Taiteilijat aloittivat uransa piirtäen

|

Irma Tiusasella ja Riitta Vauhkosella on Cafe Galleria Nyanzassa yhteisnäyttely. Tiusanen maalaa akryyli- ja posliiniväreillä, kun Vauhkonen on tykästynyt kuivapastelliliituihin.
Irma Tiusasella ja Riitta Vauhkosella on Cafe Galleria Nyanzassa yhteisnäyttely. Tiusanen maalaa akryyli- ja posliiniväreillä, kun Vauhkonen on tykästynyt kuivapastelliliituihin.

Kuukausi sitten Porrassalmenkadulle avatun Galleria Cafe Nyanzan tiloihin on vaihtunut uusi taidenäyttely.

Tuoreen taidegalleristin Meriel Tuliaisen akvarellitöiden jälkeen seinille on ripustettu Riitta Vauhkosen ja Irma Tiusasen teoksia. Vauhkonen piirtää abstrakteja tauluja kuivapastelliliiduilla, joiden lisäksi taiteilijan töissä näkyy luontoaiheita. Tiusanen on puolestaan mieltynyt akryyliväreihin ja maisemakuviin sekä posliinimaalaukseen.

– Olen piirtänyt pikkutytöstä asti. Meitä oli iso sisaruskatras ja pöydällä oli aina paperia esillä. Tein nuorena lyijykynätöitä. Olisin halunnut posliinimaalauskurssille, mutta ei maatalossa ollut kenelläkään aikaa kuljettaa mihinkään, Tiusanen kertoo.

Tiusanen aloitti posliininmaalauksen myöhemmällä iällä. Vuodet ovat vierineet ja nyt hän on maalannut jo 30 vuotta.

Myös Vauhkosen taiteilijaura alkoi piirtämällä.

– Minä tein paperinukkeja. Piirsin ja leikkasin niille vaatteita. Sieltä se on minunkin harrastus lähtenyt.

Kaksikolla on vuorossaan jo toinen yhteisnäyttely. He ovat tunteneet toisensa kymmenisen vuotta, tutustuen eräässä kädentaitajille tarkoitetussa ryhmässä.

– Meillä sopii hommat ja taulut hyvin yhteen, he toteavat.

Vauhkonen nimeää esillä olevista töistään omaksi suosikikseen ruskeasävyisen teoksen, joka on nimeltään ”Kalastajan vaimo”. Tiusasen lempityö on puolestaan posliinilaatalle maalattu orava.

– Olen maalannut viisi erilaista oravaa. Tekniikka on aika hidasta, sillä puun pinnan ja kaarnan maalaaminen vaatii monta polttokertaa, hän selventää.

Naisten työt ovat esillä galleriassa syyskuun puoliväliin saakka.

Hyvät näkymät. 40 asiakaspaikan panoraamakahviosta näkee radan tapahtumat ilman suurempia kurkotteluja. Kari Liimatainen ja Marko Salmikunnas eivät ole juuri ehtineet istuskella, kun hanketta on viety eteenpäin.

Sisäkarting-rata valmistuu pian

|
Hirvensalmen Autourheilijoiden sisäkarting-hanke valmistuu hyvää vauhtia. Sähkökäyttöiset autot on tilattu ja ajamaan pääsee pääsiäiseen mennessä. Sisäkarting-hallissa huhkitaan paikkoja kuntoon talven ensimmäisten paukkupakkasten naristaessa nurkkia. ...

Puunkorjuu pääsee nyt kunnolla vauhtiin

|
Monin paikoin on viime aikoina kärsitty tykkylumesta puiden oksilla. Vaikutukset näkyvät sähkönjakelussa ja puiden katkeamisessa. Helsingin Sanomien (15.1.) mukaan Kainuussa, Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Koillismaalla ...
JP Leppäluoto

Powerless Trio saapuu rytinällä Mikkeliin

|
Konsertissa kuullaan tunnettuja rock-klassikkoja ja trion omia suosikkeja. Helmikuun alun perjantai-illassa on Mikaelissa tarjolla harvinaista herkkua, sillä heavyrockin ykkösnimet Marco Hietala, JP Leppäluoto ja ...