Ovi aukesi hautauspalvelualalle

|

Ari Hyytiäinen esittelee tuhkalle mainiosti soveltuvaa jalopuista saarniuurnaa.
Ari Hyytiäinen esittelee tuhkalle mainiosti soveltuvaa jalopuista saarniuurnaa.

Yrittäjälle on kunnia-asia palvella omaisia surujuhlassa.

Mikkelissä kymmenen vuotta rakennusalan yrittäjänä toiminut Ari Hyytiäinen vaihtoi toimenkuvansa siirtymällä hautausalalle. Aikaisemmassa työssään tulisijoihin ja savupiippuihin erikoistunut mies sanoo, että alanvaihdos oli hänelle hyvin luontevaa. Hän oli pohtinut hautausalalla työskentelyä jo armeijan jälkeen, mutta vielä tuolloin asia ei ollut ajankohtainen.

Kun Mikkelissä toimineen Hautauspalvelu Horisontin liiketoiminta tuli alkuvuodesta myyntiin, niin Hyytiäinen katsoi hyväksi hetkeksi tarttua tilaisuuteen.

– Katselin iäkkäitä kollegoja, joilla alkoi olla fyysisen kunnon puolesta pikkuvikoja. Mietin, että jaksanko itse keikkua jäisellä peltikatolla vielä 50–60-vuotiaana ja voisiko tulevaisuus olla omasta puolestani hieman säästäväisempi. Tietenkin ryhdyin tähän myös alan kiinnostavuuden takia, hän perustelee valintaansa.

– Tulin tutustumaan työhön sitä silmällä pitäen, että jos jäisinkin itse pyörittämään tätä paikkaa ja, että saisin tästä varsinaisen leipätyön.

Hyytiäinen sekä Horisonttia Mikkelissä ja Savonlinnassa pitävä Jari Kuusela miettivät yhdessä, että jatkuuko toiminta yrityskaupan jälkeen vielä samalla nimellä Mikkelissä. He päätyivät kuitenkin nimenvaihtoon siksi, etteivät eri kaupungissa sijaitsevat liikkeet sotkeudu toisiinsa. Näin Hyytiäisen liikkeestä tuli Hautauspalvelu Lautturi Ky.

– Olen itse vedenläheinen ihminen. Nimi lähti muodostumaan vanhoista elokuvista, Tuonelan lautturista ja Kalevalasta. Lautturi kuljettaa yli virran ja tässä tapauksessa ekologisesti. Nimi on sympaattisen lempeä ja helppo muistaa.

Hyytiäinen toteaa, että muuten liiketoimintakonsepti pysyi samana, eli asiakkaille on tarjolla samat tuotteet ja edulliset hinnat.

– Olen kyllä kaikin puolin vakuuttunut, että tämä on minun juttu. Minulle on kunnia-asia, että saan olla mukana hoitamassa asioita omaisten puolesta surujuhlissa.

Savilahdenkadun varrella sijaitsevan hautauspalveluliikkeen ikkuna on somistettu vanhoilla työkaluilla.
Savilahdenkadun varrella sijaitsevan hautauspalveluliikkeen ikkuna on somistettu vanhoilla työkaluilla.

Mikkelissä on tällä hetkellä muutama hautaustoimisto. Hyytiäinen uskoo, että myös hänen yritykselleen löytyy kaupungista jalansijaa.

– Näkymä on hyvä sen osalta, että Mikkelissä ja Etelä-Savossa on iäkäs väestö. Kyllä täältä kaikille töitä sen verran löytyy, että tästä elantonsa saa.

Hyytiäinen uskoo erottuvansa palvelujen tarjonnasta edullisuudella ja ekologisuudella, niin sanottuna uuden ajan hautaustoimistona.

– Sekoitus uutta ja vanhaa on hyvä yhdistelmä. Hautauspalvelut hoidetaan hautausluvasta hautapaikkaan asti. Palvelut kattavat kaiken sen väliltä.

– Yritystoiminta on käynnistynyt hyvin. Kiitos kaikille tähän asti olleille asiakkaille. Tästä on hyvä jatkaa kohti syksyä, Hyytiäinen päättää hymyillen.

Arto Immosella on hierontatilat Savisillassa, lisäksi hän tekee myös kotikäyntejä.

Urheiluhieronta sopii kaikille

|
Urheiluhieroja Arto Immonen tarjoaa hoitoja paitsi urheilijoille ja liikuntaa harrastaville, myös muillekin. Hieronnan lisäksi Immosen käytössä on Cryonic huippukylmähoitolaite. Rantasalmelta maatalosta kotoisin oleva Immonen ...
Mikkelin kaupunki palkitsi Olli Heinikaisen luotsaaman Ola Oy:n vuoden 2017 yrityspalkinnolla. Palkinto luovutettiin yritysgaalassa Pieksämäellä Veturitalleilla. Myös MP on palkinnut hänet vuoden 2017 taustavaikuttajana.

Yhteispeli on avainasemassa

|
Palkinto yllätti Ola Oy:n yrittäjän Olli Heinikaisen. Mikkelin kaupungin yrityspalkinto on perinteinen kaupunginhallituksen osoittama tunnustus Mikkelissä toimivalle yritykselle. Heinikainen arvelee osasyynä tunnustukselle olevan yrityksen ...
Kauaskantoisia ratkaisuja. Pitkäjänteinen yhteistyö vakaiden kumppanien kanssa ja selvät päämäärät ovat johtaneet siihen, että Pekka Piispa johtamat yritykset työllistävät jo 55 henkilöä.

Elämäntyönä yrittäminen

|
Nuori Pekka Piispa tuskin osasi uneksiakaan 30 vuotta sitten, miten antoisa yrittäjäura on edessä. Hankkijan konemyyjänä toimineelle Pekka Piispalle tarjoutui tilaisuus yrittäjyyteen vuoden 1987 ...