Toivo haluaa olla mukana sataman kehityksessä

|

Vuoropäällikkö Martin Ladva ja ravintolapäällikkö Jyri Soininen odottelevat Kesägrillillä ruoka-annoksiaan. Työvuorossa oli Roni Kiuru.
Vuoropäällikkö Martin Ladva ja ravintolapäällikkö Jyri Soininen odottelevat Kesägrillillä ruoka-annoksiaan. Työvuorossa oli Roni Kiuru.

Sataman miljööseen kuuluva Ravintolalaiva Toivo löysi kätköistään kadonneen aarteen.

Viime vuonna Toivoon rakennettiin yökerho Ruuma. Kannen alla sijaitsevat tilat otettiin hyötykäyttöön, jotta asiakkaita pystytään palvelemaan mahdollisimman hyvin ja kattavasti. Ravintolapäällikkö Jyri Soininen kertoo remontin synnyttäneen hyvän kertomuksen keväällä lanseeratulle oluelle.

Ruumassa on ainutlaatuinen tunnelma ja hyvänkokoinen tanssilattia.
Ruumassa on ainutlaatuinen tunnelma ja hyvänkokoinen tanssilattia.

– Rakensimme tarinan, jonka mukaan löysimme yökerhon rakennusvaiheessa laivan kätköistä aarteen eli Ruuma vehnäoluen, mies kertoo pilke silmäkulmassaan.
Vehnäoluen tarina sai kuitenkin alkunsa Vääksyssä sijaitsevasta Kanavan panimosta, jonka omistajat olivat Soiniselle entuudestaan tuttuja. Ajatukset alkoivat raksuttaa ja pian pakettia alettiin rakentaa.
– Halusin tehdä vehnäoluen ja panimolta puolestaan innostuttiin ajatuksesta, koska he eivät olleet ennen tehneet kyseistä tuotetta. Sitten porukalla keksittiin tämä hauska tarina tuotteen ympärille, Soininen kertoo.
Tuote on otettu ravintolalaivassa hyvin vastaan ja ensi kesälle on jo suunnitteilla uusia tuotteita.

Kylmästä keväästä ja hitaasta kesän lämpenemisestä huolimatta Toivolla on riittänyt asiakkaita. Kun lomakausi polkaistiin kunnolla käyntiin, kävijöitä on riittänyt myös arkena. Kokka onkin kohti uusia tuulia ja yksi niistä on Toivon uusi Kesägrilli.
– Kesägrillistä saa raikkaita sekä kesäisiä makuja. Tarjolla on muun muassa muikkuja, pastoja ja salaatteja, Soininen listaa.
Sijainti ja ympäristö ovat Toivon parhaita puolia.
– Tärkeintä on asiakkaiden viihtyvyys ja se, että voimme palvella heitä mahdollisimman hyvin. Uudistuksilla haluamme, tarjota asiakkaille ainutlaatuisen ruokailuelämyksen satamassa.
Tänä kesänä vierailijoita ovat tulleet lähinnä jalkaisin, mutta Soininen uskoo lomakauden ja lämmön tuovan myös veneilijät Mikkelin satamaan.

 

Makuelämykset veden päällä

Toivon Kesägrillistä saa ruokaa joka lähtöön ja myös lapset on huomioitu. Tänä kesänä erityisen hyvin kauppansa ovat tehneet pastat ja salaatit.www IMG_1554
– Muikut ovat kyllä kestosuosikki. Niiden kylkeen saa dipin, joka viimeistelee makuelämyksen, Jyri Soininen kertoo.
Pienet muikut tulevat korissa, josta ne voi halutessaan jakaa kaverin kanssa tai herkutella yksin. Muikut ovat suomalaisia ja niiden pienen koon ansiosta ruodot eivät haittaa syömistä. Halutessaan pinnalle voi ripotella suolaa, mutta itse en kokenut sitä tarpeelliseksi. Makunsa kullakin.
Myös asuntomessuilta voi poiketa käymään Toivolla nauttimassa virvokkeita tai haukkamaan purtavaa. Messuilta on järjestetty kuljetus satamaan ja takaisin.

