Taiteilijat aloittivat uransa piirtäen

|

Irma Tiusasella ja Riitta Vauhkosella on Cafe Galleria Nyanzassa yhteisnäyttely. Tiusanen maalaa akryyli- ja posliiniväreillä, kun Vauhkonen on tykästynyt kuivapastelliliituihin.
Irma Tiusasella ja Riitta Vauhkosella on Cafe Galleria Nyanzassa yhteisnäyttely. Tiusanen maalaa akryyli- ja posliiniväreillä, kun Vauhkonen on tykästynyt kuivapastelliliituihin.

Kuukausi sitten Porrassalmenkadulle avatun Galleria Cafe Nyanzan tiloihin on vaihtunut uusi taidenäyttely.

Tuoreen taidegalleristin Meriel Tuliaisen akvarellitöiden jälkeen seinille on ripustettu Riitta Vauhkosen ja Irma Tiusasen teoksia. Vauhkonen piirtää abstrakteja tauluja kuivapastelliliiduilla, joiden lisäksi taiteilijan töissä näkyy luontoaiheita. Tiusanen on puolestaan mieltynyt akryyliväreihin ja maisemakuviin sekä posliinimaalaukseen.

– Olen piirtänyt pikkutytöstä asti. Meitä oli iso sisaruskatras ja pöydällä oli aina paperia esillä. Tein nuorena lyijykynätöitä. Olisin halunnut posliinimaalauskurssille, mutta ei maatalossa ollut kenelläkään aikaa kuljettaa mihinkään, Tiusanen kertoo.

Tiusanen aloitti posliininmaalauksen myöhemmällä iällä. Vuodet ovat vierineet ja nyt hän on maalannut jo 30 vuotta.

Myös Vauhkosen taiteilijaura alkoi piirtämällä.

– Minä tein paperinukkeja. Piirsin ja leikkasin niille vaatteita. Sieltä se on minunkin harrastus lähtenyt.

Kaksikolla on vuorossaan jo toinen yhteisnäyttely. He ovat tunteneet toisensa kymmenisen vuotta, tutustuen eräässä kädentaitajille tarkoitetussa ryhmässä.

– Meillä sopii hommat ja taulut hyvin yhteen, he toteavat.

Vauhkonen nimeää esillä olevista töistään omaksi suosikikseen ruskeasävyisen teoksen, joka on nimeltään ”Kalastajan vaimo”. Tiusasen lempityö on puolestaan posliinilaatalle maalattu orava.

– Olen maalannut viisi erilaista oravaa. Tekniikka on aika hidasta, sillä puun pinnan ja kaarnan maalaaminen vaatii monta polttokertaa, hän selventää.

Naisten työt ovat esillä galleriassa syyskuun puoliväliin saakka.

Monenlaisia. Esimerkiksi turvasaappaita on tarjolla eri painoluokissa – ja hintaluokissa. Satu Virtanen mainitsee kypärän silmäsuojan kera olevan eniten myyty turvatuote JS-Motorsilla.

Kunnon varusteet hankkivat hintansa

|
Kesäaikaan puuhaa riittää varsinkin omakotitalo- ja mökkitontilla, metsäpalstoista puhumattakaan. Kun puuhastelut ovat satunnaisia ja niitä tehdään vuositasolla melko vähän, on ensimmäinen vaaranpaikka jo selviö. ...
Folksam avasi ovensa Porrassalmenkadulle. Sohvalla franchising-yrittäjät Tomi Syrjäläinen ja Jan-Mika Korhonen. Takana vasemmalta oikealle vakuutusasiamiehet Kaj Pentikäinen sekä Tuomas Damski.

Folksam avasi toimipisteen

|
Mikkelissä kesäkuussa toimintansa aloittanut Folksam on yksi Ruotsin suurimmista vakuuttajista. Suomessa aikaisemmin etelä- ja länsirannikolla toiminut yritys on rantautunyt myös Sisä-Suomeen. Mikkelin Folksam toimii ...
Ensimmäinen Suomessa. Jyri Patja (takana) ja Heikki Hyttinen tarkastelevat viittä vaille valmista kahden perämoottorin asennusta. Kuvassa näkyvän moottorimallin kohdalla kysymys oli ensimmäisestä synkronoinnista Suomessa.

10 vuotta on opettanut paljon

|
Monipuolinen palvelutarjonta pitää korjaamon leivän syrjässä kiinni. Etupäässä autojen ja pienkoneiden huoltoja sekä korjauksia tekevä Johtokadun Auto on 10 vuoden taipaleensa aikana suuntautunut yhä ...
Nissan palkitsi Juvalta lähtöisin olevan Mika Venäläisen.

Venäläinen yllätettiin täysin

|
Pohjoismaiden sekä Baltian maiden Nissan myyjät kokoontuivat Ruotsiin. Etelä-Savon Auto Oy:n huoltoneuvoja Mika Venäläinen sai hiljattain tunnustuksen ”Vuoden Nissan huoltoneuvoja Suomessa”. Palkinto luovutettiin toukokuun ...
Esa-laitureita on esillä ja ihmisten vapaassa käytössä, omalla vastuulla Mikkelipuiston vieressä. Aurinkoisilla keleillä paikka on erittäin suosittu. – Kaupungille pieni vinkki, että tännehän voisi tuoda jonkun penkin ja roskikset, niin paikka pysyy viihtyisänä, Esa Vahvaselkä kertoo terveisiä.

Laituri on kesällä lisähuone

|
Laitureita asennetaan pääasiassa mökkiläisille. Kesän ensimmäiset helteet tuovat ranta-asukkaille ja mökkiläisille mieleen laiturin tarpeellisuuden. Helteillä laiturista saa helposti lisää oleskelutilaa. Suurimmille laitureille voi sijoittaa ...