Keittiön ulkoasun voi muuttaa nopeasti

|

-Keittiöremontit perustuvat aina siihen, että ratkaisuja lähdetään hakemaan asiakkaan kertomiin ongelmiin, toteaa Antti Tiainen.
-Keittiöremontit perustuvat aina siihen, että ratkaisuja lähdetään hakemaan asiakkaan kertomiin ongelmiin, toteaa Antti Tiainen.

Ikääntyneen keittiön voi muuttaa nykyaikaiseksi ja toiminnalliseksi nopeasti.

Keittiöremontti on mittava investointi, jonka toteuttaminen vaatii yleensä hyvän harkinta-ajan. Ulkoasun uudistuksen voi tehdä myös edullisesti hyödyntämällä vanhojen keittiökaappien runkoja. Tällöin puhutaan säästöremontista, jolloin kustannuksissa päästään jopa puoleen hintaan täysremonttiin verrattuna.

Säästävässä keittiöremontissa uusitaan ovien ja saranoiden lisäksi yleensä myös pöytätasot, laatikot, vetimet ja leikkuulaudat. Toisinaan myös vanhat epäkäytännölliset ovikaapit muutetaan nykyaikaisiksi vetolaatikoiksi.

– Usein vanhat laatat halutaan korvata välitilalaminaatilla. Samassa yhteydessä vaihdetaan myös altaat ja hanat, kertoo Gaala Keittiöiden myyntipäällikkö Antti Tiainen.

Käytännössä keittiön ulkoasu muuttuu täydellisesti, mutta säilytystilat ja keittiön pohja pysyy samana.

– Säästöremontti perustuu asiakkaan kertomiin ongelmiin keittiössä, johon lähdetään hakemaan ratkaisua. Näissä huomioidaan myös keittiön arkisen käytettävyyden helpottaminen erimerkiksi erilaisten mekanismien avulla.

Tiainen sanoo, että kaikki ratkaisut ovat yksilöllisiä joka taloudessa. Palveluun kuuluu aina maksuton käynti ja kalustesuunnittelu asiakkaan luona. Näin asiakkaan kanssa voi käydä läpi eri vaihtoehtoja ajan kanssa.

– Minulla on aina mukana kattava mallisto. Erilaisia ovilevyjä on noin 150 kiloa, eli on niitä ainakin riittävästi, hän sanoo.

Erilaisten pintaväritysten lisäksi asiakkaan kanssa voidaan vertailla yhdessä myös eri tasomalleja ja vetimiä.

-Kun mallivaihtoehdot näkee kotona tutuissa tiloissa, kokonaisuuden hahmottaminenkin on ehkä helpompaa. Kuvastoissa ja kalustemyymälöiden keinovaloissa pinnat näyttävät erilaisilta, kuin kotona, jossa niitä tullaan katsomaan jatkossakin.

Tiaisen mukaan muutoshalukkuuteen vaikuttaa yleensä aika, joka tekee tehtävänsä myös keittiössä.

– Välttämättä mikään ei ole rikki, mutta aikansa katseltuaan kaappien väri voi alkaa kyllästyttää ja vanhojen holvikaarien tilalle halutaan kiiltovalkeita ja sileitä pintoja.

Hän huomauttaa, että täysremonttia edullisempi vaihtoehto on myös nopeampi ratkaisu.

– Vahvuutena on, että koko prosessin läpivieminen on nopeaa. Kalustetilauksen tekemisestä valmiiseen asennukseen menee aikaa vain kolme viikkoa. Asennuksen hoitaa meidän oma asennuspalvelu ja työstä saa kotitalousvähennyksen.

– Vielä ehtii hyvin ennen joulua, sanoo Tiainen hymyillen.

Keittiöremontit tehdään kerralla kuntoon, koska se myös yleensä niin sanotusti käytetään loppuun. — Vaikuttaisi siltä, että vanhemmat joiden lapset ovat jo muuttaneet pois kotoa, ovat tällä hetkellä innokkaita remontoijia, Puustellin myymäläpäällikkö Tero Immonen pohtii.

Keittiössä valkoinen pitää pintansa

|
Keittiön malliin voi itse vaikuttaa suunnitteluvaiheessa. Kodin sydämenä tunnettu keittiö vaatii välillä päivitystä. Nykyään puhutaan paljon remppaamisesta pikkurahalla ja tuunaamisesta. Myös keittiön voi tuunata ...
Pirjo Auvisella ja Amena Rezaeella oli hauskaa, vaikka heillä ei keskenään yhteistä kieltä ollutkaan.

Tie ystävyyteen vie ruoanlaiton kautta

|
Yhteistyö sujuu, vaikkei yhteistä kieltä olekaan. Leivonta ja ruokailu tapahtuvat lattialla. Omakotitalon keittiö on täynnä naisia. Yksi pilkkoo purjoa, toinen viipaloi munakoisoa ja kolmas ...
Suunnitteluohjelman avulla keittiösuunnitelmat voidaan toteuttaa kolmiulotteisina. – Kuvien avulla asiakkaat saavat keittiöstä mahdollisimman todellisuutta vastaavan mielikuvan, kertoo yrittäjä Päivi Kyröläinen.

Keittiökauppias näkee alan piristyvän

|
Monipuoliselle työlle löytyy myös vastapainoa Keittiömaailma Mikkelin yrittäjä Päivi Kyröläinen istuu työpöytänsä ääressä ja selaa viime kesänä ilmestyneitä messuesitteitä. – Katselen ja etsin lisää ...