Puusepillä riittää työnsarkaa

|

Yrittäjä Kimmo Hämäläinen kertoo, että laajennuksen avajaiset on pitämättä. Tilassa tehdään vielä pieniä viilauksia. –Asiakkaat ovat  tietenkin tervetulleita, Hämäläinen huomauttaa.
Yrittäjä Kimmo Hämäläinen kertoo, että laajennuksen avajaiset on pitämättä. Tilassa tehdään vielä pieniä viilauksia. –Asiakkaat ovat tietenkin tervetulleita, Hämäläinen huomauttaa.

Puusepänliike laajentaa ja haluaa palvella entistä kattavammin.

Puusepänliike Pro Joinery Ky saavuttaa helmi-maaliskuun vaihteessa täysi-ikäisyyden eli 18 vuotta. Oravinmäellä sijaitsevan verstaan yhteyteen on rakennettu noin 53 neliön laajennus, joka toimii toimistona sekä myymälänä. Verstaan puolella neliöitä on noin 540.

– Tässä on helppo esitellä tuotteita ja suunnitella asiakkaan tarpeisiin sopivia kalusteita, yrittäjä Kimmo Hämäläinen toteaa.

Lisänä palveluissa on Aina -keittiöiden edustus. Suunnitteilla on, että verkkosivujen kautta asiakas pystyy suunnittelemaan itse keittiönsä ulkonäön. Toteutus hoituu liikkeen puolesta.

– Meiltä saa uutuutena myös kodinkonieta. Halusimme, että kauttamme on mahdollista hankkia kaikki keittiöön tarvittavat kalusteet ja koneet. Myös vanerin sahauspalvelu on ollut kasvussa, Hämäläinen jatkaa.

 

Verstaan puolella työskentelee kaksi työntekijää, jotka kurvaavat pihaan asennuskeikalta. Kohta alkaakin kuulua hiljainen sahan ääni.

– Alkuvuosi, sanotaanko tammi-kesäkuu, on sitä kiireisempää aikaa. Kesäksi luonnollisesti hiljenee, kun lomat alkavat pyöriä.

Laajennuksessa on esillä puuseppien osaamista. Esimerkiksi ikkunankarmit eivät ole perinteisen valkoiset, vaan kauttaaltaan paikan päällä työstettyä tammea.

– Halusimme vähän erilaista ilmettä ja täytyy myöntää, että karmit miellyttävät myös omaa silmää, Hämäläinen toteaa katsellessaan uusia ikkunoitaan.

 

Puolapuut ovat hittituote, joita löytyy varastosta puuvalmiina.
Puolapuut ovat hittituote, joita löytyy varastosta puuvalmiina.

Yritys valmistaa kalusteita yrityksille ja yksityisille. Viimeisimpänä mielenkiintoisena projektina on ollut arkkitehtipariskunnalle tehdyt kalusteet.

– Teimme heille lähes kaikki kodin kiintokalusteet. Myös Osuuspankin jokin aika sitten uusittu info- ja palvelutiski on meidän käsialaa, Hämäläinen kertoo.

Yksityiselle puolelle valmistetaan muun muassa ruokapöytiä, lipastoja, tv-tasoja ja hyllykköjä.  Melkein mitä vain asiakkaat osaavat kysyä. Parin viime vuoden hittituote ovat olleet puolapuut.

– Puolapuita kysytään tasaiseen tahtiin. Kuka käyttää mitenkin, joko sisutuselementtinä tai miksi ei voimisteluunkin, Hämäläinen toteaa.

Arto Immosella on hierontatilat Savisillassa, lisäksi hän tekee myös kotikäyntejä.

Urheiluhieronta sopii kaikille

|
Urheiluhieroja Arto Immonen tarjoaa hoitoja paitsi urheilijoille ja liikuntaa harrastaville, myös muillekin. Hieronnan lisäksi Immosen käytössä on Cryonic huippukylmähoitolaite. Rantasalmelta maatalosta kotoisin oleva Immonen ...
Mikkelin kaupunki palkitsi Olli Heinikaisen luotsaaman Ola Oy:n vuoden 2017 yrityspalkinnolla. Palkinto luovutettiin yritysgaalassa Pieksämäellä Veturitalleilla. Myös MP on palkinnut hänet vuoden 2017 taustavaikuttajana.

Yhteispeli on avainasemassa

|
Palkinto yllätti Ola Oy:n yrittäjän Olli Heinikaisen. Mikkelin kaupungin yrityspalkinto on perinteinen kaupunginhallituksen osoittama tunnustus Mikkelissä toimivalle yritykselle. Heinikainen arvelee osasyynä tunnustukselle olevan yrityksen ...
Kauaskantoisia ratkaisuja. Pitkäjänteinen yhteistyö vakaiden kumppanien kanssa ja selvät päämäärät ovat johtaneet siihen, että Pekka Piispa johtamat yritykset työllistävät jo 55 henkilöä.

Elämäntyönä yrittäminen

|
Nuori Pekka Piispa tuskin osasi uneksiakaan 30 vuotta sitten, miten antoisa yrittäjäura on edessä. Hankkijan konemyyjänä toimineelle Pekka Piispalle tarjoutui tilaisuus yrittäjyyteen vuoden 1987 ...