Visulahdessa hifisteltiin

|

Teppo Näyhä rakentaa työkseen saunoja. Puusepäntaitojaan hän on käyttänyt myös autonsa rakentamisessa. Afrikkalaisesta sapelimahongista on syntynyt esimerkiksi sikarihomidori, jossa kuubalaiset kääryleet säilyvät juuri oikeanlaisissa kosteusolosuhteissa.
Teppo Näyhä rakentaa työkseen saunoja. Puusepäntaitojaan hän on käyttänyt myös autonsa rakentamisessa. Afrikkalaisesta sapelimahongista on syntynyt esimerkiksi sikarihomidori, jossa kuubalaiset kääryleet säilyvät juuri oikeanlaisissa kosteusolosuhteissa.

Mikkeliläisen autokerho Extreme Customin järjestämä EC Car Show keräsi Visulahteen pitkälti yli sata erilaista rakennettua autoa.

Tuning-, custom- ja styling-autoille sekä muille rakennetuille autoille tarkoitettu kokoontuminen järjestettiin jo seitsemännen kerran, joten tapahtumaa voidaan jo pitää perinteenä Mikkelin kesässä.

 

Kajaanilainen Teppo Näyhä saapui Visulahteen allaan valkoinen Lexus GS 300 Mahogany, jonka sisusta ja pienet yksityiskohdat on tehty afrikkalaisesta sapelimahongista.  Esimerkkeinä mainittakoon lattiamatot, viskilasitelineet ja sikarihomidori sekä öljytankin korkki ja tavaratilan kannen kaasujouset.

– Idea sai alkunsa puusepän työkaluista. Tämä on tehty sillä ajatuksella, että se voisi olla puusepän työauto, jossa pröystäillään viskilaseilla ja sikareilla, Näyhä kertoo esitellessään tavaratilaan aseteltua työkaluarsenaalia, jonka löytää tavallisemmin puuverstaasta.

Näyhän näyttelykäytössä oleva auto on uniikki maailmassa. Miehellä on mennyt aikaa sen rakentamiseen 1,5 vuotta.

– Tein pelkkää keulaa kolme kuukautta. Jo kymmenen ihmistä on tarjoutunut ostamaan puskurin, hän kertoo.

Sapelimahongilla höystetty harvinaisuus on palkittu monesti. Näyhällä oli vuorossaan jo 12. näyttely, joista kotiin viemisiksi on lähtenyt jo 13 palkintoa. Tälläkin kertaa ökykaara keräsi ansaittua huomiota, mutta yleisöäänestyksen tulos oli armottoman tiukka. Lexus jäi vain kahden pisteen päähän palkinnosta, jonka nappasi Harri Saaren laittama Dodge Challenger.

Yleisön suosikkiautoksi nousi punainen Harri Saaren Dodge Challenger.
Yleisön suosikkiautoksi nousi punainen Harri Saaren Dodge Challenger.

 

Kisassa annettiin myös tuomariääniä. Kolmen parhaan joukkoon nousivat sininen Toyota Starlet, punahileinen Opel Vectra ja tummanpunainen Volkswagen Golf R.

Tapahtuman ohessa järjestettiin Emma Finland autohifiosakilpailu, jossa saavutettiin osanottajaennätys. Audiolaitteiden parhaimmuudesta kilpaili bassojen säestämänä lähes 40 tykittäjää useissa eri sarjoissa.

Tapahtuman yhtenä puuhamiehenä toiminut Ari Kylliäinen arvioi, että autokuntien mukana Visulahden matkailukeskukseen rantautui noin 1500 autoharrastajaa. Kun kelikin suosi auringonpaisteella, niin yleisöä oli paikan päällä varsin kiitettävästi.

Fordien uusi koti on pian valmis

|
Muutostöiden jälkeen Auto-Killasta löytyy valmistajan suunnitelmien mukainen ilme. Arki on alkanut Auto-Killassa uuden merkin suhteen. Fordin, Dacian, Renaultin ja Volvon kanssa riittää tekemistä, varsinkin ...
Testerin avulla. – Vetokoukkujen ja lisävalojen asennukset vaativat nykyään välineitä ja tietämystä, kertoo yrittäjä Ari Häkkinen Gas Sportilta.

Talvi tuo vipinää korjaamolle

|
Keväällä 10 vuotta täyttävän Gas Sportin leipä lähtee huolloista, lisävarusteasennuksista ja isommista remonteista. Veturikadulla päivän valon nähnyt autokorjaamo on kehittynyt Ari Häkkisen vetämänä kolmen ...
Kolmen merkin mies. Opelin mukana tuli myös merkin hyvin tunteva myyntipäällikkö Aleksi Musakka.

Opelien myynti alkoi Pitkäjärvellä

|
Savon Autokeskuksesta myydään jatkossa kolmea automerkkiä. Osuuskauppa Suur-Savon autokaupan tontilla Mikkelin Hietakadun varrella rakennetaan pian uutta. Uudet Opelit löytyvät ensi kesään saakka nykyisistä myyntitiloista, ...
Kaksin aina kaunihimpi. Kimmo Rötkö (vas.) ja Vesa Laitinen (oik.) paiskasivat kättä autokauppojen kunniaksi Autoarinan automyyjä Jarmo Liukkosen kanssa.

Työkalun on syytä toimia

|
Pakettiauto on nuohousalan ammattilaiselle työkalu ja käyntikortti. Nuohouksien lisäksi ilmanvaihtokanavien puhdistamiseen erikoistunut RT-Nuohous operoi Mikkelin seudun ohella teollisuusasiakkaiden parissa isommalla reviirillä. Kahden yrittäjän lisäksi ...
Iso asia. Auto-Killan Mikkelin liikkeen myyntipäällikkö Teemu Pulliainen, toimitusjohtaja Aki Savolainen ja huoltopäällikkö Juha-Matti Pulkkinen (oik.) luottavat Fordin vetovoimaan.

Auto-Kilta sai haluamansa

|
Neljän paikkakunnan ketjusta löytyvät nyt samat merkit joka liikkeestä. Mikkelin Auto-Killan toimipaikalla käy kova sutina. Vasta saadun Ford-edustuksen myötä markkinaosuus henkilöautomyynnistä nousee toisella mokomalla, ...