Taiteilijat aloittivat uransa piirtäen

|

Irma Tiusasella ja Riitta Vauhkosella on Cafe Galleria Nyanzassa yhteisnäyttely. Tiusanen maalaa akryyli- ja posliiniväreillä, kun Vauhkonen on tykästynyt kuivapastelliliituihin.
Irma Tiusasella ja Riitta Vauhkosella on Cafe Galleria Nyanzassa yhteisnäyttely. Tiusanen maalaa akryyli- ja posliiniväreillä, kun Vauhkonen on tykästynyt kuivapastelliliituihin.

Kuukausi sitten Porrassalmenkadulle avatun Galleria Cafe Nyanzan tiloihin on vaihtunut uusi taidenäyttely.

Tuoreen taidegalleristin Meriel Tuliaisen akvarellitöiden jälkeen seinille on ripustettu Riitta Vauhkosen ja Irma Tiusasen teoksia. Vauhkonen piirtää abstrakteja tauluja kuivapastelliliiduilla, joiden lisäksi taiteilijan töissä näkyy luontoaiheita. Tiusanen on puolestaan mieltynyt akryyliväreihin ja maisemakuviin sekä posliinimaalaukseen.

– Olen piirtänyt pikkutytöstä asti. Meitä oli iso sisaruskatras ja pöydällä oli aina paperia esillä. Tein nuorena lyijykynätöitä. Olisin halunnut posliinimaalauskurssille, mutta ei maatalossa ollut kenelläkään aikaa kuljettaa mihinkään, Tiusanen kertoo.

Tiusanen aloitti posliininmaalauksen myöhemmällä iällä. Vuodet ovat vierineet ja nyt hän on maalannut jo 30 vuotta.

Myös Vauhkosen taiteilijaura alkoi piirtämällä.

– Minä tein paperinukkeja. Piirsin ja leikkasin niille vaatteita. Sieltä se on minunkin harrastus lähtenyt.

Kaksikolla on vuorossaan jo toinen yhteisnäyttely. He ovat tunteneet toisensa kymmenisen vuotta, tutustuen eräässä kädentaitajille tarkoitetussa ryhmässä.

– Meillä sopii hommat ja taulut hyvin yhteen, he toteavat.

Vauhkonen nimeää esillä olevista töistään omaksi suosikikseen ruskeasävyisen teoksen, joka on nimeltään ”Kalastajan vaimo”. Tiusasen lempityö on puolestaan posliinilaatalle maalattu orava.

– Olen maalannut viisi erilaista oravaa. Tekniikka on aika hidasta, sillä puun pinnan ja kaarnan maalaaminen vaatii monta polttokertaa, hän selventää.

Naisten työt ovat esillä galleriassa syyskuun puoliväliin saakka.

AGCO Suomi Oy Mikkelin myymäläpäällikkö Ville Kosonen iloitsi voittajan puolesta.  Uuden peräkärrin omistaja Aki Roppola ja Muurametalojen edustaja Tarja Haukka paiskasivat kättä palkinnon luovutuksen yhteydessä.

Peräkärri lähti Kuopioon

|
Muurametalot järjesti Mikkelin Asuntomessuilla arvonnan, jonka pääpalkintona oli henkilöauton kuomullinen peräkärri. Peräkärrin voittajalla, kuopiolaisella Aki Roppolalla, kävikin melkoinen tuuri. Miehen täyttämä arvontalappu poimittiin noin ...
anne Haapiaisen ja Lauri-poika tykkää hevosia enemmän ralliautoista. – Minä olen rallimies, enkä ravimies. Olen miettinyt, että minusta tulee isona rallikuski, Lauri toteaa.

Ratamestari ohjasti yllätysvoittoon

|
Suuryllättäjä Humiro ravasi 45 000 euron voittopalkinnon. Janne Haapiainen ohjasti elo-syyskuun vaihteessa 5-vuotiaiden suomenhevosten derby-voittoon Jyväskylän Killerin Toto76-raveissa. Voitto oli suuryllätys, sillä ori oli merkitty ...
Mikkelin Autokoulun Seppo Viljakainen oli uuden simulaattorin puikoissa Cap-autokoulun johtajan Tapio Paasimaan seuratessa ajoa. Kumpikin ovat tyytyväisiä yhteistyöhön. – Mielestäni olimme sopiva kumppani, koska Mikkelin Autokoulu on aina ollut kehityksen aallonharjalla, Paasimaa totesi.

Cap-Autokouluja on nyt kaksi

|
CAP-Group Oy osti heinäkuun alussa Mikkelin Autokoulu Oy:n liiketoiminnan. Uuden toimipisteen avajaisia vietettiin Raatihuoneenkadulla torstaina. Vajaat 30 vuotta Mikkelin Autokoulu Oy:tä luotsannut Seppo Viljakainen ...
Cherryllä on selässään lännenratsastussatula. – Tämä on isompi ja tukevampi kuin englantilaistyyppinen satula. Tässä pysyy hyvin kyydissä tiukoissa käännöksissä ja nopeissa pysähdyksissä, kertoo Maarit Relander.

Lännenratsastuksen voi aloittaa A:sta

|
Niemenpellon tallissa voi harrastaa lännenratsastusta. WR Cherry Go Round käyskentelee rauhallisesti maneesissa Maarit Relanderin ohjauksessa.  Kun Relander sanoo sille ”wow”, niin hevonen pysähtyy paikoilleen. ...