Puumalassa tömisee sotatanner

|

Valmistautumassa taisteluun.  Kuva: Sotahuuto ry
Valmistautumassa taisteluun. Kuva: Sotahuuto ry

Sotahuutoyhdistys ry järjestää kahden viikon päästä pohjoismaiden suurimman boffaus- eli pehmomiekkailutapahtuman.

Sotahuuto 2017 tapahtuma järjestetään Puumalan pistohiekalla ja mukaan odotetaan vajaata 700 taistelijaa.
– Ennakkoilmoittumisaikaa piti hieman pidentää, koska kysyntää oli niin paljon. Ilmoittautuneita on ympäri Suomen aina Rovaniemeltä Helsinkiin, tapahtuman järjestelyissä mukana oleva Pekka Ruhtinas kertoo.
Yhdistyksen puheenjohtaja Roope Sillanpää toteaa boffauksen olevan täydellinen harrastus, koska aikaisempaa kokemusta ei tarvita ja lajiin perehdyttämiseen kuluvan vain muutama minuutti.
– Harjoittelemme Emolassa kerran viikossa ja halukkaat voivat tulla ihan vapaasti kokeilemaan lajia. Ryhmällämme on runsaasti ylimääräisiä miekkoja. Juomapullo ja tukevat kengät vain mukaan, niin se riittää.

Joillekin turnauksessa on tärkeää voitto, toiset taas tulevat kokemaan historiallisia taisteluita.
– Sotahuuto on kilpailuhenkinen tapahtuma ja monet mieltävät sen SM-tason kilpailuksi. Miekkojen lisäksi on tärkeää, että vaatetus on oikeanlainen, Sillanpää muistuttaa.
– Taistelukentällä ei näe oikeastaan kellään verkkareita. Joukkueet saavat myös lisäpisteitä panssareiden käytöstä, järjestelyissä mukana oleva Joona Kröger lisää.
Pisteitä kerätään voittoa varten ja niitä saa esimerkiksi vihollisen lipun ryöstämisestä, herrasmieskäytöksestä ja vaatetuksesta. Joukkueille on tärkeää osoittaa vaakunoiden ja värien avulla mistä kaupungista tai maanosasta tulevat.
– Vaakunat ovat vähän sama kuin lätkäjoukkueiden logot. Niihin haetaan monesti inspiraatiota kaupungin tai kunnan vaakunasta, Kröger kertoo.

Panssareiden käytöstä joukkue saa lisäpisteitä. Ne luovat taisteluun myös oikeanlaista tunnelmaa. Kuva: Sotahuuto ry
Panssareiden käytöstä joukkue saa lisäpisteitä. Ne luovat taisteluun myös oikeanlaista tunnelmaa. Kuva: Sotahuuto ry

Yleensä tapahtumaan ilmoittaudutaan ryhmän mukana, mutta mukaan pääsee myös yksin. Tapahtumaan ei valitettavasti pääse vain katsojaksi.
– Pelissä on välillä melko kovaa rytinää ja kova vauhti päällä. Katsojien turvallisuutta on hankala taata, vaikka järjestysmiehet ovat koko ajan paikalla, Sillanpää kertoo.
Mikkelissä toimiva ryhmä järjestää treenejä ympäri vuoden, joihin kaikki ovat tervetulleita. Laji on tempaissut mukaansa nämä kolme miestä ja he kehottavat kiinnostuneita lähtemään rohkeasti mukaan harjoituksiin.

Lisätietoja tapahtumasta ja lajista löydät osoitteesta www.sotahuuto.fi

Monenlaisia. Esimerkiksi turvasaappaita on tarjolla eri painoluokissa – ja hintaluokissa. Satu Virtanen mainitsee kypärän silmäsuojan kera olevan eniten myyty turvatuote JS-Motorsilla.

Kunnon varusteet hankkivat hintansa

|
Kesäaikaan puuhaa riittää varsinkin omakotitalo- ja mökkitontilla, metsäpalstoista puhumattakaan. Kun puuhastelut ovat satunnaisia ja niitä tehdään vuositasolla melko vähän, on ensimmäinen vaaranpaikka jo selviö. ...
Folksam avasi ovensa Porrassalmenkadulle. Sohvalla franchising-yrittäjät Tomi Syrjäläinen ja Jan-Mika Korhonen. Takana vasemmalta oikealle vakuutusasiamiehet Kaj Pentikäinen sekä Tuomas Damski.

Folksam avasi toimipisteen

|
Mikkelissä kesäkuussa toimintansa aloittanut Folksam on yksi Ruotsin suurimmista vakuuttajista. Suomessa aikaisemmin etelä- ja länsirannikolla toiminut yritys on rantautunyt myös Sisä-Suomeen. Mikkelin Folksam toimii ...
Ensimmäinen Suomessa. Jyri Patja (takana) ja Heikki Hyttinen tarkastelevat viittä vaille valmista kahden perämoottorin asennusta. Kuvassa näkyvän moottorimallin kohdalla kysymys oli ensimmäisestä synkronoinnista Suomessa.

10 vuotta on opettanut paljon

|
Monipuolinen palvelutarjonta pitää korjaamon leivän syrjässä kiinni. Etupäässä autojen ja pienkoneiden huoltoja sekä korjauksia tekevä Johtokadun Auto on 10 vuoden taipaleensa aikana suuntautunut yhä ...
Nissan palkitsi Juvalta lähtöisin olevan Mika Venäläisen.

Venäläinen yllätettiin täysin

|
Pohjoismaiden sekä Baltian maiden Nissan myyjät kokoontuivat Ruotsiin. Etelä-Savon Auto Oy:n huoltoneuvoja Mika Venäläinen sai hiljattain tunnustuksen ”Vuoden Nissan huoltoneuvoja Suomessa”. Palkinto luovutettiin toukokuun ...
Esa-laitureita on esillä ja ihmisten vapaassa käytössä, omalla vastuulla Mikkelipuiston vieressä. Aurinkoisilla keleillä paikka on erittäin suosittu. – Kaupungille pieni vinkki, että tännehän voisi tuoda jonkun penkin ja roskikset, niin paikka pysyy viihtyisänä, Esa Vahvaselkä kertoo terveisiä.

Laituri on kesällä lisähuone

|
Laitureita asennetaan pääasiassa mökkiläisille. Kesän ensimmäiset helteet tuovat ranta-asukkaille ja mökkiläisille mieleen laiturin tarpeellisuuden. Helteillä laiturista saa helposti lisää oleskelutilaa. Suurimmille laitureille voi sijoittaa ...