Korkeimmalta paikalta avautuvat upeat näkymät

|

Saimaan Ateljeen sisustusratkaisuista vastasi sisustusarkkitehti Netta Avikainen.
Saimaan Ateljeen sisustusratkaisuista vastasi sisustusarkkitehti Netta Avikainen.

Paritalojen rakentaminen jatkui heti asuntomessujen jälkeen. Kaikki asunnot on jo varattu.

Rakennusliike Avikainen Oy rakensi Kirkonvarkauden Asuntomessualueelle ainoan asunto-osakekohteen. Perinteikäs perheyritys toteutti messuille Asunto Oy Saimaan Ateljeen kuuden paritalon kokonaisuudesta kaksi.  Messuvieraat pääsivät tutustumaan yhteen 95 neliön kokoiseen huoneistoon, jossa oli 25 neliön kokoinen terassi.

Huoneistossa on neljä makuuhuonetta, avokeittiö ja olohuone sekä sauna. Tilantuntua lisäsivät korkeat huoneet ja sisustuksen vaalea sävymaailma, jolle musta ja ruskea antoivat sopivasti kontrastia. Asuntoon sai myös hetkessä lisää avaruutta siirrettävien lasiseinien avulla.

– Saimaan Ateljeessa on kaikki, mitä asumiselta tänä päivänä vaaditaan.  Tämä on edullinen ylläpitää ja asunnossa on kaikki mukavuudet. Lämmitysmuotona on maalämpö ja aurinkopaneelit, joten hoitovastikkeet eivät ole korkeat, kertoo toimitusjohtaja Seppo Avikainen.

Avikaisen mukaan kohde sai paljon kiitosta ja ihmiset tulivat antamaan palautetta kädestä pitäen.

– Tämän päivän rakentaminen ja uudet ratkaisut herättivät kovasti kiinnostusta.

Vaikka paritalopuolikkaan asumisratkaisuissa riitti ihasteltavaa, niin suurimman huomion taisi kerätä hulppeat maisemat Saimaalle.

– Saimaan Ateljee sijaitsee alueen korkeimmalla paikalla. Ennen rakentamista kallion huippua louhittiin pudottamalla sitä viisi metriä alemmas.

Etualalla istuvat Jukka Petäjä ja Tuomo Melto ihastelivat asuntojen sijaintia. Toimitusjohtaja Seppo Avikainen kertoo käyneensä asuntomessuilla 1980-luvulta lähtien.
Etualalla istuvat Jukka Petäjä ja Tuomo Melto ihastelivat asuntojen sijaintia. Toimitusjohtaja Seppo Avikainen kertoo käyneensä asuntomessuilla 1980-luvulta lähtien.

 

Juvalta saapuneet Jukka Petäjä ja Tuomo Melto kehuivat asuntokohdetta hienoksi.

– Tontin korkeus on hyödynnetty hyvin. Ei ole itikoita, eikä tarvitse asua vesilammikossa, Melto summasi.

– Olohuoneen avaruus kiinnitti eniten huomiota. Terassi ja olohuone yhdistyivät hyvin toisiinsa. Korkeuseroa on sen verran, etteivät alapuoliset talot peitä järvinäkymiä. Kun ikkunoista avautuu Saimaa, niin tauluja ei tarvita, pohti puolestaan Petäjä.

Kohteen sisustamisesta vastasi Seppo Avikaisen veljen tytär Netta Avikainen, joka valmistui sisustusarkkitehdiksi pari vuotta sitten. Hänen mukaansa kohteessa on toteutettu ateljeefiilistä.

– Meillä on avara ja valoisa layout. Sisustuksen tavoitteena oli tuoda Saimaa lähelle, sisustusarkkitehti kertoi.

– Halusin asuntoon luonnonvärit ja luonnonmateriaaleja, ja totta kai modernia ja tyylikästä ilmettä, hän kertoi.

 

Saimaan Ateljee I muodostuu neljästä asunnosta. Avikaisen mukaan rakentamisen kaksi seuraavaa vaihetta jatkuvat välittömästi messujen päätyttyä.

– Tällä kohteella on ollut valtaisa kysyntä ja kaikki asunnot ovat varattuja.  Kokonaisuus valmistuu ensi kesään mennessä.

Monenlaisia. Esimerkiksi turvasaappaita on tarjolla eri painoluokissa – ja hintaluokissa. Satu Virtanen mainitsee kypärän silmäsuojan kera olevan eniten myyty turvatuote JS-Motorsilla.

Kunnon varusteet hankkivat hintansa

|
Kesäaikaan puuhaa riittää varsinkin omakotitalo- ja mökkitontilla, metsäpalstoista puhumattakaan. Kun puuhastelut ovat satunnaisia ja niitä tehdään vuositasolla melko vähän, on ensimmäinen vaaranpaikka jo selviö. ...
Folksam avasi ovensa Porrassalmenkadulle. Sohvalla franchising-yrittäjät Tomi Syrjäläinen ja Jan-Mika Korhonen. Takana vasemmalta oikealle vakuutusasiamiehet Kaj Pentikäinen sekä Tuomas Damski.

Folksam avasi toimipisteen

|
Mikkelissä kesäkuussa toimintansa aloittanut Folksam on yksi Ruotsin suurimmista vakuuttajista. Suomessa aikaisemmin etelä- ja länsirannikolla toiminut yritys on rantautunyt myös Sisä-Suomeen. Mikkelin Folksam toimii ...
Ensimmäinen Suomessa. Jyri Patja (takana) ja Heikki Hyttinen tarkastelevat viittä vaille valmista kahden perämoottorin asennusta. Kuvassa näkyvän moottorimallin kohdalla kysymys oli ensimmäisestä synkronoinnista Suomessa.

10 vuotta on opettanut paljon

|
Monipuolinen palvelutarjonta pitää korjaamon leivän syrjässä kiinni. Etupäässä autojen ja pienkoneiden huoltoja sekä korjauksia tekevä Johtokadun Auto on 10 vuoden taipaleensa aikana suuntautunut yhä ...
Nissan palkitsi Juvalta lähtöisin olevan Mika Venäläisen.

Venäläinen yllätettiin täysin

|
Pohjoismaiden sekä Baltian maiden Nissan myyjät kokoontuivat Ruotsiin. Etelä-Savon Auto Oy:n huoltoneuvoja Mika Venäläinen sai hiljattain tunnustuksen ”Vuoden Nissan huoltoneuvoja Suomessa”. Palkinto luovutettiin toukokuun ...
Esa-laitureita on esillä ja ihmisten vapaassa käytössä, omalla vastuulla Mikkelipuiston vieressä. Aurinkoisilla keleillä paikka on erittäin suosittu. – Kaupungille pieni vinkki, että tännehän voisi tuoda jonkun penkin ja roskikset, niin paikka pysyy viihtyisänä, Esa Vahvaselkä kertoo terveisiä.

Laituri on kesällä lisähuone

|
Laitureita asennetaan pääasiassa mökkiläisille. Kesän ensimmäiset helteet tuovat ranta-asukkaille ja mökkiläisille mieleen laiturin tarpeellisuuden. Helteillä laiturista saa helposti lisää oleskelutilaa. Suurimmille laitureille voi sijoittaa ...