

Näyhän näyttelykäytössä oleva auto on uniikki maailmassa. Miehellä on mennyt aikaa sen rakentamiseen 1,5 vuotta.

– Tein pelkkää keulaa kolme kuukautta. Jo kymmenen ihmistä on tarjoutunut ostamaan puskurin, hän kertoo.

Sapelimahongilla höystetty harvinaisuus on palkittu monesti. Näyhällä oli vuorossaan jo 12. näyttely, joista kotiin viemisiksi on lähtenyt jo 13 palkintoa. Tälläkin kertaa ökykaara keräsi ansaittua huomiota, mutta yleisöäänestyksen tulos oli armottoman tiukka. Lexus jäi vain kahden pisteen päähän palkinnosta, jonka nappasi Harri Saaren laittama Dodge Challenger.

Yleisön suosikkiautoksi nousi punainen Harri Saaren Dodge Challenger.
Yleisön suosikkiautoksi nousi punainen Harri Saaren Dodge Challenger.

 

Kisassa annettiin myös tuomariääniä. Kolmen parhaan joukkoon nousivat sininen Toyota Starlet, punahileinen Opel Vectra ja tummanpunainen Volkswagen Golf R.

Tapahtuman ohessa järjestettiin Emma Finland autohifiosakilpailu, jossa saavutettiin osanottajaennätys. Audiolaitteiden parhaimmuudesta kilpaili bassojen säestämänä lähes 40 tykittäjää useissa eri sarjoissa.

Tapahtuman yhtenä puuhamiehenä toiminut Ari Kylliäinen arvioi, että autokuntien mukana Visulahden matkailukeskukseen rantautui noin 1500 autoharrastajaa. Kun kelikin suosi auringonpaisteella, niin yleisöä oli paikan päällä varsin kiitettävästi.

Ei vaikuta arkeen. Päästönormin muutos aiheuttaa vipinää lähinnä autokaupan toimijoille ja ohjaa kuluttajia entistä tehokkaammin vähäpäästöisten autojen pariin.

Uusi päästönormi ei muuta todellisia päästöjä

|
Siirtymä päästö­normista toiseen näkyy automerkkien mallitarjonnan muutoksissa ja hintalapuissa. Uuden WLTP (Worldwide harmonized light vehicles test procedure) päästönormin kiirehtimistä edesauttoi muutaman vuoden takainen päästöskandaali. ...
Nopeaa reagointia tarvitaan. Ilkka Häkkänen uskoo autokaupan muuttuvan tulevaisuudessa entistä kiihkeämmällä tahdilla.

Maakunnan autokaupan ohjastaja vaihtui

|
Hyvät eväät alalle omaava Ilkka Häkkänen omaa aidosti maanläheisen ajattelutavan. Toukokuun alusta tehtävässään aloittanut Häkkänen siirtyi maakunnallisen osuuskaupan palvelukseen Rinta-Joupin autoliikkeeltä. Vuodesta 2001 autokaupan ...
Hymy on jo herkässä. Talven mittaan tehdyn remontin myötä entisestä tehdassalista on sukeutunut valoisa automyyntitila.

Autoarinan H-hetki lähestyy

|
Vanha Olavi Räsänen Oy:n punatiilinen tehdaskiinteistö avaa ovensa autokauppana keskikesällä. Pitkä tehdassali hohtaa uutuuttaan, vaikka seinillä on jo pitkä historia. Pelkällä pintaremontilla ei ole ...
Kumpikin käy. Ajanvaunun tuotepäällikkö Taavi Pulkkinen kaasuauton erovaisuuden tankkausaukosta: bensaa isompaan putkeen ja kaasua pienempään.

Autokauppa on piristynyt, mutta lisää odotetaan

|
Sähköautoista ollaan kiinnostuneita, mutta kaasuautoja myydään, hybrideistä puhumattakaan. Reilu vuosi sitten autonostajat varpailleen saanut kohu autoverosta ja liikennekaari-mallista hiljensi autokauppaa oleellisesti viime vuoden alkupuoliskolla. ...
Raid 4 Artic Ducksin 31 autokuntaa kokoontuivat ensimmäisen kerran Mikkelin Citixillä ja Kärkimerkeillä.

Arktiset ankat saavuttivat päämäärän

|
Rättäreiden letka kiinnitti huomiota kulkiessaan halki Suomen. Suomen 2CV-Kilta ry järjesti vannoutuneille rättisitikka eli Citroën 2CV harrastajille mahdollisuuden yhteiselle matkalla läpi Suomen ja yli ...