 

Toivon tarina

• Rakennettiin vuonna 1908.
• Alkuperäinen käyttötarkoitus oli hiekan ja viljan kuljetus.
• Vuonna 2001 Toivo myytiin Ouluun, jossa siitä rakennettiin teatteri- ja ravintolalaiva.
• Ensikosketus makeaan veteen oli marraskuussa 2007, jolloin Toivo lipui Saimaan kanavan kautta Mikkelin satamaan Jyrki Peltosen toimesta.
• Toivo siirtyi Viinamäen Rammari Oy:n omistukseen vuonna 2014.

Monenlaisia. Esimerkiksi turvasaappaita on tarjolla eri painoluokissa – ja hintaluokissa. Satu Virtanen mainitsee kypärän silmäsuojan kera olevan eniten myyty turvatuote JS-Motorsilla.

Kunnon varusteet hankkivat hintansa

|
Kesäaikaan puuhaa riittää varsinkin omakotitalo- ja mökkitontilla, metsäpalstoista puhumattakaan. Kun puuhastelut ovat satunnaisia ja niitä tehdään vuositasolla melko vähän, on ensimmäinen vaaranpaikka jo selviö. ...
Folksam avasi ovensa Porrassalmenkadulle. Sohvalla franchising-yrittäjät Tomi Syrjäläinen ja Jan-Mika Korhonen. Takana vasemmalta oikealle vakuutusasiamiehet Kaj Pentikäinen sekä Tuomas Damski.

Folksam avasi toimipisteen

|
Mikkelissä kesäkuussa toimintansa aloittanut Folksam on yksi Ruotsin suurimmista vakuuttajista. Suomessa aikaisemmin etelä- ja länsirannikolla toiminut yritys on rantautunyt myös Sisä-Suomeen. Mikkelin Folksam toimii ...
Ensimmäinen Suomessa. Jyri Patja (takana) ja Heikki Hyttinen tarkastelevat viittä vaille valmista kahden perämoottorin asennusta. Kuvassa näkyvän moottorimallin kohdalla kysymys oli ensimmäisestä synkronoinnista Suomessa.

10 vuotta on opettanut paljon

|
Monipuolinen palvelutarjonta pitää korjaamon leivän syrjässä kiinni. Etupäässä autojen ja pienkoneiden huoltoja sekä korjauksia tekevä Johtokadun Auto on 10 vuoden taipaleensa aikana suuntautunut yhä ...
Nissan palkitsi Juvalta lähtöisin olevan Mika Venäläisen.

Venäläinen yllätettiin täysin

|
Pohjoismaiden sekä Baltian maiden Nissan myyjät kokoontuivat Ruotsiin. Etelä-Savon Auto Oy:n huoltoneuvoja Mika Venäläinen sai hiljattain tunnustuksen ”Vuoden Nissan huoltoneuvoja Suomessa”. Palkinto luovutettiin toukokuun ...
Esa-laitureita on esillä ja ihmisten vapaassa käytössä, omalla vastuulla Mikkelipuiston vieressä. Aurinkoisilla keleillä paikka on erittäin suosittu. – Kaupungille pieni vinkki, että tännehän voisi tuoda jonkun penkin ja roskikset, niin paikka pysyy viihtyisänä, Esa Vahvaselkä kertoo terveisiä.

Laituri on kesällä lisähuone

|
Laitureita asennetaan pääasiassa mökkiläisille. Kesän ensimmäiset helteet tuovat ranta-asukkaille ja mökkiläisille mieleen laiturin tarpeellisuuden. Helteillä laiturista saa helposti lisää oleskelutilaa. Suurimmille laitureille voi sijoittaa ...