Passarit voitti auton

|

Petri Sandberg, Hanna Myyryläinen ja Lasse Turunen kertovat, että Urpolassa pelataan ensi kesänä Beach Volleyn junioreiden U16 SM-osaturnaus. – Toivotaan, että aurinko paistaa, musiikki soi ja katsomot ovat täynnä, kolmikko toteaa.
Petri Sandberg, Hanna Myyryläinen ja Lasse Turunen kertovat, että Urpolassa pelataan ensi kesänä Beach Volleyn junioreiden U16 SM-osaturnaus. – Toivotaan, että aurinko paistaa, musiikki soi ja katsomot ovat täynnä, kolmikko toteaa.

Lentopallon erikoisseura Mikkelin Passarit ry liikuttaa lapsia laajalla rintamalla. Seuralla oli  myös arpaonni myötä.

Passarit on kasvattanut junioritoimintaansa merkittävästi viimeisen kolmen vuoden aikana. Tällä hetkellä lajin ympärillä pyöri noin 100 lasta, alle kouluikäisistä pallokerhoilijoista aina B-junioreihin.

– C-junnutyttöjoukkue oli tänä vuonna kahdeksas SM-finaaliturnauksessa. Ikäryhmässä pelaa valtakunnallisesti 156 joukkuetta, joten se on aika hyvä saavutus kolmen vuoden juniorikehitystyölle, toteaa seuran puheenjohtaja Lasse Turunen.

– Poikapuolella on ollut vähän hiljaisempaa. Tarkoituksena on kuitenkin saada tilanne elpymään. Tällä kaudella pojilla ei ole ollut sarjassa omaa joukkuetta, joten muutama kaveri on pelannut savonlinnalaisen East Volleyn riveissä.

Turusen mukaan seura aikoo ottaa pojat seuraavaksi kehittämiskohteekseen. Nykyisistä poikapelaajista muutama tulee harjoittelemaan miesten edustusjoukkueen mukana ensi kaudella. Passareilla on edustusjoukkueet miesten ja naisten kakkossarjoissa.

 

Passareiden hallituksen jäsen Petri Sandberg tiivistää, että seuran ydintoimintana on edistää Mikkelissä lentopallotoimintaa ja tarjota mahdollisuuksia kilpaurheiluun.

– Ensimmäinen merkkipaalu saatiin hiljattain, kun U16-tytöissä pelaava Tiia Heikkinen pääsi mukaan maajoukkueturnaukseen Virossa, hän toteaa.

Seura järjestää tulevana kesänä U16-ikäluokkaan kuuluville tyttö- ja poikajoukkueille Beach Volley SM-osaturnauksen.  Urpolan hiekkakentille odotetaankin heinäkuun alussa 50–100 henkilön pelaajaporukkaa. Kesän ohjelmakalenteriin kuuluu myös Suolentopallon MM-kisat Haukivuorella.

Passarit on hakenut järjestelyvastuuta myös vuoden 2019 Power Cupiin.

– Se on meille iso ponnistus. Järjestimme vastaavat kisat muutama vuosi sitten ja silloin mukaan tarvittiin 700 talkoolaista. Kyseessä on iso massatapahtuma, joka näkyy kaupungilla takuuvarmasti, toteaa seuran sihteeri Hanna Myyryläinen.

 

Passareille sattui hiljattain hauska ja oikeastaan hieman uskomaton juttu. Seuratoimintaan on kerätty varoja jo usean vuoden ajan Lumilyhty-arvoilla. Seura sitoutui myymään vuodenvaihteen tietämillä 500 arpaa, jotka eivät kuitenkaan kaikki menneet kaupaksi. Koska loppuja arpoja ei voinut palauttaa, päätti seura lunastaa myymättä jääneet arvat itselleen.

– Ajattelimme, että kannattaa raaputtaa, sillä niillä voi voittaa hyviä pikkupalkintoja edustusjoukkueiden ensi kauden arpajaisiin. Heitimme vitsiä, että voidaanhan me se autokin ottaa, selventää Turunen.

Ihan joka mieheltä ei löydy takapihalta omaa lättähattua ja junaraiteita. Puutarha on tarkoitus entisöidä vanhojen suunnitelmien mukaan.

Asemapäällikkö vaalii perinteitä

|
Parikymmentä vuotta Helsingissä asunut Petri Pentikäinen muutti vakituisesti noin vuosi sitten Haukivuorelle Kalvitsan vanhalle juna-asemalle. Luvassa on myös Kalvitsaa käsittelevä kirja. Junat ja lähestulkoon ...
Kädentaidot ovat kulkeneet Minna Suihkosella suvussa. – Mummot ja äitini ovat opettaneet minua pienenä ja siitä harrastus on jäänyt näin aikuisiälle.

”Neuloosi on iskenyt”

|
Käsitöiden arvostus on noussut lähivuosina. Ristiinalainen Minna Suihkonen valmistaa omaksi, sukulaisten ja ystävien iloksi erilaisia käsitöitä. Tällä hetkellä mieleisimpiä töitä ovat kirjoneulesukat. Perinteisten mallien ...
Maria Kuismin käyttää omaa autoaan päivittäin kulkiessaan työpaikalleen. Vuoden vaihteessa Mikkelissä työnteon aloittaneella naisella on tunne, että omalla alalla riittää töitä.

Rehellisyyttä työnhakuun

|
Suonenjokelainen Maria Kuismin on muuttanut vuoden vaihteessa Mikkeliin uuden työpaikan perässä. Kuismin opiskeli Mikkelin ammattikorkeakoulussa yhteisöpedagogiksi. Valmistuttuaan muutama vuosi sitten hän sai oman alan ...
Joku tarvitsee hyvään uneen pyjaman, villasukat ja paksun kerroksen peitteitä. Vuoraus auttaa ainakin nukahtamisessa, mutta yöllä voi herätys tapahtua tukalassa kuumeuudessa.

Miksi minulla on kylmä?

|
Ilmat ovat viilenneet ja talvea kohti mennään vihnaa vauhtia. Villapaidat ja -sukat on etsitty vaatekaapin perukoilta jälleen käyttöön, mutta miksi siitä huolimatta koko ajan ...
Käy kuin sukkasillaan. Vuoden 1937 Ford Tudor ja sen 12-sylinterinen moottori kiinnostivat vuonna 1967 opinahjonsa aloittaneita autoteknikoita.

Tulevaisuus kiinnosti autoalan senioreja

|
Autokannan muutos ei kuitenkaan tapahdu hetkessä. Vuonna 1967 opintonsa silloisessa Mikkelin teknillisessä oppilaitoksessa aloittaneet nuorukaiset ovat yhä vetreitä ainakin mieleltään. Tämän pystyi havaitsemaan helposti, ...