Kattoremontin urakoitsija kannattaa valita maltilla

|

Sami Kärähä tarkisti polyurea-auton pinnoitusruiskun ennen keikalle lähtöä.
Sami Kärähä tarkisti polyurea-auton pinnoitusruiskun ennen keikalle lähtöä.

Kattoja myydään nopean kaupan toivossa. Hyvän tavan mukaan asiakkaalle on annettava vähintään parin viikon harkinta-aika.

Kevät on saanut kattoremontteja kauppaavat myyntimiehet liikkeelle. Alalle on tullut paljon uusia yrityksiä, mutta valitettavasti heidän joukossaan on myös heitä, jotka eivät edusta missään määrin rehellistä myyntitaktiikkaa. Hämäränoloiset myyntimiehet kiertävät omakotitaloissa ovelta ovelle ja kohdentavat myyntipuheensa usein yksinäisille vanhuksille. Härskeimmissä tapauksissa aggressiivinen kaupparatsu on myynyt ”ilmaisen” tarkastuksen jälkeen kattoremontin ylihintaan, vaikkei esimerkiksi rakenteiden uusimiselle olisi edes tarvetta.

Mikäli omakotiasuja olisi nyt harkinnut talonsa päälle uutta katetta, niin kuinka hän voi tunnistaa luotettavan kauppiaan?

– Luotettavuutta voi selvittää esimerkiksi tiedustelemalla myyjältä lähialueella olevaa referenssiä. Jos myyjä tekee tarjouksen pelkästään piirustusten pohjalta ja katolla käymättä, niin siinä vaiheessa pitäisi hälytyskellojen alkaa soida, toteaa Saneeraus K2-Groupin yrittäjä Sami Kähärä.

Mikkelin seudulla kattoremontteja ja kattojen pinnoituksia vuosien kokemuksella tekevä yrittäjä pohtii, että ehkä myyjän tulisi olla enemmän työmiehen näköinen kuin sliipattu pukumies. Ylipukeutuneesta myyjästä pitäisi ymmärtää, että kyseisessä yrityksessä on iso kulurakenne.

– Heillä on myös aina kova halua repiä koko katto auki. Vanhuksille on myyty väkisin peltikattoja. Hyviä kattoja on purettu pois, vaikka remontin pystyisi tekemään kuntoon vähemmilläkin korjauksilla.

– Tällaiset yritykset eivät tee yleensä tiili- ja huopakattoja ollenkaan. Jos myyjä yrittää kaupata konesaumatun katon tilalle profiilipeltikaton, niin silloin ei olla hyvällä asialla. Konesaumakatto on ihan paras, Kähärä tietää.

 

Savon Rakennus- ja Peltimestarit Oy:n yrittäjä Heikki Tiihonen arvelee uusien kattoalan yrittäjien pyrkivän markkinoille nopeiden kauppojen toivossa.

– Asiakkaita kontaktoidaan ensin puhelimitse. Heiltä kysellään kattoasioihin liittyviä tietoja ja tarpeita, joiden perusteella myyntimiehet lähtevät liikkeelle ovelta ovelle kiertäen, Tiihonen kertoo.

Perinteisen peltisepänliikkeen edustaja muistuttaa, että asiakkaalle on annettava riittävästi harkinta-aikaa. Tilanne muuttuu pakkomyynniksi, jos sopimus vaaditaan allekirjoitettavaksi saman tien.

– Meillä tarjouksen voimassaoloaika on yleensä pari viikkoa. Näin asiakkaalle jää aikaa harkitsemiseen tarjouksien osalta.

Asiakkaalle voi tulla varsinaisen urakan jälkeen yllättäviä lisäkuluja, jos tarjouksessa ei ole huomioitu kaikkia asioita.

– Pyrin tekemään tarjouksen, joka sisältää ihan kaiken. Aina kattokartoituksessa ei pysty toteamaan kaikkia lahovaurioita, jos talossa ei ole avointa yläpohjaa tai ullakkotiloja.

– Emme kuitenkaan tee mitään ilman asiakkaan lupaa. Kuvaamme ja dokumentoimme purkuvaiheen ja olemme aina asiakkaaseen yhteydessä.

Tiihonen sanoo lopuksi, että tunnollinen urakoitsija tarjoaa laadukkaita kattomateriaaleja takuuasiat huomioiden.  Uuden kattorakenteen täytyy soveltua vanhojen rakenteiden päälle toimivaksi ratkaisuksi tuuletukset huomioon ottaen.

Ensimmäinen Suomessa. Jyri Patja (takana) ja Heikki Hyttinen tarkastelevat viittä vaille valmista kahden perämoottorin asennusta. Kuvassa näkyvän moottorimallin kohdalla kysymys oli ensimmäisestä synkronoinnista Suomessa.

10 vuotta on opettanut paljon

|
Monipuolinen palvelutarjonta pitää korjaamon leivän syrjässä kiinni. Etupäässä autojen ja pienkoneiden huoltoja sekä korjauksia tekevä Johtokadun Auto on 10 vuoden taipaleensa aikana suuntautunut yhä ...
Nissan palkitsi Juvalta lähtöisin olevan Mika Venäläisen.

Venäläinen yllätettiin täysin

|
Pohjoismaiden sekä Baltian maiden Nissan myyjät kokoontuivat Ruotsiin. Etelä-Savon Auto Oy:n huoltoneuvoja Mika Venäläinen sai hiljattain tunnustuksen ”Vuoden Nissan huoltoneuvoja Suomessa”. Palkinto luovutettiin toukokuun ...
Esa-laitureita on esillä ja ihmisten vapaassa käytössä, omalla vastuulla Mikkelipuiston vieressä. Aurinkoisilla keleillä paikka on erittäin suosittu. – Kaupungille pieni vinkki, että tännehän voisi tuoda jonkun penkin ja roskikset, niin paikka pysyy viihtyisänä, Esa Vahvaselkä kertoo terveisiä.

Laituri on kesällä lisähuone

|
Laitureita asennetaan pääasiassa mökkiläisille. Kesän ensimmäiset helteet tuovat ranta-asukkaille ja mökkiläisille mieleen laiturin tarpeellisuuden. Helteillä laiturista saa helposti lisää oleskelutilaa. Suurimmille laitureille voi sijoittaa ...
Mikkelin Romumetallin Hannu Vesanka, Jere Hytönen ja Mikael Pitkänen haluavat avata yrityksen toimintaa.

Hanskapäivät järjestään toista kertaa

|
Hanskoja ei lyödä tiskiin vaan ne laitetaan jakoon. Mikkelin Romumetalli järjestää yhdessä Kuusakoski Oy:n kanssa kaikille avoimet Hanskapäivät lauantaina 26. päivä. Tapahtuma järjestetään Mikkelin ...