Puumalassa tömisee sotatanner

|

Valmistautumassa taisteluun.  Kuva: Sotahuuto ry
Valmistautumassa taisteluun. Kuva: Sotahuuto ry

Sotahuutoyhdistys ry järjestää kahden viikon päästä pohjoismaiden suurimman boffaus- eli pehmomiekkailutapahtuman.

Sotahuuto 2017 tapahtuma järjestetään Puumalan pistohiekalla ja mukaan odotetaan vajaata 700 taistelijaa.
– Ennakkoilmoittumisaikaa piti hieman pidentää, koska kysyntää oli niin paljon. Ilmoittautuneita on ympäri Suomen aina Rovaniemeltä Helsinkiin, tapahtuman järjestelyissä mukana oleva Pekka Ruhtinas kertoo.
Yhdistyksen puheenjohtaja Roope Sillanpää toteaa boffauksen olevan täydellinen harrastus, koska aikaisempaa kokemusta ei tarvita ja lajiin perehdyttämiseen kuluvan vain muutama minuutti.
– Harjoittelemme Emolassa kerran viikossa ja halukkaat voivat tulla ihan vapaasti kokeilemaan lajia. Ryhmällämme on runsaasti ylimääräisiä miekkoja. Juomapullo ja tukevat kengät vain mukaan, niin se riittää.

Joillekin turnauksessa on tärkeää voitto, toiset taas tulevat kokemaan historiallisia taisteluita.
– Sotahuuto on kilpailuhenkinen tapahtuma ja monet mieltävät sen SM-tason kilpailuksi. Miekkojen lisäksi on tärkeää, että vaatetus on oikeanlainen, Sillanpää muistuttaa.
– Taistelukentällä ei näe oikeastaan kellään verkkareita. Joukkueet saavat myös lisäpisteitä panssareiden käytöstä, järjestelyissä mukana oleva Joona Kröger lisää.
Pisteitä kerätään voittoa varten ja niitä saa esimerkiksi vihollisen lipun ryöstämisestä, herrasmieskäytöksestä ja vaatetuksesta. Joukkueille on tärkeää osoittaa vaakunoiden ja värien avulla mistä kaupungista tai maanosasta tulevat.
– Vaakunat ovat vähän sama kuin lätkäjoukkueiden logot. Niihin haetaan monesti inspiraatiota kaupungin tai kunnan vaakunasta, Kröger kertoo.

Panssareiden käytöstä joukkue saa lisäpisteitä. Ne luovat taisteluun myös oikeanlaista tunnelmaa. Kuva: Sotahuuto ry
Panssareiden käytöstä joukkue saa lisäpisteitä. Ne luovat taisteluun myös oikeanlaista tunnelmaa. Kuva: Sotahuuto ry

Yleensä tapahtumaan ilmoittaudutaan ryhmän mukana, mutta mukaan pääsee myös yksin. Tapahtumaan ei valitettavasti pääse vain katsojaksi.
– Pelissä on välillä melko kovaa rytinää ja kova vauhti päällä. Katsojien turvallisuutta on hankala taata, vaikka järjestysmiehet ovat koko ajan paikalla, Sillanpää kertoo.
Mikkelissä toimiva ryhmä järjestää treenejä ympäri vuoden, joihin kaikki ovat tervetulleita. Laji on tempaissut mukaansa nämä kolme miestä ja he kehottavat kiinnostuneita lähtemään rohkeasti mukaan harjoituksiin.

Lisätietoja tapahtumasta ja lajista löydät osoitteesta www.sotahuuto.fi

Hyvät näkymät. 40 asiakaspaikan panoraamakahviosta näkee radan tapahtumat ilman suurempia kurkotteluja. Kari Liimatainen ja Marko Salmikunnas eivät ole juuri ehtineet istuskella, kun hanketta on viety eteenpäin.

Sisäkarting-rata valmistuu pian

|
Hirvensalmen Autourheilijoiden sisäkarting-hanke valmistuu hyvää vauhtia. Sähkökäyttöiset autot on tilattu ja ajamaan pääsee pääsiäiseen mennessä. Sisäkarting-hallissa huhkitaan paikkoja kuntoon talven ensimmäisten paukkupakkasten naristaessa nurkkia. ...

Puunkorjuu pääsee nyt kunnolla vauhtiin

|
Monin paikoin on viime aikoina kärsitty tykkylumesta puiden oksilla. Vaikutukset näkyvät sähkönjakelussa ja puiden katkeamisessa. Helsingin Sanomien (15.1.) mukaan Kainuussa, Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Koillismaalla ...
JP Leppäluoto

Powerless Trio saapuu rytinällä Mikkeliin

|
Konsertissa kuullaan tunnettuja rock-klassikkoja ja trion omia suosikkeja. Helmikuun alun perjantai-illassa on Mikaelissa tarjolla harvinaista herkkua, sillä heavyrockin ykkösnimet Marco Hietala, JP Leppäluoto ja ...