Visulahdessa hifisteltiin

|

Teppo Näyhä rakentaa työkseen saunoja. Puusepäntaitojaan hän on käyttänyt myös autonsa rakentamisessa. Afrikkalaisesta sapelimahongista on syntynyt esimerkiksi sikarihomidori, jossa kuubalaiset kääryleet säilyvät juuri oikeanlaisissa kosteusolosuhteissa.
Teppo Näyhä rakentaa työkseen saunoja. Puusepäntaitojaan hän on käyttänyt myös autonsa rakentamisessa. Afrikkalaisesta sapelimahongista on syntynyt esimerkiksi sikarihomidori, jossa kuubalaiset kääryleet säilyvät juuri oikeanlaisissa kosteusolosuhteissa.

Mikkeliläisen autokerho Extreme Customin järjestämä EC Car Show keräsi Visulahteen pitkälti yli sata erilaista rakennettua autoa.

Tuning-, custom- ja styling-autoille sekä muille rakennetuille autoille tarkoitettu kokoontuminen järjestettiin jo seitsemännen kerran, joten tapahtumaa voidaan jo pitää perinteenä Mikkelin kesässä.

 

Kajaanilainen Teppo Näyhä saapui Visulahteen allaan valkoinen Lexus GS 300 Mahogany, jonka sisusta ja pienet yksityiskohdat on tehty afrikkalaisesta sapelimahongista.  Esimerkkeinä mainittakoon lattiamatot, viskilasitelineet ja sikarihomidori sekä öljytankin korkki ja tavaratilan kannen kaasujouset.

– Idea sai alkunsa puusepän työkaluista. Tämä on tehty sillä ajatuksella, että se voisi olla puusepän työauto, jossa pröystäillään viskilaseilla ja sikareilla, Näyhä kertoo esitellessään tavaratilaan aseteltua työkaluarsenaalia, jonka löytää tavallisemmin puuverstaasta.

Näyhän näyttelykäytössä oleva auto on uniikki maailmassa. Miehellä on mennyt aikaa sen rakentamiseen 1,5 vuotta.

– Tein pelkkää keulaa kolme kuukautta. Jo kymmenen ihmistä on tarjoutunut ostamaan puskurin, hän kertoo.

Sapelimahongilla höystetty harvinaisuus on palkittu monesti. Näyhällä oli vuorossaan jo 12. näyttely, joista kotiin viemisiksi on lähtenyt jo 13 palkintoa. Tälläkin kertaa ökykaara keräsi ansaittua huomiota, mutta yleisöäänestyksen tulos oli armottoman tiukka. Lexus jäi vain kahden pisteen päähän palkinnosta, jonka nappasi Harri Saaren laittama Dodge Challenger.

Yleisön suosikkiautoksi nousi punainen Harri Saaren Dodge Challenger.
Yleisön suosikkiautoksi nousi punainen Harri Saaren Dodge Challenger.

 

Kisassa annettiin myös tuomariääniä. Kolmen parhaan joukkoon nousivat sininen Toyota Starlet, punahileinen Opel Vectra ja tummanpunainen Volkswagen Golf R.

Tapahtuman ohessa järjestettiin Emma Finland autohifiosakilpailu, jossa saavutettiin osanottajaennätys. Audiolaitteiden parhaimmuudesta kilpaili bassojen säestämänä lähes 40 tykittäjää useissa eri sarjoissa.

Tapahtuman yhtenä puuhamiehenä toiminut Ari Kylliäinen arvioi, että autokuntien mukana Visulahden matkailukeskukseen rantautui noin 1500 autoharrastajaa. Kun kelikin suosi auringonpaisteella, niin yleisöä oli paikan päällä varsin kiitettävästi.

Ei riittänyt. Kaksi vuotta sitten tehty satsaus Opeliin ei osaltaan riittänyt kantamaan Vauhti-Vaunua hetteikön yli.

Autokaupan rakenteet rytisivät jälleen

|
Vauhti-Vaunun ovet sulkeutuvat, Opel siirtyi osuuskauppa Suur-Savolle. Syyskuun 6. päivä vuonna 2017 jää mikkeliläisen autokaupan historiaan mustana päivänä. Alan rakennemuutos iski rajulla sivalluksella, kun ...
Ei uusia autoja. Endurance-kilpailuun voi osallistua ahtamattomalla, ennen vuotta 2001 valmistetulla autolla.

Kestävyysajossa tarvitaan taktista silmää

|
Moottoriradoilla voi ajaa kilpaa myös inhimillisellä budjetilla. Endurance on täysiveristä kilvanajoa luotettavuuden, nopeuden ja teknisen osaamisen kolmiossa. Toista kauttaan Endurance-Cupin Saloon-luokassa kilpaileva Team Kärkimerkit ...
Hirvensalmen Autourheilijat ry:n perustajajäsenet Mikko Lehto ja Kari Liimatainen testasivat talvella vasta hankittua rallisimulaattoria. Pian autourheiluväki pääsee harjoittelemaan myös kartingia.

Hirvensalmelle perustetaan sisäkarting-rata

|
Ajamaan päästään jo tänä syksynä. Hirvensalmen Autourheilijat ry perustaa karting-hallin Otavantien varrelle, Mikkelin ja Hirvensalmen välisen tien varrella sijaitsevaan teollisuuskiinteistöön. HAU on solminut kunnan ...
www bmw-5-series-studio-side-profile

Magna aloitti BMW:n 5-sarjan kokoonpanon Itävallassa

|
Kandalainen Magna aloitti BMW:n myydyimmän mallisarjan tuotannon Itävallan Grazissa maaliskuun alussa. BMW:n tarvitsi tuotannon lisäkapasiteettia kasvaneen kysynnän ja uusien mallisarjojen lanseerauksen takia. Samassa tehtaassa ...