Kattoremontin urakoitsija kannattaa valita maltilla

|

Sami Kärähä tarkisti polyurea-auton pinnoitusruiskun ennen keikalle lähtöä.
Sami Kärähä tarkisti polyurea-auton pinnoitusruiskun ennen keikalle lähtöä.

Kattoja myydään nopean kaupan toivossa. Hyvän tavan mukaan asiakkaalle on annettava vähintään parin viikon harkinta-aika.

Kevät on saanut kattoremontteja kauppaavat myyntimiehet liikkeelle. Alalle on tullut paljon uusia yrityksiä, mutta valitettavasti heidän joukossaan on myös heitä, jotka eivät edusta missään määrin rehellistä myyntitaktiikkaa. Hämäränoloiset myyntimiehet kiertävät omakotitaloissa ovelta ovelle ja kohdentavat myyntipuheensa usein yksinäisille vanhuksille. Härskeimmissä tapauksissa aggressiivinen kaupparatsu on myynyt ”ilmaisen” tarkastuksen jälkeen kattoremontin ylihintaan, vaikkei esimerkiksi rakenteiden uusimiselle olisi edes tarvetta.

Mikäli omakotiasuja olisi nyt harkinnut talonsa päälle uutta katetta, niin kuinka hän voi tunnistaa luotettavan kauppiaan?

– Luotettavuutta voi selvittää esimerkiksi tiedustelemalla myyjältä lähialueella olevaa referenssiä. Jos myyjä tekee tarjouksen pelkästään piirustusten pohjalta ja katolla käymättä, niin siinä vaiheessa pitäisi hälytyskellojen alkaa soida, toteaa Saneeraus K2-Groupin yrittäjä Sami Kähärä.

Mikkelin seudulla kattoremontteja ja kattojen pinnoituksia vuosien kokemuksella tekevä yrittäjä pohtii, että ehkä myyjän tulisi olla enemmän työmiehen näköinen kuin sliipattu pukumies. Ylipukeutuneesta myyjästä pitäisi ymmärtää, että kyseisessä yrityksessä on iso kulurakenne.

– Heillä on myös aina kova halua repiä koko katto auki. Vanhuksille on myyty väkisin peltikattoja. Hyviä kattoja on purettu pois, vaikka remontin pystyisi tekemään kuntoon vähemmilläkin korjauksilla.

– Tällaiset yritykset eivät tee yleensä tiili- ja huopakattoja ollenkaan. Jos myyjä yrittää kaupata konesaumatun katon tilalle profiilipeltikaton, niin silloin ei olla hyvällä asialla. Konesaumakatto on ihan paras, Kähärä tietää.

 

Savon Rakennus- ja Peltimestarit Oy:n yrittäjä Heikki Tiihonen arvelee uusien kattoalan yrittäjien pyrkivän markkinoille nopeiden kauppojen toivossa.

– Asiakkaita kontaktoidaan ensin puhelimitse. Heiltä kysellään kattoasioihin liittyviä tietoja ja tarpeita, joiden perusteella myyntimiehet lähtevät liikkeelle ovelta ovelle kiertäen, Tiihonen kertoo.

Perinteisen peltisepänliikkeen edustaja muistuttaa, että asiakkaalle on annettava riittävästi harkinta-aikaa. Tilanne muuttuu pakkomyynniksi, jos sopimus vaaditaan allekirjoitettavaksi saman tien.

– Meillä tarjouksen voimassaoloaika on yleensä pari viikkoa. Näin asiakkaalle jää aikaa harkitsemiseen tarjouksien osalta.

Asiakkaalle voi tulla varsinaisen urakan jälkeen yllättäviä lisäkuluja, jos tarjouksessa ei ole huomioitu kaikkia asioita.

– Pyrin tekemään tarjouksen, joka sisältää ihan kaiken. Aina kattokartoituksessa ei pysty toteamaan kaikkia lahovaurioita, jos talossa ei ole avointa yläpohjaa tai ullakkotiloja.

– Emme kuitenkaan tee mitään ilman asiakkaan lupaa. Kuvaamme ja dokumentoimme purkuvaiheen ja olemme aina asiakkaaseen yhteydessä.

Tiihonen sanoo lopuksi, että tunnollinen urakoitsija tarjoaa laadukkaita kattomateriaaleja takuuasiat huomioiden.  Uuden kattorakenteen täytyy soveltua vanhojen rakenteiden päälle toimivaksi ratkaisuksi tuuletukset huomioon ottaen.

Mitä isompi, sitä pienempi. – Pakettiautojen autovero on suhteessa pienempi kun kantavuus on suurempi, kertoo myyntipäällikkö Jouni Mustonen Savilahden Auto Oy:stä.

Pakettiautokauppa odottaa nykäisyä

|
Hyötyajoneuvojen kehitys on ottanut isoja askelia henkilöautojen tapaan. Vanha toteamus Etelä-Savon hitaasta reagoinnista talouden muutoksiin näkyy pitävän paikkansa, mikäli on uskominen pakettiautojen myyntitilastoihin. Valtakunnallisesti ...
Mikkelin Lasiasennuksen lasiasentaja Jarno Puntanen näyttää 1980-luvulla rakennettuun omakotitaloon vaihdettavaa ikkunapakettia. Koska karmit olivat kunnossa, niin ikkunoiden kunnostukseen riittää vain lasien vaihto.

Energiahukan saa kuriin useilla toimilla

|
Jos seinän nurkista vetää ja ikkunalasit huurustuvat, niin kodin lämpö voi lämpö karata kattoharjalla istuville harakoille. Energian kulutusta voi vähentää askel kerrallaan. Syksyn viiletessä ...
Silja Kallioinen on harrastanut voimistelua reilun vuoden. Hänen tavoitteena on päästä kilpailemaan joskus ”isoihin kisoihin”.

Sirius sai lainaksi huippuosaamista

|
Tavoitteena on nostaa seuran valmennuksen tasoa. Lajin kysyntä yllätti voimisteluseuran väen. Silja Kallioinen on Voimisteluseura Sirius ry:n kasvatti, jonka tavoitteena on päästä tulevaisuudessa kilpailemaan ...
Joulun lähestyessä Arto Rantasen tuotteita lähtee paljon pukinkonttiin. Yksi erikoisuuksista on oikeassa reunassa oleva hapankaalin valmistuksessa käytettävä kaalinuija. Asiakkaan tarpeesta Rantanen alkoi myös valmistaa meditointipenkkejä, jotka ovatkin saavuttaneet yllättävän suosion.

Sydämellä tehtyjä puutöitä

|
Puu nähdään entistä arvokkaampana materiaalina. Astuttaessa sisään OR groupin tehtaanmyymälään vastassa on käsintehty ruokailupöytä sekä muita paikallisen puusepän Arto Rantasen valmistamia tuotteita. Tehtaanmyymälän ja ...
AGCO Suomi Oy Mikkelin myymäläpäällikkö Ville Kosonen iloitsi voittajan puolesta.  Uuden peräkärrin omistaja Aki Roppola ja Muurametalojen edustaja Tarja Haukka paiskasivat kättä palkinnon luovutuksen yhteydessä.

Peräkärri lähti Kuopioon

|
Muurametalot järjesti Mikkelin Asuntomessuilla arvonnan, jonka pääpalkintona oli henkilöauton kuomullinen peräkärri. Peräkärrin voittajalla, kuopiolaisella Aki Roppolalla, kävikin melkoinen tuuri. Miehen täyttämä arvontalappu poimittiin noin ...