Ruuskan pojat avasivat kesäkahvilan

|

Veljekset Joona ja Eetu Ruuska olivat juuri keittäneet täyden pannullisen kahvia.
Veljekset Joona ja Eetu Ruuska olivat juuri keittäneet täyden pannullisen kahvia.

Siekkilän frisbeegolfpuistoon ilmestynyt pinkki myymäläkontti on otettu ilolla vastaan.

Eetu ja Joona Ruuska perustivat konttiin kesäkuussa kahvilan, joka palvelee frisbeegolfaajia ja muita ohikulkevia lähes joka ilta. Tosin säävarauksella, sillä sateella kioski on suljettu.
– Onhan tästä tykätty aika paljon. Isä mainosti kahviota Facebookissa ja päivitys sai ensimmäisen vuorokauden aikana tosi paljon peukutuksia sekä kannustavia kommentteja. Ihan jo senkin puolesta, että meillä on aika edulliset hinnat, pojat toteavat.
Discgolf Hell Cafe tarjoaa asiakkailleen jäätelöä, virvokkeita ja pientä purtavaa kuten pitsapaloja. Veljekset ovat hankkineet myytävät artikkelit kaupasta ainakin vielä alkuvaiheessa.
– Meinasimme, että joku kerta voisi leipoa itse vaikka mokkapaloja. Muurinpohjalettujakin ollaan ajateltu paistaa, mutta ei vaan ole vielä ehditty kokeilla.
Pojat kertovat, että eniten asiakkaita käy silloin, kun alueella käydään Mikkelin Frisbeegolf ry:n seurakisoja.
– Ainakin silloin kauppa käy hyvin. Heidän lisäkseen myös monet pyöräilijät pysähtyvät tässä.

Makeiden herkkujen lisäksi myytävänä on myös pitsapaloja.
Makeiden herkkujen lisäksi myytävänä on myös pitsapaloja.

Kahvilan nimi juontuu RM Vauhtipyörän alakerrassa sijaitsevasta frisbeegolfvarusteita myyvästä erikoisliikkeestä, jonka omistaa poikien isä Timo Ruuska.
– Isähän se ehdotti, että voisimme alkaa pitämään kahvilaa. Onhan tässä meille ihan hyvä kesätyö, pojat toteavat iloisesti.
Veljekset eivät ole itse ollenkaan innostuneita frisbeegolfista. He kuitenkin tietävät kertoa, että Siekkilän frisbeegolfpuistossa on yli 30 väylää.
– Uudet väylät valmistuivat vasta vähän aikaa sitten tuonne tien toiselle puolelle. Alun perin tässä oli vain 12 väylää.
Kioskin tuntumassa kiekkoa heittäneet Jari Nykänen ja Jani Karppinen antoivat yritteliäille pojille kannustavaa palautetta.
– Emme vielä tienneet tästä kesäkahvilasta. Ensi kerralla täytyy ottaa varta vasten muutama euro mukaan. Kyllähän sitä kuumana kesäpäivänä aina kylmä juoma maistuu, he toteavat.

Ihan joka mieheltä ei löydy takapihalta omaa lättähattua ja junaraiteita. Puutarha on tarkoitus entisöidä vanhojen suunnitelmien mukaan.

Asemapäällikkö vaalii perinteitä

|
Parikymmentä vuotta Helsingissä asunut Petri Pentikäinen muutti vakituisesti noin vuosi sitten Haukivuorelle Kalvitsan vanhalle juna-asemalle. Luvassa on myös Kalvitsaa käsittelevä kirja. Junat ja lähestulkoon ...
Kädentaidot ovat kulkeneet Minna Suihkosella suvussa. – Mummot ja äitini ovat opettaneet minua pienenä ja siitä harrastus on jäänyt näin aikuisiälle.

”Neuloosi on iskenyt”

|
Käsitöiden arvostus on noussut lähivuosina. Ristiinalainen Minna Suihkonen valmistaa omaksi, sukulaisten ja ystävien iloksi erilaisia käsitöitä. Tällä hetkellä mieleisimpiä töitä ovat kirjoneulesukat. Perinteisten mallien ...
Maria Kuismin käyttää omaa autoaan päivittäin kulkiessaan työpaikalleen. Vuoden vaihteessa Mikkelissä työnteon aloittaneella naisella on tunne, että omalla alalla riittää töitä.

Rehellisyyttä työnhakuun

|
Suonenjokelainen Maria Kuismin on muuttanut vuoden vaihteessa Mikkeliin uuden työpaikan perässä. Kuismin opiskeli Mikkelin ammattikorkeakoulussa yhteisöpedagogiksi. Valmistuttuaan muutama vuosi sitten hän sai oman alan ...
Joku tarvitsee hyvään uneen pyjaman, villasukat ja paksun kerroksen peitteitä. Vuoraus auttaa ainakin nukahtamisessa, mutta yöllä voi herätys tapahtua tukalassa kuumeuudessa.

Miksi minulla on kylmä?

|
Ilmat ovat viilenneet ja talvea kohti mennään vihnaa vauhtia. Villapaidat ja -sukat on etsitty vaatekaapin perukoilta jälleen käyttöön, mutta miksi siitä huolimatta koko ajan ...
Käy kuin sukkasillaan. Vuoden 1937 Ford Tudor ja sen 12-sylinterinen moottori kiinnostivat vuonna 1967 opinahjonsa aloittaneita autoteknikoita.

Tulevaisuus kiinnosti autoalan senioreja

|
Autokannan muutos ei kuitenkaan tapahdu hetkessä. Vuonna 1967 opintonsa silloisessa Mikkelin teknillisessä oppilaitoksessa aloittaneet nuorukaiset ovat yhä vetreitä ainakin mieleltään. Tämän pystyi havaitsemaan helposti, ...