Puusepillä riittää työnsarkaa

|

Yrittäjä Kimmo Hämäläinen kertoo, että laajennuksen avajaiset on pitämättä. Tilassa tehdään vielä pieniä viilauksia. –Asiakkaat ovat  tietenkin tervetulleita, Hämäläinen huomauttaa.
Yrittäjä Kimmo Hämäläinen kertoo, että laajennuksen avajaiset on pitämättä. Tilassa tehdään vielä pieniä viilauksia. –Asiakkaat ovat tietenkin tervetulleita, Hämäläinen huomauttaa.

Puusepänliike laajentaa ja haluaa palvella entistä kattavammin.

Puusepänliike Pro Joinery Ky saavuttaa helmi-maaliskuun vaihteessa täysi-ikäisyyden eli 18 vuotta. Oravinmäellä sijaitsevan verstaan yhteyteen on rakennettu noin 53 neliön laajennus, joka toimii toimistona sekä myymälänä. Verstaan puolella neliöitä on noin 540.

– Tässä on helppo esitellä tuotteita ja suunnitella asiakkaan tarpeisiin sopivia kalusteita, yrittäjä Kimmo Hämäläinen toteaa.

Lisänä palveluissa on Aina -keittiöiden edustus. Suunnitteilla on, että verkkosivujen kautta asiakas pystyy suunnittelemaan itse keittiönsä ulkonäön. Toteutus hoituu liikkeen puolesta.

– Meiltä saa uutuutena myös kodinkonieta. Halusimme, että kauttamme on mahdollista hankkia kaikki keittiöön tarvittavat kalusteet ja koneet. Myös vanerin sahauspalvelu on ollut kasvussa, Hämäläinen jatkaa.

 

Verstaan puolella työskentelee kaksi työntekijää, jotka kurvaavat pihaan asennuskeikalta. Kohta alkaakin kuulua hiljainen sahan ääni.

– Alkuvuosi, sanotaanko tammi-kesäkuu, on sitä kiireisempää aikaa. Kesäksi luonnollisesti hiljenee, kun lomat alkavat pyöriä.

Laajennuksessa on esillä puuseppien osaamista. Esimerkiksi ikkunankarmit eivät ole perinteisen valkoiset, vaan kauttaaltaan paikan päällä työstettyä tammea.

– Halusimme vähän erilaista ilmettä ja täytyy myöntää, että karmit miellyttävät myös omaa silmää, Hämäläinen toteaa katsellessaan uusia ikkunoitaan.

 

Puolapuut ovat hittituote, joita löytyy varastosta puuvalmiina.
Puolapuut ovat hittituote, joita löytyy varastosta puuvalmiina.

Yritys valmistaa kalusteita yrityksille ja yksityisille. Viimeisimpänä mielenkiintoisena projektina on ollut arkkitehtipariskunnalle tehdyt kalusteet.

– Teimme heille lähes kaikki kodin kiintokalusteet. Myös Osuuspankin jokin aika sitten uusittu info- ja palvelutiski on meidän käsialaa, Hämäläinen kertoo.

Yksityiselle puolelle valmistetaan muun muassa ruokapöytiä, lipastoja, tv-tasoja ja hyllykköjä.  Melkein mitä vain asiakkaat osaavat kysyä. Parin viime vuoden hittituote ovat olleet puolapuut.

– Puolapuita kysytään tasaiseen tahtiin. Kuka käyttää mitenkin, joko sisutuselementtinä tai miksi ei voimisteluunkin, Hämäläinen toteaa.

Hannu Nikulainen täytti vuoden alussa 50 vuotta. Omalla konealan yrityksellä täyttyy 30 vuoden rajapyykki vuoden päästä.

Nikulaisen tähtäimessä on pitkä työura

|
Kilpailutus karsii työnlaadun arvostusta. Kesämökin pihalla jyllää kaivinkone. Kauhakuormaajan jykevä kauha koukkaa sorakasasta kauhallisen hiekkaa ja tiputtaa sen valmisteilla olevan rakennuksen perustusten juurille. Koneen ...
Tero Pynnönen esitteli kansanedustaja Antti Häkkäselle ratkaisua, joka mahdollistaa avaimen toimituksen sähköisesti asiakkaalle.

Evain haluaa avaimet sähköisiksi

|
Nuorella yrityksellä on suuret tavoitteet. Mikkeliläinen yritys Evain Systems Oy haluaa ottaa askeleen nykyaikaan avainten ja tilanhallinnan kehittämisessä. – Jokaisella on varmasti käytössään jonkinlainen ...
Kiinteistönhuoltohommiin lähdettiin 80-luvulla tällaisella autolla Olli Pylkkänen ja Kari Huttunen esittelevät.

Savon Talohoito uusi konekantansa

|
Laitehankinnalla on merkittävä työllistämisvaikutus. Porrassalmenkadun alkupäässä sijaitseva Savon Talohoito Oy on talviaamuisin lumenauraajien tukikohta. Kun kaupungin kiinteistöjen pihoille on satanut lunta yön aikana yli ...
Ari Hyytiäinen esittelee tuhkalle mainiosti soveltuvaa jalopuista saarniuurnaa.

Ovi aukesi hautauspalvelualalle

|
Yrittäjälle on kunnia-asia palvella omaisia surujuhlassa. Mikkelissä kymmenen vuotta rakennusalan yrittäjänä toiminut Ari Hyytiäinen vaihtoi toimenkuvansa siirtymällä hautausalalle. Aikaisemmassa työssään tulisijoihin ja savupiippuihin erikoistunut ...