Metsäalan opiskelijat pääsivät hyviin käsiin

|

Luokkahuone oli muutettu pikaparturiksi ehkäisevän päihdetyön viikon tapahtumassa Salosaaressa.
Luokkahuone oli muutettu pikaparturiksi ehkäisevän päihdetyön viikon tapahtumassa Salosaaressa.

”Nyt mie lähen naisiin” tokaisi yksi metsäalan opiskelija noustuaan parturikampaajan penkiltä hiukset siistiksi leikattuna.

Etelä-Savon ammattiopisto Esedun Mikkelin toimipisteissä vietettiin marraskuun ensimmäisellä viikolla valtakunnallista ehkäisevän päihdetyön viikkoa. Osana viikon ohjelmaa oli metsäalan opiskelijoille Salosaaressa järjestetty mahdollisuus hiusten leikkuuseen.

Kolmannen vuoden parturi-kampaajaopiskelijat leikkasivat metsän poikien hiuksia hymyssä suin. Metsäalan opiskelijat kun eivät ole niitä hiljaisimpia hissukoita. Yksi huikkasi kiitokseksi ovelta, että hänelle saa halutessaan antaa oman puhelinnumeron!

Etukäteen parturipalveluihin oli ilmoittautunut vain neljä opiskelijaa, mutta tilaisuuden koittaessa parturituoliin istahti lähes viisitoista nuorta miestä. ”Tää on ihan kiva juttu, kun pääsee parturiin ilmaiseksi”, kommentoi metsäkoneenkuljettajaksi toista vuotta opiskeleva Tomi Parviainen.

Parviaisella olikin vierähtänyt aikaa edellisestä parturikäynnistä. Opiskelija Nipi Halinen naksi Parviaisen hiuksia varmoin ottein. Pikaparturi oli pystytetty Salosaaren yhteen luokkahuoneeseen. Peilejä ei ollut, mutta palautetta sai vieruskaverilta: ”Hei, sustahan tuli hieno!”

Nipi Halinen parturoi Tomi Parviaisen hiukset varmoin ottein ehkäisevän päihdetyön viikon tapahtumassa.
Nipi Halinen parturoi Tomi Parviaisen hiukset varmoin ottein ehkäisevän päihdetyön viikon tapahtumassa.

Opiskelija Jokke Kohvakka oli tehnyt varman valinnan. Kohvakkaa parturoi veljen tyttöystävä Janita Auvinen, joka on leikannut aikaisemminkin Kohvakan hiukset. ”Luotan Janitan taitoihin sataprosenttisesti”, kuittaa Kohvakka.

Halinen ja muut parturikampaajaopiskelijat olivat tyytyväisiä Salosaaren hiustenleikkauskeikkaan. ”Tämä oli mukavaa vaihtelua normaaliin koulupäivään. Oli kiva, kun asiakkaat olivat ronskeja ja puheliaita”, nauraa Halinen päivän päätteeksi.

Myös tapahtuman järjestäjänä toiminut kuraattori Katariina Romo hykertelee tyytyväisyyttään. ”Kaikki onnistui yli odotusten. Osa pojista ei ollut koskaan käynyt parturissa, joten tämä oli uusi hieno kokemus monelle”, iloitsee Romo.

Ehkäisevän päihdetyön viikolla Salosaaren opiskelijoille oli tarjolla myös asiaa Liikenneturvan ja poliisin oppitunneilla. Yhtenä päivänä luonnonvara-alan opiskelijat saivat nauttia kokki- ja tarjoilijaopiskelijoiden tekemän terveellisen välipalan.

Romo haluaa kiittää kaikkia mukana olleita rohkeasta heittäytymisestä yhteiseen tekemiseen. ”Yhdessä tekeminen ja yhteisöllisyys vahvistavat hyvää oloa ja onnellisuutta. Tämä jos mikä on parasta ehkäisevää päihdetyötä.”

Teksti ja kuvat: Laura Salonen

Henriikka Korhonen sanoo, että yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi opiskelu antoi hänelle enemmän, kuin mitä hän oli osannut odottaa. Uusi ammatti on hänelle mieluisa, ja hän toivoo töitä riittävän.

Numerot vaihtuivat kilometreihin

|
Reilu vuosi sitten Henriikka Korhonen päätti toteuttaa salaisen kiinnostuksen kohteensa ja opiskella yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi. Ennen sitä, 24-vuotias Henriikka oli ehtinyt opiskella Jyväskylän yliopistossa matematiikkaa. Kandin ...
Santeri Liukkosen päätyönä oli pintapellin vaihto. Kilpailussa loppui aika kesken, mutta voitto varmistui hyvin tehdyillä ohjelmistotehtävillä.

Liukkoselle voitto puolen pisteen erolla

|
Esedulle neljä mitalia Taitaja-SM-kisoista. Etelä-Savon ammattiopisto Esedun opiskelijat ottivat neljä mitalia ammattitaidon Taitaja-SM-kisoissa. Mikkelissä asuva Santeri Liukkonen voitti kultaa autokorinkorjauksessa. Toukokuussa Helsingissä käyty finaali ...
Salosaaren ensimmäisen vuoden metsäalan opiskelijat ryhmittäytyivät ”luokkakuvaan” uusien yhteistyökumppaneiden kanssa. Kuvassa kolmantena oikealta yrittäjä Hannu Hokkanen Veljekset Hokkanen Oy:stä, toisena oikealla Metsä Groupin operaatioesimies Perttu Liukkonen sekä oikeanpuoleisimpana Metsä Groupin tuotantopäällikkö Pasi Arkko.  Kuva: Laura Salonen

Kummikoulutoiminta lisää metsäalan vetovoimaa

|
Metsäjätti Metsä Group on aloittanut kummikoulutoiminnan. Yhtiö tekee yhteistyötä Etelä-Savon ammattiopisto Esedun metsäalan kanssa. Tähtäimessä on alan vetovoiman kasvattaminen ja opiskelijoiden työllistyminen. ”Onneksi olkoon! ...
Vesa Pyrhönen ja Teuvo Särkkä arvioivat kuinka Sergei Maliutin suoritui tehtävästä. Opiskelijan valmentaja ja opettaja Yury Bagin seurasi arviointitilannetta. Maliutin sai hyväksynnän välitarkastuksessa ja näin ollen sai jatkaa tehtäväänsä.

Maajoukkue-ehdokkaat kouluttautuivat Mikkelissä

|
Esedulta tilattuun koulutukseen osallistui viisi venäläistä autoalan opiskelijaa. Etelä-Savon ammattiopisto Esedun auto-osastolla tehtiin viime viikolla uusi aluevaltaus, kun autokorikorjauksen opettajat ja Taitaja-kilpailun ekspertit Teuvo ...
Opettaja Teuvo Särkkä ja venäläinen Sergei Maljutin tutkivat pilarin pintapeltiä

Venäläiset hakivat oppia autokorikorjaukseen

|
Kaksi venäläistä autoalan opiskelijaa oli viikon ajan valmennuksessa Etelä-Savon ammattiopisto Esedulla. Kyseessä oli venäläisten ostama kovan rahan koulutus, jossa opiskelijoita valmennettiin autokorikorjauksen ammattitaitokilpailuihin. Tämä ...