Evain haluaa avaimet sähköisiksi

|

Tero Pynnönen esitteli kansanedustaja Antti Häkkäselle ratkaisua, joka mahdollistaa avaimen toimituksen sähköisesti asiakkaalle.
Tero Pynnönen esitteli kansanedustaja Antti Häkkäselle ratkaisua, joka mahdollistaa avaimen toimituksen sähköisesti asiakkaalle.

Nuorella yrityksellä on suuret tavoitteet.

Mikkeliläinen yritys Evain Systems Oy haluaa ottaa askeleen nykyaikaan avainten ja tilanhallinnan kehittämisessä.

– Jokaisella on varmasti käytössään jonkinlainen avain tai kulkukortti. Itse avain, metallinen kappale on pysynyt vuosisatojen saatossa melkein samanlaisena. Tähän tuomme modernin ratkaisun, yrityksen toimitusjohtaja Veli-Matti Sinkkonen alustaa.

Tero Pynnönen on yhdessä Sinkkosen kanssa kehittänyt turvallisen ja innovatiivisen uuden digitaalisen avaimen, sekä tilavaraus- ja hallintajärjestelmän.

– Pari vuotta tässä on vierähtänyt ja itse yritys on ollut toiminnassa vuoden verran. Haastavinta on ollut saada kaikki palikat toimimaan keskenään, Sinkkonen kertoo.

Miehet eivät usko, että perinteinen avain tulee koskaan tyystin häviämään, ainakaan lähivuosina, mutta tilaa uudelle ratkaisulle on nähtävissä. Lukittuja tiloja tulee aina olemaan, mutta se kuinka niihin kuljetaan, on asia erikseen.

– Nyt on otollinen aika ottaa askel eteenpäin, koska kaikki digitalisoituu kovaa vauhtia, Sinkkonen toteaa.

Järjestelmä ei sulje pois tavallisen avaimen käyttämistä digitaalisen avaimen rinnalla.

 

Digitaalinen avain toimii missä tahansa nykyaikaisessa puhelimessa. Vastaanottaja saa viestin, joka sisältää linkin itse avaimeen. Ovessa oleva lukulaite osaa tulkita kulkutunnisteen.

– Tällä keinolla esimerkiksi monet vuokrattavat toimisto-, sauna-, liikunta- ja harrastetilat sekä esimerkiksi lomakeskukset ja suuremmat organisaatiot pääsevät eroon avainrumbasta. Tilankäyttäjä voi varata ja maksaa palvelun sekä saada avaimen suoraan verkosta.

Digitaalisen avaimen voi ottaa käyttöön mihin tahansa oveen, eikä järjestelmä näy ulospäin mitenkään normaalista poikkeavana. Kun tilan käyttöoikeus lakkaa, avain tuhoutuu automaattisesti.

– Avaimia ei pysty kopioimaan, lukemaan etänä taskusta tai lompakosta, välittämään eteenpäin tai väärentämään. Tämä erottaa ratkaisumme monista kilpailijoista, Pynnönen kertoo.

Yksi eroista on myös, että käyttäjän ei tarvitse ladata erikseen mitään mobiilisovellusta puhelimeen, ja se toimii kaikkien valmistajien puhelimissa, kaikilla käyttöjärjestelmillä.

 

Yrityksillä on käytössään kymmeniä, satoja, ellei useita tuhansia avaimia, vierailijakortteja ja kulkulupia. Näiden hallinnointi on usein työlästä ja aikaa vaativaa.

– Avaimen häviäminen ei siis enää tulevaisuudessa tarkoita, että koko lukkojärjestelmä täytyy laittaa uusiksi, Sinkkonen toteaa.

Avainten ja tilanhallinta muuttuu helpoksi sekä turvalliseksi.

Hannu Nikulainen täytti vuoden alussa 50 vuotta. Omalla konealan yrityksellä täyttyy 30 vuoden rajapyykki vuoden päästä.

Nikulaisen tähtäimessä on pitkä työura

|
Kilpailutus karsii työnlaadun arvostusta. Kesämökin pihalla jyllää kaivinkone. Kauhakuormaajan jykevä kauha koukkaa sorakasasta kauhallisen hiekkaa ja tiputtaa sen valmisteilla olevan rakennuksen perustusten juurille. Koneen ...
Yrittäjä Kimmo Hämäläinen kertoo, että laajennuksen avajaiset on pitämättä. Tilassa tehdään vielä pieniä viilauksia. –Asiakkaat ovat  tietenkin tervetulleita, Hämäläinen huomauttaa.

Puusepillä riittää työnsarkaa

|
Puusepänliike laajentaa ja haluaa palvella entistä kattavammin. Puusepänliike Pro Joinery Ky saavuttaa helmi-maaliskuun vaihteessa täysi-ikäisyyden eli 18 vuotta. Oravinmäellä sijaitsevan verstaan yhteyteen on rakennettu ...
Kiinteistönhuoltohommiin lähdettiin 80-luvulla tällaisella autolla Olli Pylkkänen ja Kari Huttunen esittelevät.

Savon Talohoito uusi konekantansa

|
Laitehankinnalla on merkittävä työllistämisvaikutus. Porrassalmenkadun alkupäässä sijaitseva Savon Talohoito Oy on talviaamuisin lumenauraajien tukikohta. Kun kaupungin kiinteistöjen pihoille on satanut lunta yön aikana yli ...
Ari Hyytiäinen esittelee tuhkalle mainiosti soveltuvaa jalopuista saarniuurnaa.

Ovi aukesi hautauspalvelualalle

|
Yrittäjälle on kunnia-asia palvella omaisia surujuhlassa. Mikkelissä kymmenen vuotta rakennusalan yrittäjänä toiminut Ari Hyytiäinen vaihtoi toimenkuvansa siirtymällä hautausalalle. Aikaisemmassa työssään tulisijoihin ja savupiippuihin erikoistunut ...