Toivo haluaa olla mukana sataman kehityksessä

|

Vuoropäällikkö Martin Ladva ja ravintolapäällikkö Jyri Soininen odottelevat Kesägrillillä ruoka-annoksiaan. Työvuorossa oli Roni Kiuru.
Vuoropäällikkö Martin Ladva ja ravintolapäällikkö Jyri Soininen odottelevat Kesägrillillä ruoka-annoksiaan. Työvuorossa oli Roni Kiuru.

Sataman miljööseen kuuluva Ravintolalaiva Toivo löysi kätköistään kadonneen aarteen.

Viime vuonna Toivoon rakennettiin yökerho Ruuma. Kannen alla sijaitsevat tilat otettiin hyötykäyttöön, jotta asiakkaita pystytään palvelemaan mahdollisimman hyvin ja kattavasti. Ravintolapäällikkö Jyri Soininen kertoo remontin synnyttäneen hyvän kertomuksen keväällä lanseeratulle oluelle.

Ruumassa on ainutlaatuinen tunnelma ja hyvänkokoinen tanssilattia.
Ruumassa on ainutlaatuinen tunnelma ja hyvänkokoinen tanssilattia.

– Rakensimme tarinan, jonka mukaan löysimme yökerhon rakennusvaiheessa laivan kätköistä aarteen eli Ruuma vehnäoluen, mies kertoo pilke silmäkulmassaan.
Vehnäoluen tarina sai kuitenkin alkunsa Vääksyssä sijaitsevasta Kanavan panimosta, jonka omistajat olivat Soiniselle entuudestaan tuttuja. Ajatukset alkoivat raksuttaa ja pian pakettia alettiin rakentaa.
– Halusin tehdä vehnäoluen ja panimolta puolestaan innostuttiin ajatuksesta, koska he eivät olleet ennen tehneet kyseistä tuotetta. Sitten porukalla keksittiin tämä hauska tarina tuotteen ympärille, Soininen kertoo.
Tuote on otettu ravintolalaivassa hyvin vastaan ja ensi kesälle on jo suunnitteilla uusia tuotteita.

Kylmästä keväästä ja hitaasta kesän lämpenemisestä huolimatta Toivolla on riittänyt asiakkaita. Kun lomakausi polkaistiin kunnolla käyntiin, kävijöitä on riittänyt myös arkena. Kokka onkin kohti uusia tuulia ja yksi niistä on Toivon uusi Kesägrilli.
– Kesägrillistä saa raikkaita sekä kesäisiä makuja. Tarjolla on muun muassa muikkuja, pastoja ja salaatteja, Soininen listaa.
Sijainti ja ympäristö ovat Toivon parhaita puolia.
– Tärkeintä on asiakkaiden viihtyvyys ja se, että voimme palvella heitä mahdollisimman hyvin. Uudistuksilla haluamme, tarjota asiakkaille ainutlaatuisen ruokailuelämyksen satamassa.
Tänä kesänä vierailijoita ovat tulleet lähinnä jalkaisin, mutta Soininen uskoo lomakauden ja lämmön tuovan myös veneilijät Mikkelin satamaan.

 

Makuelämykset veden päällä

Toivon Kesägrillistä saa ruokaa joka lähtöön ja myös lapset on huomioitu. Tänä kesänä erityisen hyvin kauppansa ovat tehneet pastat ja salaatit.www IMG_1554
– Muikut ovat kyllä kestosuosikki. Niiden kylkeen saa dipin, joka viimeistelee makuelämyksen, Jyri Soininen kertoo.
Pienet muikut tulevat korissa, josta ne voi halutessaan jakaa kaverin kanssa tai herkutella yksin. Muikut ovat suomalaisia ja niiden pienen koon ansiosta ruodot eivät haittaa syömistä. Halutessaan pinnalle voi ripotella suolaa, mutta itse en kokenut sitä tarpeelliseksi. Makunsa kullakin.
Myös asuntomessuilta voi poiketa käymään Toivolla nauttimassa virvokkeita tai haukkamaan purtavaa. Messuilta on järjestetty kuljetus satamaan ja takaisin.

 

Toivon tarina

• Rakennettiin vuonna 1908.
• Alkuperäinen käyttötarkoitus oli hiekan ja viljan kuljetus.
• Vuonna 2001 Toivo myytiin Ouluun, jossa siitä rakennettiin teatteri- ja ravintolalaiva.
• Ensikosketus makeaan veteen oli marraskuussa 2007, jolloin Toivo lipui Saimaan kanavan kautta Mikkelin satamaan Jyrki Peltosen toimesta.
• Toivo siirtyi Viinamäen Rammari Oy:n omistukseen vuonna 2014.

AGCO Suomi Oy Mikkelin myymäläpäällikkö Ville Kosonen iloitsi voittajan puolesta.  Uuden peräkärrin omistaja Aki Roppola ja Muurametalojen edustaja Tarja Haukka paiskasivat kättä palkinnon luovutuksen yhteydessä.

Peräkärri lähti Kuopioon

|
Muurametalot järjesti Mikkelin Asuntomessuilla arvonnan, jonka pääpalkintona oli henkilöauton kuomullinen peräkärri. Peräkärrin voittajalla, kuopiolaisella Aki Roppolalla, kävikin melkoinen tuuri. Miehen täyttämä arvontalappu poimittiin noin ...
anne Haapiaisen ja Lauri-poika tykkää hevosia enemmän ralliautoista. – Minä olen rallimies, enkä ravimies. Olen miettinyt, että minusta tulee isona rallikuski, Lauri toteaa.

Ratamestari ohjasti yllätysvoittoon

|
Suuryllättäjä Humiro ravasi 45 000 euron voittopalkinnon. Janne Haapiainen ohjasti elo-syyskuun vaihteessa 5-vuotiaiden suomenhevosten derby-voittoon Jyväskylän Killerin Toto76-raveissa. Voitto oli suuryllätys, sillä ori oli merkitty ...
Mikkelin Autokoulun Seppo Viljakainen oli uuden simulaattorin puikoissa Cap-autokoulun johtajan Tapio Paasimaan seuratessa ajoa. Kumpikin ovat tyytyväisiä yhteistyöhön. – Mielestäni olimme sopiva kumppani, koska Mikkelin Autokoulu on aina ollut kehityksen aallonharjalla, Paasimaa totesi.

Cap-Autokouluja on nyt kaksi

|
CAP-Group Oy osti heinäkuun alussa Mikkelin Autokoulu Oy:n liiketoiminnan. Uuden toimipisteen avajaisia vietettiin Raatihuoneenkadulla torstaina. Vajaat 30 vuotta Mikkelin Autokoulu Oy:tä luotsannut Seppo Viljakainen ...
Irma Tiusasella ja Riitta Vauhkosella on Cafe Galleria Nyanzassa yhteisnäyttely. Tiusanen maalaa akryyli- ja posliiniväreillä, kun Vauhkonen on tykästynyt kuivapastelliliituihin.

Taiteilijat aloittivat uransa piirtäen

|
Kuukausi sitten Porrassalmenkadulle avatun Galleria Cafe Nyanzan tiloihin on vaihtunut uusi taidenäyttely. Tuoreen taidegalleristin Meriel Tuliaisen akvarellitöiden jälkeen seinille on ripustettu Riitta Vauhkosen ja Irma ...