Valmakauppa tukee suoraan tiloja

15.3.2017 Koti
Tero-Jussi Pöntinen ja Hannu Pylvänäinen esittelevät myynnissä olevia lehmän kaulapantoja.

Yhtenäistymisen myötä nimi ja ulkoasu muuttuivat.

Rokkalassa Porrassalmenkadulla sijaitseva Valmakauppa tunnettiin vielä ennen viime marraskuuta nimellä Paimenpoika.

– Kaikki Valioryhmän osuuskuntien myymälät yhtenäistivät nimensä, Mikkelin Valmakaupan myymälänhoitaja Hannu Pylvänäinen selventää.

Myymälästä löytyy kaikki mitä lypsykarjatilalla tarvitaan. Kaupan tarkoituksena ei suinkaan ole tuottaa voittoa, vaan tarjota omistajayrittäjille, eli maidon tuottajille, mahdollisimman laaja valikoima tarvikkeita. Ostosten suorittaminen Valmakaupassa on erittäin hyvä tapa tukea suoraan lypsykarjataloutta.

– Kun tuloksesta vähennetään menot ja kulut, niin jäljelle jäävä tuotto maksetaan omistajayrittäjille maidon tuottajahinnassa, Pylvänäinen kertoo.

 

Vaikka valikoimassa on ajateltu tilallisia, niin kaikki asiakkaat ovat tervetulleita. Myymälän takaosasta löytyy kylmiö, jonka tilat on hyödynnetty erittäin hyvin.

– Pyrimme ottamaan valikoimaan uutuudet heti, kun se on mahdollista. Voi olla, ettei niitä edes ole muualta saatavissa, kun ne ovat meillä jo hyllyssä, Pylvänäinen kertoo hymyillen.

Joka kuukausi pientiloja lopettaa ja mies kertoo maidontuotannon vähenemisen näkyvän myynnissä.

– Tämä tarkoittaa sitä, että meidän täytyy vähentää esimerkiksi säkkirehujen ja muiden pienpakettien osuutta tuotteissa.  Suuremmille tiloille muun muassa rehut, lannoitteet ja siemenet toimitetaan suoraan.

Pylvänäisen mukaan tällä hetkellä ei kuitenkaan ole pelkoa, että Valmakauppaa oltaisiin sulkemassa. Asiakkaista noin puolet tulee muualta kuin maitotiloilta.

 

Myymälä on sijainnut samalla paikalla jo 11 vuotta ja saman verran Pylvänäinen on kuulunut kalustoon. Nykyiset tilat olivat ennen meijerin autotalleja.

– Mikkelin Valmakauppa työllistää tällä hetkellä kolme henkilöä ja tietysti kesätyöläiset päälle.

Valmakaupan ulkoasu on nykyään sininen.
Valmakaupan ulkoasu on nykyään sininen.

Kassan takana häärivä  on ehtinyt työskennellä kaupassa kuukauden verran. Mies kertoo viihtyneensä erittäin hyvin.

– Tervetuloa vaan ostoksille uudistuneeseen Valmakauppaan, miehet huikkaavat hymyssä suin ennen kuin poistun kaupasta.

+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0