Penkkipunnerrus vei mennessään

|

Ilkka Lukkarinen harjoittelee kaveriporukan omalla salilla Rokkalassa.
Ilkka Lukkarinen harjoittelee kaveriporukan omalla salilla Rokkalassa.

Mikkeliläinen voimannostaja nousi 600 osallistujan joukosta maailmanennätysmieheksi.

Joulukuun alussa Mikkeliläinen Ilkka Lukkarinen kävi West Palm Beachilla Floridassa voimannoston maailmanmestaruuskilpailuissa hyvällä menestyksellä. Mies voitti penkkipunnerruksessa alle 140 kiloisten sarjassa kaksi maailmanmestaruutta ja teki yhden maailmanennätyksen.

– Reissu meni ihan nappiin. Ainoa asia, mikä jäi harmittamaan oli se, että multi ply:ssä ennätys jäi tekemättä. Maailman ennätys olisi ollut 406 kiloa, Lukkarinen kertoo.

Luokissa ei ole juurikaan muita eroja kuin varusteet, jotka eroavat toisistaan kangaskerroksilla. Single ply luokassa sallitaan yksinkertaisesta kankaasta valmistetut varusteet, kun taas multi plyssä sallitaan monikankaiset varusteet. Penkistä nousi single ply sarjassa 345 kiloa ja multi plyssä 375 kiloa. Mukana reissussa olivat tyttöystävä, manageri Jukka Holmsted, Ville Karppinen ja Jukka Vasara.

– Haaveenani on aina ollut punnertaa 400 kiloa. Kertaalleen se jo salilla meni ja menee se vielä jossain vaiheessa muuallakin, Lukkarinen toteaa.

Lukkarinen on kilpaillut penkkipunnerruksessa yhdeksän vuotta ja harrastanut lajia noin 12 vuotta. Lajin pariin hän eksyi isänsä Harri Lukkarisen kautta.

– Isäni on ollut kehonrakennuksessa mukana todella pitkään ja nyt hän toimii minun valmentajana.

Lukkarinen lopetti jääkiekon pelaamisen yläasteella ja siirtyi isänsä jalanjäljissä kohti kuntosalia. Hän kehoittaa lajista kiinnostuneita hakeutumaan sellaisen henkilön pariin, joka tuntee lajin.

– Tärkeää on, että liikkeitä ei tee väärin. Siksi ammattilaisen apu on tärkeää.

– Aluksi kannattaa edetä maltilla pienillä painoilla ja suurilla määrillä toistoja, Lukkarinen toteaa.

Mies kertoo, että heidän salillaan vanhin lajin harrastaja on 71-vuotias.

– Siitä voi päätellä, että tämä sopii nuorelle ja vähän vanhemmallekin, Lukkarinen naurahtaa.

Harjoituskertoja Lukkariselle tulee viikossa kolmesta viiteen.

– Joskus tuntuu siltä, että ei huvita lähteä salille, mutta pakkohan se on, kun on ilmoittautunut kisoihin, mies toteaa.

– Hyvällä mielellä tulee kuitenkin lähdettyä salilta pois ja tuntuu siltä, että hyvä kun tuli noustua sohvalta ja lähdettyä.

Lukkarinen kertoo, että penkkipunnerrus alkaa olla nähty ja koettu. Seuraavana haasteena on voimannosto, johon kuuluu jalkakyykky, penkkipunnerrus ja maastanosto.

– Olen harrastanut penkkipunnerrusta niin pitkään, että nyt aika siirtyä eteenpäin, Lukkarinen toteaa lopuksi ja lähettää suuret kiitokset perheelle ja lukuisille yhteistyökumppaneille.

Amerikkalaista jalkapalloa pelaava Laura Pekkarinen on harrastanut lajia vuodesta 2012.

Pekkarinen lähtee kisaamaan maailman- mestaruudesta

|
Mikkeliläinen vastaa maajoukkueessa puolustajan tontista. Amerikkalaista jalkapalloa harrastava Laura Pekkarinen pukee Urpolan tekonurmikentällä päällensä keltamustaa pelipaitaa. Koska päälle on puettu massiiviset hartiasuojat, vaikuttaa paidan ...
Janne Moilasen lapset ovat seuranneet hallin valmistumista alusta asti. Emilia tykkää eniten trampoliinista, kun taas Eemil pelaa mieluiten sählyä.

Uusi liikuntapaikka huomioi erityisesti lapset

|
Juuri avattu LähiTapiola Areena tarjoaa hyvät puitteet palloilulajien lisäksi muiden aktiviteettien harrastamiseen. Kalevankankaalla sijaitseva uusi jalkapallo- ja liikuntahalli otettiin käyttöön marraskuussa. Kävijöitä on riittänyt ...
Jukureiden kotipeleistä puolet on ollut loppuunmyytyjä. Pelejä on käynyt katsomassa keskimäärin 3 887 katsojaa. Kuva: Mikko Kankainen / Jukurit

Kiekkobuumi tuntuu myös kassassa

|
Jukurien sarjanousu SM-liigaan ja kaupunkiin noussut positiivinen kiekkobuumi eivät kartuta vain Jukurit HC Oy:n kassaa. Ilmiön talousvaikutus on alueella noin 6 miljoonaa euroa vuodessa. ...
Katsomo kutsuu. Risto Dufva kertoo Jukurien ensi kauden pelityylin selviävän parhaiten paikan päällä.

Uusi tarina saa alkunsa

|
Kaiken kokenut valmentaja tunnustautuu rauhalliseksi ja muita huomioivaksi autoilijaksi. Aikoinaan Jyväskylän jääkiekkoympyröistä Suomea kiertämään lähtenyt Risto Dufva päätyi Mikkeliin pysyvästi viime vuosituhannen puolella. Silloin ...