Kiinteistöhuolto Brahen isäntä vaihtui

|

Terho Pistool ja Matti Räisänen solmivat yrityskaupat toukokuun viimeisenä päivä.
Terho Pistool ja Matti Räisänen solmivat yrityskaupat toukokuun viimeisenä päivä.

Matti Räisäsen perustama Kiinteistöhuolto Brahe Ky vaihtoi kesäkuun alussa omistajaa, kun Terho Pistoolin omistama MHS-palvelut osti sen liiketoiminnan.

Räisäsen päätti luopua vuonna 2011 perustetun yrityksen omistuksesta sairastuttuaan vakavasti 2,5 vuotta sitten. Vaikka miehellä on tällä hetkellä sairauden taistelua vastaan terveen paperit, hän katsoi viisaammaksi siirtää toimiva yritys toisen huomaan.

– Tärkeintä on hoitaa jäljellä olevaa terveyttä ja antaa kerrankin aikaa itselle, vaimolle ja kissalle, Räisänen toteaa.

Keskustelu yrityskaupasta alkoi viime vuoden marraskuussa ja tuli huippuunsa keväällä, kun Pistool päätti ostaa yritystoiminnan.

– Ei yritystoimintaa voi elää eteenpäin puolen vuoden periodilla ja varsinkaan, kun pitäisi tehdä uusia investointejakin. Terho on tähän vahvasti sitoutunut ja hän haluaa kehittää yritystä.

– Haluamme, että Ristiinassa ja Suomenniemellä on myös jatkossa laadukasta kiinteistönhoitoa. Meillä on vahva konekanta, joka mahdollistaa myös koneurakoinnit, Pistool sanoo.

Kiinteistöhuolto Brahe jää Ristiinaan aputoiminimenä, joten yrityksen tuttu brändi valkoisine autoineen ja koneineen säilyy edelleen samana. Ristiinassa kiinteistönhoidosta vastaa Jukka Lahtinen ja henkilökunta siirtyy vanhoina työntekijöinä Pistoolin palvelukseen.

– Entiset puhelinnumerot säilyvät ja asiakkaat löytävät palvelut edelleen helposti. Asiakkaat eivät välttämättä edes huomaa muutosta, Pistool toteaa.

Kaksikko sanoo miettineensä yhdessä yrityksen tulevaisuutta. Räisänen pysyy taustalla niin sanottuna tutorina, sillä hän tuntee parhaiten entisen asiakaskuntansa. Aalan ammattilaiset toteavatkin, että kaupunkialueeseen verrattuna kiinteistönhoito on maalla aivan toisenlaista.

– Siellä kiinteistönhoidolla pitää olla kasvot. Se on tärkeää, sillä asiakkaalle tulee siitä luottamus ja turvallisuus, Räisänen toteaa.

Vuokra-asunnoissa asunnossa asuvista osa haluaa sellaisia palveluja, jotka eivät varsinaisesti kuulu sopimukseen.

– Esimerkiksi lavuaarin vaihtaminen on asiakkaalle samalla sosiaalinen tapahtuma, jonka yhteydessä juodaan kahvit ja jutellaan asioista. Ei sen tarvitse olla kuin pieni hetki, viisi tai kymmenen minuuttia. Se kuvaa sitä, ettei kahvipöydässä istu vastakkain yrittäjä ja asiakas, vaan siinä kohdataan henkilöinä, kaksikko päättää.

Arto Immosella on hierontatilat Savisillassa, lisäksi hän tekee myös kotikäyntejä.

Urheiluhieronta sopii kaikille

|
Urheiluhieroja Arto Immonen tarjoaa hoitoja paitsi urheilijoille ja liikuntaa harrastaville, myös muillekin. Hieronnan lisäksi Immosen käytössä on Cryonic huippukylmähoitolaite. Rantasalmelta maatalosta kotoisin oleva Immonen ...
Mikkelin kaupunki palkitsi Olli Heinikaisen luotsaaman Ola Oy:n vuoden 2017 yrityspalkinnolla. Palkinto luovutettiin yritysgaalassa Pieksämäellä Veturitalleilla. Myös MP on palkinnut hänet vuoden 2017 taustavaikuttajana.

Yhteispeli on avainasemassa

|
Palkinto yllätti Ola Oy:n yrittäjän Olli Heinikaisen. Mikkelin kaupungin yrityspalkinto on perinteinen kaupunginhallituksen osoittama tunnustus Mikkelissä toimivalle yritykselle. Heinikainen arvelee osasyynä tunnustukselle olevan yrityksen ...
Kauaskantoisia ratkaisuja. Pitkäjänteinen yhteistyö vakaiden kumppanien kanssa ja selvät päämäärät ovat johtaneet siihen, että Pekka Piispa johtamat yritykset työllistävät jo 55 henkilöä.

Elämäntyönä yrittäminen

|
Nuori Pekka Piispa tuskin osasi uneksiakaan 30 vuotta sitten, miten antoisa yrittäjäura on edessä. Hankkijan konemyyjänä toimineelle Pekka Piispalle tarjoutui tilaisuus yrittäjyyteen vuoden 1987 ...