Kattoremontin urakoitsija kannattaa valita maltilla

|

Sami Kärähä tarkisti polyurea-auton pinnoitusruiskun ennen keikalle lähtöä.
Sami Kärähä tarkisti polyurea-auton pinnoitusruiskun ennen keikalle lähtöä.

Kattoja myydään nopean kaupan toivossa. Hyvän tavan mukaan asiakkaalle on annettava vähintään parin viikon harkinta-aika.

Kevät on saanut kattoremontteja kauppaavat myyntimiehet liikkeelle. Alalle on tullut paljon uusia yrityksiä, mutta valitettavasti heidän joukossaan on myös heitä, jotka eivät edusta missään määrin rehellistä myyntitaktiikkaa. Hämäränoloiset myyntimiehet kiertävät omakotitaloissa ovelta ovelle ja kohdentavat myyntipuheensa usein yksinäisille vanhuksille. Härskeimmissä tapauksissa aggressiivinen kaupparatsu on myynyt ”ilmaisen” tarkastuksen jälkeen kattoremontin ylihintaan, vaikkei esimerkiksi rakenteiden uusimiselle olisi edes tarvetta.

Mikäli omakotiasuja olisi nyt harkinnut talonsa päälle uutta katetta, niin kuinka hän voi tunnistaa luotettavan kauppiaan?

– Luotettavuutta voi selvittää esimerkiksi tiedustelemalla myyjältä lähialueella olevaa referenssiä. Jos myyjä tekee tarjouksen pelkästään piirustusten pohjalta ja katolla käymättä, niin siinä vaiheessa pitäisi hälytyskellojen alkaa soida, toteaa Saneeraus K2-Groupin yrittäjä Sami Kähärä.

Mikkelin seudulla kattoremontteja ja kattojen pinnoituksia vuosien kokemuksella tekevä yrittäjä pohtii, että ehkä myyjän tulisi olla enemmän työmiehen näköinen kuin sliipattu pukumies. Ylipukeutuneesta myyjästä pitäisi ymmärtää, että kyseisessä yrityksessä on iso kulurakenne.

– Heillä on myös aina kova halua repiä koko katto auki. Vanhuksille on myyty väkisin peltikattoja. Hyviä kattoja on purettu pois, vaikka remontin pystyisi tekemään kuntoon vähemmilläkin korjauksilla.

– Tällaiset yritykset eivät tee yleensä tiili- ja huopakattoja ollenkaan. Jos myyjä yrittää kaupata konesaumatun katon tilalle profiilipeltikaton, niin silloin ei olla hyvällä asialla. Konesaumakatto on ihan paras, Kähärä tietää.

 

Savon Rakennus- ja Peltimestarit Oy:n yrittäjä Heikki Tiihonen arvelee uusien kattoalan yrittäjien pyrkivän markkinoille nopeiden kauppojen toivossa.

– Asiakkaita kontaktoidaan ensin puhelimitse. Heiltä kysellään kattoasioihin liittyviä tietoja ja tarpeita, joiden perusteella myyntimiehet lähtevät liikkeelle ovelta ovelle kiertäen, Tiihonen kertoo.

Perinteisen peltisepänliikkeen edustaja muistuttaa, että asiakkaalle on annettava riittävästi harkinta-aikaa. Tilanne muuttuu pakkomyynniksi, jos sopimus vaaditaan allekirjoitettavaksi saman tien.

– Meillä tarjouksen voimassaoloaika on yleensä pari viikkoa. Näin asiakkaalle jää aikaa harkitsemiseen tarjouksien osalta.

Asiakkaalle voi tulla varsinaisen urakan jälkeen yllättäviä lisäkuluja, jos tarjouksessa ei ole huomioitu kaikkia asioita.

– Pyrin tekemään tarjouksen, joka sisältää ihan kaiken. Aina kattokartoituksessa ei pysty toteamaan kaikkia lahovaurioita, jos talossa ei ole avointa yläpohjaa tai ullakkotiloja.

– Emme kuitenkaan tee mitään ilman asiakkaan lupaa. Kuvaamme ja dokumentoimme purkuvaiheen ja olemme aina asiakkaaseen yhteydessä.

Tiihonen sanoo lopuksi, että tunnollinen urakoitsija tarjoaa laadukkaita kattomateriaaleja takuuasiat huomioiden.  Uuden kattorakenteen täytyy soveltua vanhojen rakenteiden päälle toimivaksi ratkaisuksi tuuletukset huomioon ottaen.

Miettimistä riittää. Koulumaailman muutokset kiinnostivat autoalan työnantajien edustajia.

Ammattikoulutus siirtyy tiiviimmin työelämään

|
Koulutusreformia on valmisteltu yhdessä yritysten kanssa vuoden alusta asti. Kunkin oppilaan koulutusohjelma räätälöidään tulevaisuudessa yksilöllisen osaamistason mukaan. Yhteensä 22 eteläsavolaisen autoalan yrityksen ja alan ...
Uusia rautoja. Mikkelin Kone ja Tarvikkeen yrittäjä Ilkka Hynynen otti kesäkuun alusta valikoimiinsa edulliset mönkijät, crossi- ja sähkömopot sekä skootterit.

Pitkä kevät kääntyi vihdoin kesäksi

|
Kokeneella yrittäjällä pitää heti kiirettä, kun aurinko saa ihmiset liikkeelle. Sesonkiluontoisen pienkonekaupan ja -huollon parissa palvelevan Mikkelin Kone ja Tarvikkeen yrittäjä Ilkka Hynynen hioo ...
Velocifero Mad 500 sähköpotkulaudan ajamiseen ei tarvita ajokorttia tai rekisteröintiä. Lauta on helppo ottaa mukaan esimerkiksi matkailuautoon tai veneeseen, koska sen saa taitettua pieneen tilaan.

Hämmentävä sähköpotkulauta

|
Tämä menopeli on kätevä kaupungissa tai vaikkapa kauppareissulle. Erilaisia sähköllä toimivia kulkuneuvoja on ollut saatavilla jo pitkän aikaa, mutta vasta hiljattain niitä on alkanut ...
Korvausneuvoja Miia Vaija sekä LähiTapiola Savo-Karjalan liiketoimintajajohtaja Tuomas Sinkko kävivät luovuttamassa lapsille ajanvietettä Mikkelin keskussairaalaan. Lahjoituksen vastaanottivat sairaalan hoitajat. Kuva: Petri Ulmala/LähiTapiola

Kohti kokonaisvaltaista elämänturvaa

|
LähiTapiola Savo-Karjala teki toukokuun alussa kaksi lahjoitusta, joilla he haluavat osoittaa olevansa mukana arjessa varmistamassa ihmisten arjen sujumista ja turvallisuutta. Toinen lahjoitus oli alun ...